-->

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συζήτησαν για ΤΕΙ και Λιμάνι…

Με βασικά θέματα το ΤΕΙ του Πύργου –και την επαναλειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ- τις εγκρίσεις Προϋπολογισμών της ΔΗΚΕΠ αλ...


Με βασικά θέματα το ΤΕΙ του Πύργου –και την επαναλειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ- τις εγκρίσεις Προϋπολογισμών της ΔΗΚΕΠ αλλά και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Την συνεδρίαση χαρακτήρισε το «ήπιο» κλίμα χωρίς εντάσεις –με μικρές μόνο εξαιρέσεις- ενώ αξιοσημείωτο, πλέον, είναι και το γεγονός πως ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, πρόεδρος του οποίου θα είναι ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής… Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του Δήμου Μπιρμπίλη, πρ. πρόεδρου της κοινότητας Αγριδίου.

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Τάκης Αντωνακόπουλος πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης για τους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα. Παράλληλα ο Γαβρίλης Λιατσής διαβεβαίωσε τον Αντώνη Καράμπελα ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Προστασίας Γυναικών του Δήμου θα συνεχίσει την λειτουργία του. Ακολούθως ο Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις που για το ΤΕΙ του Πύργου ζητώντας δυναμικότερες αντιδράσεις για την επαναλειτουργία του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ.

Απαντώντας σχετικά ο κ. Λιατσής ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «Το 2013 με την εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά” δεν είδα κάποιες αντιδράσεις. Έχω πει ότι το “μαύρο” που έπεσε λόγω αυτού του σχεδίου πρέπει να αρθεί. Θεωρώ ότι ο συμπολίτης μας υφυπουργός Παιδείας είναι άνθρωπος με κύρος και θα τηρήσει το λόγο του. Αντί να πιαστούμε χέρι-χέρι περί άλλων τυρβάζουμε. Πρέπει να επιζητούμε το καλό για την πόλη μας άσχετα με το ποιος βρίσκεται στην Κυβέρνηση. Ο κόσμος θέλει συνέχεια και συνέπεια».

«Το ΤΕΙ είναι θέμα γενικής Πολιτικής» είπε η Άβα Βαγγελάτου.

Ο Βασίλης Παναγόπουλος μίλησε για τα προβλήματα από την μη απρόσκοπτη λειτουργία της Πολεοδομίας Πύργου («μηχανικοί ζητούν μελέτες για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ` οίκον και δεν εξυπηρετούνται όπως πρέπει»… ανέφερε χαρακτηριστικά). Στα θέματα που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμού του δήμου Δ΄ τριμήνου 2017, η οικονομική Χρήση του 2016, το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης οικ. Χρήσεως 2017, ο προϋπολογισμός οικ. Χρήσεως 2018 καθώς και η διενέργεια τακτικού διαχειριστικού ελέγχου στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύργου (ΔΗΚΕΠ) για την οικονομικής χρήσης 2018.

Ορίστηκε το νέο 15μελές Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου

 Επίσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ορίστηκε το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου που επανασυστήνεται. Πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, αντιπρόεδρος ο δικηγόρος Νίκος Λαινόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη θα είναι ο Δημήτρης Μεσσαλάς, ο Παναγιώτης Μπόμπορης, η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, ο Λάκης Αθανασόπουλος, ο Γιώργος Ανδριόλας, η Άβα Βαγγελάτου, ο Σάκης Βαρουξής, η Εκάβη Σαλπέα, η Αντωνία Παπανικολάου, η Κατερίνα Μπελελή, ο Δημήτης Τζουανόπουλος και η Τζένη Τσεμπενέκα.

Με ενισχυμένη πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του ΔΛΤΠ για το 2018

Με ενισχυμένη πλειοψηφία (από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συν τις θετικές ψήφους των επικεφαλής παρατάξεων Τάκη Αντωνακόπουλου, Αντώνη Καράμπελα, Γιάννη Αργυρόπουλου και Χάρη Μιχαλακόπουλου), ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ) για το 2018.

Πριν την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «Τρία χρόνια τέσσερις μήνες και δώδεκα μέρες έχουν περάσει από την ημέρα που σ’ αυτόν τον χώρο αποδέχθηκα τη θέση του προέδρου του ΔΛΤΠ. Είχα δεσμευτεί να πορευτώ παραμερίζοντας ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο και προτάσσοντας ότι μας ενώνει με μοναδικό στόχο την προκοπή του λιμανιού. Σύνθημα της διοίκησής μου είναι «το λιμάνι μας ενώνει» και όλο αυτό το διάστημα ακολουθούσαμε τον δρόμο της εξωστρέφειας.

Με την ενότητα μεγαλουργούμε, ενώ η διχόνοια μας έχει καταστρέψει, είπε πριν μερικές ημέρες σ` αυτή την αίθουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Διοίκηση μας διαθέτει την ίδια αντίληψη και τα ίδια πιστεύω. Παρέλαβα μια «παιδική χαρά» κατά δήλωση του Ορκωτού Λογιστή και παραδίδω μια άρτια υπηρεσία. Ήδη πέρασε σε ΦΕΚ ο νέος ΟΕΥ με όλες τις απαραίτητες θέσεις που δικαιούται το τουριστικό μας λιμάνι. Ίσως το πιο σημαντικό να ήταν ότι εν μέσω capital controls βρήκα τρόπο και πληρώθηκε ο εργολάβος, ο οποίος είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες του έτοιμος να φύγει εγκαταλείποντας το έργο καθότι μέχρι τότε δεν είχε πάρει δεκάρα τσακιστή.

Πριν μερικές μέρες στην Πάτρα το υπηρεσιακό συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης προκειμένου η Γκρίζα Αλάνα, κατά δήλωση των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, να γίνει ένα σύγχρονο λιμάνι με υποδομές που του αξίζουν. Στον προϋπολογισμό λοιπόν που σας καταθέτουμε περιλαμβάνεται και το ποσό της ίδιας συμμετοχής που χρειάζεται να γίνει το μεγάλο αυτό έργο». 

patrisnews

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συζήτησαν για ΤΕΙ και Λιμάνι…
Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συζήτησαν για ΤΕΙ και Λιμάνι…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTGDYwVXSey4KKmZ01tGa-GP2tYZOCDRA7NHQcDvket0ZzbtOIJ3xsZbVzBfgv7lXUZNMd2rTjLwmaCjVax36nXWzFSEIN-d_h85TikuXkQkpE1DZ4oHlYjPqTAs64bDqtDc08a_rtGzQ/s640/%25CE%2594%25CE%25A3+%25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A51.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTGDYwVXSey4KKmZ01tGa-GP2tYZOCDRA7NHQcDvket0ZzbtOIJ3xsZbVzBfgv7lXUZNMd2rTjLwmaCjVax36nXWzFSEIN-d_h85TikuXkQkpE1DZ4oHlYjPqTAs64bDqtDc08a_rtGzQ/s72-c/%25CE%2594%25CE%25A3+%25CE%25A0%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A51.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_360.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_360.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy