-->

Οι 20 πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών

Ποιος είπε ότι το έγκλημα δεν αποφέρει κέρδη; Σας παρουσιάζουμε 20 γκάνγκστερ που κατάφεραν να δημιουργήσουν κολοσσιαίες περιουσίες μέσω...


Ποιος είπε ότι το έγκλημα δεν αποφέρει κέρδη; Σας παρουσιάζουμε 20 γκάνγκστερ που κατάφεραν να δημιουργήσουν κολοσσιαίες περιουσίες μέσω της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Το μόνο άσχημο για εκείνους είναι ότι τα χρήματα δεν μπόρεσαν σε κάποιες περιπτώσεις να τους σώσουν τη ζωή.


Παμπλο Εμιλιο Εσκομπαρ: 30 δισ. δολ.

Ο επικεφαλής του καρτέλ της Μεντεγίν υπήρξε κατά τη δεκαετία του '80 ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το εμπόριο ναρκωτικών αποδείχθηκε προσοδοφόρο για τον διαβόητο κακοποιό μέχρι που τον σκότωσαν το 1993.


Αλ Καπονε: 100 εκ. δολ.

Ο διαβόητος αυτός γκάνγκστερ έκανε περιουσία με το λαθρεμπόριο οινοπνεύματος και άλλων αγαθών κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης τη δεκαετία του '20. Συνελήφθη το 1932 και πέρασε 11 χρόνια στο Αλκατράζ.


Φρανκ Λουκας: 52 εκ. δολ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 ο γκάνγκστερ από την Νέα Υόρκη κέρδιζε ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα πουλώντας ηρωίνη. Στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Λούκας κατάφερε να κάνει συμφωνία με τον Αμερικανικό στρατό και να μεταφέρει ναρκωτικά μέσα στα φέρετρα των στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη.


Αμαδο Καριλο Φουεντες: 25 δισ. δολ.

Τη δεκαετία του '90, ο "κυρίαρχος των ουρανών' (“el Señor de los cielos”) διακινούσε ναρκωτικά από την Κολομβία και το Μεξικό προς τις ΗΠΑ. Ο αρχηγός του παντοδύναμου καρτέλ είχε ένα πολύ άτυχο τέλος πεθαίνοντας κατά τη διάρκεια πλαστικής επέμβασης σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εμφάνισή του.


Μπερναρντ Μαντοφ: 820 εκ. δολ.

Ο Αμερικανός σύμβουλος επενδύσεων έμεινε στην ιστορία καθώς κατάφερε να εξαπατήσει χιλιάδες επενδυτές με μια κομπίνα τύπου πυραμίδας. Θα έχει πλέον άπλετο χρόνο να σκεφτεί τις επιπτώσεις των πράξεων του καθώς το 2009 καταδικάστηκε σε 150 χρόνια κάθειρξη επειδή καταχράστηκε 60 δισ. δολ. από τους πελάτες του.


Βικτορ Μπαουτ: περιπου 60 δισ. δολ.

Το παρατσούκλι του ήταν "ο έμπορος του θανάτου", και ήταν ο μεγαλύτερος έμπορος όπλων στον κόσμο ο οποίος εκτίει σήμερα 25ετή ποινή στις ΗΠΑ. Ο πρώην αξιωματούχος της Σοβιετικής Αεροπορίας πουλούσε όπλα στις τέσσερεις γωνιές του κόσμου μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.


Αλεν Στανφορντ: περιπου 2 δισ. δολ.

Το 2012, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κρίθηκε ένοχος για απάτη ύψους 7 δισ. δολ., ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.


Λιονα Χελμσλι: 2 δισ. δολ.

Η Λιόνα Χέλμσλι κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία με τον άντρα της, τον μεγιστάνα του real-estate Harry Helmsley. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή το 1992.


Ντενις Κοζλοφσκι: 600 εκ. δολ.

Ο πρώην CEO της Tyco καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία μεταξύ 1999 και 2001. Με τα χρήματα αυτά αγόρασε πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, γιοτ και άλλα.


Χοσε Φιγκουεροα Αγκοστο: 100 εκ. δολ.

Ο διαβόητος αυτός έμπορος ναρκωτικών από το Πουέρτο Ρίκο έχει συλληφθεί πολλές φορές αλλά η περιουσία του δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Τζορτζ Γιουνγκ: 100 εκ. δολ.

Ο διακινητής κοκαίνης έκανε ολόκληρη περιουσία τη δεκαετία του '80 διακινώντας ναρκωτικά στις ακτές των ΗΠΑ.


Ελ Τσαπο: 1 δισ. δολ.

Ο Χοακίν Γκούζμαν, ο πρώην αρχηγός του καρτέλ Σιναλόα είναι ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών όλων των εποχών. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Μεξικού θα μοιραστούν στο άμεσο μέλλον την τεράστια περιουσία του.

Νταγουντ Ιμπραημ: η περιουσια του υπολογιζεται οτι ειναι 10 φορες μεγαλυτερη απο του Οσαμα μπιν Λαντεν

Ο διαβόητος Ινδός εγκληματίας αναζητείται πλέον από την Interpol, και μπορεί κάλλιστα να κρύβεται σε κάποιο πολυτελές καταφύγιο στο Καράτσι του Πακιστάν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές. Ελέγχει το 75% του εμπορίου ηρωίνης σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά έχει και άλλα επαγγελματικά ενδιαφέροντα όπως διαμάντια, χρυσό και ακίνητα.


Λακι Λουτσιανο: 105 εκ. δολ.

Το πραγματικό του όνομα είναι Σαλβατόρε Λουκάνια και ήταν αρχηγός του μεγαλύτερου κυκλώματος λαθρεμπορίου των ΗΠΑ. Εκτός από αυτό ασχολήθηκε και με το εμπόριο ηρωίνης και την πορνεία. Έμεινε στην ιστορία καθώς είχε το θράσος να ιδρύσει το 1929 το Εθνικό Συνδικάτο Εγκλήματος για να οργανώσει το έγκλημα σύμφωνα με τα πρότυπα των μεγάλων επιχειρήσεων.


Κενεθ Λει: παρανομα κερδη υψους 90 εκ. δολ. μονο το 2001

Το 2006, ο πρώην CEO της πανίσχυρης Enron, στο Τέξας, κρίθηκε ένοχος για απάτη που οδήγησε χιλιάδες επενδυτές και εργαζόμενους στη χρεωκοπία.


Σιμιον Μοτζιλεβιτς: ανυπολογιστη περιουσια

Κατάγεται από οικογένεια Ουκρανών Εβραίων και είχε το παρατσούκλι "ο αρχηγός των αρχηγών". Πρόκειται για τον πλέον επικίνδυνο εγκληματία όλων των εποχών και ενδεχομένως τον πλουσιότερο. Το 1970 ο Ρώσος επιχείρησε να εξαπατήσει οικογένειες Εβραίων που ήθελαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Αργότερα έγινε επικεφαλής της ρωσικής μαφίας. Έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για φόνο, βασανιστήρια, εμπόριο ναρκωτικών και παράνομη διακίνηση ανθρώπων.


Μεγιερ Λανσκι: 100 εκ. δολ.

Ο Ρωσοεβραίος μετανάστης Μέγιερ Λάνσκι έμενε στο Μπρούκλιν και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία από καζίνο στο Λας Βέγκας, στις Μπαχάμες, στο Λονδίνο και στην Κούβα. Πέθανε το 1983.


Τοτο Ριινα: 125 εκ. δολ. κατασχεμενα στοιχεια ενεργητικου

Γεννημένος το 1930, ο Τότο Ρίινα ήταν επικεφαλής στο βασίλειο του τρόμου ως μέλος της Κόζα Νόστρα. Ο διάσημος μαφιόζος πιστεύεται ότι σκότωσε ο ίδιος τουλάχιστον 40 άτομα ενώ διέταξε τη δολοφονία τουλάχιστον 1000, συμπεριλαμβανομένων δύο δικαστών που ασχολούνταν με υποθέσεις της μαφίας. Τον συνέλαβαν το 1993 και δημεύθηκε η περιουσία του.


Κουν Σα: 5 δισ. δολ.

Ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών από την Μπούρμα παραδόθηκε στις αρχές της χώρας του το 1996.


Νικι Μπειρνς: 105 εκ. δολ.

Ο πρώην βαρώνος των ναρκωτικών από τη Νέα Υόρκη ήταν γνωστός ως ο "κύριος Αδιάφθορος" και έλεγχε το εμπόριο της ηρωίνης επί σειρά ετών στο Χάρλεμ 'λαδώνοντας' την αστυνομία. Το παρατσούκλι του προσέβαλε έντονα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ο οποίος παρενέβη προσωπικά προκειμένου να συλληφθεί και να φυλακιστεί. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αλλά η ποινή του μειώθηκε το 1998.

  Espresso

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι 20 πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών
Οι 20 πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl2CBx4_s2IzfhZBXNjtOnwPFgPUcFfZxgyvQZIY3ezQV3rMvFPFdnWaQ6BT3FEbFVlt-pLL7aor3w_7VTaSPZKcYQSBR7FjbfObRbXH1o-z_ip9kglksP1NQ72Xh1uYd6rhfY1xuZuiM/s640/AAtJKD4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl2CBx4_s2IzfhZBXNjtOnwPFgPUcFfZxgyvQZIY3ezQV3rMvFPFdnWaQ6BT3FEbFVlt-pLL7aor3w_7VTaSPZKcYQSBR7FjbfObRbXH1o-z_ip9kglksP1NQ72Xh1uYd6rhfY1xuZuiM/s72-c/AAtJKD4.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/20_26.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/20_26.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy