-->

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Στο φως η μακέτα για την ανάπλαση πλατείας – ιστορικού κέντρου

Με την παρουσίαση της μελέτης για την αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Πύργου που περιλαμβάνει πολλαπλές παρεμβάσεις και στην κεντρ...


Με την παρουσίαση της μελέτης για την αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Πύργου που περιλαμβάνει πολλαπλές παρεμβάσεις και στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο μια ακόμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Μιας μελέτης, προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.

Το έργο με τίτλο: «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου» (σ.σ. στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» που ανήκει στις Δράσεις για την υλοποίηση των στρατηγικών ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων των Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας και Μεσολογγίου – Αιτωλικού»), παρουσιάστηκε στο Σώμα -σε μακέτες- από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου, αρχιτέκτονα, Άρη Φιλιππόπουλο.

Περιγράφοντας την «φιλοσοφία» με την οποία σχεδιάστηκε η μελέτη ο κ. Φιλιππόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «στην διαμόρφωση των επιπέδων της πλατεία βασική επιλογή είναι η διάταξη και η σύνθεση τους μέσω των υλικών με τρόπο ώστε να υποδηλώνεται και να ενθαρρύνεται η κίνηση στο χώρο, τόσο εννοιολογικά όσο και λειτουργικά, σε αντίθεση με την στασιμότητα της υπάρχουσας κατάστασης.

Σκοπός είναι η ανάδειξη του Επαρχείου ως μπαλκόνι της πόλης και η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης ως πόλου οριστικού προορισμού. Στόχοι επίσης είναι η αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου, η ανάδειξη της περιοχής του ιστορικού κέντρου, η λειτουργική αναβάθμιση και η δημιουργία σύγχρονων υποδομών αστικού τοπίου.

Η προβολή καθώς και η προοπτική των αξόνων κίνησης και θέασης με τα προτεινόμενα στοιχεία της σύνθεσης του έργου στοχεύουν στην ανάδειξη της εικόνας και της λειτουργικότητας του χώρου. Στο χώρο του επαρχείου κατασκευάζεται μεταλλικό σκιάστρο. Επίσης το έργο επιλύει το σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης των ΑμεΑ στα δυο επίπεδα της πλατεία με την δημιουργία θέσεων στάθμευσης και ράμπας προσπέλασης.

Το σύνολο της παρέμβασης έρχεται να ενταχθεί με το υφιστάμενο τμήμα της πλατείας μέσω των παρεμβάσεων στη ζώνη του σιντριβανιού έτσι ώστε ν` αποτελέσουν και τα δυο ενιαία και ολοκληρωμένη ενότητα. Γύρω από το χώρο του σιντριβανιού καταργούνται τα τέσσερα παρτέρια. Η νέα διάταξη και η πλακόστρωση ενσωματώνει στοιχεία που καθιστούν ομαλή την ενοποίηση των δυο ενοτήτων, υφιστάμενης και νέας». «Σε αυτή τη μελέτη είναι συμπυκνωμένη η ευαισθησία ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι μια μελέτη για το αύριο της πόλης», σχολίασε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Προ ημερησίας… 

Στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση που έγινε κυριάρχησαν τα θέματα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στον Πύργο (σ.σ. το έθεσε ο Αντώνης Καράμπελας, αρχικά), για το οποίο ο Γαβρίλης Λιατσής ήταν θετικός στο να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις (σ.σ. δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπή την οποία πρότεινε και ο Τάκης Αντωνακόπουλος). «Να `ρθει στο δημοτικό συμβούλιο και ο κ. Μπαξεβανάκςη και να συζητήσουμε όλοι μαζί το θέμα της Σχολής» ήταν η πρόταση του κ. Αντωνακόπουλου που πρόσθεσε επίσης πως καλό θα ήταν να λειτουργήσουν και στον Πύργο παραρτήματα ιδρυμάτων που σχετίζονται με ‘ανθρώπους του Πολιτισμού και άλλους που έλκουν την καταγωγή τους από την πρωτεύουσα της Ηλείας.

Περί (πολιτικής) εμπειρίας υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ Λιατσή – Γιάννη Αργυρόπουλου, ενώ ο δήμαρχος απάντησε, μετά από σχετική τοποθέτηση της Άβας Βαγγελάτου, ότι στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που είναι επιτακτική η ανάγκη ν` αλλάζεις πλεύση. Ενημέρωση για το θέμα των Παιδικών Σταθμών ζήτησε ο δημ. σύμβουλος Λεωνίδας Δημουλιάς για να πάρει την απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μπόμπορη πως «έχουν καταγραφεί τα πάντα και στη συνέχεια θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο».

«Φοβάμαι ότι το Μανωλοπούλειο κάποια στιγμή θα καταρρεύσει», σχολίασε ο ανεξ. δημ. σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος για να συμπληρώσει πως «υπήρχε σχετική μελέτη για την στατική αποκατάσταση του αλλά δεν έχει προχωρήσει». Ο ανεξ. δημ. σύμβουλος Χρήστος Αθανάσουλας αφού έθιξε το περιστατικό με τις φόλες σε αδέσποτα στην περιοχή της Σπιάτζας, καυτηρίασε τον χαρακτηρισμό «προδότες» που ακούστηκε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία την περασμένη Κυριακή.

«Κρίση για τα όσα ειπώθηκαν εκεί δεν κάνω» ήταν η απάντηση του κ. Λιατσή. Ο πρ. αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος ζήτησε ενημέρωση για την συνάντηση που έγινε στην Πάτρα όσον αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α), με τον δήμαρχο να του απαντά ότι «περιμένω τα συμπεράσματα από την Περιφέρεια και θα συζητήσουμε και μαζί γι` αυτό». Τέλος ο κ. Παναγόπουλος έθιξε το θέμα της υπολειτουργίας της Πολεοδομίας Πύργου με τον κ. Λιατσή να προτείνει οι δήμοι που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη Υπηρεσία να αποσπάσουν υπαλλήλους τους για την στελέχωση της.

  www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Στο φως η μακέτα για την ανάπλαση πλατείας – ιστορικού κέντρου
Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Στο φως η μακέτα για την ανάπλαση πλατείας – ιστορικού κέντρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTssHcYL3jY2WdYjRkEJ4pELTSsvjIMTvVjCLJ8leVEvG3Ks1M5_zGTzSPh6pgYzGEK0Jy0CMzmlUqs1mv3t4cIOKNhOlK3J5xofuPIpH8eGTJM75eBt-0_UX0pm2lq7MCBDs2HoCdHs4/s640/PYRGOS-ANAPLASH-696x358.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTssHcYL3jY2WdYjRkEJ4pELTSsvjIMTvVjCLJ8leVEvG3Ks1M5_zGTzSPh6pgYzGEK0Jy0CMzmlUqs1mv3t4cIOKNhOlK3J5xofuPIpH8eGTJM75eBt-0_UX0pm2lq7MCBDs2HoCdHs4/s72-c/PYRGOS-ANAPLASH-696x358.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_429.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_429.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy