-->

Εμφύλιος στη ΝΔ: Αντώναρος και καραμανλικοί κατά Μητσοτάκη

Στα πρόθυρα "εμφυλίου" φέρνει τη ΝΔ το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται στελέχη της πρώην υπουργοί, μετ...


Στα πρόθυρα "εμφυλίου" φέρνει τη ΝΔ το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται στελέχη της πρώην υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο νυν αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης. . Καταιγιστικές είναι η εξελίξεις μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον Ευάγγελο Αντώναρο - πρώην υπουργό και δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή, πειδή ζήτησε την καθαίρεση του αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο διαγραφείς πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στρέφει τώρα τα πυρά του και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος. Για νέες αποκαλύψεις που θα πλήξουν στελέχη της ΝΔ προειδοποίησε εμμέσως η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε διαγράψει πρό μηνών, για ¨παρέκκλιση από την κομματική γραμμή. Στους κόλπους του κόμματος έχουν συγκροτηθεί ήδη μέτωπα "καραμανλικών", "σαμαρικών" και υποστηρικτών της γραμμής Μητσοτάκη, ενώ άλλα στελέχη προσπαθούν να αποφύγουν εμπλοκή στην "εμφύλια" διαμάχη, προτάσσοντας την αναγκη ενότητας του κόμματος.

Η διαγραφή και η συνέχεια

Στην ανάρτησή που προκάλεσε τη διαγραφή του. ο κ. Αντώναρος απέδωσε στον Αδωνι Γεωργιάδη συμπεριφορές που "λεκιάζουν" την εικόνα της μεγάλης παράταξης, ενώ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "πάρει πρωτοβουλίες" και να τον απομακρύνει από την αντιπροεδρία του κόμματος.. Ως επωδό, δε επισήμανε ότι «ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός». Αντ΄αυτού ο πρόεδρος του κόμματος προχώρησε στη διαγραφή του κ. Αντώναρου με μια λακωνική ανακοίνωση: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Μάλιστα, πηγές της ΝΔ με διαρροές "κάρφωναν" τον κ. Αντώναρο ότι "με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας".

"Άκυρη η διαγραφή μου, εξυπηρετεί ευκαιριακούς σχεδιασμούς"

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην υπουργός επανήλθε δριμύτερος με μία οξύτερη ανακοίνωση, η οποία πλέον στρέφεται προσωπικά εναντίον του προέδρου του κόμματος και η οποία προοιωνίζεται δραματικές εξελίξεις στη γαλάζια παράταξη, καθώς το καραμανλικό στρατόπεδο φέρεται να έχει απασφαλίσει και να είναι αποφασισμένο να μην αφήσει την τύχη του κόμματος έρμαια στην ομάδα που έχει συγκροτηθεί γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του κ. Γεωργιάδη όπως η ίδια θεωρεί.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αντώναρος στη σφοδρή επίθεση που εξαπελύει σε ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για παραβίση των αρχών του κόμματος, χαρακτηρίζει αντικαταστατική την απόφαση Μητσοτάκη και καλεί τον πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο "χλευάζει" για τις υποσχέσεις περί καθιέρωσης νέων ηθών να καταθέσει αστο κόμμα το σχετικό αίτημα πλήρως δικαιολογημένο.

Επίσης μιλά για λάσπη εις βάρος του από "εντεταλμένα κομματικά στελέχη ζητώντας μάλιστα από τον κ. Μητσοτάκη -τον οποίο φωτογραφίζει ως εντολέα τους- να δώσει εντολή να σταματήσουν. Τέλος. διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει -προφανώς ούτε ο ίδιος ούτε η καραμανλική πτέρυγα- την αμφισβήτηση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη αφήνοντας έναν υπαινιγμό ότι "όλοι γνωριζόμαστε καλά σ΄ αυτόν τον τόπο".

Ολόκληρη η ανακοίνωση το κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και (στην οποία) θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα. Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη, εφ' όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη». 

Γεωργιάδης: Δεν παραιτούμαι- Μακριά από το κόμμα όσοι έχουν την αντίληψη της ανθρωποφαγίας

Στο θέμα επανήλθε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ» ενώ εμμέσως απέδωσε και τα εύσημα στον πρόεδρο της ΝΔ για την απόφαση διαγραφής του Ευάγγελου Αντώναρου, τονίζοντας ότι "ορισμένα στελέχη της ΝΔ τα οποία έχουν την αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα". Προχώρησε δε και σε προειδοποίηση - έκκληση για ενότητα(!) τονίζοντας με νόημα ότι: "Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν".

Παπακώστα: Πιο πολλά ξέρει ο Γάτος από τον ποντικό

Στο τσουνάμι των πολιτικών εξελίξςων αξίζει να σημειωθεί το ανιγματικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον tweet της πρώην γαλάζιας βουλευτίνας Κατερίνας Παπακώστα η οποία είχε καθαιρεθεί από τον Κ. Μητοτάκη από την ΚΟ του κόμματος λόγω της επίθεσης που είχε εξαπολύσει απέναντι στον Άδωνη Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή.

«Σας συστήνω την Γάτα μου. Σαββατοκύριακο, φίλοι μου. Από Δευτέρα τα δύσκολα. Κι όπως μου λέει η γάτα μου- πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο Γάτος ...Χαλαρά», έγραψε λίγο μετά την ανακοίνωση της διαγραφής από τη Ν.Δ., του Ευάγγελου Αντώναρου. Βεβαίως μπορεί η θρυαλλίδα για το πόλεμο που ξέσπασε στη ΝΔ να είναι το σκάνδαλο της Novartis ωστόσο είναι από καιρό κοινό μυστικό ότι σε όλα τα μεγάλα θέματα με τελευταίο το Σκοπιανό το κόμμα είναι σημαντικά διχασμένο και οι συσχετισμοί στα στρατόπεδα που υπαρχουν εντός της παράταξης με επικεφαλής τους κυρίους Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη βρίσκονται από καιρό σε θέση μάχης.

Το σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι σιγά σιγά όλες οι πλευρές θα αρχίσουν να βγάζουν τα όπλα τους στην αρρένα με στόχο την τελική πολιτική επικράτηση.

sofokleousin.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εμφύλιος στη ΝΔ: Αντώναρος και καραμανλικοί κατά Μητσοτάκη
Εμφύλιος στη ΝΔ: Αντώναρος και καραμανλικοί κατά Μητσοτάκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgio_Wc14nRFv2U_hD3YnbOLBSrKbCSRj90ipdF67kmNgwn0iEvGXdWFfMR5hUIA0dY_dfPjqgBO7uDQRRR9ephOsm7Ki3VRmipiTX36yF5cghC2op_I1_wWJuSJKRBYc8HTzzOhP1WDAg/s640/BBIYwXs.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgio_Wc14nRFv2U_hD3YnbOLBSrKbCSRj90ipdF67kmNgwn0iEvGXdWFfMR5hUIA0dY_dfPjqgBO7uDQRRR9ephOsm7Ki3VRmipiTX36yF5cghC2op_I1_wWJuSJKRBYc8HTzzOhP1WDAg/s72-c/BBIYwXs.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_577.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_577.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy