ΑΚΤΙΔΑ: "Συμφωνούν στον στόχο, Διαφωνούν στον τρόπο"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού "ΑΚΤΙΔΑ", που έγινε την Παρασκευή 11 Μα...


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού "ΑΚΤΙΔΑ", που έγινε την Παρασκευή 11 Μαΐου, με θέμα ‘’Απο την Εμπειρία της Κρίσης στην Πρόταση για το Μέλλον”.

Στην κατάμεστη από πολίτες και προσωπικότητες της Πολιτικής, Οικονομικής, Ακαδημαϊκής και Κοινωνικής ζωής, αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα, έγινε 4ωρη δημόσια συζήτηση, διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων, για τις αιτίες της κρίσης που εξακολουθεί να βιώνει η χώρα, την προοπτική εξόδου από τα μνημόνια αλλά κυρίως για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει, από εδώ και πέρα, για να αποτελέσει παρελθόν η κρίση και να κερδίσει η χώρα ένα καλύτερο μέλλον, για τους πολίτες και ιδιαίτερα για την νέα γενιά.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς και προλόγισε το μέλος της ΑΚΤΙΔΑΣ γιατρός, Δημήτρης Ρολόγης.

Εισηγήθηκαν οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Φίλιππος Σαχινίδης (ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ), ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος (Ν Δ) και ο καθηγητής Οικονομικών Κώστας Μελάς (ΑΚΤΙΔΑ). Παρεμβάσεις έκαναν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν Δ Κώστας Τσιάρας και ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΑΓΗΣ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Απόψεις κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης (ΑΔΕΔΥ), Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου & Χρήστος Μπγιάλας (Βουλευτές), Νίκος Ιωσήφ (Ε.Δ.Ε.Μ. – ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ) ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργός Χάρης Παμπούκης, που αναφέρθηκε κυρίως στο μέλλον της Ευρώπης.

Όλοι συμφώνησαν στα εξής :

 - Τα μνημόνια φεύγουν αλλά η κρίση όχι ακόμη..

 - Για να βγει η Χώρα από την κρίση, χρειάζονται :
Ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, μείωση πλεονασμάτων και, σοβαρές ξένες και εγχώριες επενδύσεις. Ετσι θα επιτευχθεί ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας. και στήριξη των αδύναμων και όσων έγιναν βασικοί αποδέκτες των συνεπειών της κρίσης. Ακόμη χρειάζονται, προσπάθεια μεταβολής του παραγωγικού μοντέλου και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε όλους του τομείς, ιδιαίτερα στο πολιτικό σύστημα, στην φορολογική πολιτική, στην δημόσια διοίκηση και στην δικαιοσύνη. Γα όλα αυτά απαιτούνται ευρεία πολιτική συναίνεση και σταθερότητα όπως και αρκετός χρόνος διαδοχικών βελτιώσεων, ώστε η χώρα να φτάσει και να ξεπεράσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και να εξασφαλιστεί στέρεο, καλύτερο μέλλον, για τους πολίτες.

Διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στα εξής :

 - Στο ποιοι και πόσο ευθύνονται για την κρίση και την διάρκεια των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

 - Στο ποιος δρόμος - αριστερόστροφος ή δεξιόστροφος - πρέπει να ακολουθηθεί, στην μετά τα μνημόνια, αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

 Οι του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας προοδευτικού μετώπου απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Και υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ και όποιων άλλων προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς ηγεμονισμούς.

 Οι της ΝΔ τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης πολιτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της " ανερμάτιστης πολιτικής του" και υπέρ της δυνατότητας νέας στέρεης ανάπτυξης της χώρας, από τις δυνάμεις του οικονομικού ορθολογισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας και του ευρωπαϊσμού, στις οποίες εντάσσουν και το ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ.

 Οι του ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ τάχθηκαν υπέρ της συνεννόησης όλων των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ, Ν Δ και ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ), παρά τις διαφορές τους, για την πολιτική σταθερότητα και τις πολυεπίπεδες αλλαγές, που απαιτούνται για την νέα στέρεη ανάπτυξη.. Ιδιαιτέρως διαφωτιστικές ήταν οι θέσεις του καθηγητή της Νομικής και πρώην υπουργού Χάρη Παμπούκη, ο οποίος, πέραν της ανάγκης πολιτικών συναινέσεων, μίλησε για τις πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και πρότεινε οι πολιτικές διαβουλεύσεις, αντιπαραθέσεις και προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας να αφορούν και το μέλλον της Ευρώπης και την θέση της χώρας μέσα σε αυτήν.

 Εντύπωση προκάλεσαν επίσης οι θέσεις εκπροσώπων του διοργανωτή Ομίλου ΑΚΤΙΔΑ. Υποστήριξαν ότι η "ΑΚΤΙΔΑ" και τα μέλη της είναι προοδευτικών καταβολών και αντιλήψεων. Ότι "ακούνε ευχάριστα" τις προθέσεις για συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων, από την ριζοσπαστική αριστερά μέχρι την προοδευτική δεξιά. Ότι στις εκδηλώσεις του ομίλου θα στηρίζεται πάντοτε ο πλουραλισμός και θα δίνεται βήμα έκφρασης σε όλους τους πολιτικούς φορείς του δημοκρατικού τόξου.

 Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ Δημήτρης Τσιόδρας (ΠΟΤΑΜΙ) και Γωγώ Καζά (Ε.Δ.Ε.Μ.), Γιάννης Σγουρός (πρώην Περιφερειάρχης), ο καθηγητής Δημήτρης Κοτρόγιαννος και ο γιατρός Δημήτρης Οικονόμου (ΑΚΤΙΔΑ), Μαρία Μισέντου (Ε.Δ.Ε.Μ.), Λίνα Αλεξίου και Γιώργος Αναγνώστου (ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ).

 Με νεότερο Δελτίο Τύπου, θα γνωστοποιηθούν αποσπάσματα από τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις στην εκδήλωση (αρκετές έγιναν από στήθους και απομαγνητοφωνούνται). Τα πλήρη κείμενα των εισηγήσεων και παρεμβάσεων θα αναρτηθούν, από την Τρίτη ή Τετάρτη, στην ιστοσελίδα της "Ακτίδας" και στο διαδίκτυο γενικότερα.

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": ΑΚΤΙΔΑ: "Συμφωνούν στον στόχο, Διαφωνούν στον τρόπο"
ΑΚΤΙΔΑ: "Συμφωνούν στον στόχο, Διαφωνούν στον τρόπο"
https://2.bp.blogspot.com/-N-c3jTBIUaA/Wvq6HujgLMI/AAAAAAACo6s/LOl_JXvMwMoz5aB58uhB_xliZ9S4psdPQCLcBGAs/s640/%25CE%2595%25CE%259A%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259B%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2597%2B2%255B71%255D.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-N-c3jTBIUaA/Wvq6HujgLMI/AAAAAAACo6s/LOl_JXvMwMoz5aB58uhB_xliZ9S4psdPQCLcBGAs/s72-c/%25CE%2595%25CE%259A%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259B%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2597%2B2%255B71%255D.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_826.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_826.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy