-->

Σύγχρονες θεραπείες με επιθέματα και εμφυτεύματα

Της Ανθής Αγγελοπούλου Το «ταξίδι» στον μέλλον της Υγείας στην Ευρώπη συνεχίστηκε στο Μόναχο και συγκεκριμένα στο Ερευνητικό Κέντρο AM...


Της Ανθής Αγγελοπούλου

Το «ταξίδι» στον μέλλον της Υγείας στην Ευρώπη συνεχίστηκε στο Μόναχο και συγκεκριμένα στο Ερευνητικό Κέντρο AMW GmbH, στη Βαυαρική πόλη Warngau. Από τον Φεβρουάριο του 2018, το 22% των επενδύσεων που προωθήθηκαν από τη χρηματοδότηση το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), υποστήριξαν τον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), σε πολλές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, όπως είναι και το ερευνητικό κέντρο AMW GmbH στη Γερμανία.

Η εταιρεία έλαβε πρόσφατα δάνειο από το EFSI για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής για να αναπτύξει κάποια νέα πρωτοποριακά συστήματα χορήγησης φαρμάκων σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, διαβήτη, χρόνιο καρκινικό πόνο κ.λπ. Η AMW GmbH ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή ανώτερων συστημάτων χορήγησης φαρμάκων, τα οποία εμφανίζονται ως διαδερμικά θεραπευτικά συστήματα (patches) και βιοδιασπώμενα εμφυτεύματα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να απελευθερώνουν τα ενσωματωμένα φάρμακα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πρωτοποριακή θεραπεία μέσω επιθεμάτων

Πρόκειται για επιθέματα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν τη φαρμακευτική αγωγή στην ασθενή με συνέπεια και για μεγάλες χρονικές περιόδους, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών. Επίσης, διευκολύνουν τους ασθενείς να ακολουθήσουν τα προγράμματα θεραπείας τους αφού δεν χρειάζεται να θυμούνται πότε πρέπει να πάρουν τα χάπια τους! Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μακροχρόνια από του στόματος θεραπεία χρόνιων παθήσεων συχνά προκαλεί ερεθισμό του γαστρεντερικού σωλήνα.

Κατά συνέπεια, οι ασθενείς αντιλαμβάνονται τη συνεχή λήψη φαρμάκων ως επιζήμια για την ποιότητα ζωής τους. Οι διακυμάνσεις της στάθμης του αίματος, ανάλογα με την κατάσταση του εντέρου και τη διάρκεια της πρόσληψης, συχνά οδηγούν σε ανεπιθύμητες ενέργειες ή μειώνουν το θεραπευτικό όφελος της φαρμακευτικής ουσίας. Ενώ, ορισμένα φάρμακα είναι απολύτως αναποτελεσματικά στο έντερο κατά τη λήψη από το στόμα. Τέτοια φάρμακα πρέπει να εφαρμόζονται με ειδικό τρόπο, δηλαδή διαδερμικά, υποδόρια, ενδοφλέβια ή πνευμονικά.

Τα αυτοκόλλητα «έμπλαστρα» ή αλλιώς επιθέματα έχουν ημιδιαπερατές μεμβράνες, οι οποίες παράγουν φάρμακο μορφής πηκτώματος με ελεγχόμενο τρόπο διά της διάχυσης διαμέσου του δέρματος και εντός του κυκλοφορία του αίματος. Τα επιθέματα αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ουλών, για θεραπεία ορμονών και πόνου, ακόμη και για τη θεραπεία ασθενειών ψυχιατρικής και νευρολογικής φύσης όπως του Αλτσχάιμερ κ.λπ. Επιπροσθέτως, το AMW αναπτύσσει μικροσκοπικά επιθέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Σύστημα χορήγησης βιοαποικοδομήσιμων εμφυτευμάτων κάτω από το δέρμα

Τα συστήματα χορήγησης φαρμάκων σχεδιάζονται για να λειτουργούν είτε σε επαφή με το δέρμα, είτε κάτω από το δέρμα το οποίο αποτελεί μια πρόκληση, καθώς το δέρμα είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό φράγμα. Για το λόγο αυτό οι ερευνητές της εταιρείας έχουν αναπτύξει πολυμερή που εγχέονται κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας μια ειδικά κατασκευασμένη συσκευή για την απελευθέρωση φαρμάκων για μεγαλύτερες περιόδους μεταξύ 1 και 6 μηνών. Τα εμφυτεύματα είναι ράβδοι πολυμερούς μήκους 10-20 mm με διάμετρο 1-2 mm και περικλείουν μικρές ποσότητες πολύ δραστικών φαρμακευτικών ουσιών. Οι γιατροί εγχέουν τα εμφυτεύματα μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης συσκευής ένεσης.

Ο εγχυτήρας έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τον γιατρό να αποφεύγει την κακή εφαρμογή ή την επώδυνη εφαρμογή. Μόλις εγχυθούν, τα εμφυτεύματα απορροφούν νερό από τους υποδόριους ιστούς, διογκώνονται, σχηματίζουν ένα πήκτωμα και αποικοδομούνται σε μη τοξικές ενώσεις όπως το γαλακτικό οξύ. Η διαδικασία αποικοδόμησης συνοδεύεται από μια προκαθορισμένη μόνιμη απελευθέρωση φαρμάκου, προσαρμοσμένη στη διάρκεια και την έκταση του ρυθμού απελευθέρωσης που απαιτείται για μια αποτελεσματική θεραπεία. Η διαθεσιμότητα πολύ δραστικών ενώσεων αποτελεί ζωτική προϋπόθεση για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων, επειδή το μέγεθος μιας μονάδας είναι περιορισμένο.

Πρωτότυπα εμφυτεύματα και επιθέματα σε κλινικές δοκιμές

Η χρηματοδότηση του EFSI επέτρεψε στο AMW να αυξήσει τις δραστηριότητες Ε & Α, διεξάγοντας κλινικές δοκιμές και να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις δοκιμών και παραγωγής στο Warngau της Βαυαρίας, καθώς και να επενδύσει σε αυτό η θυγατρική εταιρεία στο Halle της Γερμανίας. Ο στόχος της AMW είναι να φέρει πρωτότυπα εμφυτεύματα και επιθέματα σε προχωρημένο στάδιο στην αγορά για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού ή χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Το AMW GmbH για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση, δεδομένου ότι η παγκόσμια αγορά διανομής διαδερμικής είναι αναμένεται να φθάσει τα 40 δισ. δολάρια (32,6 δισ. ευρώ) φέτος, συμπεριέλαβε στο δυναμικό της ένα ειδικό κατασκευαστή εμφυτευμάτων και επιθεμάτων, με τη βοήθεια δανείου ύψους 25 εκατ. ευρώ που χορηγείται από το μέρος του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με προσωπικό 150 ατόμων, το AMW είναι ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής βιοαποικοδομήσιμων εμφυτευμάτων στον κόσμο και ο μόνος κατασκευαστής γενικών εμφυτευμάτων Goserelin, που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

  www.naftemporiki.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σύγχρονες θεραπείες με επιθέματα και εμφυτεύματα
Σύγχρονες θεραπείες με επιθέματα και εμφυτεύματα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCwtS2pS_c2GyKosFjlZzsCGwht6j87GXjfJk7m9hXYu6uZlZfgR-x6Zg8lvgiTSJoHUnp-Z4w_ppIKNLSDpNocSl1ES9bTwfG-pEZOUI2GupD871v8m_8RwrO4D83ms-vmgThj5IiDqo/s640/amw-gmbh-emfuteumata.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCwtS2pS_c2GyKosFjlZzsCGwht6j87GXjfJk7m9hXYu6uZlZfgR-x6Zg8lvgiTSJoHUnp-Z4w_ppIKNLSDpNocSl1ES9bTwfG-pEZOUI2GupD871v8m_8RwrO4D83ms-vmgThj5IiDqo/s72-c/amw-gmbh-emfuteumata.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_363.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_363.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy