-->

Εισηγητική ομιλία του Β. Μανδαράκη στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ για την Αγροτική Πολιτική.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μετά την εκλογή προέδρου, που σφραγίστηκε από την συμμετοχή 210.000 πολιτών, έχει φθάσει στο δεύτερο αποφασιστικό βήμ...


Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μετά την εκλογή προέδρου, που σφραγίστηκε από την συμμετοχή 210.000 πολιτών, έχει φθάσει στο δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Πραγματοποιεί το ιδρυτικό του Συνέδριο, και προσπαθεί να ενοποιήσει όλες τις δυνάμεις του χώρου. Ήταν μια χρονοβόρα επίπονη διαδικασία. Προηγήθηκαν 3-4 αποτυχημένες προσπάθειες, με παλινωδίες με απογοητεύσεις με μετακινήσεις και αποστρατεύσεις στελεχών κ’ ενεργών φίλων πολιτών.

Οι Ηγεσίες έχουν τις ευθύνες τους για την καθυστέρηση, πιστώνονται βέβαια την θετική ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατάληξη του εγχειρήματος. Το ΠΑΣΟΚ το ΠΟΤΑΜΙ η ΔΗΜΑΡ το ΚΙΔΗΣΟ οι ΜΕΤΑ οι ΚΙΝ. ΠΟΛ, η ΕΔΕΜ είναι εδώ. Χρειάζεται βέβαια να προσπαθήσουμε να φέρουμε και τους πολίτες! Το πρώτο στοίχημα μας θα πρέπει να είναι οι Πολιτικές η Στρατηγική και η Ταχτική μας, αλλά και οι διαδικασίες, να πείσουν, -πράγμα που δεν είναι εύκολο- τους αποστρατευμένους κ’ ανένταχτους του χώρου διότι αυτοί θα ενισχύσουν αποφασιστικά την αναγκαία επαφή με την κοινωνία.

Καθοριστικό και σημαντικό βήμα για αυτό είναι το ΚΙΝ. ΑΛ να μετεξελιχθεί, με ασφαλή τρόπο, όμως άμεσα, σε Πολυτασικό Ενιαίο Κόμμα.

---Φίλες-οι κ’ σύντροφοι Δυστυχώς από την μια συναντιόμαστε στις δύσκολες εποχές, ευτυχώς από την άλλη, οι δυσκολίες αυτές δείχνουν και πόσο αναγκαία είναι η συνεύρεσης μας---.

Το Συνέδριο μας δεν γίνεται σε κενό αέρος. Από την μία υπάρχει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία συνεχίζει να γκρεμίζει ότι έχει αντέξει όρθιο στην οικονομία. Δυστυχώς, με αφορμή το σκάνδαλο Νοβάρντις το ίδιο επιχειρεί να κάνει στην Δικαιοσύνη και στους ανεξάρτητους Θεσμούς οι οποίοι ενισχύουν την Αστική Δημοκρατία.

Από την άλλη η ΝΔ, γλιστρά εύκολα στις μικροπολιτικές της κυβέρνησης και παρά τις προσπάθειες λίγων, φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα το λαϊκίστικο παλαιοκομματικό συντηρητικό παρελθόν της. Την ίδια στιγμή -παρ’ όλες τις καλές προθέσεις, αν υπάρχουν- με κύρια ευθύνη των Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω των επικίνδυνων αντιθεσμικών μεθοδεύσεων κ’ χειρισμών για το ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ’’, στήνεται ένα Διχαστικό πολιτικό περιβάλλον. Με Πολωτικά χαρακτηριστικά, ενός νέου Δικομματισμού, καταστροφικό για την χώρα.

Η θέση του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι μια όαση Πατριωτικής Ευθύνης, στην έρημο του Εθνικολαϊκισμού. Αυτό αποδεικνύει ότι η δημιουργία του «ΚΙΝΑ» είναι επιτακτική ανάγκη για να εξισορροπήσει το πολιτικό σύστημα. Επιπλέον χρειάζεται να έχει, εμφανή τα χαρακτηριστικά, των δίκαιων ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Να θέλει να συγκρουσθεί με τις συντεχνίες του δημοσίου και τα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα, υπέρ της κοινωνίας, μακριά από τον εύκολο Λαϊκισμό.

Μόνο έτσι θα βρουν διέξοδο οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, Εργαζόμενοι και Επιχειρηματίες. Με σταθερό Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και Συμμέτοχο στις αλλαγές που απαιτούνται για μια ισχυρή ενωμένη ΕΕ. Τολμηρό στη πολιτική συμμαχιών, γιατί αυτό απαιτεί το κοινό συμφέρον, γιατί καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί μόνη να σηκώσει το βάρος της ανόρθωσης της χώρας. Να λέει ευθέως, όταν κριθεί απαραίτητο, με ποιους και γιατί. Ότι θα συνεργασθεί, με Προγραμματικές συμφωνίες χωρίς ιδεοληπτικές διαχωριστικές γραμμές και με την ΝΔ και με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ, «αν βέβαια αυτός θα έχει αναθεωρήσει έμπρακτα τις πρακτικές και τις λογικές του».

Συνεργασίες όχι από την ανάγκη της κομματικής επιβίωσης αλλά για την ανάγκη επιβίωσης της χώρας, επειδή τα δύσκολα δεν πέρασαν. Σε αυτές τις συνθήκες πραγματοποιείται η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που αποφάσισε το Προσ. Συντονιστικό. Φιλοδοξία μας είναι, ένα Συνέδριο ανοικτό στην κοινωνία με την ανάδειξη κύριων ζητημάτων της Ηλείας, τα οποία απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Η Πρωτογενής Αγροτική Κτηνοτροφική παραγωγή και η Τυποποίηση είναι ο κύριος τομέας της οικονομίας της περιοχής με θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Επομένως επιλέξαμε αυτό σαν πρώτο θέμα, το οποίο θα το αναπτύξουν οι καλεσμένοι ομιλητές. Όμως, θέλω δραματικά να υπογραμμίσω ότι, Τίποτα δεν θα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ούτε το υπάρχον μέτριο επίπεδο αγροτικής οικονομίας να διατηρηθεί, ούτε βέβαια να βελτιωθεί, αν δεν υπάρχει το βασικό εργαλείο. Δηλαδή το ΝΕΡΟ και το δίκτυο άρδευσης. Έχουμε καταφέρει ένα συγκριτικό μας πλεονέκτημα να το μετατρέψουμε σε μείζον πρόβλημα. Ευθύνη για την σημερινή κατάσταση έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Η εποπτεία της πολιτείας ήταν και είναι ελλιπής. Η διαχείριση από ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ πελατειακή και κάκιστη, η χρήση από πολλούς καλλιεργητές αλόγιστη και εχθρική, με αποφυγή των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Το δίκτυο είναι έτοιμο να καταρρεύσει χρειάζονται άμεσες δράσεις προς πολλές κατευθύνσεις.

Συνοπτικά:

α)Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες διότι καθυστερεί από το 2016 την τιμολόγηση νερού, λαϊκίστικα, για να χαϊδέψει τα αυτιά των αγροτών, αλλά δεν εξηγεί ότι λόγω αυτού

1) εξαιρείται η Άρδευση από τα Ατομικά σχέδια βελτίωσης,

2) Κυρίως όμως αποκλείονται τα μεγάλα Εγγειοβελτιωτικά, για την χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού, και από το ΕΣΠΑ.

β) Οι φορείς των αγροτών χρειάζεται να συμφωνήσουν, και να ζητούν μια Δίκαιη τιμολόγηση με Σωστή Διαχείριση, διότι χωρίς τιμολόγηση θα εξαιρείται η χρηματοδότηση των υποδομών.

γ) Οι αγρότες να χρησιμοποιούν με σεβασμό το νερό που είναι εργαλείο παραγωγής, να θεωρούν την παροχή του σαν ανταποδοτική υπηρεσία, και να αποδίδουν τις οφειλές από την χρήση του. Διαφορετικά σε λίγο δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν.

δ) Το υπάρχον μοντέλο διοικητικής διαχείρισης 8 ΤΟΕΒ και το ΓΟΕΒ για το ίδιο αντικείμενο, έφερε το σύστημα στα όρια της κατάρρευσης. Έχω την γνώμη ότι χρειάζεται να αλλάξει άμεσα με ενοποιήσεις των οργανισμών, πχ σε 2 ΤΟΕΒ έναν ανά φράγμα και το ΓΟΕΒ, για να υπάρξει ενιαία πολιτική και ορθολογικότερη αξιοποίηση του νερού. Ας το δουν βέβαια πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί με τους αγροτικούς φορείς.

Αγαπητές-οί φίλες και φίλοι

αν θέλουμε σαν περιοχή να έχουμε βιώσιμες προοπτικές οφείλουμε ως πολιτεία και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε συνολικά και σοβαρά τα προβλήματα και τις αναγκαίες αλλαγές. Να προβούμε στις αναδιαρθρώσεις που απαιτούνται στην αγροτική, κτηνοτροφική παραγωγή. Η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του νερού είναι μια από αυτές.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει και γίνεται ποιο σύνθετος δεν μπορεί να μένεις στάσιμος. Σε αυτό θα κριθεί και το νέο κόμμα το ΚΙΝ.ΑΛ, για την αποτελεσματική συμβολή του.

Ευχαριστώ

Αμαλιάδα 11/2/18

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εισηγητική ομιλία του Β. Μανδαράκη στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ για την Αγροτική Πολιτική.
Εισηγητική ομιλία του Β. Μανδαράκη στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ για την Αγροτική Πολιτική.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI6tNZdSQsk36FQnYFPeZAV-vWarRYYD5mW-aV_5km59KbJxhAuPt2WUA-G-guVmFf3KuH_36cujk15qUKS0HMdnjIsQNKFReFuyDlZhWFdqXNkKUcrz9qOkc_nL33_H3NCIldl5t2XUo/s640/dimarx3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI6tNZdSQsk36FQnYFPeZAV-vWarRYYD5mW-aV_5km59KbJxhAuPt2WUA-G-guVmFf3KuH_36cujk15qUKS0HMdnjIsQNKFReFuyDlZhWFdqXNkKUcrz9qOkc_nL33_H3NCIldl5t2XUo/s72-c/dimarx3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_383.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_383.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy