-->

Ξεκινώντας ιππασία και τα οφέλη της στο σώμα μας!

Της Αλεξάνδρας Αλτούνη  Προέδρου Ιππικού Ομίλου "Κένταυροι"  & ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Ανδραβίδας-Κυλλήνης...




Της Αλεξάνδρας Αλτούνη 

Προέδρου Ιππικού Ομίλου "Κένταυροι" 
& ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Ανδραβίδας-Κυλλήνης 



Μπορείς όµως να το δοκιµάσεις και ως σπορ για ενασχόληση αφού υπάρχουν πραγµατικά πλεονεκτήµατα από τα οποία θα ωφεληθείς ανεβαίνοντας στη σέλα. Όταν αρχίσεις να κάνεις τακτικά ιππασία, θα δοκιµαστεί η άποψή σου για τη φυσική κατάσταση και τη δύναµή σου. Θεώρησε δεδοµένα, όµως, τα µαθήµατα µε έµπειρο εκπαιδευτή.

Τι σου προσφέρει η ιππασία: 

• Ισορροπία και σταθερότητα.

Όταν ανεβαίνεις σε µια ασταθή «επιφάνεια» όπως η πλάτη ενός αλόγου, η ισορροπία έχει ζωτική σηµασία. Ακούγεται αρκετά εύκολο όταν κάποιος κρατάει το άλογο και το κάνει κύκλους, αλλά το πράγµα αλλάζει γρήγορα όταν προστεθούν ταχύτητα και µανούβρες.

Αν το άλογο γέρνει προς τα αριστερά, δεν πρέπει να γείρεις κι εσύ προς τα εκεί, αλλά να µείνεις ίσια για να διατηρήσεις ισορροπία ή να µεταφέρεις το βάρος σου στα δεξιά για να κρατηθείς επάνω στη σέλα. Και για να γίνει πιο δύσκολο, τα πόδια και τα χέρια σου θα πρέπει να είναι ελεύθερα για να καθοδηγείς το άλογο και αυτό είναι αδύνατο αν τα έχεις τυλίξει γύρω από το λαιµό του!


• Συντονισµό. 

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συµβούν ταυτόχρονα για να οδηγήσεις ένα άλογο ν' αναπτύξει ταχύτητα ή ακόµη και να βαδίσει σε κύκλο. Απαιτεί συντονισµένη πίεση των ποδιών, των χαλιναριών και σωστή στάση σώµατος.

Ασχολήσου µε την ιππασία 2 ώρες την εβδοµάδα για να δεις βελτίωση στο συντονισµό σου. Θα αρχίσεις να αντιλαµβάνεσαι καλύτερα τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να έχεις το επιθυµητό αποτέλεσµα, όπως να ωθήσεις το άλογο να στρίψει αριστερά αν θες να πας προς τα εκεί. Έπειτα από λίγο, θα είσαι εξαιρετική στις ταυτόχρονες, αλλά ανεξάρτητες, κινήσεις των χεριών, του σώµατος και των ποδιών.

• Μηρούς από ατσάλι. 

Προετοιµάσου για «πιάσιµο» στα πόδια, στον κορµό και στα χέρια την επόµενη µέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις ιππασία, εκτός κι αν χρησιµοποιήσεις τα πόδια σου, ειδικά τους προσαγωγούς. Ένας αναβάτης πρέπει να «σφίγγει» αυτούς τους µυς για να µείνει πάνω στη σέλα. Ο κορµός πρέπει, επίσης, να είναι σφιχτός για να προστατεύει τη σπονδυλική στήλη και να κρατάει τον αναβάτη ίσιο. Οι τετρακέφαλοι, οι δικέφαλοι και οι γλουτοί υποστηρίζουν τη δουλειά των προσαγωγών. Εµπλέκονται, επίσης, µε τις κινήσεις των ποδιών προς τα µπρος, πίσω και πλάγια που θα κάνεις για να ελέγξεις το άλογο. Οι γλουτιαίοι συσπώνται και σφίγγουν όταν κινείς τα ισχία σου για να δώσεις εντολή στο άλογο να σταµατήσει.

• Σύσφιγξη και δύναµη. 

Θα αποκτήσεις δυνατούς κοιλιακούς, γερή πλάτη αλλά και βελτίωση της σιλουέτας. Από τη συνεχή ένταση αυξάνεται ο µυϊκός σου τόνος, όπως και µε τις συσπάσεις και το σφίξιµο που χρειάζεται την ώρα που ιππεύεις.

• Ευλυγισία.

Όσο περισσότερο µείνεις στη σέλα τόσο θα βελτιωθεί η ευλυγισία σου. Και καλύτερη ευλυγισία σηµαίνει µεγαλύτερο εύρος κινήσεων, που σηµαίνει πως θα µπορείς να κάνεις άρσεις µε καλύτερη στάση και µε περισσότερα βάρη.

Οι γάµπες σου θα κάνουν επίσης διάταση όταν ιππεύεις µε τη σωστή στάση: τα πέλµατα στην ευθεία των γονάτων, οι φτέρνες προς τα κάτω, η πλάτη ίσια.

Τέλος, δεν θ' απογοητευτείς από το αποτέλεσµα, αφού σε µία ώρα ιππασίας καις περίπου 400 θερµίδες.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ξεκινώντας ιππασία και τα οφέλη της στο σώμα μας!
Ξεκινώντας ιππασία και τα οφέλη της στο σώμα μας!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzDr7UhgYDgsUKIM4suDxi_Zfi0BIgluCVm6wwLfyZe-Bc-RsKcF6SYO-J_Kv96H8iZH2EId5XpsYzpQcMakDzuLkrCr6XOuPGEsFniGN4fX5DKHIZcJv2nFgpkYtIgvbco1ZHmHa3fFc/s640/28279932_10216010544676909_7607194960269410304_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzDr7UhgYDgsUKIM4suDxi_Zfi0BIgluCVm6wwLfyZe-Bc-RsKcF6SYO-J_Kv96H8iZH2EId5XpsYzpQcMakDzuLkrCr6XOuPGEsFniGN4fX5DKHIZcJv2nFgpkYtIgvbco1ZHmHa3fFc/s72-c/28279932_10216010544676909_7607194960269410304_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_51.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_51.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy