-->

Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis

Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στη...


Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία - Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στην ταυτοποίηση των γιατρών που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή είναι συμβεβλημένοι, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας. Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και γιατροί της διπλανής πόρτας, είναι μεταξύ των επιστημόνων που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη αλλά δεν τον τήρησαν, με αντάλλαγμα του “φούσκωμα” των τραπεζικών τους λογαριασμών από τη Novartis.

To “Πρώτο Θέμα” αποκαλύπτει τις πρώτες περιπτώσεις γιατρών που ταυτοποίησε η εισαγγελική έρευνα με τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρείας. Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2016 από την τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τη διάδοχό της κ. Ελένη Τουλουπάκη. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε ο λογαριασμός της Novartis στην Ελβετία, από όπου στέλνονταν τα χρηματικά εμβάσματα στην Ελλάδα από το 2006 και έπειτα.

Tο συνολικό ύψος των εμβασμάτων ανέρχονταν σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έδειξε η έρευνα, τα 2/3 του ποσού αφορούσαν το επιχειρησιακό σκέλος της Novartis, όπως παραγγελίες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή χαπιών κ.α., ενώ το υπόλοιπο 1/3 κατέληξε σε τσέπες γιατρών με τη μορφή της προμήθειας. Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία.

Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στην ταυτοποίηση των γιατρών που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή είναι συμβεβλημένοι, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας. Και όπως διαπιστώθηκε, ήταν εκατοντάδες οι περιπτώσεις γιατρών που χρέωναν το ελληνικό Δημόσιο συνταγογραφόντας φάρμακα της Novartis και βρέθηκαν να έχουν λάβει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ακόμη και δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον επίμαχο λογαριασμό. Μέχρι σήμερα η έρευνα έχει ταυτοποιήσει περισσότερες από 600 περιπτώσεις γιατρών που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι.

Μεταξύ των επιστημόνων που εμφανίζονται να έχουν αθέμιτες δοσοληψίες με την εταιρεία είναι:

* Καθηγητής ιατρικής έλαβε περίπου 75.000 ευρώ από το 2006 και εντεύθεν. Πρόκειται για εξέχον πρόσωπο στο χώρο της Πανεπιστημιακής κοινότητας με μακρά καριέρα, που παρά το βαρύ βιογραφικό του δεν είπε “όχι” στη μίζα που ξεπερνούσε κατά μέσο όρο τις 10.000 ευρώ ετησίως.

* Στην ίδια λίστα βρίσκεται και το όνομα ενός αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής, επίσης με σπουδαία καριέρα, ο οποίος έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσό άνω των 60.000 ευρώ. Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι, ότι σημαντικά ποσά και σε κάποιες φορές ακόμη μεγαλύτερα, έλαβαν και οι γιατροί της διπλανής πόρτας, δηλαδή επιστήμονες που δεν έχουν κάποια πανεπιστημιακή έδρα ή σημαντική διοικητική θέση στο ΕΣΥ. Από το πάρτι της μίζας δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και ονόματα γιατρών που εδρεύουν στην επαρχία. Οι τελευταίοι ίσως και να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς λόγω των ελλείψεων στην Περιφέρεια, δέχονται περισσότερους ασθενείς άρα συνταγογραφούν αναλόγως και περισσότερα φάρμακα.

* Τα τραπεζικά εμβάσματα εμφανίζουν παθολόγο από το Λαύριο να εισέπραξε, από τον ελβετικό λογαριασμό της Novartis, ποσό που αγγίζει τις 70.000 ευρώ.

* Καρδιολόγος από την Καλαμαριά κατάφερε ακολουθώντας την ίδια τακτική, δηλαδή γράφοντας αθρόα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας, να αυξήσει την περιουσία του κατά περίπου 50.000 ευρώ μέσα σε μόλις μια πενταετία.

* Ανάλογο συνολικό ποσό (50.000 ευρώ) με τη μορφή εμβασμάτων από την Ελβετία εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός παθολόγου από τη Νίκαια.

* Ογκολόγος από τη Θεσσαλονίκη ανταμείφθηκε για τις “υπηρεσίες” του με 45.000 ευρώ. Τα δεκαχίλιαρα έπεφταν “βροχή” για τους “συνεργάσιμους” ιατρούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν το παράνομο χρήμα πάνω από τον όρκο τους, την επιστήμη τους αλλά και την υγεία των ασθενών τους. Διότι εκτός από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ακόμη σοβαρότερο είναι να διερευνηθεί, πόσα από αυτά τα φάρμακα αυτά ήταν αχρείαστα ή αποδείχθηκαν βλαπτικά για την υγεία των πελατών τους που τελούσαν εν αγνοία και τους εμπιστεύονταν τυφλά. Ο έλεγχος αν και έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση εκατοντάδων γιατρών με τη Novartis και τις αθέμιτες μεθόδους της, εντούτοις δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δύο χρόνια μετά την έναρξή του. Τα τραπεζικά στοιχεία που έλαβαν οι ελληνικές αρχές έχουν καταγεγραμμένη όλη τη διαδρομή του χρήματος.

Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν, ήταν να επικοινώνησαν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλους, αρμόδιους φορείς του Δημοσίου, για να εντοπίσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς στους οποίους θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική και πειθαρχική δίωξη για δωροδοκία. Ίσως οι ελεγκτικές αρχές να επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις. Μπορεί, η πρόσφατη εμπλοκή πολιτικών προσώπων να είχε ως αποτέλεσμα να πέσει εκεί όλο το βάρος των ερευνών. Είτε, όπως λένε οι “Κασσάνδρες”, να υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη παρουσία γιατρών με πολιτικό χρώμα στις λίστες της μίζας.

anatakti

  www.newsnowgr.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis
Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJOCNw_N3G4vJiE0v_jWeFyql55yBwUlkU8Mb7cGwFeibeQE8aGD0A4DfZuBMY8hyphenhyphen21kjJ3vcDiv1bZ5yMuB6iK3nJtgmAgB3ZthQBUzcX91XTy5qs3Ej_OZUraDDgOcMDwY_OWfEEpF8/s640/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJOCNw_N3G4vJiE0v_jWeFyql55yBwUlkU8Mb7cGwFeibeQE8aGD0A4DfZuBMY8hyphenhyphen21kjJ3vcDiv1bZ5yMuB6iK3nJtgmAgB3ZthQBUzcX91XTy5qs3Ej_OZUraDDgOcMDwY_OWfEEpF8/s72-c/1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/novartis.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/novartis.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy