-->

Δήμος Πηνειού: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην χθεσινή συνεδρίαση με θέμα την παραβατικότητα [φωτογραφίες - δηλώσεις]

* Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Σωτήρης Παπασωτηρίου και ο Διοικητής του Α.Τ. Πηνειού, Νίκος Γκουτζουρής...


* Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Σωτήρης Παπασωτηρίου και ο Διοικητής του Α.Τ. Πηνειού, Νίκος Γκουτζουρής 

* Μίλησαν οι πολίτες, εκφράζοντας τον φόβο και την ανησυχία τους για την έντονη παραβατικότητα κυρίως των Ρομά 

* Έντονη αντιπαράθεση Κασσιανού, Γεωργόπουλου με Παναγούλια και πολίτες όταν κατηγορήθηκε ότι δεν επέτρεψε σε γυναίκα να πλησιάσει τον Κ. Μητσοτάκη 

* Καυστικός ο Δήμαρχος Α. Καστρινός έδωσε σκληρές απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν στο... facebook!!! "Θα τους κυνηγάω στα όνειρά τους"!

* Παρόν στη συνεδρίαση το στέλεχος της Ν.Δ. Νίκος Κοροβέσης που μίλησε για την πολιτική του κόμματός του στο θέμα της εγκληματικότητας.

Πλήθος πολιτών, όλων των ηλικιών, παρευρέθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού, που είχε θέμα συζήτησης την έντονη παραβατικότητα που σημειώνεται στην περιοχή με τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών, επιθέσεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών, κυρίως από ομάδες ρομά. Πολλοί από αυτούς, πήραν τον λόγο κι εξέφρασαν τους φόβους και τις ανησυχίες τους.

Στην κατάμεστη από κόσμο, μέσα κι έξω [δεκάδες βρέθηκαν και στον αύλειο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης επειδή δεν χώραγαν στην αίθουσα και στους διαδρόμους] αίθουσα του συμβουλίου, παρευρέθηκε και μίλησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Σωτήρης Παπασωτηρίου καθώς και ο διοικητής του Α.Τ. Πηνειού Νίκος Γκουτζουρής.

Στην αρχή της συνεδρίασης μίλησε πρώτος ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός.
Στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο κάλεσμα που έκανε και στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι... έλαμψαν δια της απουσίας τους σε αυτό το τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα, με την δικαιολογία των ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως τόνιζαν στις επιστολές που έστειλαν [Σαλτάρη, Μπαλαούρας] στον δήμαρχο και ο οποίος τις διάβασε.

Ο δήμαρχος, στη συνέχεια, ανέφερε πως όλοι οι πολίτες, σχεδόν, κυρίως της Γαστούνης, έχουν πέσει θύματα κλοπών, ενώ ανέφερε πως 4 κλοπές έχουν σημειωθεί και στο δικό του περιβάλλον.
Τόνισε επίσης πως επανειλημμένα για το θέμα έχει μιλήσει σε Αστυνομικούς Διευθυντές, στον Γ. Γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, σε οργανώσεις και αλλού.
Στις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε ήταν:

  • η πλήρη ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος
  • η δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας
  • η συχνή παρουσία της Ομάδας ΟΠΚΕ στην περιοχή

Αμέσως μετά μίλησε ο Αστυνομικός Διευθυντής, Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο οποίος με πολλή ηρεμία κι αποφεύγοντας τις κορώνες εξήγησε σε όλους την αντιεγκληματική πολιτική της αστυνομίας, έκανε αναφορά στην παρουσία της αστυνομίας στο χώρο της λαϊκής αγοράς Γαστούνης και ζήτησε την ενεργοποίηση των πολιτών για πληροφορίες. 

"Το φλέγον θέμα είναι το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Θέλουμε την συνδρομή σας. Ο αστυνομικός είναι φίλος", τόνισε εκτός των άλλων. 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Παπασωτηρίου, έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: "Δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε άλλο. Αν συνεχίσουν την παραβατική συμπεριφορά θα μας έχουν απέναντί τους". 

Ο δήμαρχος ζήτησε να παρέμβει και απευθυνόμενος στον Αστυνομικό Διευθυντή  ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να κόβεται μια κλήση η οποία ποτέ δεν θα εισπραχθεί αφού δεν έχουν χρήματα. "Έχω πολλές τέτοιες κλήσεις στο γραφείο μου". Ζήτησε όταν ο παραβάτης πιάνεται να γίνεται κατάσχεση του αυτοκινήτου του επί τόπου. 
"Τους πιάνετε και τα δικαστήρια τους αφήνουν ελεύθερους", τόνισε, επίσης.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στους δημοτικούς συμβούλους, όσους ήθελαν να τοποθετηθούν στο θέμα. 

Ο Παναγιώτης Κυριαζής ανέφερε ότι το θέμα της παραβατικότητας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η περιοχή και δεν αφορά μόνο τους ρομά. 

Τόνισε επίσης πως δεν είναι μόνο οι κλοπές το μεγάλο πρόβλημα αλλά και η ενόχληση των πολιτών. 
"Μια χειρονομία μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την έναρξη βεντέτας", ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Τέλος, ζήτησε και ο ίδιος την συνεχή αστυνόμευση της περιοχής.  




Δήμου: "Η ΟΠΚΕ να έχει συνεχή παρουσία στην περιοχή. Δώσατε καρπούς στο θέμα της λαϊκής αγοράς"





Μαρινοπούλου: Αναφέρθηκε στα αίτια που συμβάλλουν στην παραβατικότητα του Δήμου. 

"Χρειαζόμαστε μέτρα πρόληψης και όχι θεραπείας της παραβατικότητας...", ανέφερε χαρακτηριστικά. 





Γεωργόπουλος: Αναφέρθηκε σε επισκέψεις που έκαναν με τον δήμαρχο για την παραβατικότητα στον δήμο






Κλάδης: "Περίμενα ότι ο δήμος θα είχε ευαισθητοποιηθεί από παλαιότερα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πρώτη φορά είδα μοτοσυκλετιστές στην περιοχή και μπράβο. Λάθος η μεταφορά του Α.Τ. το 2011"





Βασιλόπουλος: "Το χειρότερο είναι πως έχουν αποθρασυνθεί.Υπάρχουν και ρομά που ασχολούνται με το εμπόριο κι έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία"

Αναφέρθηκε, επίσης, στην σχολική διαρροή που υπάρχει σε μαθητές ρομά.



Μπράτης: "Όσο υπάρχει ατιμωρησία δεν θα σταματήσουν τα φαινόμενα παραβατικότητας".

Αναφέρθηκε, επίσης, στην δυσφήμιση της περιοχής σε όλο τον κόσμο από τους τουρίστες της καλοκαιρινής περιόδου.  





Βασιλείου: "Στο δικό μου χωριό πληρώνουμε Σεκιούριτι... Με ικανοποίηση άκουσα τα μέτρα που πήρατε για την Γαστούνη".

Τόνισε, ακόμα, την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και το λάθος της μη παρουσίας βουλευτών στην συνεδρίαση.




Κοροβέσης: Μίλησε για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της εγκληματικότητας. 







Τοποθετήσεις πολιτών



Δεληγιάννης: "Το θέμα με τους ρομά δεν θα τελειώσει ποτέ. Όσο γεννάνε παιδιά, δεν πάνε σχολεία και παίρνουν επιδόματα, το κακό θα συνεχίζεται"



Φανού: Αναφέρθηκε στα χρήματα που της έκλεψαν ρομά και τόνισε πως δεν υπάρχει αστυνόμευση εκτός της λαικής αγοράς. 







Παρασκευοπούλου: Εξέφρασε τους φόβους της για την τρομοκρατία των ρομά.






Κωνσταντινόπουλος: "Δεν είναι μόνο οι κλοπές αλλά και τα ναρκωτικά...".
Χαρακτήρισε πολύπλευρο το πρόβλημα. Αναφέρθηκε ότι χρειάζεται ενίσχυση της Α.Δ. Ηλείας για να υπάρχει και στην περιοχή καλύτερη αστυνόμευση. 





Μητροπούλου: Αναφέρθηκε στα προβλήματα παραβατικότητας στα σχολεία της περιοχής. 






Παναγούλιας: "Στον δήμο έχει παραγίνει το κακό. Να δράσουμε προληπτικά..."







Νταβίλη: "Να αφήσουν την αστυνομία να είναι αποτελεσματική. Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι..."








Πεπελάσης: "Υπάρχουν μικρές και μεγάλες κλοπές που έχουν καταστρέψει τις αγροτικές παραγωγές της περιοχής..."

Επίσης, ζήτησε κινητοποίηση του ΣΔΟΕ




Φελεμέγκας: Μίλησε για εθελοντισμό και πράξεις για να σταματήσει η παραβατικότητα. 








Μπινιάρης: "Πρόκειται για θέμα πολύπλοκο και δύσκολα βρίσκεται λύση...".
Ο ίδιος, στη τοποθέτησή του πρότεινε μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 





Δηλώσεις: 

Σωτήρης Παπασωτηρίου
Αστυνομικός Δ/ντης Ηλείας

"Είμαστε αναγκασμένοι, κ. Φάκο, να μαζέψουμε πρωτίστως τις δυνάμεις που έχουμε για να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο μας. Αλίμονο αν κάθε φορά μεμψιμοιρούμε για το ότι δεν έχουμε επαρκή αστυνομική δύναμη. Με τις δυνάμεις που έχουμε θα προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα, την παραβατικότητα. 

Ενσωματώθηκαν αστυνομικά τμήματα προκειμένου να εξοικονομηθεί δύναμη. Οι αποστάσεις που είχαν τα αστυνομικά τμήματα ήταν πολύ κοντά. Μόνο για την λειτουργία ενός αστυνομικού τμήματος χρειάζονται 8-10 άτομα για εσωτερικές υπηρεσίες. Να σημειώσω ότι η ενσωμάτωση αστυνομικών τμημάτων δεν μείωσε το προσωπικό, απλά μετακινήθηκε σε άλλα τμήματα".

Αλέξης Καστρινός
Δήμαρχος Πηνειού

"Δεν είναι κουβέντα τι κάνει η δημοτική αρχή. Έχω πάει στον Τόσκα, έχουμε πάει παντού. Σήμερα βγήκε ένα ψήφισμα, το οποίο θα σταλεί στους επιτελείς, στο υπουργείο και όπου αλλού χρειάζεται να πάει. Να καταλάβουν όλοι το πρόβλημα είναι αξεπέραστο. 

Δεν θέλω φωτογραφίες. Θα μπορούσα καθημερινά να βγαίνω στις εφημερίδες, ως δήμαρχος, ως μέλος της ΚΕΔΕ κλπ. Δεν επιδιώκω αυτό. Κάποιοι νέοι που θέλουν να φανούν ας μάθουν ότι οι δημοσιεύσεις κρατούν μία ημέρα, την επόμενη χάνονται. Στο πλήρωμα του χρόνου θα χαθούν οριστικά. 
Ενημερωτικά σας λέω ότι επανειλημμένα έχουμε πάει στο Αρχηγείο της αστυνομίας, στους αστυνομικούς διευθυντές, σε υπηρεσιακούς παράγοντες, στους πάντες".


Νίκος Κοροβέσης
Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας

"Η παρουσία μου απόψε ήταν στα πλαίσια της ενημέρωσης που θέλω να έχω για όλο τον Νομό. Απόψε ήθελα, επίσης, να μάθω για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Πηνειού σχετικά με την εγκληματικότητα. 

Ως ένα από τα 50 στελέχη της ΝΔ που θα αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση, έχουμε εντολή να δημοσιοποιούμε τις θέσεις του κόμματος σε όλο το Νομό, γι' αυτό και απόψε αναφέρθηκα στην πολιτική που η ΝΔ θα εφαρμόσει κατά της εγκληματικότητας. Με τους πολίτες και τις Αρχές θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές του κόμματος σε ότι αφορά συγκεκριμένους νομούς, δήμους ή ειδικά προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει ο δήμος Πηνειού. 

Δεν ξέρω εάν θα είμαι ένα από τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου της Ηλείας. Αυτό το γνωρίζει μόνο το κόμμα. Έχω εκδηλώσει, φυσικά, την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής του νομού Ηλείας. Την τελική απόφαση, φυσικά, θα την πάρει ο πρόεδρος του κόμματος". 


Η στιγμή της αντιπαράθεσης σε εικόνες

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κος Παναγούλιας κατηγόρησε τον Βασίλη Κασσιανό ότι δεν επέτρεψε σε γυναίκα να πλησιάσει τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επίσκεψη του τελευταίου στην Γαστούνη. 
Στην αντιπαράθεση, συμμετείχε ο κος Γεωργόπουλος που έντονα κατηγόρησε ως αναληθή τα όσα είπε ο κος Παναγούλιας και υποστήριξε η συγκεκριμένη γυναίκα που παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. 
Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, που αν κι εκείνη την ημέρα απουσίαζε στο εξωτερικό, είχε πληροφορηθεί το γεγονός και υποστήριξε δημόσια τον κο Κασσιανό τονίζοντας πως πρόκειται για εξαιρετικό κι ευαίσθητο άνθρωπο που δεν έπραξε τα όσα τον κατηγορούν. 








Φωτογραφίες από την συνεδρίαση















COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην χθεσινή συνεδρίαση με θέμα την παραβατικότητα [φωτογραφίες - δηλώσεις]
Δήμος Πηνειού: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην χθεσινή συνεδρίαση με θέμα την παραβατικότητα [φωτογραφίες - δηλώσεις]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVrdVO4XGZu5llX5rHrHqsMvAfxsWlzsm5tZpnSX9nf1mlV_3y38l8paUL6-pGiqEvGiwtI8dvKl4AWNYTXsv18RNBKhqpCPMmrIUqc3bVDbGSFfdSaAmlm-FA5Z1w1FaxnEkFkpVKyF8/s640/P1110672.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVrdVO4XGZu5llX5rHrHqsMvAfxsWlzsm5tZpnSX9nf1mlV_3y38l8paUL6-pGiqEvGiwtI8dvKl4AWNYTXsv18RNBKhqpCPMmrIUqc3bVDbGSFfdSaAmlm-FA5Z1w1FaxnEkFkpVKyF8/s72-c/P1110672.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_86.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_86.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy