-->

Β. Μιχαλόπουλος. Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: "Μη τολμήσουν στο μέλλον να κάνουν τέτοιες σκέψεις..."

Την πικρία αλλά και την αγανάκτησή του για όσα έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, εξέφρασε σήμερα με συνέν...



Την πικρία αλλά και την αγανάκτησή του για όσα έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, εξέφρασε σήμερα με συνέντευξή του στο newsgf.net, ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Βασίλης Μιχαλόπουλος. 
Ο ίδιος μίλησε για τις πρόσφατες εκλογές, για συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων -τα ίδια που αποφάσισαν το νοσοκομείο να μην κατασκευαστεί στο Μεσολογγάκι, για τους αγώνες των εργαζομένων να κρατήσουν το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας "ζωντανό" και πολλά ακόμα, προειδοποιώντας όλους να μη κάνουν... περίεργες σκέψεις κι ευχαριστώντας την κοινωνία της περιοχής που πάντα είναι αρωγός στους αγώνες τους. 

Για το θέμα των εκλογών μίλησε και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας, Αλεξία Κοτσαύτη, η οποία κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο Βασίλη Μιχαλόπουλο. 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

«Εμείς άμεσα, με την προκήρυξη των εκλογών από τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας, εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας σε ότι αφορά την όλη διαδικασία.
Πρώτον, ο διοικητής όφειλε να κάνει την προκήρυξη των εκλογών, όμως τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα είναι στην αρμοδιότητα της εφορευτικής επιτροπής και όχι στην δική του.
Δεύτερον, με την απόφασή του αυτή στερούσε το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους εργαζόμενους των νοσοκομείων Αμαλιάδας και Κρέστενας, όπως αυτά προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Τρίτον, ακόμα και όταν προχώρησε η όλη διαδικασία, υπήρξαν συνάδελφοι αποσπασμένοι ή μετακινημένοι οι οποίοι έλαβαν τα ψηφοδέλτια ακόμη και την ίδια ημέρα των εκλογών. Δηλαδή, φαντάσου συνάδελφος, που έχει αποσπαστεί στην Αθήνα ή στα Γιάννενα, να λαμβάνει την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια και να είναι υποχρεωμένος να τα στείλει ταχυδρομικώς την ίδια ημέρα. Πότε θα τα λάβει η εφορευτική επιτροπή;

Ήταν μια διαδικασία παρωδία, να το πω έτσι, η οποία επιβεβαίωσε τους φόβους μας και τις επιφυλάξεις μας».

Κατά την δική σας άποψη, για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό, μάλλον βιαστικά; 

«Κατά την δική μας άποψη, επειδή στο παρελθόν το νοσοκομείου Αμαλιάδας εξέλεγε εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο κι επειδή προφανώς η φωνή του νοσοκομείου μας δεν αρέσει, ήταν ένας ωραίος τρόπος να μας φιμώσουν και να μη δώσουν την δυνατότητα να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Αυτό σημαίνει ότι καλλιεργείται μια είδους κόντρας μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας σε επίπεδο νοσοκομείων; 

«Δεν νομίζω ότι οι κοινωνίες έχουν κάτι μεταξύ τους. Εκείνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν τα ίδια κέντρα τα οποία εδώ και δεκαετίες, αν θέλεις, εκφράζουν αυτές τις απόψεις και τα αποτελέσματα τα λούζεται ο Ηλειακός λαός. Για παράδειγμα το νοσοκομείο. Υπήρχε η αντιπαλότητα των κοινωνιών μας; Όχι βέβαια. Τα κέντρα όμως που ήταν στην εξουσία και λάμβαναν τις αποφάσεις, αποφάσισαν το νοσοκομείο να μη γίνει στο Μεσολογγάκι, να μην έχει την δύναμη που έπρεπε να έχει, κι έχει ανάγκες ο ηλειακός λαός. Έγινε στην Συντριάδα, σε αντικατάσταση του παλαιού νοσοκομείου Πύργου, με λίγα κρεβάτια και αποτέλεσμα να μη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του ηλειακού λαού.
Αυτά λοιπόν τα συγκεκριμένα κέντρα συνεχίζουν ακόμα να κάνουν αυτές τις κινήσεις».

Μήπως και η Αμαλιάδα νιώθει λίγο αδικημένη και με κάποιο τρόπο καλλιεργεί μια διαμάχη;

«Για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς ως εργαζόμενοι, ξέρεις πολύ καλά, ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε για το νοσοκομείο μας και δεν αγωνιζόμαστε γιατί το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι απέναντι στο νοσοκομείο του Πύργου. Αγωνιζόμαστε γιατί ο ηλειακός λαός έχει ανάγκη την λειτουργία του. Το νοσοκομείο του Πύργου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Τουτέστιν είναι αναγκαία η λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας και δεν μπορούμε να δεχτούμε κινήσεις τέτοιες που το υποβαθμίζουν και βεβαίως έχω τονίσει επανειλημμένα ότι στόχος τους είναι να κλείσει.

Δεν πιστεύουμε τους, κατά καιρούς, υπουργούς, και τους τωρινούς και τους προηγούμενους, που πάντα έρχονται και μας λένε, δεν κλείνει, δεν κλείνει, αλλά δέχονται κινήσεις τέτοιες που το υποβαθμίζουν καθημερινά.
Ο υπουργός Υγείας ήρθε τις προάλλες εδώ. Τι έπρεπε να κάνει, κατ΄ εμένα, αφού θέλει να αναβαθμίσει το νοσοκομείο μας; Του καταγγέλλουμε ότι μονίμως υπάρχουν φύλλα πορείας από εδώ προς τον Πύργο -παθολόγοι, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, οι πάντες. Πάρε μια απόφαση λοιπόν κ. υπουργέ κι επανέφερε αυτούς που η οργανική τους θέση είναι στην Αμαλιάδα. Έχουμε τέσσερις παθολόγους, ο ένας ήρθε και δεν ακούμπησε. Έφυγε κατευθείαν για Πύργο.

Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει, τα έχουμε καταγγείλει.
Αφού λοιπόν κύριε υπουργέ θες την αναβάθμιση και το λες ευθέως και κύριε διοικητή της ΥΠΕ και οποιοσδήποτε άλλος κύριος, πάρτε μια απόφαση κι επαναφέρεται το προσωπικό στην θέση του. Τελεία και παύλα. Απλά πράγματα».

Συμβαίνουν αυτά σε άλλα νοσοκομεία άλλων πόλεων, για παράδειγμα στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου; 

«Συμβαίνουν. Έχουν τα ίδια προβλήματα. Βέβαια, εδώ είναι πιο οξυμένα τα προβλήματα. Σας έχω πει ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι ένα στοχοποιημένο νοσοκομείο. Είναι στοίχημα για την πολιτική ηγεσία να μπορέσει να περάσει αυτό που θέλει να περάσει. Δεν τυχαίο στα μνημόνια που γράφουν να καταργηθούν γύρω στα 50-60 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα».

Ανάμεσα σε αυτά και το νοσοκομείο Αμαλιάδας; 

«Το πρώτο. Βέβαια, εδώ υπάρχει η αναγκαιότητα της λειτουργίας του. Όχι ότι αλλού δεν είναι αναγκαία να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, απλά εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια στο νομό, δεν έχουμε κλίνες. Αν, υποθετικά, κλείσουν αυτό το νοσοκομείο να είστε σίγουροι πως σε μία εβδομάδα θα γίνει έκρηξη στο νοσοκομείο του Πύργου. Δεν μπορεί ο Πύργος να αντέξει αυτό το βάρος». 

Επανερχόμενοι στο θέμα των εκλογών, την Τρίτη μετά το Πάσχα θα κάνετε κάποιες ενέργειες;

«Εμείς έχουμε ήδη επιδώσει με δικαστικό κλητήρα εξώδικο. Θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου και κατά της διοίκησης για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εκλογές και θα ζητήσουμε την ακυρότητα των εκλογών. Την άποψή μας, τις ανησυχίες μας και τις καταγγελίες μας, τις ενισχύει η απόφαση του ΣτΕ πριν από ένα μήνα, είναι η 470/18 όπου δικαιώνει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Μεσολογγίου όταν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για την ίδια διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου τελικά η συγκεκριμένη απόφαση διατάσσει την επανάληψη των εκλογών.

Και φανταστείτε ποια προβλήματα θα δημιουργήσει αυτή η ιστορία διότι πια αν δικαιωθεί που πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε λόγω δεδικασμένης απόφασης του ΣτΕ, όπου αυτή η απόφαση προέβλεπε στήσιμο κάλπης και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, πόσο μάλλον η επιστολική ψήφος που προβλέπει η νομοθεσία όπου εκεί υπάρχουν κίνδυνοι και ακυρότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου που θα ληφθούν ενδιάμεσα μέχρι να βγει η απόφαση.

Τα προβλήματα θα είναι τεράστια γιατί δεν εισακουστήκαμε. Εμείς κάναμε και εξώδικο κι έγγραφα, εγώ ο ίδιος επισκέφθηκα και τον διοικητή αναφέροντάς του τους κινδύνους, ήταν όμως ανένδοτος. Δεν εισακούστηκα, οπότε θα λουστούν και τις συνέπειες».

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και όλου του ντόρου που έγινε με αφορμή το ολιγοήμερο κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλιάδας; 

«Δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν και ψευτιές στην όλη ιστορία προκειμένου ο κόσμος να έχει μια λάθος εικόνα και αντίληψη. Προώθησαν την άποψη ότι η Αμαλιάδα δεν συνεισφέρει με τα άτομα από την δύναμή της για να καλύψεις τις ανάγκες του νοσοκομείου Πύργου αυτές τις τέσσερις ημέρες. Αυτό είναι ψέμα. Δεν ήταν 7, ζητούσε 15 άτομα περίπου να μετακινηθούν για 3-4 ημέρες. Αυτό ενισχύει τις ανησυχίες μας και του ότι καταγγέλλουμε όλα αυτά τα πράγματα.

Απόδειξη να σου πω ότι την Παρασκευή ενδεικτικά, απ’ ότι ρώτησα κι έμαθα, η δύναμη των νοσηλευθέντων στην παθολογική του Πύργου ήταν 38 άτομα, από τη στιγμή που όταν κλείσαμε εμείς, αδειάσαμε για να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, είχαμε 35 άτομα στην παθολογική κλινική, με προσωπικό πολύ λιγότερο.

Και πάλι να τονίσω, δεν θα ήμασταν αρνητικοί να βοηθήσουμε, το κάνουμε αυτό και το αποδείξαμε και στους 6 μήνες που είχε τις μεγάλες πλημμύρες το νοσοκομείο του Πύργου, όπου προσφέραμε χωρίς ουσιαστική βοήθεια από εκεί. Θα το κάναμε και τώρα. Και το κάναμε ήδη όταν από την Δευτέρα, τρεις ημέρες πριν κλείσουμε, είχαμε στείλει 6 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, σε μόνιμη βάση. Ζητούσαν και όλη την παθολογική. Κι εν πάση περιπτώσει δεν τηρήθηκε και κανένας ουσιαστικός διάλογος. Δηλαδή, πήραν μια απόφαση, δεν κάλεσαν γιατρούς, δεν κάλεσαν τον σύλλογο των εργαζομένων…»

Ήταν δηλαδή μια απόφαση του τύπου, αποφασίζουμε και διατάσσουμε; 

«Ακριβώς. Και όχι μόνο αυτό. Κάθε 3-4 ημέρες άλλαζε και η απόφαση. Στην αρχή, δεν παίρνουμε προσωπικό, να πάρετε άδειες. Μετά, θα πάρουμε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, έξι άτομα που είναι καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό και προσφέρουν υπηρεσίες. Μετά από μια-δυο ημέρες, θα πάρουμε και όλη την δύναμη της παθολογικής.

Την Τετάρτη ή Πέμπτη ήρθε κι έγγραφο από τον Πύργο όπου διαβεβαίωνε ότι επέμεναν στην μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού όλης της παθολογικής κλινικής και με την διαβεβαίωση ότι θα γυρνούσε την Κυριακή το προσωπικό πίσω. Δηλαδή, αν δεν μας το διαβεβαίωναν τι θα γινόταν; Θα έμεναν εκεί;

Συμβαίνουν πράγματα για τα οποία πρέπει κάποιος να γελάει και όχι να τα σχολιάζει με σοβαρότητα. Αποδείχτηκε απ’ όλη αυτή την ιστορία ότι ήταν ένα καψόνι, μάλλον μια γυμναστική, προκειμένου να μάθουν οι εργαζόμενοι της Αμαλιάδας τον δρόμο που πάει προς τα εκεί.

Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές. Το έχουμε αποδείξει εμπράκτως. Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Δεν θα μείνουμε άπραγοι, τους καταγγείλαμε, δικαιωθήκαμε από αυτά και να σημειώσω και κάτι ακόμη: Εκτός από τα ψεύδη που σας ανέφερα προηγουμένως, οι άνθρωποι ξέφυγαν και σε πολλά πράγματα. Δηλαδή, είναι πρωτάκουστο να λέει ότι είναι παράνομη η απεργία που προκηρύχθηκε, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε.

Την απεργία δεν μπορεί να την κρίνει παράνομη κανένας, παρά μόνο με προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο, το οποίο αποφασίζει. Κι εκεί θα κληθεί το σωματείο, ο πρόεδρος του σωματείου, να δώσει εξηγήσει για τους λόγους της απεργίας και θα κρίνει το δικαστήριο.
Δεν μπορεί λοιπόν ο διοικητής εκ των προτέρων να βγάζει την απεργία παράνομη και να πει, έθεσα στο προσωπικό πειθαρχικές ποινές, και αν δεν πας θα διωχθείς ποινικά. Υπήρξαν καταγγελίες από συναδέλφους ότι πιέστηκαν κι εκβιάστηκαν διότι θα διώκονταν πειθαρχικά.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα. Τους λέω, να μη τολμήσουν στο μέλλον να απευθύνουν τέτοιες σκέψεις, όχι κατηγορίες, σκέψεις. Είναι παραβάσεις καθήκοντος. Σε εποχή απεργίας είναι παράβαση καθήκοντος τέτοιες κινήσεις και θα προσφύγουμε και ποινικά και πειθαρχικά στο μέλλον. Τους λέμε λοιπόν ότι εμείς από εβδομάδα, μετά το Πάσχα, θα έχουμε νέα Γενική Συνέλευση, θα κάνουμε απολογισμό όλης αυτής της κατάστασης και θα βγουν κι άλλα πράγματα.

Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα σοβαρά τα οποία εκκρεμούν και αυτή την στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από μέρους μας. Θα τα καταγγείλουμε και αυτά και πιθανών να προτείνω ως πρόεδρος να επισκεφθούμε τους φορείς ξανά, όπως το υπουργείο Υγείας όπου θα καταγγελθούν όλα αυτά, και πιθανών να έχουμε και μία ενημέρωση-κινητοποίηση της κοινωνίας μας η οποία έχει αποδείξει πως είναι αρωγός κι έχει καταλάβει το πρόβλημα. Είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους αυτούς τους αγώνες που κάνει το σωματείο μας».


ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ 
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

«Οι εκλογές, για την διαδικασία της εκπροσώπησης του λοιπού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, διεξήχθησαν την Παρασκευή, παρόλο που το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας είχε καταθέσει έγγραφο –σχετικό υπόμνημα στον διοικητή για να σταματήσει η διαδικασία η οποία δεν ήταν η προβλεπόμενη σύμφωνα με το νόμο.

Την Τετάρτη κατατέθηκαν στα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τους επιδόθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή, έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε να σταματήσουν την διαδικασία και να ξεκινήσει μια νέα, από πλευράς διοικητή, σύμφωνα με ότι προβλέπεται στο νόμο. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε, διεξήχθησαν οι εκλογές.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερωθήκαμε ότι βγήκε απόφαση από το συμβούλιο της Επικρατείας που αφορούσε ίδιο ζήτημα, σχετικά με τις εκλογές που είχαν διεξαχθεί μεταξύ δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου και η απόφαση αυτή ξεκαθάριζε ότι πρέπει να γίνει πάλι η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι ακύρωσαν τις εκλογές.

Κατόπιν αυτού την Τρίτη, μετά το Πάσχα, θα προχωρήσουμε σε διαδικασία σχετική, δηλαδή θα ζητήσουμε να οριστούν νέες εκλογικές διαδικασίες και να προχωρήσουμε σε νέα προκήρυξη εκλογών από τον διοικητή σύμφωνα με τον προβλεπόμενο νόμο».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Β. Μιχαλόπουλος. Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: "Μη τολμήσουν στο μέλλον να κάνουν τέτοιες σκέψεις..."
Β. Μιχαλόπουλος. Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: "Μη τολμήσουν στο μέλλον να κάνουν τέτοιες σκέψεις..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqIMlyywQ4175jaGYILpp0K6-Sso_G3Ds4NqzHU6Be0KGtB5xzozN1knwW7Vp11PFBPikn6h3o_fUti-09jPqB8sy0qV3-8FVykEW6OYfZVM_J5vVSmFiXF8Pb3ZusbgIjrAKPmmK1FXOD/s640/P1120102.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqIMlyywQ4175jaGYILpp0K6-Sso_G3Ds4NqzHU6Be0KGtB5xzozN1knwW7Vp11PFBPikn6h3o_fUti-09jPqB8sy0qV3-8FVykEW6OYfZVM_J5vVSmFiXF8Pb3ZusbgIjrAKPmmK1FXOD/s72-c/P1120102.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_45.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_45.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy