-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Εντάσεις.... διαξιφισμοί.... & αποχώρηση παράταξης Λυμπέρη! [φωτογραφίες]

Εντάσεις... διαξιφισμοί... προσωπικές "επιθέσεις"... αποχώρηση παράταξης Λυμπέρη... ήταν μερικά από τα στοιχεί...


Εντάσεις... διαξιφισμοί... προσωπικές "επιθέσεις"... αποχώρηση παράταξης Λυμπέρη... ήταν μερικά από τα στοιχεία που σημάδεψαν το αποψινό δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας. Μια κατάσταση που, όπως φαίνεται, όσο θα πλησιάζουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνεται πιο έντονη! 

Η μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε μεταξύ της πρώην αντιδημάρχου Νίκης Κοκκαλιάρη όταν αποκάλεσε τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, "άνανδρο" και "ψεύδεσαι", με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να αναγκαστεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος να διακόψει τη συνεδρίαση για 15 λεπτά προκειμένου να επέλθει η ηρεμία. 

Το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας ξεκίνησε την συνεδρίασή του λίγα λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα έχοντας 44 θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Όμως, στην αρχή ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος πήρε τον λόγο κι ενημέρωσε το Σώμα για την μονάδα μηχανικής διαλογής και ανακύκλωσης, για το διυλιστήριο, την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Αμαλιάδα Ανδρέα Ξανθού, ενώ ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση η οποία θα σταλεί στην ΚΕΔΕ για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς έργων.

Αμέσως μετά, τον λόγο ζήτησε και πήρε ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης που μίλησε για την Τριανταφυλλιά, τονίζοντας ότι η Τριανταφυλλιά πάει να γίνει χαβούζα. "Ο δήμαρχος τότε είχε αντιδράσει έντονα. Τώρα βλέπουμε ότι θα συνεχιστεί η κατάσταση για 4η χρονιά". 

Για το διυλιστήριο ρώτησε για τους προϋπολογισμούς των υποέργων, όπου έδωσε διευκρινήσεις ο δήμαρχος.
Για το θέμα του νοσοκομείου είπε: "Είμαστε στον 4ο χρόνο της θητείας σας και η πτέρυγα παραμένει όχι ως είχε αλλά κινδυνεύει και να μη λειτουργήσει ποτέ". 



Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Διαμαντόπουλος αναφερόμενος στο διυλιστήριο, το νοσοκομείο και το νερό. "Ούτε νερό υπάρχει, ούτε υγεία", τόνισε συγκεκριμένα.




Ο Τάσος Σμέρος είπε πως κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί για να δουλεύει σωστά.
"Όλα έχουν προβλήματα". Μιλώντας συγκεκριμένα για το διυλιστήριο, ανέφερε ότι πρόκειται για έργο 25 εκατομμυρίων ευρώ και δεν δουλεύει. "Τι νερό βγαίνει; Το έργο είναι απαξιωμένο. Τι μαγγάνιο, σίδηρο και άλλα στοιχεία έχει;"


Ο Άγγελος Κολόσακας τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα για τα οποία ενημέρωσε νωρίτερα το Σώμα ο δήμαρχος θέτοντας επίσης και τα εξής ερωτήματα:
1. Τι ποσό διατέθηκε από τα λεφτά των σχολείων στο κολυμβητήριο;
2. Τι γίνεται με τις παιδικές χαρές; Θα υπάρξει κάποιος χώρος να πηγαίνουν τα παιδιά;
[ο δήμαρχος, του απάντησε αργότερα, και αφού όλοι οι σύμβουλοι είχαν θέσει τα ερωτήματά τους, τόσο για το ζήτημα των χρημάτων που διατέθηκαν για το κολυμβητήριο όσο και για τις παιδικές χαρές. Μάλιστα για το ζήτημα αυτό ανέφερε ότι και οι 11 παιδικές χαρές, μετά από έλεγχο, κρίθηκαν ακατάλληλες].

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε και με άλλες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.


Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος τοποθετήθηκε για το νοσοκομείο και το διυλιστήριο, τονίζοντας ότι, "είμαστε στα ίδια έργα θεατές. Φιλότιμο δεν έχετε μα παραιτηθείτε;"

Στην τοποθέτησή της λίγο αργότερα η Νίκη Κοκκαλιάρη μίλησε για την ανακύκλωση, αναφέροντας ότι η Ήλιδα το 2017 είχε 280 τόννους, ενώ ο Πύργος 1200 και ο Πηνειός περίπου 480 τόννους.

Για το διυλιστήριο ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε πως, "ευθυνόμαστε εμείς που γίνετε λήψη νερού από τον πυθμένα; Φέραμε μια μελέτη η οποία ήταν δωρεά, την παρουσιάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και την καταγγείλατε στο υπουργείο".

Λυμπέρης: "Έχετε καμία καταγγελία;"

Εδώ δημιουργήθηκε η ένταση, με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι "θα προχωρήσουμε στην βελτίωση των εγκαταστάσεων. Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα, όχι εμείς".

Στη συνέχεια ο κος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου. "Κάνατε εγκαίνια με δανεικά κρεβάτια και γραφεία και μετά τα γυρίσατε πίσω".

Σε ότι αφορά τα έργα τόνισε πως, "αποφασίσαμε πρώτα να τελειώσουμε τα ημιτελή έργα και μετά να προχωρήσουμε σε νέα. Προτιμήσαμε να τελειώσουμε την αποχέτευση στα χωριά". 

Οι τόνοι, στη συνέχεια, σηκώθηκαν από τον δήμαρχο απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Η Νίκη Κοκκαλιάρη ξεκίνησε την φραστική επίθεση κατά του δημάρχου με εκφράσεις του τύπου "είσαι άνανδρος... ψεύδεσαι..." όταν κατηγορήθηκε ότι ευθύνεται για το θέμα του διυλιστηρίου.

Ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος ακούστηκε να της λέει, μέσα στο... μπάχαλο που δημιουργήθηκε, "είναι ντροπή αυτή η συμπεριφορά"



Επανειλημμένα ο πρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος ζητούσε να μη γίνεται διακοπή, για να συνεχίσει ο δήμαρχος να δίνει απαντήσεις. Λίγο αργότερα, διέκοψε την συνεδρίαση για 15 λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα!


Αμέσως μετά ο Γιάννης Λυμπέρης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού: "Γράφτηκε στα πρακτικά, ότι κατήγγειλα κάποιο έργο. Ζήτησα το χαρτί της καταγγελίας. Είναι άθλιος ψεύτης αυτός που το είπε. Δηλώνω ότι καταδότης ούτε υπήρξα ούτε θα υπάρξω. Περιμένω να ανακαλέσει". 

Ζαχαρόπουλος: "Να διευκρινίσει ο δήμαρχος αν μιλάει για μένα ή την παράταξη". 

Κοκκαλιάρη: "Δεν είχα σχέση με μελέτες του διυλιστηρίου. Να ανακαλέσει ο δήμαρχος".

Δήμαρχος: "Είπα όνομα. Είπα ποιος μου το είπε. Πρώτη φορά μου το κατήγγειλε υπάλληλος του δήμου και μου το επιβεβαίωσαν στο υπουργείο. Δεν ανακαλώ".

Λυμπέρης: "Σας τον αφήνω να τον παραλάβετε". 
Εκείνη τη στιγμή ο Γιάννης Λυμπέρης και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην διακοπή που σημειώθηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δηλώσεις στο newsgf.net, έκανε ο δήμαρχος Ήλιδας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
«Λυπάμαι για την ένταση που προκλήθηκε αλλά δεν μπορώ να ακούω και όλα αυτά τα ψέματα και τις ανακρίβειες, ότι φταίει η τωρινή δημοτική αρχή για όλα, όταν το έργο του νοσοκομείου είναι σταματημένο για 8 χρόνια σε αυτή την κατάσταση, γιατί δεν το παρελάμβαναν; Δήμαρχος ήταν γιατί δεν το παραλάμβανε; Για ποιο λόγο να τα φορτώνει σε μένα; Επειδή κήρυξα τον εργολάβο έκπτωτο για να τον πιέσω και να πάει να το τελειώσει; Και σας είπα το αποτέλεσμα: ότι τελειώνει το συμβατικό αντικείμενο του ορόφου, έχοντας πολλές ελπίδες ότι με αυτή την πίεση θα μπορέσουμε να τελειώσουμε το ισόγειο, διαφορετικά δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Για ποιο λόγο να αποδεχτώ ότι ευθύνομαι εγώ για το διυλιστήριο; Το μόνο που έκανα στο διυλιστήριο ήταν, σαν αντιδήμαρχος έργων να προχωρήσω την διαδικασία της δημοπράτησης και τίποτα άλλο κ. Φάκο. Από και πέρα, έκαναν εγκαίνια τον Μάρτιο του 2013, όταν δεν είχαν έρθει ακόμα τα φίλτρα. Και όταν το έργο τελείωσε και δόθηκε για λειτουργία τον Μάρτιο του 2016, ενάμιση χρόνο να τελειώσουμε τον αγωγό που δεν είχε τελειώσει και να τελειώσει και το εργοστάσιο, να τοποθετηθούν τα φίλτρα…»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ: 
«Κοιτάξτε, μπορείς να μείνεις, να κάνεις μία κριτική, να διευκολύνεις ένα έργο και να κατακρίνεις και άστοχα αν θέλετε οτιδήποτε, αλλά με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει την μίνιμουμ αξιοπιστία. Ο άνθρωπος αυτός προσβάλλει τον θεσμό του δημάρχου Τα ψέματά του είναι όχι μόνο εξόφθαλμα, όχι άθλια, όταν λέει και καταγγέλλει για τομέα ευθύνης του. για παράδειγμα η μελέτη για το έργο του διυλιστηρίου, ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑ που είναι για το νερό, πρόεδρος του Πηνειού που ήταν όλων των δήμων για το διυλιστήριο και αντιδήμαρχος έργων και καταγγέλλει εμένα και την κ. Κοκκαλιάρη ενώ οι ευθύνες ήταν δικές του.

Όταν καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο ήταν το από το 2008 και φταίω εγώ ότι δεν το παρέλαβα, όταν του είχα την αρμοδιότητα του αντιδημάρχου έργων, γιατί αυτός ήταν αρμόδιος για το έργο και αν ήταν έτοιμο θα έπρεπε να το είχε παραλάβει –δεν ήταν βεβαίως έτοιμο, το έργο ετοιμάστηκε το 2013 που αυτός δεν ήταν, ήταν στην περιφέρεια- όταν κυρίως λέει ότι εγώ κατήγγειλα σε δημόσια υπηρεσία και όταν του ζητάω το χαρτί της καταγγελίας ή να μας πει πως το έκανα, λέει πως πήγα σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία και το είπα που εγώ εκεί δεν έχω πάει ποτέ από τότε που έπαψα να είμαι δήμαρχος, τότε είναι άθλιος ψεύτης ο άνθρωπος και δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο καλόπιστης συζήτησης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

[ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η στιγμή της μεγάλης αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η στιγμή της αποχώρησης της παράταξης Γιάννη Λυμπέρη
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ακούει
με προσοχή τις τοποθετήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας
Ο Γιάννης Λυμπέρης ακούει προσεκτικά την ενημέρωση του δημάρχου στην αρχή της συνεδρίασης
Οι αντιδήμαρχοι, Νώντας Παναγιωτόπουλος [στο μέσον], 
Κώστας Τσεριώνης και Ρούλα Γκουβίτσα
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μίλησε για τα υλικά που
υπάρχουν στο νοσοκομείο από την δωρεά των Γάλλων
Το παρόν δίνει σε όλες τις συνεδριάσεις του δήμου Ήλιδας
ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Βασίλης Παπαδόπουλος
Όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ Ήλιδας παρακολουθεί ο δραστήριος
Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης
Το παρών στην αποψινή συνεδρίαση έδωσε
και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κράλλης
ΜΠΙΛΙΡΗΣ: "Καταγγέλλω την δημοτική αρχή για την στάση της στους δημότες
της Πηνείας τους οποίους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας".
Μίλησε επίσης για το νερό, τους δρόμους και το γυμνάσιο Σιμόπουλου.
Ο Γιάννης Λυμπέρης παρακολουθεί την αντίδραση της Νίκης Κοκκαλιάρη
που διαμαρτύρεται έντονα στον δήμαρχο.
Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος και η παράταξή του
αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο.





COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Εντάσεις.... διαξιφισμοί.... & αποχώρηση παράταξης Λυμπέρη! [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Εντάσεις.... διαξιφισμοί.... & αποχώρηση παράταξης Λυμπέρη! [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2hyn6MwtWz0DiM9icEqBGOrOxNO9Up-cZm6TMt5FZftuwsN4vLJ9QcpwCFbtTKF-BBiJp8xiWLqChEQbYj_ce8sFB7pRCnbH8AvqEx4u4dlNwndeWf8FtTzUe0K5PrHU2XnZvTJtIvAGc/s640/P1120219.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2hyn6MwtWz0DiM9icEqBGOrOxNO9Up-cZm6TMt5FZftuwsN4vLJ9QcpwCFbtTKF-BBiJp8xiWLqChEQbYj_ce8sFB7pRCnbH8AvqEx4u4dlNwndeWf8FtTzUe0K5PrHU2XnZvTJtIvAGc/s72-c/P1120219.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_382.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_382.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy