Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό

Για τις νέες δράσεις του Κέντρου Νεότητας παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ , ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος ,...


Για τις νέες δράσεις του Κέντρου Νεότητας παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, η κοινωνική λειτουργός Ελένη Παππά και η ψυχολόγος Ελένη Ροίδη. Στο επόμενο διάστημα το Κέντρο πραγματοποιεί εκδηλώσεις με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος από γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Ναμπίλ Μοράντ 
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 

Όπως ξέρετε στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, το μοναδικό στην Δυτική Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις είναι πάρα πολλές. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει, ειδικά από το κέντρο κοινότητας, πολλές ενημερώσεις και ενέργειες. Το επόμενο όμως διάστημα είναι αφιερωμένο στα σχολεία, στα παιδιά μας και στους γονείς. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της προβλήματα.

Η σχολική βία έχει πολλές αρνητικές πλευρές. Η κίνηση που θα ξεκινήσει από το Κέντρο Κοινότητας είναι η έναρξη ομάδων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και αυτό θα γίνει σε επτά συναντήσεις με τους γονείς και σε αυτές τις συναντήσεις θα αναλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και θα αναζητηθούν οι απαντήσεις και οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του δήμου μας, όπως είναι οι σχέσεις στην οικογένεια, η εφηβεία, η συμπεριφορά κ.λ.π. Αυτή είναι η μία δράση.

Η δεύτερη είναι η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ για ένα πολύ επίκαιρο θέμα και σοβαρό. Είναι αυτό του εκφοβισμού. Ένα θέμα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καλή ενημέρωση, για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα που βλάπτουν τα παιδιά, το σχολείο και τους γονείς, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα. Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια του Κέντρου διότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί κάνουνε πολλές προσπάθειες. Ο στόχος που είχαμε πετυχαίνεται σιγά-σιγά, αποδίδει αποτελέσματα.

Ανδρέας Μίγκος 
Αντιδήμαρχος 

Οι δράσεις του Κέντρου Κοινότητας συνεχίζονται. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία δράση για το bulling. Θα είναι οι μαθητές των λυκείων Λεχαινών για να ενημερωθούν σε αυτό το πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Ταυτόχρονα θα υπάρξει και μια συμβουλευτική ομάδα γονέων, θα γίνονται συνεδρίες για γονείς μαθητών γυμνασίων και λυκείων. Θα γίνουν 7 συναντήσεις για κάθε ομάδα και αυτό επίσης είναι πολύ σημαντικό γιατί όλοι μας, που είμαστε γονείς, βλέπουμε τα παιδιά μας να έχουν πολλά προβλήματα και που πολλές φορές δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Κέντρο Κοινότητας θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλω να πω για το Κέντρο ότι αποτελεί παράδειγμα στην Δυτική Ελλάδα και μάλιστα πήρε τα εύσημα απ’ όλους για τις δράσεις που κάνει ως Κέντρο Κοινότητας και ως Κέντρο Μεταναστών και είπαν πως θα το εντάξουν στις καλές πρακτικές πανελλαδικά.

Στο παρελθόν έχουν γίνει πάρα πολλές δράσεις, όπως ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ημερίδα για την ενημέρωση των μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα όπου υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες, έχουν βγει φυλλάδια στην δική τους γλώσσα γύρω από θέματα υγείας κ.λ.π. Στο μέλλον θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις από το κέντρο που εκτός των άλλων έχει και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Εκεί οι δημότες κάνουν τις αιτήσεις και μπορούν εκεί να απευθύνονται για όποιο πρόβλημα έχουν.

Ελένη Παππά 
Κοινωνική Λειτουργός 


Στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης της κοινότητας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, μαθητών γυμνασίων και λυκείων του δήμου μας. Ο στόχος των ομάδων αυτών είναι η στήριξη της οικογένειας και του ρόλου του γονιού σε μια εποχή πολλών αλλαγών ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο της κρίσης, όπου τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλές οικογένειες δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να τα διαχειριστούν.

Οι σημερινοί γονείς χρειάζονται υποστήριξη σε θέματα που συσχετίζονται με τον ρόλο τους. Μέσα από τις ομάδες αυτό θα προσπαθήσει να γίνει. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν κύκλο 7 συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα Τετάρτης στο χώρο του ΚΑΠΗ Λεχαινών. Αναλόγως του ενδιαφέροντος μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος κύκλος συναντήσεων ή και να συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα. Σκοπός μας είναι να εδραιωθούν σαν θεσμός. Οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν, να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και πρακτικές και όλοι μαζί να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα θέματα που τους αφορούν. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Οι ώρες των συναντήσεων θα είναι απογευματινές. Όσοι γονείς συγκεντρωθούν θα προσπαθήσουμε μαζί τους να βρούμε κάποια ώρα που να τους βολεύει. Για την συμμετοχή δεν απαιτούνται δικαιολογητικά και οι υπηρεσίες είναι δωρεάν. Αρκεί ένα τηλέφωνο ή μια επιτόπια επίσκεψη στο κέντρο να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Τα τηλέφωνα είναι 26230 23000 και το 23111. Ακόμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και μέσα από τη σελίδα μας στο facebook.

Ελένη Ροίδη 
Ψυχολόγος 


Αποφασίσαμε σε συνεργασία με τον δήμο να αφιερώσουμε μια εκδήλωση στο μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και αφορά την παραβατικότητα των παιδιών-εφήβων στα σχολεία. Καλούμε τους έφηβους των λυκείων να έρθουν στην εκδήλωσή μας ώστε να ανοίξουμε ένα κανάλι επικοινωνίας μαζί τους και να μιλήσουμε για τις ανάγκες τους, για τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας τους και να αφουγκραστούμε τις δικές τους τοποθετήσεις απέναντι στο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.

Οι αιτίες αυτού του σχολικού εκφοβισμού εντοπίζονται κυρίως στις οικογένειες, στα δυσλειτουργικά μοτίβα μεταξύ γονέων και παιδιών, στην έλλειψη επικοινωνίας, στην έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας στις σχέσεις γονέων και παιδιών κ.λ.π. Οι συνέπειες του εκφοβισμού σε ότι αφορά το θύμα κυρίως είναι η απομόνωση, η μοναξιά, το αίσθημα της θλίψης, της αυτοακύρωσης, της απόρριψης, ο αποκλεισμός του από κοινωνικές ομάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα ενήλικη ζωή του. Θα θίξουμε, στην εκδήλωση και ζητήματα που αφορούν τις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών έναντι τέτοιων περιστατικών εκφοβισμού και φυσικά των γονιών που έχουν ευθύνη για την αναχαίτισης τέτοιων συμπεριφορών που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση παιδιά που παρουσιάζουν μια διαφορετικότητα.


COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό
https://3.bp.blogspot.com/-9btYC6FCC6w/WrKWaIOAAhI/AAAAAAACd8Q/KpJtTTbipgIWOnMiEQLyWyU1ax9_EvFvQCLcBGAs/s640/P1110949.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-9btYC6FCC6w/WrKWaIOAAhI/AAAAAAACd8Q/KpJtTTbipgIWOnMiEQLyWyU1ax9_EvFvQCLcBGAs/s72-c/P1110949.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_231.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_231.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy