-->

Οι μεγαλύτερες παγίδες για τους τουρίστες και η λύση

Θέλετε να αποφύγετε τα κλισέ, τον κόσμο και τις τσιμπημένες τιμές στην Times Square; Πηγαίνετε σε ένα μουσείο. Δεν σας αρέσει να βγαίνετ...


Θέλετε να αποφύγετε τα κλισέ, τον κόσμο και τις τσιμπημένες τιμές στην Times Square; Πηγαίνετε σε ένα μουσείο. Δεν σας αρέσει να βγαίνετε εκτός προϋπολογισμού μόνο και μόνο για να φάτε σε ένα εστιατόριο με αστέρια της Michelin; Τι θα λέγατε να φάτε κάτι από τα εξωτικά φαγητά που προσφέρουν οι μικροπωλητές στο δρόμο;

Σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες παγίδες για τουρίστες και πώς να ζήσετε μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.


Ο πυργος της Πιζας: Παρ' το αλλιως

Φτάνει! Κουραστήκαμε να βλέπουμε φωτογραφίες με τους τουρίστες να κρατούν τον πύργο μην πέσει. Δεν χρειαζόμαστε άλλο! Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κόσμος είναι αμέτρητος και δεν έχεις και τι να κάνεις αφού βεβαιωθείς ότι όντως γέρνει. Επιλέξτε να πάτε κατευθείαν στην Duomo di Pisa, η οποία εκτός από ότι είναι ολόισια και δεν γέρνει, είναι γεμάτη και με απίστευτα έργα τέχνης.


Times Square: Προτιμηστε μια δοση κουλτουρας

Ατέλειωτα πλήθη, εμπορεύματα που πέφτουν στο δρόμο από υπερφορτωμένα φορτηγά, ενοχλητικά φώτα νέον, κι άλλος κόσμος, κι άλλα πλήθη... Αναρωτιέστε γιατί οι Νεουορκέζοι δεν πατούν ποτέ εκεί; Κάτι ξέρουν... Καλύτερα να επισκεφθείτε τα μουσεία στην Πέμπτη Λεωφόρο, το Guggenheim το Met και τα υπόλοιπα.


Ορος Φουτζι: Καλυτερα επιλεξτε κανενα αλλο βουνο

Όχι, μην γίνεστε ψυχαναγκαστικοί. Δεν υπάρχει λόγος να ανέβετε στο Φούτζι. Ναι, είναι όντως το ψηλότερο και το πιο εντυπωσιακό βουνό της Ιαπωνίας αλλά θυμίζει λίγο Ομόνοια σε ώρα αιχμής. Οι επισκέπτες που ανεβαίνουν για να δουν την ανατολή του ηλίου είναι αμέτρητοι και πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ένα καλυβάκι για να διανυκτερεύσουν. Αυτό που έχετε στο μυαλό σας είναι μια εικόνα από μακριά, όπως φαίνεται σαν σύνολο. Απολαύστε το από κάποια κοντινή κορυφή, την Μιτσουτόγκε. Πολύ πιο χαλαρά.


Τα εστιατορια με τα αστερια Michelin: Προτιμηστε κατι αυθεντικα ντοπιο απο το δρομο

Κάθε αστέρι είναι και μια μικρή ή μεγάλη τρύπα στην τσέπη σας. Μπορείτε να απολαύσετε νόστιμο φαγητό και να γευθείτε την ντόπια κουζίνα της χώρας που επισκέπτεστε τρώγοντας όπως ένας μέσος κάτοικος της περιοχής. Οι γεύσεις θα σας βάλουν στο κλίμα.


Stonehenge: Εχει κι αλλου κυκλους με πετρες

Οι μαγικοί όρθιοι βράχοι φωτογραφίζονται συνήθως μέσα σε ένα άδειο, πράσινο λιβάδι. Η αλήθεια είναι ότι η τοποθεσία είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο δρόμους με κίνηση και καθώς προσελκύουν πάρα πολύ κόσμο, πληρώνετε εισιτήριο για να το δείτε από μια απόσταση. Καλύτερα θα ήταν να επιλέξετε το Ειβμπέρι, περίπου 30 χλμ. μακριά, μια πόλη που έχει χτιστεί μέσα σε ένα παρόμοιο τοπίο.


Bourbon Street: Στην Frenchmen street θα βρειτε καλυτερη μουσικη

Η Νέα Ορλεάνη θεωρείται η γενέτειρα της τζαζ, και ειδικά η Bourbon Street, είναι η μέκκα, όπως αποδεικνύουν οι χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν τους κατάμεστους με μπαρ δρόμους από όπου ξεχύνεται μια μουσική κακοφωνία σε συνδυασμό με φώτα νέον που σκοτώνουν. Εάν αγαπάτε τη τζαζ, προτιμήστε την Frenchmen Street όπου η φασαρία είναι λιγότερη και τα κλαμπ είναι συγκεντρωμένα σε κάποια συγκεκριμένα τετράγωνα.


Disneyland: Μηπως να κανατε λιγη ιππασια;

Ανεξάρτητα από το εάν θα επιλέξετε την Disneyland ή την Disney World, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συναντήσετε ατέλειωτες ουρές παντού, αγχωμένους γονείς που πασχίζουν να κάνουν τα παιδιά τους να περάσουν καλά και τιμές που θα σας κάνουν να ψάχνετε τα υπογλώσσια στην τσάντα. Υπάρχουν πάρα πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις. Τι θα ΄λεγατε για μια βόλτα με άλογα στη φύση, ψάρεμα σε ποτάμι, κάμπινγκ ή ακόμη και νεροτσουλήθρες;


Η μικρη γοργονα: Καλυτερα το συντριβανι της Γκεφιον

Η αλήθεια είναι ότι η μικρή γοργόνα είναι όντως μικρή, πολύ μικρή. Παρόλα αυτά προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες. Για ποιο λόγο όμως να στριμώχνεστε όταν μπορείτε να απολαύσετε με την ησυχία σας εκεί κοντά το εντυπωσιακότερο συντριβάνι με τη θεά Γκεφιόν; Το Gefionspringvandet (το συντιβάνι της Γκεφιόν) είναι το πιο εντυπωσιακό γλυπτό στην Κοπεγχάγη, αν και λιγότερο γνωστό διεθνώς από την "Μικρή Γοργόνα". Το γλυπτό αναπαριστά έναν παλαιό Δανέζικο θρύλο που σχετίζεται με την δημιουργία του νησιού Sjælland (Ζίλαντ), το νησί στο οποίο βρίσκεται η πρωτεύουσα της Δανίας.


Οι Πυραμιδες της Γκιζας: Εναλλακτικες λυσεις που αξιζουν τον κοπο

Οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι οι πιο γνωστές πυραμίδες του κόσμου. Οι τουρίστες καταφθάνουν εδώ κατά χιλιάδες για να τις θαυμάσουν. Ανακαλύψτε κάτι εναλλακτικό στην κοιλάδα των πυραμίδων στο Ντασούρ. Εκτός από εντυπωσιακές προσφέρουν και ηρεμία καθώς η μικρή απόσταση από το Κάιρο αποτρέπει τον κόσμο από το να τις επισκεφθεί.


Το Λουβρο: Η τεχνη σε παλιο σταθμο τρενου;

Το Λούβρο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο μουσείο της πόλης αλλά έχει και τον ανάλογο κόσμο. Πλήθη ολόκληρα σας κλείνουν το δρόμο ενώ εσείς προσπαθείτε απεγνωσμένα να σπρώξετε, με ευγένεια πάντα, τους μπροστινούς σας που σας χωρίζουν από τη μοναδική και μία Μόνα Λίζα. Προτιμήστε το Μουσείο του Ορσέ, όσοι αγαπούν τον Σεζάν και τον Βαν Γκογκ θα το λατρέψουν.


Δωρεαν Wi-Fi στο δρομο: Καλυτερα VPN

Σήμερα οι ταξιδιώτες αναζητούν δωρεάν Wi-Fi για τα κινητά τους ή τα λάπτοπ τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι "στήνουν" τέτοια hotspots για να καταφέρουν να υποκλέψουν τα στοιχεία σας, τους κωδικούς σας κλπ. Μιλήστε καλύτερα στο προσωπικό του ξενοδοχείου ή του καφέ και μάθετε ποιο είναι το δικό τους ελεύθερο wi-fi.


Μην εμπιστευεστε κανεναν: Φορεστε την ειδικη ζωνη με τσεπες για τα χρηματα σας

Ένα παλιό κόλπο που συμβαίνει χρόνια τώρα είναι να σας λερώσει κάποιος καταλάθος με καφέ ή κάτι άλλο και να προθυμοποιηθεί να σας καθαρίσει ενώ ο ίδιος ή κάποιος άλλος σας 'ξαφρίζει'. Εκτός του ότι δεν θα πρέπει να δεχθείτε ποτέ κάποιου τέτοιου είδους 'βοήθεια', καλό θα είναι να προμηθευτείτε τις ειδικές ζώνες όπου θα μπορείτε να φυλάτε τα πολύτιμα έγγραφα και τα χρήματά σας.


Ταξι: Μετραει το ταξιμετρο;

Όταν παίρνετε ταξί οπουδήποτε στον κόσμο, δεν θέλετε να σας πιάσουν και κορόιδο. Υπάρχουν παντού οδηγοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το ταξίμετρο δεν δουλεύει για να μπορέσουν να σας χρεώσουν όσο θέλουν εκείνοι. Μην το δεχθείτε. Πάρτε άλλο ταξί η διαπραγματευτείτε την τιμή πριν ξεκινήσει. Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές σας για να εντοπίσετε την γρηγορότερη διαδρομή.


Tαζ Μαχαλ: Υπαρχουν και καλυτερα

Ναι, είναι εντυπωσιακό αλλά είναι επίσης και γεμάτο κόσμο. Εάν ψάχνετε για μια αξέχαστη εμπειρία πηγαίνετε στον Τάφο της Χουμαγιούν στο Δελχί, μια κατασκευή από κόκκινο αμμόλιθο την οποία έχτισε μια γυναίκα για τον άντρα της.


Βολτα με τη γονδολα: Υπαρχει κι αλλος τροπος να δεις τα καναλια

Η εικόνα του ζευγαριού στη γόνδολα εδώ ο γονδολιέρης τραγουδά κάποιο ερωτικό κατά προτίμηση τραγούδι, είναι μια εικόνα που πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν στο μυαλό τους. Πρόκειται για ακριβή εμπειρία, ακόμη και χωρίς το τραγούδι. Εάν θέλετε να δείτε τα κανάλια, προτιμήστε τα οικονομικότερα τραγκέτι που προτιμούν και οι ντόπιοι.


Πυργος του Αιφελ: Μια καλυτερη θεα

Δεν γίνεται να πάτε στο Παρίσι και να μην δείτε τον Πύργο του Άιφελ. Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για να ανέβετε επάνω. Μπορείτε να τον απολαύσετε από την ταράτσα του καταστήματος Printemps που είναι και δωρεάν!


Moulin Rouge: Προτιμηστε το Crazy Horse

Το Moulin Rouge έζησε μεγάλες δόξες, αλλά η εποχή του πέρασε. Μια καλύτερη λύση είναι το Crazy Horse, με “12 όμορφες χορεύτριες με 'πιασάρικα' ονόματα".


Hollywood Walk of Fame: Μηπως να το προσπερασετε;

Εάν είστε στο Χόλιγουντ και θέλετε να δείτε την περίφημη Λεωφόρο της Δόξας το βέβαιο είναι ότι δεν θα είστε οι μόνοι. Θα είναι και πάρα πολλοί άλλοι που θα έχουν την ίδια ιδέα με εσάς περίπου την ίδια στιγμή. Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε το περίφημο μουσείο κέρινων ομοιομάτων της Madame Tussauds και να τους δείτε από κοντά.


Abbey Road: Μην τον διασχιστε κι εσεις!

Οι θαυμαστές των Beatles που επισκέπτονται το Λονδίνο, μπορεί να μην μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό και να αποφασίσουν να αναπαραστήσουν το εξώφυλλο του δίσκου διασχίζοντας την περίφημη Abbey Road. Ο δρόμος δυστυχώς όμως έχει πολλή κίνηση και διακινδυνεύετε να σας χτυπήσει αυτοκίνητο εάν το επιχειρήσετε. Προτιμήστε να επισκεφθείτε τα Abbey Road Studios, όπου έκαναν τις ηχοραφήσεις τους.

  Espresso

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι μεγαλύτερες παγίδες για τους τουρίστες και η λύση
Οι μεγαλύτερες παγίδες για τους τουρίστες και η λύση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwFQZsuoCWgommcmbfWpLKis1Rxqof_TMQtuZ0g6uGvJ67mvlSnhJCMCUSV0xngw6RPPorrYK9C0g6-AVL07BQ7Y60a6vUNYNa5IMLqcfpyJN4HnVWGgtZAA2wB0oXt6Q_MPEFHxQ7UGwp/s640/AAv5aGZ.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwFQZsuoCWgommcmbfWpLKis1Rxqof_TMQtuZ0g6uGvJ67mvlSnhJCMCUSV0xngw6RPPorrYK9C0g6-AVL07BQ7Y60a6vUNYNa5IMLqcfpyJN4HnVWGgtZAA2wB0oXt6Q_MPEFHxQ7UGwp/s72-c/AAv5aGZ.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_75.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_75.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy