-->

Ηλιδα: Τα σοβαρά πολιτικά πρόσωπα πρέπει να προσέχουν πως εκφράζονται δημόσια!

Όταν καμιά φορά σε "πνίγει" το δίκιο, είναι αλήθεια ότι μπορεί να πεις κάποιες κουβέντες πάνω στα νεύρα και την ένταση. Κουβέν...


Όταν καμιά φορά σε "πνίγει" το δίκιο, είναι αλήθεια ότι μπορεί να πεις κάποιες κουβέντες πάνω στα νεύρα και την ένταση. Κουβέντες που ίσως και να μη τις πιστεύεις, ή τουλάχιστον σε άλλη περίπτωση να τις εξέφραζες με ποιο κόσμιο τρόπο.

Όταν όμως είσαι [ή θες να δείχνεις] σοβαρό πολιτικό πρόσωπο επιβάλλεται να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου και να μην αφήνεις τα νεύρα να σε συμπαρασύρουν. Ιδιαίτερα όταν έχεις επίγνωση του γεγονότος της ψήφισης κι εκπροσώπησης ενός κόσμου και πως εκείνη την ώρα που εκφράζεσαι με τρόπο ανάρμοστο υπάρχουν συνάδελφοί σου, και πολίτες που σε παρακολουθούν, καθώς και δημοσιογράφοι που θα μεταφέρουν στα μέσα που εργάζονται όχι μόνο ότι λες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα λες! Εκτός, βέβαια, και αν αυτό επιθυμείς. Αν πιστεύεις ότι με τις φωνές και τις προσβλητικές εκφράσεις παίρνεις ως πολιτικό πρόσωπο "bonus" στη συνείδηση των πολιτών!!!

Ο Κωνσταντίνος Σκώκος, πεζογράφος, ποιητής και χρονογράφος έγραψε επιγραμματικά ότι, "όπου δυο ρωμιοί, ο ένας αυτοσχεδιάζεται σε ρήτορα και ο άλλος αγωνίζεται να τον διακόψει".
Τις περισσότερες φορές, γράφει σε κείμενό του ο Ι. Ευαγγέλου, καταφεύγει σε χειρονομίες, στην υπερύψωση της φωνής για να υπογραμμίσει τις ιδέες του και να πείσει τους συζητητές για γνώμες που δεν έχουν κανένα λογικό έρεισμα. "Αλλά με χειρονομίες και φωνασκίες ο ανόητος λόγος δεν αναβαθμίζεται, υποβαθμίζεται. Τελικά, ένας τέτοιος διάλογος καταλήγει σε διαπληκτισμούς και όχι μόνο φραστικούς."
Κάποτε ο Εμμανουήλ Ροΐδης έγραψε, "μεταξύ δύο Ρωμιών διαφωνούντων δια το αν ο ήλιος προβάλλει εξ ανατολών ή εξ δυσμών, δίκιο έχει ο οπλοφορών"!

Τα παραπάνω, που αναφέρονται στο βιβλίο μου, "Όμορφος Κόσμος...", τα θυμήθηκα με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, όπου ακούστηκαν εκφράσεις προς τον δήμαρχο Ηλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο του τύπου, "είσαι άνανδρος"...  και άλλα. Εκφράσεις που έδειξαν ένα χαμηλό πολιτικό επίπεδο και που πολύ φοβάμαι πως όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα γίνονται περισσότερες.
Δεν έχει σημασία ποιος εκτόξευσε αυτές τις λέξεις, αλλά πως όσο δίκιο κι αν έχεις, αυτομάτως το χάνεις με τέτοιες λέξεις.

Δεν έχει σημασία εάν κάποιος... γουστάρει ή όχι ένα πρόσωπο που έχει τον τίτλο του δημάρχου -στην προκειμένη περίπτωση ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος-  αλλά ότι αυτό το πρόσωπο εκφράζει έναν συγκεκριμένο θεσμό και μάλιστα με την ψήφο της πλειοψηφίας των πολιτών. Και φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να συμφωνεί με τις πολιτικές του κινήσεις. Άλλο αυτό... άλλο να κριτικάρεις τις όποιες ενέργειές του και άλλο να τον αποκαλείς άνανδρο, ακόμα και αν νομίζεις πως είπε κάτι που σε έθιξε. Και που δεν σε έθιξε ως πρόσωπο, αλλά για τις όποιες ενέργειες έκανες όταν κάποτε κι εσύ διοικούσες από κάποια σημαντική θέση τον δήμο.

Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι απέναντι στον όποιον δήμαρχο, δεν μιλάς έτσι μέσα σε δημοτικά συμβούλια... δεν βρισκόμαστε στις δεκαετίες του 1960 ή του '50 και νωρίτερα όπου στις συνεδριάσεις επικρατούσαν άναρθρες κραυγές, "τσαμπουκάδες" κι ένα σωρό άλλα που καμία σχέση δεν έχουν με την δημοκρατία και τις σημερινές εποχές.

Χωρίς καμία διάθεση να υποστηρίξω τον νυν δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν έχω επικρίνει και πιθανών να το κάνω και στο μέλλον, πρέπει να πω ότι τουλάχιστον είναι ένας ευγενής άνθρωπος που αποφεύγει τέτοιου είδους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όπως βεβαίως το κάνει και ο Γιάννης Λυμπέρης και οι υπόλοιποι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων οι οποίοι, και καλά κάνουν, κριτικάρουν έντονα, όχι όμως με ύβρεις.
Και το παράδειγμά τους ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ όλοι οι σύμβουλοι ν' ακολουθούν. Μπορείς να πεις ότι θες, αλλά όχι χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις απέναντι σε ανθρώπους που εκπροσωπούν έναν θεσμό, που έχουν μια ηλικία κι εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από εσένα και μια αξιοπρεπή επαγγελματική και οικογενειακή παρουσία.

Εδώ αξίζει να πω κάτι που αφορά τον συγκεκριμένο δήμαρχο, τον κο Χριστοδουλόπουλο και νομίζω ότι δείχνει την ευπρέπειά του: Ότι και αν έχω γράψει εναντίον της δημοτικής αρχής Ήλιδας ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μου παραπονέθηκε και όπου με συναντάει πάντα είναι πολύ ευγενικός μαζί μου. Και νομίζω πως αυτό θα συμβαίνει σε όλους τους συναδέλφους.
Τόσο απλά, τόσο ευγενικά... σε αντίθεση με άλλους νυν και πρώην συναδέλφους του που όταν διαβάζουν κάτι που δεν το θεωρούν καλό θα ... διαμαρτύρονται δεξιά και αριστερά ρίχνοντας το ανάθεμα στους δημοσιογράφους που έγραψαν και όχι στον εαυτό τους για την ανεπάρκεια, την παράλειψη ή και την ανικανότητά τους!

Οφείλω να ομολογήσω ότι πραγματικά λυπήθηκα για όσα συνέβησαν στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο κι εύχομαι κι ελπίζω, κυρίως ως δημότης του δήμου Ήλιδας, ν' αποτέλεσαν οι εκφράσεις που ακούστηκαν μια θλιβερή παρένθεση που άνοιξε κι έκλεισε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση!!!

Τέλος, πρέπει να πω ότι δεν στοχοποιώ κανέναν δημοτικό σύμβουλο και πως όσα γράφω σε αυτό το σημείωμά μου αφορούν όλους !!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα: Τα σοβαρά πολιτικά πρόσωπα πρέπει να προσέχουν πως εκφράζονται δημόσια!
Ηλιδα: Τα σοβαρά πολιτικά πρόσωπα πρέπει να προσέχουν πως εκφράζονται δημόσια!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVmyNhWbaKeWOHDtcy3HTI-DULfAf1p5o2qm02Qakqkffrp8ZQXJQZiU94MHCbztVvE1oNdwqUU6aYdZKqzky8us9Q4-QQpgNWJp0WwNMvtADv3YWp4QV_T3Cz4J4m0KbG4zAJrsFRW7vL/s640/P1120233.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVmyNhWbaKeWOHDtcy3HTI-DULfAf1p5o2qm02Qakqkffrp8ZQXJQZiU94MHCbztVvE1oNdwqUU6aYdZKqzky8us9Q4-QQpgNWJp0WwNMvtADv3YWp4QV_T3Cz4J4m0KbG4zAJrsFRW7vL/s72-c/P1120233.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_538.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_538.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy