-->

10 παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας. Αυτοί μπορεί να σχετίζονται με την αναπόφευκτη υποτί...


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας. Αυτοί μπορεί να σχετίζονται με την αναπόφευκτη υποτίμησης της αξίας του με την πάροδο του χρόνου αλλά και με απλούστερα πράγματα όπως είναι το χρώμα που έχετε επιλέξει. Για να σας δώσουμε μια εικόνα για την αγορά του μεταχειρισμένου, συγκεντρώσαμε 10 πράγματα που επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης ενός αυτοκινήτου. Οι παράγοντες αυτοί θα σας βοηθήσουν είτε να επιλέξετε πιο σοφά την αγορά ενός καινούργιου είτε να αναζητήσετε ευκαιρίες στις πωλήσεις από δεύτερο χέρι.


Η υποτιμηση της αξιας ενος αυτοκινητου

Πρόκειται για τον χειρότερο εφιάλτη του αγοραστή. Αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή μεταπώλησης και ξεκινά από το πρώτο χιλιόμετρο που θα γράψει το κοντέρ. Από εκείνη τη στιγμή το καινούργιο σας αυτοκίνητο χάνει αυτομάτως το 10 τοις εκατό της αρχικής του αξίας. Μετά από ένα χρόνο χάνει άλλο ένα 10 τοις εκατό. Μετά από πέντε χρόνια η μείωση της αξίας του αγγίζει πλέον το 60 τοις εκατό από την αρχική του τιμή. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει ανεξαιρέτως για όλα τα αυτοκίνητα. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (μάρκα, χρώμα, χιλιόμετρα) οι οποίοι βοηθούν να μην χάσετε περισσότερα από όσα θα έπρεπε όταν έρθει η στιγμή της μεταπώλησης.


Η ζητηση μεταχειρισμενων

Η προσφορά και η ζήτηση παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τιμής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Τα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής καθώς και κάποια εξτρά που μπορεί να έχει αυτό που επιλέξατε μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την τσέπη σας. Επίσης η αξία του ανεβαίνει όταν το μοντέλο σας αρέσει στον περισσότερο κόσμο.


Τα χιλιομετρα

Το κοντέρ παίζει κι αυτό μεγάλο ρόλο, αυξάνοντας ή μειώνοντας την αξία του. Ποια είναι όμως τα ιδανικά χιλιόμετρα σε ένα μεταχειρισμένο; Σύμφωνα με τους ειδικούς τα 15.000 χλμ. το χρόνο είναι ένας ιδανικός αριθμός.


Η εμφανιση

Η εμφάνιση παίζει σε όλα τα πράγματα μεγάλο ρόλο όπως γνωρίζετε, και το αυτοκίνητο δεν αποτελεί εξαίρεση. Το πρώτο πράγμα που θα δει ένας αγοραστής είναι φυσικά η κατάσταση τόσο του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας. Εάν υπάρχουν γρατζουνιές, σκουριές και άλλα θέματα, τότε καλό θα ήταν να τα καλύψετε πριν προχωρήσετε στην πώληση καθώς τα χρήματα που θα χάσετε θα είναι πολλά. Ένας άλλος παράγοντας τον οποίο συχνά δεν λαμβάνουμε υπόψη μας αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση του αγοραστή είναι η μυρωδιά και είναι λάθος όταν προσπαθούμε να την καλύψουμε με αρωματικά τα οποία κάνουν χειρότερη την κατάσταση τις περισσότερες φορές.


Η μηχανικη αποδοση του αυτοκινητου

Μετά τον εξωτερικό έλεγχο, ο αγοραστής θα περάσει όπως είναι επόμενο και στον έλεγχο του κινητήρα και των άλλων σημείων του αυτοκινήτου. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την αξία του μεταχειρισμένου σας αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχετε φροντίσει την συντήρησή του σχολαστικά. Είναι απαραίτητο επίσης να έχετε ενημερωμένο το βιβλιαράκι με τα σέρβις καθώς και τυχόν αποδείξεις από ανταλλακτικά και άλλα αναλώσιμα.


Σκουριες

Άλλος ένας εφιάλτης τόσο για τον αγοραστή όσο και για τον πωλητή. Η σκουριά είναι κάτι που θα μειώσει σημαντικά την αξία μεταπώλησης. Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά από ένα σημείο και ύστερα, οπότε θα πρέπει να φροντίζετε να παίρνετε όσο είναι καιρός προληπτικά μέτρα για να το προλάβετε ειδικά εάν ζείτε κοντά στη θάλασσα ή στο βουνό όπου οι δρόμοι τον χειμώνα είναι στρωμένοι με αλάτι για τον πάγο.


Το χρωμα του αμαξωματος

Το χρώμα που θα επιλέξετε θα επηρεάσει την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας στο μέλλον. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στη μόδα και στις τάσεις της εποχής είτε απλά στην απόσυρση του συγκεκριμένου κωδικού από τον ίδιο τον κατασκευαστή. Αυτή τη στιγμή τα πιο δημοφιλή χρώματα στις περισσότερες κατηγορίες αυτοκινήτων είναι το λευκό και το ασημί. Μπορεί να χαρίσει στο αυτοκίνητό σας μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω.


Η αξιοπιστια της μαρκας του αυτοκινητου

Υπάρχουν κάποιες μάρκες αυτοκινήτων οι οποίες έχουν μεγαλύτερη αξία στην αγορά επειδή έχουν την φήμη ότι διατηρούν απλώς την αξία τους. “Δείτε τα φορτηγάκια της Toyota για παράδειγμα. Μπορεί να μην είναι τόσο πολυτελή ή τόσο δυνατά όσο οι ανταγωνιστές τους αλλά διατηρούν την υψηλή αξία μεταπώλησης λόγω της αξιοπιστίας τους και της ποιότητας", αναφέρει η ιστοσελίδα Autoguide.com. Τα αυτοκίνητα χαμηλής ποιότητας με μικρή αξιοπιστία χάνουν στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ακόμη κι εάν ο κατασκευαστής έχει κάνει βελτιώσεις, η φήμη του μοντέλου το ακολουθεί για αρκετό καιρό.


Προσφορες και κινητρα

Ορισμένες φορές οι κατασκευαστές προχωρούν σε κάποιες προσφορές ή άλλου είδους κίνητρα προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις κάποιου συγκεκριμένου μοντέλου. Αυτή η τακτική μειώνει την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου.


Αυτοκινητα και κλιμα

Η γεωγραφική σας θέση επηρεάζει επίσης την αξία του αυτοκινήτου σας. Εάν ζείτε σε κλίμα με πολλά χιόνια ή δίπλα στη θάλασσα με υγρασία, τα λεγόμενα "πρακτικά" αυτοκίνητα θα κρατήσουν καλύτερα την αξία τους. Επίσης τα αυτοκίνητα που φυλάσσονται σε γκαράζ ή σε κλειστούς χώρους έχουν ένα πλεονέκτημα που το αναζητούν πολλοί αγοραστές.

  Espresso

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 10 παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας
10 παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBrNCs6-46en3hcZrsj6zHCbnnDwb4SagCMW5wt1NrvDo15O3dx9N7XKgSzK_Ls8N-V1F4ev7em989A9Qc_SlfnTCS-SCyFNnxCDuiX7x-OyJsKevDYcYgDTyqHqiuml8Lvh8m-aSmRuo/s640/BBJF5Ar.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBrNCs6-46en3hcZrsj6zHCbnnDwb4SagCMW5wt1NrvDo15O3dx9N7XKgSzK_Ls8N-V1F4ev7em989A9Qc_SlfnTCS-SCyFNnxCDuiX7x-OyJsKevDYcYgDTyqHqiuml8Lvh8m-aSmRuo/s72-c/BBJF5Ar.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/10_12.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/10_12.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy