-->

Φάρμα Πούλος-Κουταβάς: Μια ελληνική εταιρία ευρωπαικών προδιαγραφών! [φωτογραφίες & video]

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φάκος Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν προχθές από τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με τα λύματα που εμ...


Ρεπορτάζ: Γιώργος Φάκος

Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν προχθές από τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με τα λύματα που εμφανίστηκαν στην περιοχή και την έντονη δυσοσμία, [διαβάστε εδώ...], λίγες μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης [διαβάστε εδώ...], κι ενώ γνώριζα πως θα παρευρισκόταν και αντιπροσωπεία των κατοίκων, με τον Πρόεδρό τους, επισκέφθηκα την περιοχή για να δω από κοντά τι συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι καταγγελίες που η επιχείρηση Πούλου-Κουταβά έχει δεχθεί, μ' έχουν παραξενέψει, διότι με τον Θανάση Πούλο, είχα κάνει τηλεοπτική εκπομπή το 2002 [υπήρξαν και άλλοι προσκεκλημένοι, όπως ο τότε δήμαρχος Γαστούνης Κώστας Λούρμπας] και προσωπικά είχα υποστηρίξει αυτή την επένδυση η οποία θα ήταν ευρωπαικών προδιαγραφών, στα πλαίσια μιας οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και όλου του Νομού που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει.

Το ερώτημα που υπήρχε στο μυαλό μου ήταν, πως μια επιχείρηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα ευρωπαικών προδιαγραφών ήταν δυνατόν να μην έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να μη μολύνει το περιβάλλον και γνωρίζοντας πως λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες άδειες.

Περίπου στις 5.00 το απόγευμα βρέθηκα κοντά στο εργοστάσιο. Σταμάτησα το αυτοκίνητο, περίπου 200 μέτρα μακριά και φωτογράφισα εκεί όπου οι εικόνες στο ρεπορτάζ και τα βίντεο έδειχναν να τρέχουν λύματα και ακαθαρσίες. Αραγε ήταν από την εταιρία Πούλου-Κουταβά; Από την διπλανή ιταλική εταιρία fargeco; Η μήπως ευθύνονται και οι δύο;

Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι πως ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δείχνει κι εδώ μια απίστευτη αδιαφορία: Ακαθάριστες γράνες που έχουν ως αποτέλεσμα τα νερά να βγαίνουν στο δρόμο.
Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή να μην προβαίνει στα απαραίτητα και αυτονόητα, τη στιγμή που στον δήμο της έχει επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου, όπως αυτή των Πούλου-Κουταβά, η οποία μάλιστα απασχολεί -όπως μου είπαν- περί τους 30 εργαζόμενους, όλους από την περιοχή! Αλλά μιλάμε για την δημοτική αρχή του Ναμπίλ Μοράντ...!

Μετά την φωτογράφηση των εξωτερικών χώρων, πέρασα στο πάρκινγκ της εταιρείας όπου εκεί συναντήθηκα με δύο εργαζόμενους. Δεν διατηρούσα πολλές ελπίδες ότι θα μου επέτρεπαν την φωτογράφιση. Κι όμως έπεσα έξω. Οχι μόνο μου επέτρεψαν την φωτογράφιση στους εξωτερικούς χώρους, αλλά επίσης με άφησαν να περιηγηθώ και στους εσωτερικούς χώρους, να φωτογραφήσω και ο ένας από αυτούς να με ενημερώνει για όποια απορία είχα.
Δεν ξέρω εάν ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες. Κανείς δεν ήρθε... κανείς δεν μου απαγόρευσε να δω και να φωτογραφίσω ότι έκρινα απαραίτητο...

Η εταιρία 

Η εταιρία ασχολείται με την Σφαγή - Εκτροφή ζώντων ζώων - Εμπορία Κρέατος.
Στην Ιδιόκτητη αγροτική έκταση των 500 στρεμμάτων, περιλαμβάνεται φάρμα στην οποία εκτρέφονται πάνω από 500 μοσχάρια, αμνοερίφια και πρόβατα. Το υπερσύγχρονο σφαγείο πληρεί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.
Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και μονάδα αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός υγρών λυμάτων ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες της φάρμας, του σφαγείου και της μονάδας αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων.

Η ποιότητα των κρεάτων είναι υγειονομικά ελεγμένη. Ο έλεγχος γίνεται κατά την διάρκεια της ζωής του ζώου, από κρατικούς κτηνιάτρους.

Αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά στο site, απ' όπου άντλησα τις πληροφορίες για την εταιρία και να δει επιπλέον φωτογραφίες, εκτός από αυτές που δημοσιεύουμε στο κείμενο.

Aξίζει, τέλος να σημειωθεί,ότι η εταιρία κάνει εξαγωγές σε Ιταλία και Ισπανία.

Τι διαπίστωσα...

Πρώτα-πρώτα, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως ενώ, εκτός εργοστασίου, δυσοσμία δεν υπήρχε, εντός του εργοστασίου ήταν ελάχιστη και πάντως όχι σε βαθμό ενοχλητική, παρά το γεγονός ότι διαχειρίζεται μεγάλα ζώα.
Δεύτερο, διαπίστωσα καθαρούς χώρους και τακτοποιημένα μέσα στα τεράστια ψυγεία τα κρέατα.
Τρίτο, όλοι οι χώροι έχουν επενδυθεί με πλακάκια [όχι με... απλό τσιμέντο] ώστε να αποφεύγονται τα μικρόβια και όπως με πληροφόρησαν κανένα ζώο δεν ακουμπάει, για οποιαδήποτε εργασία, στο πάτωμα αλλά όλα υποχρεωτικά βρίσκονται κρεμασμένα σε τσιγγέλια.
Τέταρτον, υπάρχουν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που απαιτούνται για τις συγκεκριμένες εργασίες και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ δεν αφήνεται στην τύχη.
Πέμπτον, η εταιρεία διαθέτει βιολογικό καθαρισμό, οπότε μάλλον αδύνατον να φεύγουν από αυτή λύματα ή ακαθαρσίες.

[Θα επιδιώξω μια συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, ώστε να μου απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Μια απαραίτητη διευκρίνηση: Το παρόν ρεπορτάζ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διαψεύσει τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, οι οποίοι συχνά διαμαρτύρονται. Απλά εμείς καταγράψαμε ότι είδαμε και αυτό παρουσιάζουμε!!!]

Δείτε φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους











Δείτε φωτογραφίες από τους εξωτερικούς χώρους του εργοστασίου


Μπαίνοντας στο πάρκινγκ της εταιρείας

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, δεσπόζει στην είσοδο των εγκαταστάσεων

Τα αυτοκίνητα της εταιρίας. 

Ακόμη ένα αυτοκίνητο της εταιρίας

Η εταιρία εκτρέφει μόνο ελληνικά πρόβατα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο


Ο Βιολογικός καθαρισμός της εταιρείας Πούλος-Κουταβάς






Δείτε το video:



Δείτε φωτογραφίες από την απαράδεκτη κατάσταση για την οποία υπεύθυνος είναι ο δήμος

Σημεία που ποτέ δεν καθαρίστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν άθλιες εικόνες και καταστάσεις που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του χωριού, ενός χωριού το οποίο βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά.

Μη διανοηθεί κανείς, κυρίως της δημοτικής αρχής, να επικαλεστεί ότι είναι... θέμα Περιφέρειας, διότι όταν κάτι αφορά την υγιεινή πολιτών και όταν η Περιφέρεια δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της, κάθε δημοτική αρχή πρέπει να επεμβαίνει δυναμικά για να λύνει προβλήματα.

Για να σταματήσει, επιτέλους, το γνωστό... παραμύθι που συχνά-πυκνά ακούγεται στην Ηλεία ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι!











Κι ακόμη μια φωτογραφία...

Οι εγκαταστάσεις της ιταλικής εταιρείας fargeco. 
Πρόκειται για διαφορετική εταιρεία από αυτή των Πούλου-Κουταβά, όσο και αν κάποιοι [άραγε ηθελημένα;] προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως μία. 

Με την συγκεκριμένη εταιρεία όμως θα ασχοληθούμε προσεχώς...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φάρμα Πούλος-Κουταβάς: Μια ελληνική εταιρία ευρωπαικών προδιαγραφών! [φωτογραφίες & video]
Φάρμα Πούλος-Κουταβάς: Μια ελληνική εταιρία ευρωπαικών προδιαγραφών! [φωτογραφίες & video]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_fAzuTcWLh-Rub3rRLhyphenhyphenVuYsmSONyWZmMPkPRVfoXjyMM3KnLmIrHFyCyjd6FqDBvADlaNgy90gU0H-MGK8b8WZ0ZrG9I83Bc-hZEe4GpmVml9r-4Eej0XGAHgI2T7Y2BGhZ5yRkl0bE/s640/P1110754.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_fAzuTcWLh-Rub3rRLhyphenhyphenVuYsmSONyWZmMPkPRVfoXjyMM3KnLmIrHFyCyjd6FqDBvADlaNgy90gU0H-MGK8b8WZ0ZrG9I83Bc-hZEe4GpmVml9r-4Eej0XGAHgI2T7Y2BGhZ5yRkl0bE/s72-c/P1110754.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_870.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_870.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy