-->

25 λάθη που κάνετε στη στοματική σας υγιεινή

Κάθε μέρα, είτε το ξέρετε είτε όχι, μπορεί να κάνετε αρκετά λάθη στις καθημερινές σας συνήθειες που μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την κ...


Κάθε μέρα, είτε το ξέρετε είτε όχι, μπορεί να κάνετε αρκετά λάθη στις καθημερινές σας συνήθειες που μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των δοντιών σας και των ούλων σας. Κάντε κλικ και μάθετε κάποια από τα λάθη αυτά και διατηρήστε τα δόντια σας υγιή και λευκά.


Να βουρτσιζετε τα δοντια σας βιαστικα

Το πρωί πολλές φορές για να κερδίσετε χρόνο, κάνετε ντους ή ελέγχετε τα μηνύματά σας ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας. Καλύτερα να το αποφεύγετε γιατί έτσι δεν τα πλένετε σωστά. Καλύτερα να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και βεβαιωθείτε ότι η οδοντόβουρτσα φτάνει σε όλα τα σημεία και τα καθαρίζει σωστά.


Να πινετε αναψυκτικα

Τα αναψυκτικά ακόμα και τα διαίτης, είναι όξινα και καταστρέφουν το σμάλτο μετά από λίγο καιρό. Η ζάχαρη επίσης που περιέχουν μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα. Όσο μπορείτε λοιπόν αποφύγετε τα ποτά αυτά και αντικαταστήστε τα με νερό.


Ανεπαρκεια ασβεστιου και βιταμινης D

Τα δόντια μας, όπως και τα οστά μας, χρειάζονται επαρκείς ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνης D προκειμένου να διατηρήσουν τη δύναμη και την πυκνότητά τους. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης των ΗΠΑ, οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται 1.000 με΄1.200 ml ασβεστίου και 400-1,000 IU βιταμίνης D την ημέρα από τη διατροφή, τον ήλιο και τα συμπληρώματα.


Η μεγαλη καταναλωση χυμων

Σε όλους αρέσουν οι χυμοί, είτε είναι σπιτικοί είτε του εμπορίου. Αλλά όπως ακριβώς και τα αναψυκτικά, έτσι και οι χυμοί είναι όξινοι για το στόμα σας. Μην ξεχνάτε λοιπόν να ξεβγάζετε το στόμα σας μετά από κάθε ποτήρι χυμό.


Η επιλογη της οδοντοβουρτσας

Πολλοί από εμάς πιστεύουνε ότι όσο πιο σκληρή η οδοντόβουρτσα τόσο καλύτερα γιατί έτσι απομακρύνει καλύτερα την πλάκα. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες ωστόσο βλάπτουν το σμάλτο και γδέρνουν τα ούλα. Επιλέξτε μαλακές ή ακόμα και πολύ μαλακιές οδοντόβουρτσες για καθαρά δόντια.


Οι συμβουλες απο τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούει και διαβάζει κανείς όλων των ειδών τις συμβουλές για την υγεία. Καλό θα ήταν όμως να είμαστε επφυλακτικοί και να τις αποφεύγουμε γιατί μπορεί να βλάψουμε τα δόντια μας. Καλύτερα να ζητάτε τη γνώμη του οδοντίατρου σας.


Το τρυπημα της γλωσσας η του χειλους

Τα σκουλαρίκια στο χείλος ή στη γλώσσα εάν τα δαγκώνετε μπορεί να τραυματίσουν ή και να σπάσουν τα δόντια σας. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν τραυματισμούς και υποχώρηση των ούλων. Αφαιρέστε τα και δοκιμάστε κάτι άλλο.


Το καπνισμα

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Οδοντιατρικών Ερευνών, πέρα από τη δυσάρεστη αναπνοή και τους λεκέδες στα δόντια, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών των ούλων. Και σε περίπτωση που ήδη έχετε προβληματικά ούλα, η νικοτίνη δυσχεραίνει την προσπάθεια του σώματος να καταπολεμήσει τη μόλυνση και να τη θεραπεύσει.
Βρεγμενη οδοντοβουρτσα οταν ταξιδευετε

Όταν ταξιδεύουμε συνηθίζουμε να βάζουμε την οδοντόβουρτσά μας στο νεσεσέρ μας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνή πριν την πακετάρετε καθώς τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρό περιβάλλον και αργότερα μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στα ούλα σας.


Οταν τριζετε και σφιγγετε τα δοντια σας

Πολλοί από εμάς έχουμε τη συνήθεια να τρίζουμε και να σφίγγουμε τα δόντια μας ενώ κοιμόμαστε. Εάν δεν λάβετε τα μέτρα σας η συνήθεια αυτή μπορεί να φθείρει σε σημαντικό βαθμό τα δόντια σας, να σας προκαλέσει πονοκεφάλους και προβλήματα στη γνάθο. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας το συντομότερο δυνατόν και βάλτε το ειδικό μασελάκι που θα προστατεύσει την οδοντοστοιχία σας από περαιτέρω ζημιά.


Να βγαζετε το μασελακι

Οι ορθοδοντικοί συμβουλεύουν εκείνους που κάποτε είχαν σιδεράκια να φορούν ένα ειδικό μασελάκι κάποια βράδια της εβδομάδας για να μην μετακινηθούν τα δόντια τους. Εκείνοι που φορούν μόνιμα σιδεράκια θα πρέπει να φροντίζουν να τα καθαρίζουν πολύ σχολαστικά για να μην δημιουργείται πλάκα


Τακτικη η επιθετικη λευκανση

Μην το παρακάνετε με τη λεύκανση γιατί μπορεί να καταστρέψετε το σμάλτο και τα δόντια σας να φαίνονται ακάθαρτα. Θα ήταν προτιμότερο να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας και να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο για να αποκτήστε λευκά δόντια.


Να μην χρησιμοποιειτε το νημα στα πισω δοντια

Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν νήμα στα πίσω δόντια γιατί χρειάζεται αρκετή υπομονή και χρόνο. Τα πίσω δόντια όμως είναι πιο ευάλωτα στη δημιουργία πλάκας η οποία μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και χαλασμένα δόντια. Μην τα παραμελείτε λοιπόν!


Επιλεγετε λαθος στοματικο διαλυμα

Η αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία στοματικών διαλυμάτων που απλώς ελέγχουν τη δυσάρεστη αναπνοή και αφήνουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα. Φροντίστε να επιλέγετε πάντα διαλύματα που περιέχουν φθόριο και καταπολεμούν τα μικρόβια και βοηθούν στην πρόληψη της ουλίτιδας, της τερηδόνας και της πλάκας.


Να βουρτσιζετε τα δοντια σας αφου πιειτε χυμο

Είναι πολύ καλή συνήθεια να ξεκινάτε το πρωϊνό σας με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό αλλά θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά. Το όξινο περιβάλλον που δημιουργεί ο χυμός στο στόμα σας εξασθενεί το σμάλτο το οποίο μπορεί να φθαρεί εάν τα βουρτσίσετε αμέσως μετά. Μπορείτε είτε να ξεβγάλετε το στόμα σας πρώτα με νερό ή γάλα ή απλώς να περιμένετε να περάσουν 30 λεπτά πριν τα βουρτσίσετε.


Τραυματιζετε τα ουλα σας με το νημα

Καθώς μετακινείτε το νήμα πάνω-κάτω στα δόντια σας μπορεί να τραυματίσετε τα ούλα σας κι εκείνα να αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν. Να κινείτε το νήμα πάντα πίσω-μπρος αντί με κατεύθυνση προς τα ούλα. Αποφύγετε επίσης το οδοντικό νήμα με κερί γιατί έχει την τάση να γλυστρά απότομα μεταξύ των δοντιών που δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.


Σταματησατε το νημα γιατι ματωναν τα ουλα σας

Τα ούλα που ματώνουν είναι ένδειξη ουλίτιδας η οποία πολλές φορές οφείλεται στην οδοντική πλάκα που αναπτύσσεται στα δόντια. Σας προτείνουμε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε νήμα καθώς όσο θα απομακρύνεται η πλάκα τόσο τα ούλα σας θα σταματήσουν να ματώνουν και να πρήζονται.


Δεν χρησιμοποιειτε το οδοντικο νημα καθημερινα

Οι οδοντίατροι συστήνουν την καθημερινή χρήση του οδοντικού νήματος για να απομακρύνονται οι τροφές και η πλάκα από τα δόντια. Εάν αφήσετε την πλάκα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετατρέπεται σε τρυγία (πέτρα) και τότε θα χρειαστεί να την αφαιρέσει ο οδοντίατρος.


Αποφευγετε τον οδοντιατρο

Σε κανέναν δεν αρέσει η επίσκεψη στον οδοντίατρο αλλά αποφεύγοντας να πάτε κάνετε τα πράγματα χειρότερα γιατί πιθανότατα όταν θα αναγκαστείτε πλέον να πάτε η κατάσταση θα απαιτεί πιο δραστικές λύσεις. Είναι προτιμότερο να τηρείτε τα ραντεβού σας και να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα εγκαίρως.


Δεν πινετε αρκετο νερο

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό κάνει καλό στην υγεία μας αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως το φθόριο που περιέχει το νερό μας βοηθά να έχουμε υγιή δόντια. Επίσης, όταν πίνετε νερό απομακρύνετε από τα δόντια σας τη ζάχαρη και τα οξέα που μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί στο στόμα σας.


Υπερβολικος καθαρισμος της οδοντοβουρτσας

Ανησυχείτε για το εάν είναι καθαρή η οδοντόβουρτσα σας και τη βάζετε στο πλυντήριο πιάτων ή στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το κάνετε γιατί θα τη χαλάσετε. Απλώς ξεβγάλτε τη με νερό και αφήστε τη όρθια να στεγνώσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν ακουμπά με τις οδοντόβουρτσες των άλλων κι εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε απλώς αλλάξτε τη.


Αποφευγετε τις ακτινογραφιες

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες οι ακτινογραφίες μπορεί να προκαλέσουν όγκους στον εγκέφαλο. Εάν αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγετε τις ακτινογραφίες, μην το κάνετε γιατί ο απλός έλεγχος δεν αρκεί. Μιλήστε καλύτερα με τον οδοντίατρό σας και βρείτε τρόπους να ελαχιστοποιήσετε τις ακτινογραφίες που θα χρειαστείτε.


Χρησιμοποιειτε οδοντογλυφιδα

Εάν χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδα για να απομακρύνετε τις τροφές από το στόμα σας θα πρέπει να ξέρετε ότι κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα δόντια σας και τα ούλα σας. Εάν θέλετε να έχετε υγιές στόμα χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα. Δεν υπάρχει άλλη λύση.


Δεν βαζετε το νημα και στις δυο πλευρες του κενου

Για να καθαρίσετε τα δόντια σας σωστά θα πρέπει να βάζετε το νήμα και στις δύο πλευρές του κενού.


Τεχνικες βουρτσισματος

Βουρτσίζετε τα δόντια σας από δεξιά προς τα αριστερά ή και ανάποδα; Μην το κάνετε γιατί μπορεί να χαλάσετε το σμάλτο. Να κρατάτε την οδοντόβουρτσα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει μια κλίση 45 μοιρών προς την επιφάνεια των δοντιών και βουρτσίστε με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια καθαρίστε τα ούλα για να απομακρύνετε την πλάκα και τα βακτήρια.

 Photos

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 25 λάθη που κάνετε στη στοματική σας υγιεινή
25 λάθη που κάνετε στη στοματική σας υγιεινή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7BB1HSdBFYyn_6ytEVp4H0q9Rao7_Y5xo5MtP5CBjuLLi38cpU49TkcDw__3528p_L5LeMuR7l_fUNc104mFTsAW-vzZlgViw3ygREYhzceF5Z6tbrdZpPpn1kR8g8ry8Dw1gcVoi2kFj/s640/BBml3Dr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7BB1HSdBFYyn_6ytEVp4H0q9Rao7_Y5xo5MtP5CBjuLLi38cpU49TkcDw__3528p_L5LeMuR7l_fUNc104mFTsAW-vzZlgViw3ygREYhzceF5Z6tbrdZpPpn1kR8g8ry8Dw1gcVoi2kFj/s72-c/BBml3Dr.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/25.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/25.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy