-->

H τοποθέτηση του Δ. Μάλλιαρη για το "Κοτύχι Α.Ε.", στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης

"Πριν ξεκινήσω την εισήγησή μου θα ήθελα να τονίσω ότι το Κοτύχι Α.Ε. είναι πλέον μια κερδοφόρα, υγιής και βιώσιμη εταιρεία και αυτ...


"Πριν ξεκινήσω την εισήγησή μου θα ήθελα να τονίσω ότι το Κοτύχι Α.Ε. είναι πλέον μια κερδοφόρα, υγιής και βιώσιμη εταιρεία και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του Διευθύνοντα Συμβούλου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι την τελευταία τριετία έδωσαν μια μάχη όχι μόνο για να σταθεροποιήσουν τα κέρδη της εταιρείας, αλλά με προγραμματισμό και όραμα να ξεκινήσουν δράσεις ώστε η εταιρεία να γίνει μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία στο χώρο των τροφίμων.

Το Δ.Σ. της εταιρείας συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 28/3/2015.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Κοτύχι θα ήθελα να τονίσω ότι η μοναδική ενημέρωση που είχαμε από το απερχόμενο Δ.Σ. ήταν από τον διαχειριστή της εταιρείας κ. Κράγκαρη Γεώργιο ο οποίος προσκόμισε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα της εταιρείας οι οποίες αποδείκνυαν ότι η εταιρεία δεν όφειλε πουθενά.

Παράλληλα, προσκόμισε και ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από την απερχόμενη Δ/νων Σύμβουλο το οποίο ανέφερε τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση σχετικά με τις ζημιές που φαίνονταν στον ισολογισμό, ύψους 315.512,00 ευρώ παρόλο που η εταιρεία δεν είχε ουδεμία οφειλή.

Η μόνη ενημέρωση ήταν από τον διαχειριστή της εταιρείας κ. Κράγκαρη Γεώργιο, ο οποίος εξήγησε πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος και απεικονίστηκε στον ισολογισμό προσκομίζοντας και το αντίστοιχο πρακτικό Δ.Σ. υπογεγραμμένο.

Στην συνέχεια, εκαλέσθην ο πρώην λογιστής της εταιρείας για να απαντήσει στο θέμα της ζημιάς και του εδόθη διορία τεσσάρων μηνών για να λύσει το θέμα πράγμα το οποίο δεν έκανε και το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάστασή του.

Με την αντικατάσταση του λογιστή και με δύο χρήσεις [2015, 2016] κερδοφόρες, δηλαδή έχουμε αύξηση κερδών κατά 130.000 ευρώ παρόλο των μειωμένων ετήσιων τζίρων της εταιρείας. Ο νυν λογιστής έδωσε λύση στην λογιστική τακτοποίηση του άνω ποσού και για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να τον ρωτήσετε και να σας απαντήσει.

Αυτή την στιγμή το Κοτύχι Α.Ε. είναι μια υγιής εταιρεία που εκπληρώνερι στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις του και δεν οφείλει πουθενά.

Η παραγωγή των ψαριών και του αυγοτάραχου κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα όσο και η παραγωγή των χελιών, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν και η χρήση του 2017 θα είναι πάλι κερδοφόρα.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Κοτύχι Α.Ε. τα τελευταία τρία χρόνια υπό την δική μας διοίκηση και με τη στήριξη και την συνεργασία της δημοτικής αρχής.

1. Έχουν πραγματοποιηθεί βασικές εργασίες που συνδέονται με την παραγωγή [καθαρισμός μπούκας, άνοιγμα υπερχειλιστή, περιορισμός της παράνομης αλιείας, σωστή συνεργασία με το προσωπικό και άλλα.

2. Έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας μέρους [600 μέτρων] στο βορειοδυτικό τμήμα της Μπούκας ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της διαβρωμένης λουρονησίδας καθώς και σε άλλα έργα τα οποία θα δώσουν ζωή και ανάπτυξη στην λιμνοθάλασσα. Αναμένουμε την οριοθέτηση άλλων 1200 μέτρων στο νότιο δυτικό τμήμα της Μπούκας.
Χωρίς τις παραπάνω οριοθετήσεις καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην αμμολουρονησίδα της λιμνοθάλασσας διότι χωρίς αυτές τις οριοθετήσεις δεν μπορούμε να έχουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών.
Θα ήθελα να επισημάνω την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Κοτύχι Α.Ε., δήμου και φορέα διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς μια και η παραπάνω διαδικασία εμπίπτει στην δικαιοδοσ΄'ια του Φορέα.

3. Έχει γίνει επαφή με μελετητικό γραφείο της Πάτρας και είναι στο τελικό στάδιο η κατάθεση του φακέλλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά γα την κατασκευή συσκευαστηρίου τυποποιητηρίου των αλιευμάτων.
Με την υλοποίηση της πρ΄τασης θα ακολουθήσει η διαδικασία πιστοποίησης κατά ISO 9001, δηλαδή πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητας παραγωγής και εμπορίας των παραγόμενων αλιευμάτων και πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφαλείας τροφίμων HACCP-Codex.
Οι παραπάνω πιστοποιήσεις είναι σημαντικές διότι πλέον διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα των ιχθυαλλιευμάτων της λιμνοθάλασσας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αυτό της παραγωγής και προώθησης στον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής.

4. Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας του ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει κατατεθεί πρόταση για ιχνηλασιμότητα των ιχθυαλιευμάτων. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε και τα προϊόντα μας να γίνουν ανταγωνιστικά στον χώρο των τροφίμων.

Με όλα αυτά ανοίγεται ένα παράθυρο στο μέλλον και προοπτικές για την εταιρεία, τους εργαζόμενους και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας".

Τι είναι Ιχνηλασιμότητα

1. Σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία - Καν [ΕΚ] 1224/2009 και Καν [ΕΕ] 404/2010 για το κοινοτικό σύστημα ελέγχου, όλες οι παρτίδες των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας [εγχώρια, ενωσιακά] πρέπει να είναι ανιχνεύσιμες σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, διανομής και εμπορίας τους, από την αλίευση ή καλλιέργειά τους έως την λιανική πώληση.

2 Τα ως άνω προϊόντα όταν τίθονται σε εμπορία εντός της Κοινότητας φέρουν την αναγκαία σ΄ξημανση προκειμένου να εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα κάθε παρτίδας.

3. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν τα στοιχεία που τηρούν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, μετά από αίτημά τους, τόσο για τους προμηθευτές τους όσο και για τους αγοραστές των προϊόντων τους, με εξαίρεση την περίπτωση που ο αγοραστής είναι ο τελικός καταναλωτής.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : H τοποθέτηση του Δ. Μάλλιαρη για το "Κοτύχι Α.Ε.", στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης
H τοποθέτηση του Δ. Μάλλιαρη για το "Κοτύχι Α.Ε.", στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPGj7x6Il5RjfiMo0avtrOsSBHHsDWR57YMkoxkhGpVIAMpgZoQERoInDWCFR6Rho-agEXSZDqROIjvMUYsGvaAywqjorA37sndsnWKhSG3LcfyFLVVLuo9sVzlLRW8osvHAybpeBYAz4/s640/P1110495.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPGj7x6Il5RjfiMo0avtrOsSBHHsDWR57YMkoxkhGpVIAMpgZoQERoInDWCFR6Rho-agEXSZDqROIjvMUYsGvaAywqjorA37sndsnWKhSG3LcfyFLVVLuo9sVzlLRW8osvHAybpeBYAz4/s72-c/P1110495.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/h_10.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/h_10.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy