-->

25 τροφές που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να τις φάτε ωμές

Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πιο υγιεινές εάν τις φάτε ωμές ενώ κάποιες άλλες έχουν καλύτερη γεύση. Σας παρουσιάζουμε ένα κατάλογ...


Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πιο υγιεινές εάν τις φάτε ωμές ενώ κάποιες άλλες έχουν καλύτερη γεύση.

Σας παρουσιάζουμε ένα κατάλογο με τρόφιμα που παραδοσιακά μαγειρεύουμε ενώ μπορούμε να τα φάμε και ωμά.


Μπριζολα

Το ωμό κρεάς όπως το καρπάτσιο και το στέικ ταρτάρ γίνεται όλο και πιο δημοφιλή αλλά υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι τα απεχθάνονται. Εάν επιλέξετε όμως και εμπιστευτείτε ένα καλό σεφ να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανοιώσετε.


Φακες

Οι φακές που έχουν βλαστήσει αποτελούν μια άριστη πηγή πρωτείνης η οποία μπορεί να καταναλωθεί και ωμή. Για να μπορέσετε να τις φάτε μουλιάστε τις σε νερό από το βράδυ. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι για πέντε ημέρες καταβρέχοντάς τις δύο φορές την ημερα μέχρι να βλαστήσουν.


Γυρη

Η γύρη μπορεί φυσικά να φαγωθεί και ωμή εάν δεν είστε αλλεργικός. Πρόκειται για μια καταπληκτική υπερτροφή. Περιέχει περισσότερα από 96 διαφορετικά θρεπτικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορείτε να την προσθέσετε στο σμούθι σας ή να τη φάτε σκέτη.


Ρυζι

Το άγριο ρύζι μπορεί να φαγωθεί ωμό εάν το μουλιάσετε για τρεις ημέρες αλλάζοντας το νερό δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Μπορείτε να το προσθέσετε σε καλοκαιρινές σαλάτες.
Κολοκυθα

Όπως και τα κολοκυθάκια έτσι και η κολοκύθα τρώγεται ωμή. Μπορείτε να την κόψετε σε φέτες, να τη βάλετε σε σαλάτα ή να την προσθέσετε σε χυμό λαχανικών.


Κοτοπουλο

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το κοτόπουλο δεν πρέπει να τρώγεται σε καμία περίπτωση ωμό ή μισοψημένο αλλά στην Ιαπωνία το κοτόπουλο σασίμι είναι πολύ συνηθισμένο πιάτο. Δεν μπορείτε να φάτε φυσικά ένα οποιοδήποτε κοτόπουλο ωμό επειδή κινδυνεύετε να πάθετε σαλμονέλα αλλά σε εξειδικευμένα εστιατόρια στην Ιαπωνία σερβίρεται ωμό κοτόπουλο από βιολογικές φάρμες όπου εκτρέφονται κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής σε άριστες συνθήκες υγιεινής με αυστηρότατους ποιοτικούς ελέγχους.


Παστινακη

Η παστινάκη μοιάζει με το καρότο αλλά είναι πιο γλυκιά και τρώγεται και ωμή όπως και το καρότο. Μπορείτε να την προσθέσετε στις σαλάτες ή να τη σερβίρετε με κάποιο ντιπ.


Λαχανακια Βρυξελλων

Τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν αρέσουν σε όλους αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα φάτε μαγειρεμένα. Μπορείτε να τα φάτε ωμά ή να τα τρίψετε στη σαλάτα.


Αγκιναρα της Ιερουσαλημ

Η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να προσθέσετε στις σαλάτες σε κομμάτια ή αφού το τρίψετε. Στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται αλλά μπορείτε να το βρείτε και να το δοκιμάσετε σε επιλεγμένα μανάβικα.


Ψαρι

Ο ασφαλέστερος τρόπος να φάτε ωμό ψάρι είναι να επιλέξετε κατεψυγμένο επειδή με αυτό τον τρόπο είστε σίγουροι ότι δεν περιέχει παράσιτα. Εάν απλώς το βάλετε στο ψυγείο πριν το φάτε κινδυνεύετε να πάθετε κάποια μορφή δηλητηρίασης. Το πιο γνωστό ωμό ψάρι είναι βεβαίως το σούσι και το σεβίτσε.

Η ριζα του σελινου

Τη ρίζα του σέλινου μπορείτε να τη φάτε και ωμή εάν την τρίψετε και την προσθέσετε στη σαλάτα. Δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση και είναι και υγιεινή.

Χοιρινο

Το χοιρινό το τρώμε ωμό πολύ συχνά χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει, σε μορφή σαλαμιού ή προσούτο. Το χοιρινό είχε πολλά παράσιτα στο παρελθόν αλλά η ασθένεια που τα προκαλούσε έχει εξαλειφθεί. Ένα δημοφιλές πιάτο στη Γερμανία είναι το Μετ, το οποίο είναι χοιρινός κιμάς με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.


Πατζαρια

Πριν φάτε ωμά τα πατζάρια σας θα πρέπει να τα τρίψετε καλά για να καθαρίσουν και να τα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες. Το πράσινο μέρος είναι εξίσου θρεπτικό και μπορείτε να το συμπεριλάβετε κι αυτό στο γεύμα σας.


Σπαραγγια

Παρόλο που τα σπαράγγια έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά κατά του καρκίνου εάν μαγειρευτούν, μπορείτε εάν θέλετε να τα φάτε και ωμά, σε σαλάτα.


Λαχανο μποκ τσοι

Το κινεζικό λάχανο μποκ τσόι δεν συνηθίζεται καθόλου στη χώρα μας. Στο εξωτερικό όμως το τρώνε συνήθως μαγειρεμένο. Μπορείτε να το βάλετε απλώς στη σαλάτα και να το φάτε ωμό.


Ραβεντι

Συνήθως το τρώμε τουρσί ή σε πίτες, το ραβέντι όμως περιέχει ένα δηλητήριο που ονομάζεται οξαλικό οξύ το οποίο όμως είναι επικίνδυνο μόνο εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Για να το φάτε θα πρέπει να αφαιρέσετε τα φύλλα.


Αγγιναρες

Οι μικρές τρυφερές αγγινάρες τρώγονται ιδανικά ωμές επειδή δεν έχουν τη σκληρή καρδιά που πρέπει να αφαιρεθεί. Ο καλύτερος τροπος για να μην μαυρίσουν οι αγγινάρες είναι να τις βουτήξετε σε χυμό λεμονιού.


Φυκια

Τα φρέσκα φύκια αποτελούνται κατά 80 με 90 τοις εκατό από νερό και είναι από τις καλύτερες πηγές χλωροφύλλης. Τα εδώδιμα φύκια όπως τα νόρι περιέχουν πάρα πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα οποία απορροφούνται πολύ εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχουν επίσης σίδηρο, ασβέστιο και ιώδιο.


Λαχανιδες

Οι λαχανίδες συνήθως τρώγονται μαγειρεμένες με λάδι και σκόρδο αλλά μπορούμε να τις κατανάλωσουμε και ωμές καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνες K, A και C καθώς και σε ασβέστιο.


Ακε

Πρόκειται για το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα και μπορεί και να μην το δείτε ποτέ εκτός κι εάν επισκεφθείτε τη χώρα. Ωστόσο είναι ένας καρπός πλούσιος σε λιπαρά οξέα, σε βιταμίνη Α και σε πρωτείνη. Εάν το φάτε ωμό θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσετε τους μαύρους σπόρους.


Θαλασσινα

Το σιοκάρα είναι ένα ιαπωνικό πιάτο που δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό. Αποτελείται από κομμάτια από διάφορα πλάσματα της θάλασσας με μια καφέ σάλτσα από τα όργανά τους που έχουν υποστεί ένα είδος ζύμωσης.


Αυγα

Τα ωμά αυγά συνηθίζονταν πολύ κατά το παρελθόν καθώς ήταν τις περισσότερες φορές σπιτικά. Περιέχουν πολλές πρωτείνες και ορισμένοι αθλητές τα καταναλώνουν πριν την προπόνηση. Πολλοί άνθρωποι τα φοβούνται λόγω σαλμονέλας αλλά ο κίνδυνος είναι αμελητέος συνήθως.


Πατατες

Παρόλο που δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό μπορείτε να τις φάτε. Τις πράσινες ωστόσο θα πρέπει να τις αποφύγετε επειδή στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σας ρίξουν σε κώμα.


Μανιταρια

Τα μαγειρεμένα μανιτάρια δεν αρέσουν σε όλους και τα ωμά σε ακόμη λιγότερους. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με λάδι, αλάτι και σκόρδο ή αποξηραμένα. Υπάρχουν περίπου δέκα είδη μανιταριών που τρώγονται ωμά.


Μοσχοκαρυδο 

Το μοσχοκάρυδο το προσθέτουμε συνήθως στις σάλτσες και στη μπεσαμέλ αλλά μπορούμε να το φάμε και ωμό όχι όμως σε μεγάλες ποσότητες καθώς η υπερβολική ποσότητα μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα στην όραση και μερική αμνησία.

  Lovefood

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 25 τροφές που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να τις φάτε ωμές
25 τροφές που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να τις φάτε ωμές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj9pX5W2L8ZjLlF8AloaL4vr2xiA5ILrWWZn0doU2s-_s2BWywXCdY5yzRjCE5qoi2Hp7NIa3k2aARqdQHFOZx3FkjZf1fMoLmSMfhZ9Y3dd4UqPb9kRBxSSOl2lyBs8tgJoF0wr0y4-fU/s640/AAmjIVi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj9pX5W2L8ZjLlF8AloaL4vr2xiA5ILrWWZn0doU2s-_s2BWywXCdY5yzRjCE5qoi2Hp7NIa3k2aARqdQHFOZx3FkjZf1fMoLmSMfhZ9Y3dd4UqPb9kRBxSSOl2lyBs8tgJoF0wr0y4-fU/s72-c/AAmjIVi.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/25_67.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/25_67.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy