-->

Αλέξης Καστρινός: Συνέντευξη για τέσσερα σοβαρά θέματα"

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο οποίος αναφέρθηκε σε τέσσερα σοβαρά θέματα που αφορούν κυρίως τον...



Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο οποίος αναφέρθηκε σε τέσσερα σοβαρά θέματα που αφορούν κυρίως τον δήμο του.

Συγκεκριμένα:

Διυλιστήριο Πηνειού: "Η συζήτηση να γίνει στην έδρα του Συνδέσμου..." 

Βλέπουμε στις εφημερίδες καθημερινά για το διυλιστήριο στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ήλιδας και πως ο κόσμος δικαιούται να μάθει την αλήθεια κ.λ.π. Πρώτα απ' όλα δικαιούται να μάθει την αλήθεια ο Σύνδεσμος Πηνειού.

Στην Ήλιδα είναι δικό τους θέμα κι ας κάνουν ότι νομίζουν, αλλά επειδή υδρευόμαστε κι εμείς και ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από το διυλιστήριο, έχει γίνει με διαδημοτικό Θησέα, θα πρέπει να γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση και να την καλέσει ο πρόεδρος κος Τζουλέκης, παρουσία όλων των παρατάξεων, όλων των δημοτικών αρχών, στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα. Πρώτα να γίνει εκεί η κουβέντα με όλους τους μελετητές κι εκεί να ειπωθούν όλα και μετά ο κάθε δήμος ας κάνει τα δικά του. Εμένα πολιτικά μαστιγώματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν με ενδιαφέρουν. Ενοχλούμαι όμως σαν μέλος του ΔΣ του Πηνειού, σαν μέτοχος στην όλη κατασκευή του κ.λ.π., να λένε πως πρέπει να μάθουν την αλήθεια οι άλλοι και όχι οι δικοί μου.

Ζητάω επομένως από τον πρόεδρο κι έτσι είναι το φρόνιμο και το πρέπων να έρθουν οι μελετητές, παρουσία όλων των παρατάξεων στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση αλλού. Αυτό λέει η ηθική, αυτό λέει η τάξη, έτσι πρέπει να γίνει. Δεν έχω με κανέναν τίποτα, δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός, αλλά αυτή είναι η σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Από 'κει και πέρα αν έχουν τα δικά τους άλλοι, εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ας τα λύσουν μεταξύ τους. Σε ότι όμως αφορά τον σύνδεσμο πρέπει να καλεστούν όλα τα μέλη σε μια ανοικτή συζήτηση, παρουσία των μελετητών στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα".

Σχετικά με ερώτηση που το newsgf.net απεύθυνε στον κο Καστρινό, αν τελικά συμφωνεί με τις ενέργειες της Περιφέρειας απάντησε πως,"έχω πει συγκεκριμένα ότι δεν συμφωνώ να πάει το νερό έξω από τους τρεις δήμους, με την λογική ότι δεν φτάνει. Τώρα αν κάνουν μελέτες να το φτάσουν στο Καιμακτσαλάν τι να πω; Κι ας αφήσουν αυτά του τύπου 'εμείς παίρναμε τα σκουπίδια' που λένε κάποιοι. Με όλη την αγάπη σε κάθε συνάδελφο, εδώ είναι πολιτική, δεν υπάρχουν συναισθήματα. Λέω λοιπόν όχι, όμως κι εμείς πρέπει να κάνουμε τις όποιες συμπληρωματικές εργασίες απαιτούνται και να βρούμε τρόπους να χαμηλώσουμε το κόστος".

Νέος κανονισμός: "Παράκληση-πρόσκληση σε όλους..." 

Θέλω να κάνω μια παράκληση-πρόσκληση σε όλους τους συνδημότες μου να έρθουν, διότι έχει μπει ο νέος κανονισμός λειτουργίας ύδρευσης, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π., σε ισχύ. Θερμή παράκληση, λοιπόν, όσοι δεν έχουν παροχές, γιατί ήδη υπάρχουν συνεργεία που ξεκινούν να κάνουν καταγραφές, να έρθουν να δηλώσουν τις παροχές τους, να πληρώσουν για να γίνουν νέες παροχές και ότι ο νέος κανονισμός ορίζει. Δεν είμαστε με κανέναν συμπολίτη μας ή συνδημότη μας απέναντι, θέλουμε συνεργασία, τους θεωρούμε φίλους μας και όλοι θέλουμε το καλό του δήμου. Είναι κρίμα κι άδικο να πληρώνει κάποιος και να μη πληρώνει κάποιος άλλος.

Υπήρξαν φαινόμενα παλαιότερα που υδρεύονταν κι έξι κατοικίες από μια παροχή. Απαγορεύονται αυτά. Την αύξηση που βάλαμε την υπολόγισα και είναι μηδαμινή σε σχέση με τον χρόνο, όχι με το ποσοστό. Τα τέλη, δηλαδή, ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας είναι περίπου στο 1,5 ευρώ τον μήνα για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών -ίσως λέω και πολύ 1,5 ευρώ- στα δε τέλη του νερού χονδρικά, με την προϋπολογιζόμενη δαπάνη ως είχε του νερού ως προς τα κυβικά, είναι γύρω στα 5 ευρώ τον μήνα.

Χάσαμε 400 χιλιάδες, όπως έχασαν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας από την έλλειψη των παρακρατηθέντων. Η Τριανταφυλλιά μας κοστίζει με τα αυτοκίνητα 400 χιλιάρικα, ο σύνδεσμος Πηνειός -γι' αυτό ζητάω να συζητήσουμε- από 40.000 που πληρώναμε φτάσαμε στα 176 τον χρόνο. Αυτά πως θα βγούνε; Οι ΟΤΑ είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα οργανισμοί. Παράκληση-πρόσκληση λοιπόν προς όλους να έρθουν διότι βγαίνουν συνεργεία του δήμου κι έχω σε εξέλιξη πλέον εργολαβία για αλλαγές ρολογιών κ.λ.π.

Αλλαγές στο νόμο 4412/2016: "Να μη συνηγορήσουμε στον θάνατο του εμποράκου..." 

Έχουμε μια σωρεία χρηματοδοτήσεων που για να προχωρήσει χρειάζεται κάποιες αλλαγές στο νόμο 4412/2016. Έχω έρθει σε επαφή ως δήμαρχος, αλλά και ως ΚΕΔΕ, με τον υπουργό τον κο Σπίρτζη, θεωρώντας πως έτσι όπως είναι το σύστημα αδικείται και η τοπική αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση για τα όσα έχει δώσει, διότι έργα με αυτή την διαδικασία δεν θα μπορούν να προχωρήσουν. Μας είπε ότι θα κάνει αλλαγές, να γίνουν άμεσα γιατί θα υπάρχουν χρήματα που θα κοιμούνται και η τοπική οικονομία θα λυσσομανά. Έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ πλέον. Τώρα που θα έπρεπε να τρέξουμε όλα τα έργα για να δουλέψει η οικονομία έχουμε προβλήματα από τον νόμο. Δεν λέμε να μη γίνονται διαγωνισμοί, ούτε να μη γίνονται αναθέσεις. Αλλά να προχωρήσει η διαδικασία στην απλούστευση του νόμου ώστε να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις, να υπογραφούν οι συμβάσεις, για να γίνουν τα έργα και να δουλέψει η οικονομία, ειδάλλως όλοι μας θα συνηγορήσουμε στον θάνατο του εμποράκου.

Τράπεζα Πειραιώς Βαρθολομιού: "Ζητάμε να λειτουργεί καθημερινά..." 

Έμαθα με έκπληξη ότι χθες ανακοινώθηκε πως η τράπεζα Πειραιώς στο Βαρθολομιό θα δουλεύει δύο φορές την εβδομάδα και ούτω καθ' εξής. Εμείς απόψε κάνουμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, και απαιτούμε την διατήρηση σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας στην τράπεζα Πειραιώς και του Βαρθολομιού.

Λέμε συνέχεια για περικοπές, αλλά τελικά τα βλέπουν όλα ως αριθμούς που τους μειώνουμε ή τους αυξάνουμε κ.λ.π. Ε, δεν μπορεί να είναι όλα έτσι. Είχαμε μιλήσει και παλαιότερα με την διοίκηση της τράπεζας και είχαν πει ότι θα το διατηρήσουν όπως είχε και θα δουν. Σήμερα όμως μάθαμε αυτό που σας ανέφερα. Θέλουμε απόψε να εξηγήσουμε.

Το να λέμε πιέζουμε, είδατε ποτέ να πιέζεται η κυβέρνηση και να αλλάζει κάτι; Θα τους πούμε τα πράγματα πως έχουν, έχουμε κάποιους τρόπους τους οποίους θα συζητήσουμε στο δημοτικό μας συμβούλιο και από κει και πέρα αυτοί θα πάρουν την οριστική απόφαση, αλλά κι αυτοί θα έχουν τις όποιες συνέπειες.

Ο κόσμος δεν είναι σκουπίδια, κλείνουμε το ένα, κλείνουμε το άλλο. Ε, ας τα κλείσουν όλα να σηκωθούμε να φύγουμε, να πάμε στην Αθήνα. Νιώθω απελπισμένος, απογοητευμένος, με αυτά τα πράγματα. Κάθε μέρα αντί να σηκωνόμαστε και να κάνουμε την δουλειά μας, κόβεται εκείνο τρέχουμε από πίσω, κόβεται το άλλο τρέχουμε πάλι από πίσω.

Με την ευκαιρία θέλω να πω και αυτό: Στον δήμο Φυλής έδωσαν κτήριο κι έγινε υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Εμείς δώσαμε κτήριο, ζητήσαμε υποδιεύθυνση Ασφαλείας διότι όλοι μας και όλοι τους γνωρίζουν ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι στο μέγιστο βαθμό. Είπαν κάποιοι πως θέλω να την πάρω από αλλού. Δεν είπα ποτέ τέτοια πράγματα. Μιλάω με λογική. Αν η δική μου λογική είναι εκτός των δικών τους λογικών, τότε έχουμε πρόβλημα με τις λογικές.

Βέβαια, υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση την τελευταία περίοδο, υπάρχει μια σοβαρότερη αστυνόμευση, αλλά αν είναι λίγα άτομα τι να κάνουν; Επίσης, δεν μπορεί την μία ημέρα να τους πιάνουν, την άλλη να τους αφήνουν γνωρίζοντας ότι σε δικές μας περιοχές υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες οι οποίες με την παραβατικότητά τους δημιουργούν μέγιστο θέμα στην πόλη και την περιοχή μας γενικότερα.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αλέξης Καστρινός: Συνέντευξη για τέσσερα σοβαρά θέματα"
Αλέξης Καστρινός: Συνέντευξη για τέσσερα σοβαρά θέματα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyC_QTzXb2LsVk9X_E9Ym4jyqfvLbYIsfNF1UoIRRO-zBMiGY51n8OgJFDzRQO-XfMrvCFJwAz2EuFOTE6lFqNud9EKi9uMrmd4CD4q-xOHM4v0T8xFrr4Ob1hszz3V1knKtj6HpOXU9I/s640/P1110941.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyC_QTzXb2LsVk9X_E9Ym4jyqfvLbYIsfNF1UoIRRO-zBMiGY51n8OgJFDzRQO-XfMrvCFJwAz2EuFOTE6lFqNud9EKi9uMrmd4CD4q-xOHM4v0T8xFrr4Ob1hszz3V1knKtj6HpOXU9I/s72-c/P1110941.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_102.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_102.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy