-->

20 άλυτες ανατριχιαστικές αστυνομικές ιστορίες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τα εγκλήματα που παραμένουν άλυτα: δολοφόνοι και αδίστακτοι απαγωγείς οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθ...


Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τα εγκλήματα που παραμένουν άλυτα: δολοφόνοι και αδίστακτοι απαγωγείς οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ οι προσπάθειες της αστυνομίας αποδεικνύονται άκαρπες παρά τα χρόνια που περνούν. Αυτές είναι περιπτώσεις απαγωγών μικρών παιδιών και πτώματα που βρέθηκαν κάτω από μυστήριες συνθήκες.

Καθώς ο χρόνος περνά, οι υποθέσεις αυτές γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαλευκανθούν και το πέπλο του μυστηρίου πυκνώνει επιτρέποντας στους εγκληματίες να παραμένουν ατιμώρητοι.


Τα εγκληματα που παγωσαν το Ανατ. Λονδινο

Η πρώτη υπόθεση που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά αυτή του Τζακ του Αντεροβγάλτη η οποία όπως γνωρίζουμε δεν διαλευκάνθηκε ποτέ. Δεν είναι όμως η μόνη.


Τα κωδικοποιημενα μηνυματα που τρομοκρατησαν την Β. Καλιφορνια

Τον Ιούλιο του 1969 μια επιστολή που έφθασε στην εφημερίδα San Francisco Examiner με ένα μυστηριώδες κωδικοποιημένο μήνυμα σήμανε το ξεκίνημα μιας σειράς από εγκλήματα από τον φερόμενο ως Ζόντιακ. Με τον Ζόντιακ συνδέθηκαν επισήμως πέντε φόνοι και δύο απόπειρες δολοφονίας. Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας ο ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 οι επιστολές σταμάτησαν και ο δολοφόνος χάθηκε χωρίς να αφήσει ίχνη.


Το πτωμα ενος αγοριου βρισκεται σε χαρτοκιβωτιο

Το 1957 μια ανατριχιαστική ανακάλυψη συγκλόνισε τη Φιλαντέλφια των ΗΠΑ και πάγωσε την κοινωνία. Το σώμα ενός μικρού αγοριού, το οποίο υπολογίζεται ότι πρέπει να ήταν από τεσσάρων μέχρι έξι χρονών, βρέθηκε μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο. Η ταυτότητα του παιδιού δεν έγινε ποτέ γνωστή. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο ανήλικος ήταν κακοποιημένος και παραμελημένος, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για κάποιο εγκαταλελειμμένο ορφανό παιδί. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να ανακαλύψει το όνομά του και πώς βρέθηκε εκεί.


Η δολοφονια που ταραξε την μουσικη βιομηχανια

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1996, ο Tupac Shakur δέχθηκε τέσσερεις σφαίρες στο Λας Βέγκας και πέθανε έξι ημέρες μετά. Η αστυνομία κάλεσε διάφορους υπόπτους, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα μέλος της συμμορίας των Crips, ο Orlando Anderson, ο οποίος όμως δολοφονήθηκε κι εκείνος αργότερα σε άλλο μακελειό. Η δολοφονία του Tupac αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας σειράς από θεωρίες συνωμοσίας όπως αυτή που υποστηρίζει ότι ο Tupac δεν είναι πραγματικά νεκρός. Η δολοφονία του είναι μια από τις πλέον γνωστές στην ιστορία της μουσικής.


Η βασιλισσα των παιδικων καλλιστειων βρισκεται νεκρη

Η JonBenet Ramsey, μια εξάχρονη βασίλισσα της ομορφιάς βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Κολοράντο μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα το 1996. Η έρευνα στράφηκε αρχικά στους γονείς της οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες μετά από τον εντοπισμό DNA από τρίτο άνδρα. Το 2006, συνελήφθη ο John Mark Karr ο οποίος λέγεται ότι ομολόγησε τον φόνο, τα τεστ DNA όμως δεν τον συνέδεαν με την υπόθεση. Η δολοφονία παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα.


Ο δολοφονος με το τσεκουρι

Ο Andrew και η Abby Borden βρέθηκαν νεκροί από χτυπήματα με τσεκούρι το καλοκαίρι του 1892 στο σπίτι τους στη Μασαχουσέτη. Η κόρη τους, Lizzie Borden, κατηγορήθηκε για το διπλό φονικό αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Η ανατριχιαστική αυτή ιστορία έγινε ταινία, βιβλίο ακόμη και παιδικό τραγουδάκι και παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα.


Η δολοφονια των θαυμαστριων του Elvis αποτελει ακομη μυστηριο

Οι παθιασμένες θαυμάστριες του Elvis Presley, η Barbara και η Patricia Grimes ζήτησαν από τη μητέρα τους στις 28 Δεκεμβρίου του 1956 να τους επιτρέψει να πάνε με το λεωφορείο να δουν την πρώτη ταινία του Presley. Οι έφηβες από το Σικάγο, 15 και 13 χρονών αντίστοιχα, δεν επέστρεψαν ποτέ σπίτι. Ένα μήνα μετά, ένας εργάτης ανακάλυψε τα παγωμένα σώματά τους σε ένα χαντάκι, βάζοντας ένα τέλος στην εναγώνια αναζητήσή τους. Η αστυνομία ανέκρινε αρκετούς υπόπτους αλλά δεν κατάφερε να ανακαλύψει ποτέ τον ένοχο.


Η απαγωγη ενος κοριτσιου αποτελει την αφορμή για την εφαρμογη του συστηματος Amber Alert

Στις 13 Ιανουαρίου του 1996, η Amber Hagerman, 9 ετών, απήχθη στο πάρκινγκ ενός καταστήματος τροφίμων στο ¨Αρλινγκτον του Τέξας. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει έναν μάρτυρα ο οποίος ανέφερε ότι είδε ένα μπλε φορτηγάκι να απομακρύνεται από την σκηνή του εγκλήματος. Παρά την κινητοποίηση των μέσων, την ευρύτατη τηλεοπτική κάλυψη και τα χιλιάδες ανώνυμα τηλεφωνήματα στην αστυνομία, κάποιος που έβγαζε τον σκύλο του βόλτα εντόπισε πέντε ημέρες αργότερα το σώμα του κοριτσιού σε ένα ρυάκι με κομμένο το λαιμό. Κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον δολοφόνο και μετά από αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί το σύστημα Amber Alert με το οποίο ενημερώνεται άμεσα το κοινό για τις εξαφανίσεις παιδιών.


Κανενα στοιχειο για την εξαφανιση του κοριτσιου στο Κεμπεκ

Ήταν μόλις 9 ετών, όταν εξαφανίστηκε η Cédrika Provencher καθώς έκανε ποδήλατο στο Τρουά Ριβιέρ στο Κεμπέκ στις 31 Ιουλίου του 2007. Μάρτυρες ανέφεραν ότι την πλησίασε ένας άνδρας ο οποίος της ζήτησε να τον βοηθήσει να βρουν τον σκύλο του που είχε χαθεί. Οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες και το 2015 βρέθηκαν ίχνη της από κυνηγούς στο δάσος έξω από την πόλη. Χωρίς υπόπτους και κανένα στοιχείο, η υπόθεση παραμένει μία από τις άλυτες υποθέσεις που παραμένουν στα αρχεία της αστυνομίας του Καναδά.


Οι δολοφονιες με παυσιπονο Tylenol σπερνουν τον τρομο στο Σικαγο

Το 1982, έξι ενήλικες και ένα παιδί πέθαναν στο Σικάγο αφού πήραν παυσίπονο Tylenol το οποίο περιείχε κυανιούχο κάλιο. Τα χάπια προέρχονταν από διαφορετικά εργοστάσια και είχαν αγοραστεί από διαφορετικά φαρμακεία στην πόλη. Δεν κατέστη δυνατόν επιπλέον να εντοπιστεί κάποιο κίνητρο και ο ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Το περιστατικό αυτό οδήγησε τις φαρμακοβιομηχανίες να εισάγουν τις σφραγισμένες συσκευασίες.


Η πιο μυστηριωδης εξαφανιση στην ιστορια της Αυστραλιας

Την Εθνική Ημέρα της Αυστραλίας το 1966, τα τρία παιδιά της οικογένειας Beaumont, η Jane, η Arnna, και ο Grant πήραν το λεωφορείο από το σπίτι τους για να πάνε στην παραλία Glenelg στην Αδελαίδα της Αυστραλίας. Μετά από μερικές ώρες οι γονείς τους δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνισή τους και ξεκίνησε η μεγαλύτερη αποστολή αναζήτησης στην ιστορία της Αυστραλίας. Τα τρία παιδιά, ηλικίας εννέα, επτά και τεσσάρων ετών, δεν βρέθηκαν ποτέ και η εξαφάνισή τους παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.


Ο μυστηριωδης πνιγμος του Χολιγουντ

Το 1981 ο πνιγμός της διάσημης ηθοποιού Natalie Wood έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Χόλιγουντ. Η 43χρονη ηθοποιός και ο άντρας της Robert Wagner, βρίσκονταν στο γιοτ τους κοντά στο νησί Καταλίνα όπου και πνίγηκε η Wood. Η σταρ, η οποία φοβόταν τα σκοτεινά νερά, βρέθηκε να επιπλέει με το πρόσωπο μέσα στο νερό περίπου ένα μίλι μακριά από το γιοτ. Ο θάνατός της και το μυστήριο που τον περιβάλλει, συγκλόνισε το Χόλιγουντ. Το μυστήριο δεν λύθηκε ποτέ.


Το κοριτσι απο την Βρετανια που χαθηκε στην Πορτογαλια

Παραμένει ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο γνωστά μυστήρια εξαφάνισης. Πρόκειται για την τρίχρονη Madeleine McCann από την Βρετανία. Η McCann εξαφανίστηκε από το εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειας στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007. Οι γονείς της είχαν βγει για φαγητό και επέστρεψαν στις 10 το βράδυ ανακαλύπτοντας ότι η μικρή είχε εξαφανιστεί. Παρά τις όποιες υποθέσεις και σενάρια και τα εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για την ανεύρεσή της, η υπόθεση παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα.


Ο αεροπειρατης που δεν βρεθηκε ποτε

Το 1971, ένας άγνωστος επιβάτης ισχυρίστηκε ότι κρατάει βόμβα και ζήτησε 200.000 δολ. σε μετρητά. Στη συνέχεια έπεσε με αλεξίπτωτο επάνω από την πολιτεία της Ουάσινγκτον. Οι αρχές του έδωσαν το κωδικό όνομα D.B. Cooper αλλά δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν ποτέ παρά το γεγονός ότι το FBI ανέκρινε περισσότερους από 1.000 υπόπτους.


Ο Χασαπης του Κλιβελαντ

Ένας από τους πιο γνωστούς serial killers στην αμερικανική ιστορία ήταν ο Τρελός Χασάπης του Κίνγκσμπερι Ραν. Από το 1935 μέχρι το 1938, ο δολοφόνος σκότωσε και διαμέλισε 12 θύματα, από τα οποία μόνο τα δύο αναγνωρίστηκαν. Τα πτώματα ήταν συχνά χωρίς κεφάλι και χωρίς μέλη. Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ.


Οι εξαφανισμενες γυναικες που δεν βρεθηκαν ποτε

Το καλοκαίρι του 1992, η Sherrill Levitt, η κόρη της Suzie Streeter, και μια φίλη, η Stacy McCall εξαφανίστηκαν από ένα σπίτι στο Σπρινγκφιλντ του Μιζούρι. Και τα τρία αυτοκίνητα των γυναικών βρέθηκαν σταθμευμένα έξω, ενώ οι τσάντες και τα πορτοφόλια τους βρίσκονταν ακόμη μέσα στο σπίτι. Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει κανέναν ύποπτο και η υπόθεση 'πάγωσε' λόγω έλλειψης κινήτρου και άλλων στοιχείων.


Η εξαφανιση του αρχηγου των εργατικων σωματειων

Ο διαβόητος ηγέτης του σωματείου των εργατών ο οποίος λέγεται ότι είχε διασυνδέσεις με τη Μαφία και είχε φυλακιστεί, εξαφανίζεται. Ο Jimmy Hoffa, ο οποίος υπήρξε κάποτε πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά σωματεία της Αμερικής εξαφανίστηκε στις 30 Ιουλίου του 1975 από ένα εστιατόριο στο Ντιτρόιτ. Παρά τις προσπάθειες που επαναλήφθηκαν και το 2006, το σώμα του Hoffa δεν βρέθηκε ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε.


Ο μυστηριωδης ανδρας

Τον Δεκέμβριο του 1948 βρέθηκε το σώμα ενός άνδρα σε παραλία κοντά στην Αδελαϊδα της Νότιας Αυστραλίας. Ο άνδρας ήταν καλοντυμένος και δεν είχε επάνω του ταυτότητα. Το μοναδικό στοιχείο που βρέθηκε ήταν ένα χαρτί στην τσέπη του που έγραφε στα περσικά “Tamam Shud,” δηλαδή 'τελείωσε'. Η αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να ανακαλύψει την ταυτότητα του άγνωστου άνδρα, τον τρόπο που πέθανε καθώς και το πώς κατέληξε στην παραλία.


Η ερευνητρια που δολοφονηθηκε

Τον Δεκέμβριο του 1985, η Dian Fossey, μια διάσημη Αμερικανίδα ζωολόγος δολοφονήθηκε στην Ρουάντα. Το σώμα της Fossey βρέθηκε στην καλύβα της αλλά δεν έλειπε κανένα από τα προσωπικά της είδη. Πολλοί πιστεύουν ότι η Fossey δολοφονήθηκε από τους παράνομους κυνηγούς γορίλων οι οποίοι έβλεπαν να διακυβεύονται τα συμφέροντά τους με τις ενέργειέες της. Η δολοφονία πάντως παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι και σήμερα.


Ο μυστηριωδης φονος που σοκαρε το Χολιγουντ

Η λεγόμενη Μαύρη Ντάλια, λόγω των μαύρων ρούχων που προτιμούσε, η νεαρή Elizabeth Short βρέθηκε δολοφονημένη στη μέση του δρόμου στο Λος Άντζελες. Βρέθηκε κομμένη στα δύο, σε πόζα που θύμιζε κούκλα βιτρίνας. Οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες και ο δολοφόνος παραμένει άφαντος μέχρι σήμερα.

  Espresso

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 20 άλυτες ανατριχιαστικές αστυνομικές ιστορίες
20 άλυτες ανατριχιαστικές αστυνομικές ιστορίες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlClmAGI-Odbn0brT1ByAbdI_DU9DVg_KpHo-vwbVLQ2Lw__Z-qFxo6pKsOW41CueEAt6zfppbEiAtpFhxVQ1LQjW_6ImM2UF2R_QE-7cpQC6Ufdj8ibvir_JhTI2L0XQwwCYb3SMuJjE/s640/BBIS3bS.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlClmAGI-Odbn0brT1ByAbdI_DU9DVg_KpHo-vwbVLQ2Lw__Z-qFxo6pKsOW41CueEAt6zfppbEiAtpFhxVQ1LQjW_6ImM2UF2R_QE-7cpQC6Ufdj8ibvir_JhTI2L0XQwwCYb3SMuJjE/s72-c/BBIS3bS.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/20_23.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/20_23.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy