-->

13 συμβουλές για μια καλή ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα!!!

Οι καθημερινές σας συνήθειες προσθέτουν ή αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό σας ή από την ίδια σας τη ζωή, όπως είναι για παράδειγμα η τακτ...


Οι καθημερινές σας συνήθειες προσθέτουν ή αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό σας ή από την ίδια σας τη ζωή, όπως είναι για παράδειγμα η τακτική άσκηση ή το πολύ κάπνισμα, αντίστοιχα. Παρά λοιπόν, την καθημερινότητά μας που διαρκώς μας στερεί από ενέργεια και διάθεση για ζωή, υπάρχουν πάντα τρόποι, να ζήσετε περισσότερο και με ποιότητα! Ακολουθούν 13 συνήθειες που θα καθυστερήσουν το γήρας και θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής σας. Δεδομένου μάλιστα πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αποφύγετε τελείως, προσπαθήστε τουλάχιστον να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με υγεία όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

Φροντίστε τη σιλουέτα σας

Η παχυσαρκία αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη, καρκίνου και προβλημάτων στην καρδιά, ενώ σχετική έρευνα δείχνει ότι αφαιρεί από το μέσο όρο ζωής σας, γύρω στα 12 χρόνια. Από την άλλη μεριά του νομίσματος, ένα πολύ αδύνατο σώμα αυξάνει τις πιθανότητες της οστεοπόρωσης και ρίχνει την απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ιδανικό βάρος για τον κάθε σωματότυπο είναι και το επιθυμητό, καθώς οι υπερβολές και οι ακραίες καταστάσεις είναι εκείνες που είναι πάντα επκίνδυνες.

Μετριάστε το αλκοόλ

Κάθε φορά που πίνετε παραπάνω από ένα ποτηράκι τη μέρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι προκαλείτε κάποιου είδους ζημιά στα ζωτικά σας όργανα, αδυνατίζετε το ανοσοποιητικό σας και ανεβάζετε το ρίσκο του καρκίνου. Κανείς δεν προτείνει να μην πίνετε, αλλά καλό είναι να διατηρείτε πάντα το μέτρο, όπως ισχύει και όλα τα πράγματα.

Χαλαρώστε

Χρόνιες συνθήκες στρες, εκτός από το πλήθος των προβλημάτων που προκαλούν στην υγεία μας, προκαλούν και πρόωρη γήρανση. Αυστριακή έρευνα έδειξε πως το επαγγελματικό στρες προκαλεί τέτοια βλάβη στα κύτταρα του DNA, ώστε να επηρεάζεται ακόμα ο χρόνος ζωής μας. Οι λόγοι για να αντιμετωπίσετε άμεσα το στρες είναι πολλοί και οι τρόποι επίσης. Είτε με τη βοήθεια της γιόγκα, είτε με τη βοήθεια του διαλογισμού, είτε το κυριακάτικο παιχνίδι με τα παιδιά σας, ό,τι και αν είναι αυτό που σας βοηθάει, εξασκήστε το καθημερινά, ώστε να μην γεράσετε πριν την ώρα σας.

Δια βίου μάθηση

Όσο περισσότερη η κατάρτιση, τόσο περισσότερη και η διάρκεια ζωής. Τα άτομα που έχουν λάβει καλύτερη εκπαίδευση και έχουν διαβάσει μερικά βιβλία παραπάνω, έχουν καλύτερη επίγνωση των υγιεινών τρόπων διατροφής και ζωής, ενώ ένα υψηλό εισόδημα, ως αποτελέσματα μια καλής δουλειάς, προσφέρει πρόσβαση σε καλύτερες ιατροφαρμακευτικές και ασφαλιστικές επιλογές.

Κοινωνικοποιηθείτε

Έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρουσίασε αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία, ο γάμος μειώνει τις πιθανότητες του θανάτου από καρδιακά προβλήματα, αποδίδοντας αυτό το συμπέρασμα στη θετική επίδραση που έχει ο ένας σύντροφος στην υγεία του άλλου. Τα ίδια πορίσματα ανάγονται και στις φιλικές σχέσεις, καθώς σύμφωνα με ανάλογη αυστραλιανή έρευνα, όσοι έχουν μεγαλύτερο κύκλο φίλων, ζουν 22% περισσότερο χρόνο από όσους δεν έχουν τόσους πολλούς φίλους. Δε χρειάζεται άλλωστε η επιβεβαίωση από μια επιστημονική έρευνα, για να αντιληφθούμε το καλό που κάνουν οι καλές και στενές σχέσεις, στην ποιότητα ζωής του ατόμου.

Βοηθάτε αλλήλους

Ο εθελοντισμός έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου, γι’ αυτό μην διστάζετε ποτέ να δώσετε μια χείρα βοηθείας σε όποιον έχει την ανάγκη σας. Αν δεν προλαβαίνετε να γίνετε εθελοντές σε κάποιο οργανισμό, βοηθήστε τους φίλους που έχουν την ανάγκη σας ή σταθείτε δίπλα στην οικογένειά σας, είτε παραστεί η ανάγκη είτε όχι. Εκτός από την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα που προωθείτε με τέτοιες κινήσεις, ρίχνετε και την αρτηριακή σας πίεση! Διπλό το καλό!

Γυμνάζεστε τακτικά

Η συχνή γυμναστική, σε εβδομαδιαία βάση, ιδανικά 2-3 φορές την εβδομάδα, που περιλαμβάνει αεροβική και ασκήσεις ενδυνάμωσης, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς διατηρείτε σε φόρμα τον οργανισμό σας, ώστε να έχει καλύτερη κατάσταση να αντιμετωπίσει όλα όσα φέρνει ο χρόνος. Ακόμα και αν ποτέ δεν ήσαστε αθλητικός τύπος, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε και να παρέχετε προστασία στον οργανισμό σας από τούδε κι εφεξής.

Προσοχή στις πρωτεΐνες

Εάν καταναλώνετε συχνά επεξεργασμένο κρέας, όπως είναι τα λουκάνικα και τα παστά κρέατα, τότε αυξάνετε το ρίσκο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, διαβήτη και καρκίνου στο παχύ έντερο. Μην τα αποκλείσετε τελείως από τη διατροφή σας, αλλά διατηρείτε τουλάχιστον το μέτρο.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα, αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης όχι μόνο καρκίνου των πνευμόνων, αλλά και κάθε είδους καρκίνου σε όλα τα ζωτικά όργανα. Ακόμα και ένα τσιγάρο την ημέρα προκαλεί βλάβη στον οργανισμό και αν, δε, θεωρείτε πως είναι πολύ αργά για να το κόψετε και δεν βρίσκετε νόημα πια, θα αλλάξετε γνώμη αν λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι με το που κόβετε το κάπνισμα και μέσα στον επόμενο χρόνο ρίχνετε στο εντυπωσιακό μισό το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Μην κόψετε τον καφέ

Παρά τη γενική δαιμονοποίηση του καφέ, η αληθεια είναι πως έχει τις ιδιότητες να προστατεύει τον οργανισμό σας από ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης, η κίρρωση και ο καρκίνος στο συκώτι. Έρευνα, δε, του πανεπιστημίου του Harvard προτείνει πως η κατανάλωση 3 ½ φλιτζανιών τη μέρα καφέ, ρίχνει δυνητικά και σημαντικά το ρίσκο καρδιοπαθειών.

Κοιμηθείτε όπως σας αξίζει

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Surrey, το δείγμα που κοιμόταν καθημερινά λιγότερο από 6 ώρες, παρουσίασε μεταβολές σε γονίδια που σχετίζονται με το μεταβολισμό, την ανάπτυξη φλεγμονών και την άμυνα του οργανισμού, εν αντιθέσει με όσους απολάμβαναν ύπνο 8-8 ½ ώρών κάθε βράδυ. Αυτές οι μεταβολές, προφανώς οδηγούν σε σωρεία ασθενειών, όπως είναι τα προβλήματα στην καρδιά, ακόμα και η παχυσαρκία.

Κάντε σεξ

Η ευφορία και ικανοποίηση που προκαλεί το σεξ, βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ρίχνουν την πίεση. Αν υποθέσουμε φυσικά ο, τι χρειαζόσασταν και άλλους λόγους για να ερωτευθείτε.

Τρώτε μεσογειακά

Μπορεί να είμαστε στη Μεσόγειο, αλλά οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν επικίνδυνα αλλοιωθεί. Παρά ταύτα, οι έρευνες επιμένουν πως οι γυναίκες που κάνουν μεσογειακή διατροφή έχουν αυξημένες πιθανότητες να φτάσουν τα 70 χρόνια, χωρίς προηγούμενως να έχουν αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Γι’ αυτό το λόγο, θυμηθείτε τις ρίζες σας και τρώτε πολλά λαχανικά, φρούτα, ψάρια και προϊόντα ολικής άλεσης.

 clickatlife.gr

  www.newsitamea.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 13 συμβουλές για μια καλή ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα!!!
13 συμβουλές για μια καλή ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC8nlHLGAdDVLZkzALPZjkuYAvCaZByJCx5eWj8ITv0HDLm5IvbQoZ2ou_ORQQb0r8j922PiaqNjwclZKOqIz2XzhSXyqDyqeWGXBrW-XwSoLoxTigl_7UGjjSX_98dqpAuzNQZf-sbGRE/s640/20140804_53df0c28218f4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC8nlHLGAdDVLZkzALPZjkuYAvCaZByJCx5eWj8ITv0HDLm5IvbQoZ2ou_ORQQb0r8j922PiaqNjwclZKOqIz2XzhSXyqDyqeWGXBrW-XwSoLoxTigl_7UGjjSX_98dqpAuzNQZf-sbGRE/s72-c/20140804_53df0c28218f4.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/13_12.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/13_12.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy