-->

Τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα για το Μάρτιο

Ο Μάρτιος είναι ξεχωριστός μήνας και για τη διατροφή μας αφού θα βρεις στα τελευταία τους τα λαχανικά και φρούτα που λάτρεψες το χειμώ...


Ο Μάρτιος είναι ξεχωριστός μήνας και για τη διατροφή μας αφού θα βρεις στα τελευταία τους τα λαχανικά και φρούτα που λάτρεψες το χειμώνα ενώ αρχίζουν να ξεφυτρώνουν και τα φρέσκα της άνοιξης.

Αγκινάρα με τα αγκάθια!



Η αγκινάρα ήρθε επιτέλους στην εποχή της! Πιο νόστιμη από ποτέ, πιο φρέσκια από τις κατεψυγμένες που φιγουράρουν στα μάρκετ, η αγκινάρα σε καλεί να την προτιμήσεις με μόλις 65 θερμίδες, 10 γραμμάρια φυτικών ινών ενώ αποτελεί και πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέος , και κάλιου. Επιπλέον, περιέχει την αντιοξειδωτική σιλυμαρίνη, η οποία βοηθά στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις αλλά και στην καλή λειτουργία του συκωτιού.

Σπανάκι σαν τον Ποπάι!

Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο του Ποπάι! Το σπανάκι αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, σιδήρου, ασβεστίου, βιταμίνης Κ, και μαγνήσιου. ΄Ταυτόχρονα, το σπανάκι που είναι φρέσκο φρέσκο τον Μάρτιο είναι πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής λουτεΐνης, η οποία βοηθά τα μάτια και την επιδερμίδα σου να δείχνουν άψογα.

Κινέζικο λάχανο

Το bok choy ή κινέζικο λάχανο είναι στην πιο γλυκιά και νόστιμη φάση του στο τέλους του χειμώνα και αρχή της άνοιξης. Το κινέζικο λάχανο ξεπερνά την εποχή αυτή σε γεύση και το κόκκινο και το πράσινο λάχανο και πρέπει να το επιλέγεις χωρίς σπασμένα φύλλα ή μαραμένο.

Σπαράγγια:

Τα σπαράγγια βρίσκονται το Μάρτιο στην πλήρη ακμή τους με επιλογή ανάμεσα στα πράσινα και στα λευκά. Τα λευκά έχουν πιο μεστή γεύση και μεγαλώνουν κάτω από τη γη χωρίς να τα χτυπάει ο ήλιος. Μια κούπα ψιλοκομμένα σπαράγγια, έχει 30 θερμίδες, είναι πηγή θειαμίνης, βιταμίνης C, βήτα καροτίνης σιδήρου και φυλλικού οξέος. Πρόσεξε να ψήνεις σπαράγγια ίσου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα, όπως κι αν τα μαγειρέψεις.

Κουμ κουάτ:

Tα κιτρινωπά κουμ κουάτ έχουν τη φρεσκάδα του Μάρτη και η φλούδα τους είναι γλυκιά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή και είναι πιο πικρά στο εσωτερικό και στο χυμό τους. Ένα κουμ κουάτ που στην Ελλάδα καλλιεργούνται κυρίως στην Κέρκυρα έχει 14 θερμίδες και σου δίνουν το 14% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης βιταμίνης C ενώ μπορείς να προσθέσεις το χυμό ή τον πολτό τους στα μάφιν, το ψωμί ή τα κέικ σου.

Φρέσκα κρεμμυδάκια:

Τα πράσινα κρεμμυδάκια, τα φρέσκα όπως τα λέει η γιαγιά μας, γνωρίζουν άνθιση στις αρχές Μαρτίου. Τα πράσινα κρεμμυδάκια είναι πιο γλυκά και καυτερά και ταιριάζουν απόλυτα με τις πράσινες σαλάτες, την ομελέτα, το γκουακαμόλε,τις σούπες ή ακόμα και πάνω στην πίτσα.

Γκρέιπφρουτ:

Το γκρέιπφρουτ, που ξεχωρίζει με τη μεστή του γεύση από τα εσπεριδοειδή, θα σου δώσει 100 θερμίδες, είναι σούπερ πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Α (70% ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας) και C (24% ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας). Στύψε γκρέιπφρουτ στην σαλάτα με σπανάκι. Ένα ωραίο τιπ είναι να τυλίξεις το γκρέιπφρουτ σε πλαστική τσάντα στην κατάψυξη για 2 εβδομάδες. Όταν ξεπαγώσει και το χρησιμοποιήσεις θα βγάλει περισσότερο χυμό.

Ραπανάκια:

Τα ραπανάκια με την πιπεράτη γεύση, έρχονται το Μάρτιο σε ποικιλία χρωμάτων από κόκκινα και μοβ μέχρι άσπρα και μαύρα, έχει 20 θερμίδες ανά κούπα και είναι φουλ σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο. Μην ξεχνάς και τα φύλλα από το ραπανάκι που θα δώσουν σπιρτάδα στις σαλάτες σου.

  Shape.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα για το Μάρτιο
Τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα για το Μάρτιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYXROp6ZtLQsZpVxfpAQAp4uE7KaeLsdLoxJwDNgT-IC_Yjp9xk1iCTrsedYZn8YFK5QFrVL6mykg2xUPbY-oM3LNF5urNPiyHu_uM9EZTecG8bDMgcWsF_uMpVeYJGjZLH1pznvse_Qk/s640/BBJVfdM.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYXROp6ZtLQsZpVxfpAQAp4uE7KaeLsdLoxJwDNgT-IC_Yjp9xk1iCTrsedYZn8YFK5QFrVL6mykg2xUPbY-oM3LNF5urNPiyHu_uM9EZTecG8bDMgcWsF_uMpVeYJGjZLH1pznvse_Qk/s72-c/BBJVfdM.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy