-->

Αμαλιάδα: Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Υγείας - Δηλώσεις φορέων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ   "Να συνεχίσει την λειτουργία του σαν πραγματικό νοσοκομείο..." "...




ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"Να συνεχίσει την λειτουργία του σαν πραγματικό νοσοκομείο..."

"Τα αιτήματά μας είναι πάγια. Να συνεχίσει την λειτουργία του σαν πραγματικό νοσοκομείο. Κι όταν λέμε να συνεχίσει, όχι με υποσχέσεις ότι δεν θα υποβαθμιστεί. Δεν θα υποβαθμιστεί πως; Επειδή το λέει ο υπουργός μόνο; Και όταν η διοίκηση παίρνει τους γιατρούς και κάνει προτάσεις να γίνει εφημεριακό κέντρο ο Πύργος; Μα, αν γίνει εφημεριακό κέντρο ο Πύργος τα νοσοκομεία γεμίζουν τις ημέρες της εφημερίας. Θα γεμίζει ο Πύργος, θα αδειάζει η Αμαλιάδα μέχρι να φτάσουν τα στατιστικά στοιχεία και να πει το υπουργείο πως, 'αφού δεν έχετε κίνηση τι το θέλετε;'. Να το κάνουμε κέντρο υγείας αστικού τύπου ή κάτι άλλο;
Γι αυτό τον λόγο, αυτά που είπε ο υπουργός, πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Να έρθουν γιατροί, να σταματήσει η αφαίμαξη των γιατρών από την Αμαλιάδα προς τον Πύργο και να στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και τα δύο νοσοκομεία.

Εμείς δεν είπαμε ποτέ να κλείσει ο Πύργος. Λέμε να λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα για το άλλο. Τα κρεβάτια του Πύργου δεν επαρκούν για όλο τον νομό, άρα χρειάζονται συμπληρωματικά και τα κρεβάτια της Αμαλιάδας. Πρέπει, λοιπόν, να σταματήσει αυτό το πήγαινε έλα και να πεθαίνει ο κόσμος, στα ασθενοφόρα, στην Πάτρα. Αυτό είναι το πάγιο αίτημά μας κι αυτό θέλουμε να σεβαστούν, διότι αυτό το νοσοκομείο έχει ένα προσωπικό το οποίο λειτουργεί με κριτήρια προσφοράς. Δίνουν και την ζωή τους, δουλεύοντας με αυταπάρνηση. Αυτοί, λοιπόν, κράτησαν έναν ολόκληρο νομό για 6 μήνες, μπορεί και παραπάνω, όταν είχαμε τις πλημμύρες που κατέστρεψαν τα δύο υπόγεια του νοσοκομείου Πύργου. Τώρα, εάν θα αποφασιστεί ν' αλλάξει χρήση, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη διότι δεν είμαι γιατρός. Τέθηκε στον υπουργό και είπε ότι δεν είναι της παρούσης.

Σε ότι αφορά τη νέα πτέρυγα, είχα ζητήσει να μας βοηθήσουν. Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και τόσα χρόνια. Όταν γίνεται ένα έργο με προγραμματική σύμβαση υπάρχει μια επιτροπή παρακολούθησης. Αυτή η επιτροπή δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ενεργοποιήθηκε τώρα και με αίτημά μας κατέβηκαν δύο μηχανικοί του υπουργείου. Τους έθεσα το ερώτημα ότι, 'πολύ καλά λέτε εσείς ότι η μόνη λύση είναι να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος για να μπορέσει να απελευθερωθεί, να το πάρετε και να το αποπερατώσετε, διότι εμείς δεν έχουμε την τεχνογνωσία γι' αυτό ζητάμε την βοήθειά σας.
Μέχρι στιγμής δεν την είδαμε, γι αυτό έθεσα στον υπουργό θέμα ότι θέλουμε τη νομική και την τεχνική τους στήριξη. Δεσμεύτηκε, γιατί η Περιφέρεια μέχρι στιγμής, τουλάχιστον οι υπηρεσιακοί παράγοντες με τους οποίους επικοινωνούν οι υπηρεσίες μας κι εγώ προσωπικά, είπαν ότι δεν μπορούν.  Επομένως, αφού δεσμεύτηκε το υπουργείο, να πάρει τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά της δημοτικής αρχής σαν φορέας διαχείρισης του έργου και να μας πει ότι αυτό θα γίνει, αυτό προχωράει. Πρέπει να τελειώσει.

Όπως αναφέρθηκε και από τον υπουργό δεν είναι τιμή για κανέναν αυτό το έργο που 15 χρόνια είναι σε αυτή την κατάσταση. Το έργο σε αυτή την κατάσταση είναι από το 2007 με συνεχής παρατάσεις, διότι επικαλείται ο εργολάβος ότι για να το αποπερατώσει πρέπει να αποπερατωθεί και ο όροφος. Το ερώτημά μου είναι, εάν το είχε πάρει άλλος εργολάβος τον όροφο τι θα γινόταν; Θα δεχόταν ο εργολάβος του ισογείου να περιμένει να κλείσει μια εργολαβία δέκα χρόνια μέχρι να τελειώσει ο όροφος; Όχι. Θα είχε βρεθεί τρόπος και θα το είχε κλείσει. Αρα πρέπει πάση θυσία να κλείσει το ισόγειο. Και το ισόγειο για να λειτουργήσει δεν μπορεί να λειτουργήσει με μπαλαντέζα. Πρέπει να γίνει τροποποίηση των πινάκων, να γίνει τροποποίηση του υποσταθμού. Η ισχύς υπάρχει αλλά οι πίνακες είναι πεπαλαιωμένο. Είχαμε και το χθεσινό επεισόδιο.

Η απόφαση που πήραμε φαίνεται σκληρή για την έκπτωση του εργολάβου. Είμαι μηχανικός. Στην καριέρα μου, στα 35 χρόνια της δημόσιας διοίκησης, και της πολιτικής μου καριέρας, όταν υπήρξα πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας ή στο τεχνικό συμβούλιο του νομού κ.λ.π., ποτέ δεν ήμουν υπέρ της έκπτωσης εργολάβου. Πάντα φτάναμε σε μια συμβιβαστική λύση. Αλλά εδώ ήταν μονόδρομος. Βρίσκαμε τοίχο. Προσπάθησα 3 χρόνια να τον πείσω ότι πρέπει να μου παραδώσει το ισόγειο. Σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Νομοθετικού του υπουργείου, με διαβεβαίωσε ο Κώστας Γιαννακούρης, προϊστάμενος, ότι δεν πρόκειται ούτε το πτυχία να του πάρουν, διότι ακολουθείται άλλη διαδικασία, ούτε να τον εξοντώσουν. Το ίδιο με διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος του τεχνικού συμβουλίου της Περιφέρειας.
Η κήρυξη έκπτωσης ενός εργολάβου είναι το ύστατο μέτρο για να τον πιέσεις να σου τελειώσει το έργο. Κι αυτό φάνηκε με τον όροφο, διότι όταν έγινε η έκπτωση της εταιρείας για το ισόγειο  αμέσως ήρθε αυτός που είχε δώσει το πτυχίο και τελειώνει τις συμβατικές εργασίες του ορόφου. Εάν δεν είχαμε πιέσει θα ήμασταν ακόμη στο μηδέν.

Πιστεύω με την βοήθεια του υπουργείου και τη νομική και την τεχνική, να μπορέσουμε να τελειώσουμε με τα νομοτεχνικά. Ο υπουργός είπε, επίσης, πως θα δώσουν όσα χρήματα χρειαστούν για να τελειώσει το έργο. Μακάρι να γίνει ώστε ν' αποπερατωθεί επιτέλους το ισόγειο και στη συνέχεια ο όροφος που βλέπω ότι προχωράει ο εργολάβος με γοργούς ρυθμούς και το συμβατικό αντικείμενο θα το τελειώσει, ώστε να μεταφερθούν οι γιατροί με τα εξεταστήρια, το ακτινολογικό, και ότι άλλο προβλέπεται εκεί για να μπορέσει να λειτουργήσει πλέον πολύ καλύτερα το νοσοκομείο μας".



ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

"Εγινε εποικοδομητική συζήτηση..."

"Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Υγείας, διάρκειας 2 ωρών, τόσο με το προσωπικό όσο και με την διοίκηση του νοσοκομείου. Τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν την ύπαρξη του νοσοκομείου. Ο κος Ξανθός ήταν απόλυτα σαφής. Είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε κλεισίματος ούτε υποβάθμισης του νοσοκομείου, απεναντίας μίλησε ότι θα προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν και να αυξήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου μας.

Του ζητήσαμε την ενίσχυσή μας σε προσωπικό και σήμερα που μίλησα με το υπουργείο πήραμε την δέσμευση ότι στην επόμενη προκήρυξη θα συμπεριληφθούν τρεις θέσεις για το νοσοκομείο Αμαλιάδας -αναισθησιολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού- αυτά δηλαδή που του ζητήσαμε. Εκτιμήθηκε όλη η προσπάθεια του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού. Θέσαμε τους προβληματισμούς μας. Του είπαμε για τα προβλήματα με τις κτιριακές υποδομές του νοσοκομείου που είναι κτισμένο το 1948 και να σας πω σε αυτό το σημείο ότι χθες αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα που λόγω καιρού δημιουργήθηκε ένα βραχυκύκλωμα που εν μέρει έφερε μερικό μπλακ άουτ στο νοσοκομείο. Παρ' όλα αυτά, με τις συντονισμένες ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών και των δύο νοσοκομείων γρήγορα αποκαταστάθηκε η βλάβη. Βέβαια, όλα αυτά οφείλονται στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων και γι αυτό τον λόγο κλείνουμε το νοσοκομείο τρεις ημέρες, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, όπως είναι προγραμματισμένο για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενός οριστικού μπλακ άουτ.

Του είπαμε επίσης ότι για να μπορέσει να συντηρηθεί χρειάζεται μια αύξηση των πιστώσεων. Απάντησε ότι μέσα στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε θα δοθεί από τον μήνα Αύγουστο κάποια επιπλέον επιχορήγηση η οποία θα καλύψει αυτές τις ανάγκες. Πιστεύω ότι εφ΄όσον έρθει το ιατρικό προσωπικό, διότι για το νοσηλευτικό προσωπικό μας ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να γίνει τώρα κάτι που κι αυτό είναι μεγάλη ανάγκη για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα πάρουμε και την αύξηση των πιστώσεων θα βαδίσουμε σε έναν καλύτερο δρόμο και πιο ελπιδοφόρο σε σχέση με το παρελθόν και το παρόν".


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"Η παρουσία τους θα κριθεί θετική αν..."

"Εάν ο υπουργός και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνοι και μη, που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Αμαλιάδας υλοποιήσουν το μίνιμουμ των υποσχέσεών τους, θα κριθεί θετική η παρουσία τους. Δηλαδή, η λειτουργία της νέας πτέρυγας και η προκήρυξη-πλήρωση των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου μας.

Διαφορετικά θα είναι το ίδιο με την "δέσμευση", θα καταργήσουμε τα μνημόνια μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο"



ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 

"Να σταματήσει η διαρροή προς τον Πύργο..."

"Η επίσκεψη του υπουργού έχει μια νότα αισιοδοξίας για εμάς γιατί υπήρξαν υποσχέσεις και θεωρούμε πως ήταν ειλικρινές το ύφος με το οποίο απευθύνθηκε και στο κοινό και σε μας τους εργαζόμενους.

Αυτά που ζητήσαμε, μας ξεκαθάρισε ότι, για την αυτοτέλεια αυτή την στιγμή δεν μπορεί να κάνει κάτι. Όσον αφορά την αύξηση των ορίων του προϋπολογισμού, που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να μπορέσουμε να προσλάβουμε επικουρικούς γιατρούς που αυτή την στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί να λειτουργήσει η Αμαλιάδα με το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε και τις δαπάνες μας, να κάνουμε κάποιες μετατροπές στους κωδικούς των προϋπολογισμών, εκεί που χρειάζεται να αυξηθούν τα όριά μας, γι' αυτό δεσμεύτηκε για 450.000 ευρώ. ,

Για τις μετακινήσεις δεν ειπώθηκε κάτι αισιόδοξο από την πλευρά του, γιατί χρειάζεται ενίσχυση και το νοσοκομείο του Πύργου. Τουλάχιστον να μπορέσουμε να κρατηθούμε με το υπάρχων προσωπικό και να μη συνεχιστεί αυτή η διαρροή προς το μεγάλο νοσοκομείο του Πύργου. Εμείς ευελπιστούμε σε προσλήψεις και στο μεγάλο νοσοκομείο ώστε να μη χρειάζεται να αντλούν από εμάς προσωπικό. 

Για τη νέα πτέρυγα, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι στα άμεσα σχέδιά του να τελειώσει όλο αυτό το θέμα, που φτάσαμε στο 2018 κι ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Είδε ο ίδιος τις μεγάλες φθορές που έχουν επέλθει μετά από τόσα χρόνια στους τοίχους, στα ταβάνια, υγρασίες κ.λ.π. Θα προσπαθήσει, ήδη γνωρίζουμε πως έχει κάνει κάποιες ενέργειες, να δοθεί στον λαό της Ηλείας προς χρήση κι αυτό θεωρούμε ότι θα είναι ένας μεγάλος πνεύμονας για εμάς τους εργαζόμενους και τον ευρύτερο λαό που εξυπηρετεί. Ξεκαθάρισε ο υπουργός πως το θέμα δεν είναι η χρηματοδότηση. Τα λεφτά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών και να φτιαχτεί ένας συμπληρωματικός πίνακας εργασιών, υπάρχουν και είναι δεσμευμένα για το νοσοκομείο. Όμως, το πρόβλημα αφορά νομικές διαδικασίες. Θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και υποσχέθηκε ότι θα μπορέσει να το λύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να προχωρήσει σαν έργο".


ΝΙΚΟΣ ΣΑΨΑΛΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"Να ξαναλειτουργήσει η μαιευτική..."

"Σαν πρόεδρος του Ε.Σ. του έβαλα το θέμα ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν είναι ότι θα το κλείσουν και θα πάρουν την πολιτική ευθύνη, αλλά ότι θα το αφήσουν στη μοίρα του και μοιραία θα κλείσει μόνο του. Του είπα ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πάρα πολύ καλές, ίσως να είναι και οι καλύτερες στην Πελοπόννησο, διότι έχει πολύ καλό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εν τέλει να βρούμε λύση ώστε να λειτουργήσει με αυτόνομη διοίκηση κι επιπλέον να ανοίξει και η μαιευτική κλινική η οποία έκλεισε για ένα μήνα και πέρασαν τρία χρόνια.

Το μόνο που απάντησε ο υπουργός είναι ότι έχουν πάρει την πολιτική ευθύνη κι έκλεισαν ιδιωτικά νοσοκομεία, όποτε εάν ήθελαν να το κλείσουν θα το είχαν ήδη κάνει. Μένουμε στην δέσμευσή του ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει και ότι θα στελεχωθεί ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στο κόσμο της βόρειας Ηλείας και την περιοχή ιδιαίτερα της Ήλιδας".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αμαλιάδα: Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Υγείας - Δηλώσεις φορέων
Αμαλιάδα: Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Υγείας - Δηλώσεις φορέων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN6hniCVF27mbpqQOUCu0utjwCHwU2SM21efPBPDwTEWm-sIO7u5A35xQP9-Nztbn0PXbjXk4Im-vbkVID6QoZM3yhf95PkhkUscfEqZsR-I_tio2z-tR93Srbn8DDJwIu3xD6Zb-2kRIt/s640/P1120102.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN6hniCVF27mbpqQOUCu0utjwCHwU2SM21efPBPDwTEWm-sIO7u5A35xQP9-Nztbn0PXbjXk4Im-vbkVID6QoZM3yhf95PkhkUscfEqZsR-I_tio2z-tR93Srbn8DDJwIu3xD6Zb-2kRIt/s72-c/P1120102.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_935.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_935.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy