-->

Τα μυστικά για το delivery που δεν θέλουν να ξέρετε τα εστιατόρια

Ισως πρεπει να κανετε και λιγο τα στραβα ματια... Είναι βολικό και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Η παραγγελία φαγητού από έξω ...


Ισως πρεπει να κανετε και λιγο τα στραβα ματια...

Είναι βολικό και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Η παραγγελία φαγητού από έξω γνωρίζει μεγάλη άνθηση ακόμη και στη χώρα μας και παρά την κρίση. Ωστόσο, όσο νόστιμο, εύκολο και οικονομικό κι εάν είναι τις περισσότερες φορές υπάρχουν κάποια σκοτεινά μυστικά τα οποία οι εστιάτορες δεν θέλουν φυσικά να ξέρετε. Ας δούμε μερικά από αυτά...


Η παραγγελια απο εξω κοστιζει περισσοτερο απο το να φατε στο εστιατοριο

Ενδεχομένως να σας έχει περάσει από το μυαλό ότι είναι φθηνότερο πλέον να παραγγέλνετε φαγητό από το να τρώτε στο εστιατόριο: άλλωστε δεν πληρώνετε για το σέρβις και δεν καταλαμβάνετε χώρο στο εστιατόριο. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, υπάρχει περίπτωση, ανάλογα με την αλυσίδα, να πληρώσετε μέχρι και 15% περισσότερο από το εάν τρώγατε στο εστιατόριο επειδή κάποιοι χρεώνουν ακριβότερα τις μερίδες πακέτο για delivery.


To delivery της γειτονιας σας μπορει να σας εχει 'φακελωσει'

Εάν παραγγέλνετε συνεχώς από κάποιο εστιατόριο στην γειτονιά σας, να έχετε υπόψη σας ότι κατά πάσα πιθανότητα σας έχουν 'φακελώσει'. Εκτός από το ότι έχουν σημειώσει τις τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε ή τα περίεργα σας γούστα, έχουν σημειώσει επίσης και τις παράλογες απαιτήσεις σας (εάν είχατε) ή εάν είσαστε αγενείς στο προσωπικό τους. Γι' αυτό το λόγο, να φέρεστε με ευγένεια εάν δεν θέλετε να περιμένετε με τις ώρες ή να αναρωτιέστε τι πάει λάθος με το φαγητό που παραγγείλατε.


Μην ζητατε παγο με τα αναψυκτικα σας

Εάν παίρνετε μόνοι σας την παραγγελία σας από το εστιατόριο, μην γεμίσετε το αναψυκτικό σας με πάγο φεύγοντας. Υπάλληλος που εργαζόταν σε τέτοιου είδους εστιατόριο συμβούλευε μέσω γνωστής ιστοσελίδας τους πελάτες "να μην βάζουν πάγο στα ποτά τους", αναφέροντας ότι έχει δει άπειρες παγομηχανές με μούχλα και σκοτωμένες μύγες στον πάτο. Εάν σας το φέρουν σπίτι, βάλτε δικό σας πάγο.


Το να παραγγελνετε μεγαλες πατατες δεν εχει κανενα νοημα

Αρκετοί εργαζόμενοι σε αλυσίδες γρήγορου φαγητού συμβουλεύουν τους πελάτες να μην παραγγέλνουν τη μεγάλη μερίδα πατάτες λέγοντας ότι δεν είναι περισσότερες αλλά απλώς ακριβότερες. Προτείνουν να παραγγέλνετε δύο κανονικές μερίδες για να είστε ευχαριστημένοι.


Εαν παραγγελνετε πακετο, μπορει οι μεριδες να ειναι μικροτερες

Παρά το γεγονός ότι έχει την ίδια τιμή με την μερίδα που θα τρώγατε επί τόπου, οι μερίδες πακέτο είναι πολλές φορές μικρότερες είτε λόγω συσκευασίας είτε λόγω δοχείων. Ελέγξτε τις κριτικές online και θα δείτε ότι αρκετοί πελάτες που παίρνουν συχνά πακέτο αναφέρουν ότι στις μερίδες πακέτο το φαγητό κάποιες φορές είναι κατώτερο, παραδείγματος χάρη χειρότερα κομμάτια κρέατος ή χάλια λαχανικά επειδή το εστιατόριο υποθέτει ότι δεν θα μπείτε στον κόπο να πάρετε τηλέφωνο για να παραπονεθείτε.


Εαν δεν δωσετε πουρμπουαρ, θα σας θυμουνται

Ο άνθρωπος που σας φέρνει το φαγητό στο σπίτι περιμένει να του δώσετε πουρμπουάρ, κι εάν δεν του δώσετε θα το θυμάται για τους λάθους λόγους. Υπάρχουν οδηγοί που έχουν ομολογήσει ότι σημειώνουν σε λίστα τους πελάτες που δεν δίνουν πουρμπουάρ, την επόμενη φορά αργούν επίτηδες σε σημείο που η παραγγελία φτάνει κρύα.


Το φαγητο σας μπορει να μην ειναι και τοσο φρεσκο

Σύμφωνα πάντα με εργαζόμενους, πολλές αλυσίδες με φαγητό σε πακέτο δεν είναι και τόσο προσεκτικές με το 'φρέσκο' φαγητό τους, το αφήνουν όλη νύχτα εκτός ψυγείου και την επομένη το ξαναζεσταίνουν και το σερβίρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.


Μην παραγγέλνετε πιτσα στα Domino’s με περισσοτερα απο τεσσερα υλικα

Σας αρέσουν οι πίτσες και συνηθίζετε να παραγγέλνετε; Από ότι φαίνεται θα ήταν καλύτερα να μην παραγγέλνετε περισσότερα από τέσσερα υλικά από επάνω. Ένας πρώην εργαζόμενος ανέφερε ότι όταν τα υλικά πάνω στην πίτσα είναι περισσότερα από τέσσερα, το μέγεθος της πίτσας είναι μικρότερο για να χωρέσουν όλα.


Ο ανθρωπος που σας φερνει την παραγγελια μπορει να κανει καποια κολπα για να παρει μεγαλυτερο πουρμπουαρ

Μήπως σας έκανε εντύπωση πόσο φιλικός ήταν ο άνθρωπος που σας έφερε την παραγγελία; Μπορεί και να μην είναι τόσο αθώα η συμπεριφορά του. Υπάρχουν κάποιοι που θα κάνουν τα πάντα, από το να πουν ότι είναι Ολυμπιακός όπως κι εσείς μέχρι να χαιδέψουν το σκύλο σας προκειμένου να φανούν συμπαθείς και να πάρουν μεγαλύτερο πουρμπουάρ.


Τα εστιατορια δεν ομολογουν οτι τα τροφιμα τους περιεχουν το επικινδυνο προσθετο MSG

Το MSG (γλουταμινικό μονονάτριο) είναι ένα χημικό πρόσθετο που χρησιμοποιείται στα προπαρασκευασμένα φαγητά, ιδιαίτερα στην κινεζική κουζίνα, στα κονσερβοποιημένα λαχανικά, στις σούπες και στα επεξεργασμένα κρέατα. Επίσης, βρίσκεται στα κράκερ και τα πατατάκια με γεύση τυρί, στα νούντλς, στα ντρέσινγκ για σαλάτες, στα διάφορα ντιπ και άλλα. Εάν παραγγέλνετε από έξω και το εστιατόριο ισχυρίζεται ότι δεν προσθέτει στο φαγητό MSG, μην τους πιστεύετε. Ακόμη κι εάν δεν το προσθέτουν οι ίδιοι, βρίσκεται ήδη στις σάλτσες ή στους κύβους που χρησιμοποιούν.


Προτμηστε τη δικια σας κετσαπ που εχετε στο σπιτι

Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε τις αντλίες με την κέτσαπ και την μουστάρδα που έχουν πολλές αλυσίδες. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τη δική σας που έχετε σπίτι. Εκτός του ότι οι αντλίες αυτές δεν καθαρίζονται όσο συχνά θα έπρεπε, η δική σας κέτσαπ θα είναι μάλλον καλύτερης ποιότητας.


Πολλα εστιατορια χρησιμοποιουν τις ιδιες φωτογραφιες στα μενου τους

Σας έχει τύχει να κοιτάτε το μενού και να σας ανοίγει η όρεξη από τις φωτογραφίες των φαγητών; Μην πιστέψετε ότι έτσι θα είναι και το πιάτο που θα σας σερβίρουν. Γιατί όχι μόνο πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν τις ίδιες φωτογραφίες αλλά υπάρχουν και στυλίστες τροφίμων που ξέρουν πολλά κόλπα για να δείχνουν τα φαγητά πιο δελεαστικά από όσο είναι στην πραγματικότητα.


Η παραγγελια σας μπορει να μαγειρευτηκε κατεψυγμενη

Υποθέτουμε λανθασμένα ότι όταν παραγγέλνουμε από ένα εστιατόριο, το φαγητό μας θα είναι πιο φρέσκο και πιο προσεγμένο από το εάν το ετοιμάζαμε μόνοι μας. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες πολλών εργαζομένων στον τομέα της σίτισης, πολύ συχνά οι αλυσίδες απλώς ζεσταίνουν το κατεψυγμένο φαγητό που μαγειρεύτηκε κάπου αλλού και μας το σερβίρουν για φρέσκο.


Μπορει να σας 'κουτσομπολεψουν' για το φαγητο που παραγγειλατε

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, οι κρυφές σας ανησυχίες ότι θα σας κακολογήσουν ότι παραγγείλατε πολύ ή λίγο ή κάτι περίεργο μπορεί να είναι δικαιολογημένες. Υπάλληλος σε αλυσίδα ομολόγησε ότι όταν ένας πελάτης ήταν αγενής, του έδινε δύο πηρούνια με την παραγγελία του για να τον κάνει να αισθανθεί χοντρός και ότι παρήγγειλε πάρα πολύ φαγητό.


Μην πιστευετε την 'παρακολουθηση της παραγγελιας'

Πολλές υπηρεσίες παράδοσης φαγητού σε πακέτο και άλλες παρόμοιες εφαρμογές, διαθέτουν ένα σύστημα παρακολούθησης της παραγγελίας ώστε να ξέρετε κάθε στιγμή πού βρίσκεται και πότε θα την παραλάβετε. Θα πρέπει να ξέρετε όμως ότι πολλά από αυτά τα συστήματα λειτουργούν με βάση τους μέσους χρόνους παράδοσης και είναι ανακριβή.


Το φαγητο σας μπορει να το ετοιμασε καποιος που ειναι αρρωστος

Εάν πιστεύετε ότι τρώγοντας στο σπίτι γλυτώνετε τα μικρόβια που κυκλοφορούν σε χώρους με πολύ κόσμο, ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με έρευνα του 2015 υπάρχουν εργαζόμενοι στον τομέα της σίτισης που εργάζονται παρά το γεγονός ότι είναι άρρωστοι. Πράγμα που σημαίνει ότι το φαγητό σας μπορεί να το ετοίμασε κάποιος με γρίπη ή ακόμη χειρότερα, με γαστρεντερίτιδα. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και εταιρείες delivery που ακολουθούν πολύ αυστηρούς κανόνες σε τέτοιου είδους θέματα.


Αποφυγετε τα ασυνηθιστα υλικα στην πιτσα σας

Σύμφωνα με εργαζόμενους είναι καλύτερα να μένετε πιστοί στα κλασικά υλικά μιας πίτσας παρά να πειραματίζεστε. Ένας υπάλληλος ανέφερε σε μπλογκ ότι "το θέμα με αυτά τα υλικά είναι ότι δεν καταναλώνονται και καθώς αγοράζονται σε μεγάλες ποσότητες, καταλήγουν να μπαγιατέψουν και σχεδόν να σαπίσουν μέχρι να αποφασίσουν να τα πετάξουν".


Ξανασκεφτειτε το πριν επιλεξετε το σπεσιαλ της ημερας

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό και να παραγείλετε το σπέσιαλ της ημέρας αλλά να έχετε υπόψη σας ότι συνήθως παρασκευάζονται με τα υλικά που κοντεύουν τα λήξουν και τα οποία τα εστιατόρια θέλουν να ξεφορτωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.


Η παραγγελια σας μπορει να μην ερθει απο το εστιατοριο που την παραγγειλατε

Εάν παραγγείλατε από ένα από τα αγαπημένα σας εστιατόρια και η παραγγελία έφτασε σε χρόνο ρεκόρ, το φαγητό σας μπορεί να ετοιμάστηκε σε κάποια άγνωστη κουζίνα. Υπάρχουν αλυσίδες που διαθέτουν κάποιες αδήλωτες κουζίνες για να διευρύνουν την ακτίνα που εξυπηρετούν.


Εαν δεν δωσετε πουρμπουαρ μπορει να σας χρεωσουν παραπανω

Κάτι άλλο που συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις είναι αυτό που ανέφερε ένας υπάλληλος στην ιστοσελίδα Whisper: "Εάν ξέρω ότι κάποιος δεν θα μου δώσει καλό πουρμπουάρ, του λέω ότι η παραγγελία είναι ακριβότερη, δεν του δίνω την απόδειξη και παίρνω τη διαφορά".


Μαλλον θα προσπαθησουν να σας κανουν να ξοδεψετε παραπανω

Συνήθως σας προτείνουν να παραγγείλετε και κάτι ακόμη προκειμένου να πάρετε ένα δωρεάν αναψυκτικό ή κάποιο επιδόρπιο που ούτως ή άλλως δεν θέλετε να φάτε. Κάθε εστιατόριο όμως έχει τα δικά του κόλπα για να κερδίσει περισσότερα.

  Lovefood

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα μυστικά για το delivery που δεν θέλουν να ξέρετε τα εστιατόρια
Τα μυστικά για το delivery που δεν θέλουν να ξέρετε τα εστιατόρια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijyymv4UBqBMkQ_PnzIqG6wpwhay0GXWI4fuR75Py_301nvWWKe6QFQ-aPxGv1-2r4ideyHwQwJT4ss-CwJAOtpZJXaGg29ZJEBRNF8ifO9c22eSuxD-5Jd-qLNjAyMF1KqDdmuX71Wsc/s640/BBJc2l9.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijyymv4UBqBMkQ_PnzIqG6wpwhay0GXWI4fuR75Py_301nvWWKe6QFQ-aPxGv1-2r4ideyHwQwJT4ss-CwJAOtpZJXaGg29ZJEBRNF8ifO9c22eSuxD-5Jd-qLNjAyMF1KqDdmuX71Wsc/s72-c/BBJc2l9.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/delivery_11.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/delivery_11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy