-->

Μοναδικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στα Βαλκάνια

Εθνικο παρκο λιμνων του Πλιτβιτσε, Κροατια Το εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοαν...


Εθνικο παρκο λιμνων του Πλιτβιτσε, Κροατια

Το εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο στην Κροατία. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1949 και από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα δέχεται περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Περιλαμβάνει 16 λίμνες οι οποίες συνδέονται με μια σειρά από καταρράκτες καθώς κι αρκετές σπηλιές, τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω της καρστικής αποσάθρωσης του ασβεστόλιθου.


Σβετι Στεφαν, Μαυροβουνιο

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησάκι που ενώνεται με τη στεριά με μια λωρίδα γης και σήμερα φιλοξενεί ένα μικρό χωριό-resort, όπου για να έχει κάποιος πρόσβαση πρέπει να είναι πελάτης. Η ονομασία Stevi Stefan κυριαρχεί και στην υπόλοιπη περιοχή που βρίσκεται στη στεριά κι όποιος βρεθεί να κοιτάει την περιοχή από ψηλά, η θέα του μένει αξέχαστη. Σήμερα εκεί θα βρείτε το πεντάστερο ξενοδοχείο Aman Sveti Stefan, που χτίστηκε το 2009 και διαθέτει 50 δωμάτια και σουίτες.


Ντουμπροβνικ, Κροατια

Πρόκειται για μια από τις εντυπωσιακές οχυρωμένες πόλεις η οποία αποκαλείται το μαργαριτάρι της Αδριατικής και όχι άδικα. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπήρξε το αγαπημένο μέρος του Μπέρναρντ Σο. Η αρχιτεκτονική και οι παραλίες θα σας κερδίσουν αμέσως ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το περίφημο φεστιβάλ του καλοκαιριού που διαρκεί φέτος από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 25 Αυγούστου.


Σουμποτιτσα, Σερβια

Γνωστή για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, η πολυπολιτισμική αυτή πόλη έχει πολλά αξιοθέατα, πάρκα και αίθουσες τέχνης. Το πιο δημοφιλές πιάτο της περιοχής είναι το μπουρέκ, γεμιστό με τυρί, κιμά ή μανιτάρια.


Οι επτα λιμνες της Ριλας, Βουλγαρια

Οι επτά λίμνες της Ρίλας είναι μια ομάδα λιμνών παγετωνικής προέλευσης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της οροσειράς Ρίλα. Βρίσκονται η μια πάνω από την άλλη, τροφοδοτώντας με τα νερά τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Οι λίμνες αποτελούν τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ρίλα στο οποίο συναντώνται και πολλά απειλούμενα είδη φυτών και ζώων.


Καστρο Πελες, Ρουμανια

Το κάστρο Πελές βρίσκεται στη Ρουμανία στα Καρπάθια όρη. Χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Κάρολο, τον πρώτο βασιλιά της Ρουμανίας, σε ρυθμό αναγεννησιακό με σχέδια του Αυστριακού αρχιτέκτονα Wilhelm von Doderer. Το κάστρο έχει 160 δωμάτια. Μέχρι το 1974 χρησιμοποιούνταν σαν θερινή βασιλική κατοικία, ενώ σήμερα αποτελεί μουσείο.


Οχριδα, ΠΓΔΜ

Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των Σκοπίων και διαθέτει γραφικά σπίτια και μνημεία. Σύμφωνα με τον θρύλο, στην περιοχή υπήρχαν 365 εκκλησίες (μία για κάθε ημέρα) από τις οποίες έχουν απομείνει ελάχιστες σήμερα.


Πηγη του Μπουνα, Βοσνια Ερζεγοβινη

Πρόκειται για ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό σύνολο που βρίσκεται στον ποταμό Μπούνα. Εδώ βρίσκεται και το μοναστήρι Blagaj Tekke που χτίστηκε τον 17ο αιώνα. Η θέα είναι μαγευτική και η ατμόσφαιρα ειδυλλιακή.


Τιρανα, Αλβανια

Από την πτώση του κομμουνισμού μέχρι σήμερα, η πόλη έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Αξίζει να τα επισκεφθείτε για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.


Πριζρεν, Κοσσυφοπεδιο

Το Πρίζρεν είναι πόλη του Κοσσυφοπεδίου. Βρίσκεται στους πρόποδες του Σκάρδου, 80 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πρίστινα, και διασχίζεται από τον ποταμό Λούμπαρτ. Ιδρύθηκε τον 11ο μ.Χ. αιώνα και είναι κτισμένη σε υψόμετρο 652 μ. Οι Αλβανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα (81,6% του πληθυσμού).


Σπλιτ, Κροατια

Tο Σπλιτ σε θαμπώνει απροσδόκητα. Περιμένεις μια τυπική μεσογειακή πόλη ιδανική για καλοκαιρινό τουρισμό: ηλιόλουστες παραλίες, διασκέδαση και κρυστάλλινα νερά. Πέρα από όλα αυτά όμως, βρίσκεσαι μπροστά στα μεγαλοπρεπή απομεινάρια του παλατιού του Διοκλητιανού, που κλείνει μέσα του μια μεσαιωνική πόλη με στενά, ρομαντικά καλντερίμια.


Λιουμπλιανα, Σλοβενια

Η πόλη είναι αναπάντεχα όμορφη και είναι απίστευτα ζωντανή χάρη στους φοιτητές του διάσημου πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα και τον ποταμό Λουμπλιάνικα με τα σμαραγδένια νερά που διασχίζει την κουκλίστικη παλιά πόλη. Η δυνατή κουλτούρα του καφέ στη διάρκεια της μέρας παραδίδει τη σκυτάλη σε μια λαμπερή νυχτερινή ζωή μετά τη δύση του ήλιου και το παραμυθένιο μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου στο κέντρο της πόλης μιλάει για τη μακρά ιστορία της.


Μοσταρ, Βοσνια

Το Μόσταρ είναι μια πανέμορφη πόλη. Αφήνοντας πίσω σου την την άχαρη μοντέρνα πόλη με τα καταπράσινα πάρκα και τις παρακμιακές σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες, βρίσκεσαι ξαφνικά σε έναν εντελώς ξεχωριστό τόπο. Σαν να μπήκες σε μια χρονομηχανή και να μεταφέρθηκες αιώνες πίσω στον χρόνο.

 Photos

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μοναδικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στα Βαλκάνια
Μοναδικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στα Βαλκάνια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg51n3YLEg-H4nRA5dCxmTiyth2-N0sQ47lEw90AbeslZWCr9zAzH_MApUVGu7Obup_M7_N2W8A6qe-t6nVos-Cxj9ugAEVEcDdsALzKvmfO0AwNfzqwp5UfB9CGYm2wyjHzlvp0Abkrxps/s640/BBARSLV.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg51n3YLEg-H4nRA5dCxmTiyth2-N0sQ47lEw90AbeslZWCr9zAzH_MApUVGu7Obup_M7_N2W8A6qe-t6nVos-Cxj9ugAEVEcDdsALzKvmfO0AwNfzqwp5UfB9CGYm2wyjHzlvp0Abkrxps/s72-c/BBARSLV.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_32.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_32.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy