-->

"Μαραθώνιος πρόληψης του καρκίνου του μαστού" από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Σπουδαία πρωτοβουλία  του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας  με τη συνεργασία ΚΕΔΕ, Δήμου Πηνειού  & Νοσ. Αμαλιάδας * Κώστας Τσ...


Σπουδαία πρωτοβουλία 
του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας 
με τη συνεργασία ΚΕΔΕ, Δήμου Πηνειού 
& Νοσ. Αμαλιάδας

*Κώστας Τσαούσης: "Έχω αναλάβει σημαντική ευθύνη έναντι των συμπολιτών. Πολλές φορές η επίσημη πολιτεία όχι μόνο αδυνατεί αλλά και αδιαφορεί προκλητικά..."

* Γιάννης Λυμπέρης: "Μια διαρκής προσπάθεια να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και σε όλους τους συνανθρώπους μας..."

* Αλέξης Καστρινός: "Είναι μια πρωτοβουλία που κινείται μόνο σε θετική κατεύθυνση..."

* Γιάννης Λέντζας: "Μία στις 10 γυναίκες θα εμφανίσει σε κάποιο σημείο της ζωής της κάποια κακοήθεια στον μαστό..."


Μια ιδιαίτερα σπουδαία πρωτοβουλία πήρε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο οποίος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, τον Δήμο Πηνειού και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, πραγματοποιούν τον "Μαραθώνιο πρόληψης του καρκίνου του μαστού" για άνδρες και γυναίκες.

Σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου στην Αμαλιάδα, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παρευρέθηκαν και μίλησαν οι:
Κώστας Τσαούσης πρόεδρος ΙΣΑ,
Γιάννης Λυμπέρης μέλος του ΔΣ της ΚεΕΔΕ,
Αλέξης Καστρινός Δήμαρχος Πηνειού,
Γιάννης Λέντζας Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η όλη αυτή προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16 και 17 Ιουνίου.


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

«Να σας ευχαριστήσουμε που ήρθατε στη συνέντευξη τύπου που δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού και τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ τον κο Λυμπέρη. Αυτό που θέλουμε να αναγγείλουμε είναι για τον μαραθώνιο πρόσληψης του καρκίνου του μαστού, που αφορά γυναίκες και άνδρες. Η ευθύνη την οποία έχω αναλάβει έναντι των συμπολιτών μας είναι πολύ σημαντική για την παροχή ιατρικής βοήθειας, αφού πολλές φορές η επίσημη πολιτεία όχι μόνο αδυνατεί αλλά και αδιαφορεί προκλητικά.

Αυτά που μπορούμε εμείς να παρέχουμε και γι’ αυτό το είπαμε και «Μαραθώνιο», δεν είναι ότι θα γίνει μία φορά και τελειώσαμε. Θα είναι η διαγνωστική ιατρική, η χειρουργική αντιμετώπιση, οι νοσηλευτικές υπηρεσίες του πάσχοντος αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη, κυρίως για τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και κοινωνικά στην αντιμετώπιση της νόσου αλλά και κάθε γυναίκας της περιοχής μας.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό που πρέπει να σας ανακοινώσουμε είναι απόφαση και της ΚΕΔΕ και του δήμου Πηνειού -τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά και τους δύο- και είναι μεγάλοι χορηγοί, γιατί αντιλαμβάνεστε πως όλο αυτό το εγχείρημα έχει και μεγάλο κόστος. Εκτός όμως της χορηγίας αποφασίσαμε, με πρόταση των δύο παρευρισκομένων, και για τη χορήγηση υποτροφίας σε νέους επιστήμονες και νοσηλευτικό προσωπικό για την πιστοποίηση και την παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων πάνω σε αυτά τα θέματα.

Πιστεύω ότι η κινητοποίηση των πολιτών θα είναι μεγάλη. Εμείς προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες όπως μπορούμε ελπίζοντας και πιστεύοντας στη βοήθειά σας για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Θερμές ευχαριστίες  του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΑ, φαντάζομαι και των συμπολιτών μας για την πρωτοβουλία  της ΚΕΔΕ και του δήμου Πηνειού, οι οποίοι επαναλαμβάνω είναι οι μεγάλοι χορηγοί και είχαν την ιδέα της υποτροφίας.
Ο Μαραθώνιος θα γίνει τρεις ημέρες στην περιοχή ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου που θα είναι 15, 16 και 17 Ιουνίου. Θα κυκλοφορήσουμε αφίσες και άλλα όπου θα αναφέρεται που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο χωρίς να κάθονται να περιμένουν σε ουρές. Θα τους ειδοποιούμε για την ώρα και το μέρος.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα γίνει σε Αμαλιάδα και Γαστούνη και με τον δήμαρχο Πηνειού προσπαθούμε να βρούμε εάν μπορούμε να το κάνουμε σε περισσότερα του ενός σημείου, δηλαδή στο Τραγανό, στο Βαρθολομιό και αλλού. Οι γιατροί που θα έρθουν θα είναι από το πανεπιστήμιο Αθηνών και εθελοντές γιατροί και για το αν γίνουν και σε άλλα σημεία εξαρτάται και από το πόσοι γιατροί θα έρθουν. Εμείς γνωρίζουμε ότι θα έρθουν όσοι χρειαστούν ανάλογα της προσφοράς που θα έχουμε.

Λέμε, λοιπόν, στον κόσμο ότι στις επόμενες δυο-τρεις ημέρες που θα κυκλοφορήσουν οι αφίσες, τα σεντόνια που θα μπουν στους δήμους κ.α., να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθώς και ιατρικού προσωπικού οι υπηρεσίες των οποίων θα περιλαμβάνουν αντικειμενικές εξετάσεις όπως είναι η μαστογραφία και οι υπέρηχοι, η εκπαίδευση στην αυτοψηλάφιση κλπ.
Να σας πω τέλος πως όλα αυτά θα γίνουν και με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και την προσωπική παρέμβαση του διοικητή κου Γιάννη Λέντζα»

Σε ερώτηση του newsgf.net εάν το πρόγραμμα επεκταθεί και σε άλλους δήμους της Ηλείας ο κος Τσαούσης ανέφερε ότι, «ήρθαμε σε επαφή με τον δήμο Ήλιδας, διότι αρχικά ως ιατρικός σύλλογος θέλαμε να το κάνουμε με την έδρα του συλλόγου μας. Θα γίνει βέβαια στην Αμαλιάδα, αναμφισβήτητα, αλλά θέλαμε χορηγό και τον δήμο Ήλιδας.
Ο δήμος Ήλιδας μας απάντησε ότι χορηγικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οπότε καταλαβαίνεται πως ένα μεγάλο κόστος που μπορεί να αγγίξει και τις 20.000 δεν μπορεί να τα βάλει ένας μικρός σύλλογος.
Προσεφέρθη ο δήμος Πηνειού και ο εκπρόσωπος δια μέσου της ΚΕΔΕ, οι οποίοι το έμαθαν χωρίς εμείς να αναφερθούμε, επικοινώνησα κι εγώ μετά με τον κο Καστρινό, μου είπαν ότι θα το θέσουν στην ΚΕΔΕ και θα προσπαθήσουν να έχει θετική κατάληξη όπως και είχε. Το πρόγραμμα θα γίνει και στον δήμο Ήλιδας αλλά μόνο από τον ιατρικό σύλλογο".


ΓΙΑΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ 
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΚΕΔΕ 
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 

«Χαίρομαι που μπορέσαμε με τον κο Καστρινό να συνδράμομε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος [ΚΕΔΕ] στην προσπάθεια που κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο διοικητικό συμβούλιο και στον κο Τσαούση και στον κο Τσίρο για την πρωτοβουλία που πήραν. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το ονομάζουν «Μαραθώνιο».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι άλλο ένα «πυροτέχνημα» στα τόσα που έχουμε συνηθίσει και στη χώρα μας και στην τοπική μας κοινωνία.

Κάνουμε με τον κο Καστρινό την προσπάθειά μας και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε –εγώ όπως ξέρετε είμαι και γιατρός και είμαι στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου Αμαλιάδας- θα συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε αυτή την προσπάθεια που μοναδικό γνώμονα και σκοπό δεν έχει επιδείξεις, ιδιοτέλειες και υστεροβουλίες αλλά μια διαρκής προσπάθεια να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια και όπως ξέρετε θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται».


ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου που ανήμερα της ονομαστικής του εορτής δίνει αυτή την συνέντευξη τύπου. Είναι μια πρωτοβουλία που κινείται μόνο σε θετική κατεύθυνση και θα ήθελα, για να μη τα μπερδεύουμε επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, να πούμε ότι το ΔΣ της ΚΕΔΕ με πολύ σοβαρότητα αντιμετωπίζει σοβαρά αιτήματα.

Το ένα σοβαρό αίτημα που είχε γίνει με πρωτοβουλία του Λυμπέρη τότε δια μέσου της αρχαίας Ολυμπίας για την Εκεχειρία και βγήκε ένα τεράστιο ποσό τότε για τα δεδομένα επιχορήγησης. Το δεύτερο πράγμα, όταν μας το είπε ο κος Τσαούσης τον οποίο οφείλω να συγχαρώ δημόσια, δεν χρειάστηκε παραπάνω από τρία λεπτά συζήτησης για να καταλάβουμε την χρησιμότητα. Κι αν μας έδειχνε την δυναμικότητα, τώρα μάλλον θα την ζήσουμε, έχουμε περιθώρια και του χρόνου να κάνουμε και άλλες δράσεις.

Δεν είναι κάποιο μαγαζί που πετάμε λεφτά ή που ζητάμε λεφτά, μόνο σε σοβαρά αιτήματα και με σοβαρά αποτελέσματα μπορούμε κι εμείς σαν μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ να κάνουμε αυτές τις προτάσεις. Με τον κο Λυμπέρη, που είναι και μέλος του ΚΕΣΥΥ, είπαμε λοιπόν να συνδράμομε με την χορηγία της ΚΕΔΕ στην κατεύθυνση αυτή την οποία και την έκανε. Από την ΚΕΔΕ δεν περνάνε, να ξέρετε, πολλοί ιατρικοί σύλλογοι. Εκεί περνάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αν δεν κάνω λάθος κι επειδή από Α ξεκινάει και της Αμαλιάδος πέρασε και ο Σύλλογος της Αμαλιάδας.

Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης είναι στη διάθεση της προσπάθειας αυτής. Σε οποιαδήποτε καλή πράξη θα είμαστε κοντά, σε μόνο σοβαρά αιτήματα θα είμαστε κοντά. Όπως όταν η ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας ήταν υποχρηματοδοτούμενη πάλι με πρόταση δική μας πήρε τα χρήματα που της αναλογούσαν να πάρει. Οτιδήποτε είναι δικαίωμα το οποίο μπορούμε να το καταφέρουμε, τόσο εγώ όσο και ο Λυμπέρης, έχουμε προσπαθήσει ανεξάρτητα παρατάξεων ή οτιδήποτε άλλων για το καλύτερο δυνατό στη περιοχή μας».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

«Σαν διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιατρικό Σύλλογο και την ΚΕΔΕ γι' αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια και πρωτοβουλία.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας καρκίνος ο οποίος χτυπά νεαρές γυναίκες, από επιδημιολογικές μελέτες μία στις 10 γυναίκες θα εμφανίσει σε κάποιο σημείο της ζωής της κάποια κακοήθεια στον μαστό και γι αυτό τον λόγο πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμός.

Επειδή προέρχομαι από ιατρική ειδικότητα που είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να είμαστε συστηματοποιημένοι στην πρόληψη και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε με αυτή την κοινή δράση. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια είναι αλληλέγγυο το νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο αποτελεί ζωντανό κύτταρο και κομμάτι της τοπικής κοινωνίας αλλά και των δήμων όλης της βόρειας Ηλείας και γι αυτό τον λόγο πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες συνεργασίες. Να ξέρει ο ιατρικός σύλλογος και η ΚΕΔΕ πως ότι χρειαστούν, είτε σε υλικοτεχνική δομή είτε σε ξενοδοχειακή υποστήριξη, στα μέτρα που μπορούμε, διότι περνάμε δύσκολα και τα οικονομικά είναι δύσκολα στα νοσοκομεία, παρ’ όλα αυτά θα στηρίξουμε αυτή την ενέργεια και προσπάθεια ακόμη και με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό. Και πάλι συγχαρητήρια κι ελπίζω να βρουν μιμητές και άλλες τέτοιες ενέργειες.

Επίσης θέλω να πω ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό το οποίο θα έρθει σε αυτές τις εξετάσεις είναι εξειδικευμένο, δηλαδή είναι χειρουργοί με εξειδίκευση στον μαστό, είναι άτομα που έχουν εργαστηριακές ειδικότητες και μπορούν να πάρουν δείγματα να τα εξετάσουν. Είναι αξιόπιστες εξετάσεις, είναι εξετάσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις εξετάσεις που γίνονται στα ιατρικά κέντρα του μαστού της Αθήνας ή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας».



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Μαραθώνιος πρόληψης του καρκίνου του μαστού" από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
"Μαραθώνιος πρόληψης του καρκίνου του μαστού" από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinlByjx-OWJESWYsdN_ymtqzSKP0LvCV1MoGi_9KegUpjVt-dItBAcGd78IHqJ1ubgDoaUFVJeGVrsrFdZeWnw593GH9fFHqoOAHH9Z-xNMAVLroy0JknsxzJVwQjr_EFxSs3D_L3Esrk/s640/P1130170.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinlByjx-OWJESWYsdN_ymtqzSKP0LvCV1MoGi_9KegUpjVt-dItBAcGd78IHqJ1ubgDoaUFVJeGVrsrFdZeWnw593GH9fFHqoOAHH9Z-xNMAVLroy0JknsxzJVwQjr_EFxSs3D_L3Esrk/s72-c/P1130170.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_321.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_321.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy