Συγκίνηση στην απονομή αστυνομικού μεταλλίου στην οικογένεια του Ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζάκλη

Αστυνομικό μετάλλιο και πιο συγκεκριμένα ο «Αστυνομικός Σταυρός» απονεμήθηκε σε μία συγκινητική τελετή την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου...


Αστυνομικό μετάλλιο και πιο συγκεκριμένα ο «Αστυνομικός Σταυρός» απονεμήθηκε σε μία συγκινητική τελετή την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου 2018, στην οικογένεια του Ανθυπαστυνόμου ε.α. Βασίλειου Μαρτζάκλη. Ο Ανθυπαστυνόμος είχε διασώσει πολίτη και είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά την διάρκεια συμπλοκής, με οπλισμένο διαρρήκτη το έτος 2014, στην Ανδραβίδα της Ηλείας.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο παρέλαβαν από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, οι γιοί του εκλιπόντος Ανθυπαστυνόμου Παρασκευάς και Βασίλειος. Στη τελετή παρέστησαν οι γονείς, η σύζυγος, τα τέκνα και πολλοί συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και τον Επίσκοπο Ωλένης Δισαρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στις 11-4-2018 στις 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Βασίλειο Μαρτζάκλη του Παρασκευά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αναπληρωτής Φρούραχος Ηλείας και Υποδιοικητής της 117 Π.Μ. Σμήναρχος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ιωσήφ - Ναμπίλ Μοράντ, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Νικόλαος Φάμελος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πηνειού κ. Δημήτριος ΔΗΜΟΥ, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Χαράλαμπος Δημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας κ. Νικόλαος ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανδραβίδας κα. Ζωή ΚΑΡΑΒΑΝΑ, εκπρόσωποι της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνιών του Ελληνικού Στρατού (ΣΕΤΤΗΛ), ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΑΡΙΩΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηλείας, κ. Χρήστος ΘΑΛΑΣΣΟΧΩΡΗΣ και ο πολιτευτής Θεόδωρος ΒΛΑΓΚΟΥΝΗΣ.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Αστυνομικός Διευθυντής Σωτήριος ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και οι Βοηθοί του, Αστυνομικοί Διευθυντές, Ευάγγελος Αναγνωστάκης και Θωμάς Καραχάλιος, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, κ. Ηλίας ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ανδρέας ΠΛΕΣΣΙΑΣ, όλοι οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων.

Επίσης, την ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος, τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέλφια και πολλοί συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

« … Ο Βασίλειος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ, ο αστυνομικός της περιοχής μας, ο ήρωας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ηλεία, πράγματι δεν έχει πεθάνει αλλά ζει……» Και συνέχισε λέγοντας: «…..Όποιος τιμάει εκείνους που θυσίασαν τον εαυτό τους για μας τους υπολοίπους κάνει άξια, αλλά συγχρόνως και ο ίδιος τιμάται. Επομένως εγώ ως Ηλείος ως κληρικός της Ηλείας μαζί σας, ιδιαίτερα εκτίμησα αυτή την τελετή και το φανερώνω με την παρουσία μου, για να πάρω και εγώ λίγο τιμή από τον ήρωα τον Βασίλη ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ και για να προσπαθήσω στην ζωή μου και εγώ να ανταποδώσω αυτόν τον όσο μπορούμε ο καθένας ηρωισμό υπέρ του συνόλου-της κοινωνίας μας.

Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντοτε, και θα προσευχόμαστε να είστε και εσείς καλά, γιατί ο λαός μας πάλι λέει: Ο Θεός έχει μεν το θάνατο και υπάρχουν ορφανά αλλά τα ορφανά προστατεύονται από τον Θεό».


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος κατά την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«….Σήμερα στον Πύργο, τιμούμε ένα ιδιαίτερα άξιο συνάδελφό μας, τον Ανθυπαστυνόμο ε.α. ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασίλειο, ο όποιος αναμφίβολα την 11-5-2014 στην Ανδραβίδα Ηλείας, επιδεικνύοντας τόλμη, θάρρος και αρετή, με εξαιρετική πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε συμπολίτη μας, από επίδοξο οπλισμένο διαρρήκτη, ενώ κατά την ηρωική του πράξη τραυματίστηκε θανάσιμα. Τιμούμε έναν αστυνομικό, ο οποίος καθ’όλη την υπηρεσιακή του καριέρα λειτούργησε με ήθος και αυταπάρνηση.

Τιμούμε έναν άξιο και ικανό πολίτη, τιμούμε έναν εξαίρετο οικογενειάρχη… Στον Ανθυπαστυνόμο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασίλειο του Παρασκευά απονεμήθηκαν από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας δεκατρείς συνολικά ηθικές αμοιβές (Έπαινοι) για εξαίρετες πράξεις τις οποίες είχε τελέσει στον υπηρεσιακό του βίο, ενώ θέλω να τονίσω ότι ουδέποτε είχε απασχολήσει την Υπηρεσία για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα. Κύριε Παρασκευά και κυρία Σοφία Μαρτζάκλη, θα ήθελα ειλικρινά να σας ευχαριστήσω αλλά ταυτόχρονα να μου επιτρέψετε να σας επαινέσω δημόσια, για την άριστη ανατροφή, την εξαιρετική διαπαιδαγώγηση και τις ηθικές αξίες, με τις οποίες γαλουχήσατε τον υιό σας Βασίλειο.

Ο Βασίλης είχε την αρετή να ήταν άριστος παντού και στην Υπηρεσία του και στην οικογένειά του και στη τοπική του κοινωνία, ήταν πέρα από ικανός και επιτυχημένος αστυνομικός ένας άριστος άνθρωπος, και αυτή η αρετή του είναι σίγουρα αποτέλεσμα των δικών σας προσπαθειών, κόπων και αξιών!

Παρασκευά και Βασίλη, μπορείτε και οφείλετε να είστε περήφανοι για τον πατέρα σας, ο οποίος πραγματικά υπήρξε άνθρωπος άριστου ήθους και ακέραιου χαρακτήρα σε όλη του ζωή. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι μας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα εμείς εδώ στην Ηλεία που ζήσαμε με το Βασίλη είμαστε υπερήφανοι για τον ήρωα σύζυγο, πατέρα και υιό σας και πάντα αναφερόμαστε με θαυμασμό για αυτόν.

Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξε μέλος και της δικής μας οικογένειας λαμπρύνοντας το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με τις ενέργειες του. Τέλος, αγαπητέ μου Βασίλη, το θάρρος και η
ανδρεία, που επέδειξες θα αποτελεί την ουσιαστικότερη παρακαταθήκη για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η υπηρεσιακή σου διαδρομή θα αποτελεί σπουδαίο δίδαγμα για εμάς τους μεγαλύτερους και ταυτόχρονα το ιδανικό πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους μας. Σε ευχαριστούμε που μας έκανες και μας κάνεις υπερήφανους. Είσαι και θα είσαι στη μνήμη μας αλλά και στις ψυχές όλων μας για πάντα ζωντανός».

Η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Βασίλειο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ πραγματοποιήθηκε μετά από έκδοση Προεδρικού Διατάγματος της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, το οποίο κατά την ειδική τελετή αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Α΄ Σφέτσο Χαράλαμπο και ανέφερε:

«Απονέμουμε το Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» στον Ανθυπαστυνόμο ε.α. ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασίλειο του Παρασκευά (Α.Γ.Μ.Σ. 256749) επειδή την 11/5/2014 και περί ώρα 23:15, στην Ανδραβίδα Ηλείας, ενώ επέστρεφε στην οικία του, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας και αντιλαμβανόμενος συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη παρακείμενης οικίας και οπλισμένου με μαχαίρι, επίδοξου διαρρήκτη, επενέβη άμεσα και με πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά την διάρκεια αυτής (συμπλοκής) τραυματίστηκε θανάσιμα».

*Μετά το πέρας της ειδικής τελετής πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηλείας Δισαρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τιμώμενου αστυνομικού.

Ο εκλιπών Ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζάσκλης είχε γεννηθεί το έτος 1979 στην Ανδραβίδα Ηλείας και υπηρέτησε κυρίως σε Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών. Τιμήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία με δεκατρείς ηθικές αμοιβές για εξαίρετες πράξεις του, ενώ ήταν έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων αγοριών.

www.thebest.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Συγκίνηση στην απονομή αστυνομικού μεταλλίου στην οικογένεια του Ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζάκλη
Συγκίνηση στην απονομή αστυνομικού μεταλλίου στην οικογένεια του Ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζάκλη
https://3.bp.blogspot.com/-mRhc5u145g4/Ws77858UIoI/AAAAAAACik4/9SU5_60G6rYi7LVJtQqL-ESmPpHv3z2SACLcBGAs/s640/vjlmohhaff5ace266a1263a.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-mRhc5u145g4/Ws77858UIoI/AAAAAAACik4/9SU5_60G6rYi7LVJtQqL-ESmPpHv3z2SACLcBGAs/s72-c/vjlmohhaff5ace266a1263a.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_327.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_327.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy