-->

Ο βαρόνος των ναρκωτικών που έκρυβε την ηρωίνη στα φέρετρα στρατιωτών

«Blue Magic» κοινώς μπλε μαγεία. Αυτό το όνομα είχε δώσει ο Φρανκ Λούκας στην καθαρή ηρωίνη (σε ποσοστό 98%) που εμπορευόταν από την Ασί...


«Blue Magic» κοινώς μπλε μαγεία. Αυτό το όνομα είχε δώσει ο Φρανκ Λούκας στην καθαρή ηρωίνη (σε ποσοστό 98%) που εμπορευόταν από την Ασία και η οποία τον έκανε τον κυρίαρχο έμπορο ναρκωτικών της Αμερικής τη δεκαετία 1960-1970. Ο αδίσταχτος βαρόνος κατήργησε τους μεσάζοντες και έδιωχνε την ηρωίνη με ένα δικό του, ιδιαίτερο τρόπο: την έβαζε μέσα στα φέρετρα με τους πεσόντες Αμερικανούς στρατιώτες στον πόλεμο του Βιετνάμ όταν επαναπατρίζονταν οι σοροί τους.

Λέγεται ότι έβγαζε από το εμπόριο ηρωίνης ένα εκατομμύριο δολάρια τη μέρα, με μοναδικούς συνεργούς τους τούς φίλους και την οικογένειά του, άτομα δηλαδή που θεωρούσε ότι δεν θα του άρπαζαν τα κέρδη του, γνωστούς και ως «county boys». Και φυσικά είχε την κάλυψη των αστυνομικών που «λάδωνε» για να μην αποκαλύπτουν το εμπόριο θανάτου. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 70 χρόνια φυλάκισης, εκ των οποίων εξέτισε μόνο τα 5, καθώς έγινε ένας από τους βασικούς πληροφοριοδότες της Αστυνομίας, οδηγώντας στην εξάρθρωση εκατοντάδων συμμοριών ναρκωτικών.

Μπήκε όμως άλλα 7 χρόνια στο κελί γιατί διακίνησε ένα γραμμάριο ηρωίνης και ένα κιλό κοκαΐνης! Σήμερα ζει και δηλώνει μετανιωμένος. «Όσα έκανα ήταν λάθος, δεν υπάρχει δικαιολογία. Είμαι οικογενειάρχης» είπε σε συνέντευξή του πριν επτά χρόνια στην εφημερίδα «Voice» και απευθυνόμενος στους νέους που μπλέκουν με τα ναρκωτικά τους προέτρεψε: «Εμπιστευτείτε με, μείνετε μακριά. Αν δεν καταλήξετε στη στενή για την πώληση ναρκωτικών, θα καταλήξετε στην κόλαση, νεκροί στους δρόμους».

Τα πρώτα χρόνια και η βουτιά στην παρανομία

Ο Φρανκ Λούκας γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια το 1930 στη Βόρεια Καρολίνα. Αφορμή για την είσοδό του στο χώρο της παρανομίας ήταν η δολοφονία του 12χρονου ξάδερφού του από την Κου Κλουξ Κλαν. Ξεκίνησε την «καριέρα» του με ληστείες και μετά από προτροπή της μητέρας του ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. «Ήμουν παιδί της μαμάς, σήμαινε όλο τον κόσμο για μένα» είχε πει πριν λίγα χρόνια για τη σχέση του μαζί της.

Στο Χάρλεμ οι κλοπές και η παραβατική συμπεριφορά συνεχίστηκαν μέχρι τη στιγμή που γνώρισε τον διαβόητο γκάνγκστερ Bumpy Johnson. Αυτός ήταν που τον έβαλε στη συμμορία που ηγούνταν και του έμαθε όλα τα μυστικά του εμπορίου ηρωίνης. Όταν ο Johnson πέθανε ο Λούκας τον διαδέχτηκε και όλο το Χάρλεμ μπήκε στον έλεγχό του. Εξάλλου ήξερε κάθε σπιθαμή του, κάθε μυστικό γύρω από το πώς διακινούνταν ο λευκός θάνατος.

Ο απόλυτος κυρίαρχος στο εμπόριο ναρκωτικών



Όσο πιο βαθιά έμπαινε ο Φρανκ στον κόσμο των ναρκωτικών τόσο πιο ευφάνταστους τρόπους έψαχνε για να γίνει ο κυρίαρχος του Χάρλεμ και να αλλάξει το χάρτη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Στόχος του ήταν να θησαυρίσει και το κατάφερε. «Ήθελα να γίνω πλούσιος. Ήθελα να γίνω πλούσιος όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και με τη βοήθεια του Θεού το κατάφερα» είχε πει σε συνέντευξή του. Αυτό που έβαλε σκοπό ήταν να σταματήσει το μονοπώλιο του εμπορίου ηρωίνης από την ιταλική μαφία στη Νέα Υόρκη και να εξαφανίσει τους μεσάζοντες. Και το πέτυχε.

Εκείνη την περίοδο μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ και ο Φρανκ είχε ενημερωθεί για τη χρήση ναρκωτικών που έκαναν οι στρατιώτες και για το εμπόριο ηρωίνης στη νοτιοανατολική Ασία. Ταξιδεύοντας στη Μπανκόγκ γνώρισε τον ιδιοκτήτη του μπαρ «Jack’s American Star Bar», πρώην στρατηγό Leslie «Ike» Atkinson, που είχε πολλές διασυνδέσεις με το στρατό. Ταξίδεψαν μαζί στα σύνορα της Ταϊλάνδης και εκεί γνώρισε εμπόρους ναρκωτικών δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα διεθνές σύστημα διανομής των ουσιών, αγοράζοντας ηρωίνη φθηνότερα, αφού οι μεσάζοντες ήταν πλέον περιττοί.

Μάλιστα το σχέδιό του για να διώχνει τα ναρκωτικά είχε επιτυχία. Συνήθιζε να κρύβει μεγάλες ποσότητες ηρωίνης μέσα στα φέρετρα των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών που επαναπατρίζονταν από το Βιετνάμ. Όπως είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του το 2000 συνεργαζόταν με έναν ξυλουργό, ο οποίος έφτιαχνε τα δικά τους φέρετρα.

«Το κάναμε, εντάξει, χα χα χα… Ποιος στο διάολο θα έψαχνε στα φέρετρα νεκρών στρατιωτών; Χα χα χα… Βάλαμε τον ξυλουργό να φτιάξει 28 φέρετρα, μόνο που είχαν διπλούς πάτους, τόσο μεγάλους ώστε να χωρούν 6 με 8 κιλά ηρωίνης. Ο Ike ήταν πολύ έξυπνος γιατί φρόντιζε να βάζουμε τα ναρκωτικά σε φέρετρα με στρατιώτες που ζύγιζαν πολύ, όχι στους κοκαλιάρηδες…». Ο Λούκας λέγεται ότι έβγαζε από το εμπόριο 1 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως. Συνεργάτες του ήταν μόνο στενοί του φίλοι και συγγενείς, γνωστοί και ως «county boys», αυτοί που όπως πίστευε δύσκολα θα τον έκλεβαν. Και φυσικά πολλοί ήταν οι αστυνομικοί που «λάδωσε» για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό όσο εκείνος γέμιζε την Αμερική με ναρκωτικά. Από τα αμέτρητα κέρδη του αγόρασε δεκάδες ακίνητα σε όλη την Αμερική καθώς και εκτάσεις γης αμύθητης αξίας.

Η σύλληψη, η ταινία στο Χόλιγουντ και η τωρινή ζωή



Ο αστυνομικός Ρίτσι Ρόμπερτς είχε βαλθεί να καθαρίσει το Χάρλεμ από το λευκό θάνατο και τελικά το 1975 κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του Φρανκ και να τον πάρει με χειροπέδες μέσα από το σπίτι του. Αργότερα ο βαρόνος των ναρκωτικών θα πει ότι ο Ρίτσι έγινε ένας από τους καλύτερους φίλους του. «Φρόντισε την οικογένειά μου και πλήρωσε για να πάει το παιδί μου στο σχολείο. Γι’ αυτό τον αγαπώ πολύ, γιατί κανείς δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο για μένα». Το 1976 ο Λούκας καταδικάστηκε σε 70 χρόνια φυλάκισης.

Εξέτισε όμως μόνο πέντε γιατί έγινε ένας από τους καλύτερους πληροφοριοδότες της Αστυνομίας, οδηγώντας στην εξάρθρωση πολλών συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά. Είχε μάλιστα μπει μαζί με την οικογένειά του σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το 1984 όμως πιάστηκε να διακινεί 1 γραμμάριο ηρωίνης και ένα 1 κιλό κοκαΐνης για 13.000 δολάρια και μπήκε στη στενή για άλλα 7 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 1991. Το 2007 η ζωή και η δράση του έγινε ταινία στο Χόλιγουντ. Το American Gangster σκηνοθέτησε ο Ρίντλεϊ Σκοτ και στον ομώνυμο ρόλο ήταν ο Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ο Λούκας έμεινε ικανοποιημένος με την ερμηνεία του και είπε σε συνέντευξή του στη Voice: «Το έργο ήταν καλό, αλλά ντρέπομαι για το παρελθόν μου και ότι αυτό αντιπροσώπευε. Πολλές σκηνές δεν ήταν αληθινές και αρκετά περιστατικά τα άφησαν εκτός». Σήμερα σε ηλικία 88 ετών ασχολείται με την ΜΚΟ της κόρης του Francine που έχει στόχο να απομακρύνει τους νέους από το έγκλημα και να βοηθήσει εκείνους που οι γονείς τους είναι στη φυλακή. «Η έκθεση της ζωής μου στον κινηματογράφο έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι οι άνθρωποι αλλάζουν προς το καλύτερο» είχε πει.

  www.newsbeast.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο βαρόνος των ναρκωτικών που έκρυβε την ηρωίνη στα φέρετρα στρατιωτών
Ο βαρόνος των ναρκωτικών που έκρυβε την ηρωίνη στα φέρετρα στρατιωτών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjp07tFlkKZyp77bTLCvUFiNXSlKqvoar-ul8Ahg4wOozNLRWNYcf0EOps_EFb9d-H-qjWv2mOEVy8rkeQ-QlFEY5RrRpInBsulIuwRKT7L1ne2GxuEA1ei_t7x5UDIPaQw9445fwG0wYcC/s640/AP_100227136023.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjp07tFlkKZyp77bTLCvUFiNXSlKqvoar-ul8Ahg4wOozNLRWNYcf0EOps_EFb9d-H-qjWv2mOEVy8rkeQ-QlFEY5RrRpInBsulIuwRKT7L1ne2GxuEA1ei_t7x5UDIPaQw9445fwG0wYcC/s72-c/AP_100227136023.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_54.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_54.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy