-->

Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -Πυρά για παραιτήσεις, υπουργεία και FYROM

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ΑΝΕΛ ότι «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο» να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αλλά και την π...


Παρά τις διαβεβαιώσεις των ΑΝΕΛ ότι «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο» να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αλλά και την προσωπική δέσμευση του Πάνου Καμμένου ότι θα μείνει «με τον Τσίπρα ως το τέλος», η ένταση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων παραμένει στα ύψη.

Η ένταση προκαλεί, μάλιστα, ερωτηματικά και πυροδοτεί νέα σενάρια πολιτικής αστάθειας, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον μπορεί να αντέξει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία δοκιμάζεται σοβαρά από το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Αλλά ακόμη κι αν δεν προκύψει τελικά συμφωνία με την FYROM, είναι αβέβαιο αν η συγκυβέρνηση, με την παρούσα μορφή της, θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται στα οικονομικά θέματα, στο άμεσο μέλλον.

Παπαδημούλης: Ο Δ. Καμμένος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση

Λάδι στη φωτιά έριξε η σημερινή παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μετά τον Νίκο Φίλη που κατηγόρησε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο ότι «συναγελαζόταν με βασανιστές της χούντας», εξεπέλυσε επίθεση λέγοντας ότι απώτερος στόχος του εν λόγω βουλευτή είναι να ρίξει την κυβέρνηση.

«Ο κ. Δ. Καμμένος έχει έναν οίστρο που υπερβαίνει τα όρια, αντιπολιτευτικό και μάλλον αυτός υπηρετεί ένα σχέδιο, κατά την γνώμη μου, που έχει στόχο τη ρήξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με στόχο την πτώση της κυβέρνησης και ενδεχομένως και τη ρήξη εντός των ΑΝΕΛ» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Δημήτρης Καμμένος είναι στριμωγμένος και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. «Νομίζω ότι ο κ. Δ. Καμμένος, ευτυχώς, δεν εκπροσωπεί και με αυτή του την υβριστική και χυδαία συμπεριφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Από ό,τι πληροφορούμε, για αυτά που λέει και κάνει το τελευταίο διάστημα, είναι στριμωγμένος και απομονωμένος και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Για να σας το λέω κάτι θα ξέρω» είπε ο κ.Παπαδημούλης. Ας σημειωθεί ότι προ διημέρου ο Δημήτρης Καμμένος είχε χαρακτηρίσει τον Δημήτρη Παπαδημούλη «δοσίλογο» και «πολιτικό χαφιέ», επειδή έστειλε σημείωμα και φωτογραφίες στους ευρωβουλευτές της ΕΕ και «κάρφωνε» τους πολιτικούς που πήγαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σκουρλέτης: Δεν μας χαροποιεί η στάση των ΑΝΕΛ

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον real fm και απαντώντας στο ερώτημα, αν η στάση των ΑΝΕΛ θα αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων «προφανώς δεν ειναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους ή μας χαροποιεί ότι έχει διαφορετική προσέγγιση (σ.σ ο μικρός εταίρος). Και πρέπει να κοιτάμε και την ένταση. Διαφορετικά τα λέει ο κ. Δ Καμμένος και διαφορετικά τα λέει το κόμμα των ΑΝΕΛ», σημείωσε. Ενώ για το αν ο Πάνος Καμμένος θα μπορεί να είναι υπουργός Άμυνας, παρότι διαφωνεί σε ένα τέτοιο ζήτημα είπε λακωνικά: «αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο κ. Καμμένος»!

«Δεν μπορούμε να πάμε σε οριακές συναινέσεις»

Κληθείς να απαντήσει στο πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «τα εθνικά ζητήματα πρέπει να τα προσεγγίζουμε στη βάση ευρύτερων συναινέσεων και πλειοψηφιών. Είναι προϋπόθεση να βρούμε λύση . Δεν μπορούμε να πάμε με οριακές συναινέσεις σε αυτό το θέμα. Έχει σημασία ποια πολιτικά κόμματα θα την στηρίξουν, πως θα τοποθετηθούν και από το εσωτερικό των κομμάτων».

Κυρίτσης: Η στάση των ΑΝΕΛ είναι τελείως λάθος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον Σκάι, δεν στοχοποίησε μόνο τον Δημήτρη Καμμένο, εξαιρώντας τους υπόλοιπους ΑΝΕΛ, αλλά υποστήριξε πως η θέση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό είναι τελείως λάθος. «Είναι προβληματική, γιατί θεωρούμε ότι σε αυτό το θέμα η ανάλυσή τους είναι τελείως λάθος» είπε ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν εκτιμά πως ο Πάνος Καμμένος θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία, υποστήριξε ότι είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. «Θα το δούμε, αν κρίνουν ότι αυτό το θέμα είναι ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ας το κάνουν, αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Και οι ίδιοι οι ΑΝΕΛ είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» είπε ο κ.Κυρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεξιός»

Πάντως, ο Δημήτρης Καμμένος, σε νέα του παρέμβαση στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως θέμα παραίτησης των ΑΝΕΛ από τα κυβερνητικά πόστα δεν υπάρχει, αλλά τόνισε ότι ο «γάμος» με το ΣΥΡΙΖΑ έγινε «σε οικονομική και σε ιδεολογική βάση» και έσπευσε να επισημάνει ότι μπορεί οι ΑΝΕΛ να είναι αδύναμοι αριθμητικά «αλλά με το βέτο μας συγκυβερνούμε». Κληθείς να σχολιάσει στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χάσμα μεταξύ στελεχών της συγκυβέρνησης και για το αν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει απόφαση για να φύγουμε από τα κυβερνητικά πόστα. Περιμένουμε σε τι θα συμφωνήσουν τα Σκόπια.

Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο, είναι μια χώρα με πολλά κυβερνητικά προβλήματα». Ωστόσο, είπε πως στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή ονομασία στην οποία περιέχεται ο όρος «Μακεδονία», «δεν θα είναι μια εύκολη μέρα για τη συγκυβέρνηση. Διότι είναι ένας πυλώνας μας». «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο», επανέλαβε, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα «να δούμε τι θα έρθει και αποφασίζουμε μετά».

Σχετικά με το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην όποια πρόταση έρθει τελικά στη Βουλή και για το αν θα αντιδράσουν με συμπαγή θέση ή θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, εκτίμησε ότι «δεν είναι θέμα προσωπικών επιλογών», συμπληρώνοντας: «δεν νομίζω να υπάρχει κομματική γραμμή, δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο στους ΑΝΕΛ».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει για το «γάμο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι έγινε «σε οικονομική και όχι ιδεολογική βάση». Δεν παρέλειψε μάλιστα αναφερόμενος στις βολές που δέχθηκε από το Νίκη Φίλη, να αφήσει τη δική του αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «όσοι χαρακτηρίζουν τους άλλους, θα πρέπει να δουν οι ίδιοι πόσο μεγάλη δεξιά στροφή έχουν κάνει».

Ζαχαριάδης: Αν πυροβολούμε την συνεργασία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε

Στην τοποθέτηση αυτή άμεση ήταν η απάντηση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος τόνισε ότι «εάν θεωρούμε αυτή τη συνεργασία καλή και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε, πρέπει να την προσέξουμε». «Εάν την πυροβολούμε, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε» είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

  iefimerida.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -Πυρά για παραιτήσεις, υπουργεία και FYROM
Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -Πυρά για παραιτήσεις, υπουργεία και FYROM
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnpPq6Nu_CfRGdDLR-ad8w424fa1k_J4RjUvddSKkGtMkmSJ_k0jz50o_NFMLvpI7rceTFcmgOhziousO2rYgWjb2_LYJUlaRn5fn-JhDoaaUFsiEjrgcAqUfB2ag8lrKv6rz2jRwzST1d/s640/tsipras-kammenos-sygkubernisi-skopia-provlimata-708.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnpPq6Nu_CfRGdDLR-ad8w424fa1k_J4RjUvddSKkGtMkmSJ_k0jz50o_NFMLvpI7rceTFcmgOhziousO2rYgWjb2_LYJUlaRn5fn-JhDoaaUFsiEjrgcAqUfB2ag8lrKv6rz2jRwzST1d/s72-c/tsipras-kammenos-sygkubernisi-skopia-provlimata-708.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/fyrom.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/fyrom.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy