Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου & Κεφαλονιάς

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 μετά από πρόσκληση του γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, πραγματοποι...


Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 μετά από πρόσκληση του γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στο Μεσολόγγι. Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κ Κωνσταντίνος Κουτσαγγέλης, το Επιμελητήριο Ζακύνθου η Αντιπρόεδρος κα. Δώρα Ταμαρέση, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο Οικονομικός Επόπτης του κ. Γιώργος Λασκαράτος ενώ από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ράπτης καθώς και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ζαχαρίας Νικολογιάννης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη ενός εξαιρετικά σημαντικού για την Αιτωλοακαρνανία ζητήματος, που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η υλοποίησή του θα αναβαθμίσει την εμπορική κυρίως δραστηριότητα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

O Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει δώσει πολλές μάχες στο παρελθόν για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού και συνεχίζει να στηρίζει την υλοποίηση του έργου όχι μόνο με απλή ρητορική αλλά έμπρακτα με συνεχείς προσπάθειες και συναντήσεις, όπως η συγκεκριμένη. Αρχικά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για σύνδεση του Μεσολογγίου με τα δύο νησιά, με τα οποία μας δένουν από το παρελθόν εμπορικές σχέσεις, καθώς θα αποτελέσει έργο πνοής για την πόλη, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο εμπόριο, κατά κύριο λόγο, καθώς και στον τουρισμό της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η διαρκής τουριστική ανάπτυξη που συντελείται στις περιοχές των Ιονίων Νήσων επιβάλλει την ανάπτυξη νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Κατόπιν πήρε το λόγο ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε μελέτες και στοιχείααποδεικνύοντας την κερδοφορία της επένδυσης και τα οφέλη που θα αποκομίσουν από την υλοποίηση της σύνδεσης οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Το συμπέρασμα που προέκυψε από την εμπεριστατωμένη ανάλυση της μελέτης, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, είναι ότι το λιμάνι του Μεσολογγίου μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο διακομιστικό εμπόριο ανάμεσα στη Β. Ελλάδα και τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου με τα νησιά του Ιονίου.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου της Ζακύνθου, η κα. Ταμαρέση δήλωσε ότι θεωρεί το συγκεκριμένο έργο ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί της Ζακύνθου, καθώς θα βοηθήσει στην άμεση σύνδεση του με τη Β. Ελλάδα και θα ενισχύσει τόσο την εμπορική όσο και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Τόνισε ότι το Επιμελητήριο της Ζακύνθου αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και η ίδια θα εισηγηθεί να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει μία νέα μελέτη βιωσιμότητας.

Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη για επικοινωνία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα όλων και να υλοποιηθεί άμεσα το έργο. Ο κ. Λασκαράτος, με τη σειρά του τόνισε ότι το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι επίσης θετικό όσον αφορά στην παραπάνω ακτοπλοϊκή σύνδεση. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η σύνδεση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα και για την απευθείας ζεύξη των νησιών Κεφαλονιάς και Ζακύνθου με πολύ σημαντικά οφέλη για τον ανεφοδιασμό των δύο νησιών. Ακόμη, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα φέρει σε άμεση επαφή τη Βόρεια με τη Δυτική Ελλάδα και θα συντελέσει σημαντικά στην εμπορική ανάπτυξη των περιοχών.

Τόσο η κα. Ταμαρέση όσο και ο κ. Λασκαράτος επισήμαναν ότι θα εισηγηθούν, ώστε τα Επιμελητήρια να αναλάβουν τα έξοδα για την εκπόνηση μίας νέας μελέτης βιωσιμότητας καθώς και να πραγματοποιήσουν διερευνητικές επαφές για εκδήλωση ενδιαφέροντος με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νησιά. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τόσο για την πόλη του Μεσολογγίου όσο και του Νομού ευρύτερα.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Τσιχριτζής δήλωσε αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Συλλόγου αναλαμβάνοντας την προώθηση του θέματος, ενώ συμφώνησε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στο εμπορικό κομμάτι, το οποίο με τη σειρά του θα προσφέρει και δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη. Αναλυτικότερα, έκανε λόγο για την αυξανόμενη προσέλευση τουριστών τόσο από τη Β. Ελλάδα όσο και από τις Βαλκανικές χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα από την ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει το κέντρο του διακομιστικού εμπορίου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεχής επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο. Το επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση της νέας μελέτης βιωσιμότητας, η οποία θα αναγνωρίζει τα καινούργια δεδομένα, ενώ υπήρξε κοινή συνεννόηση για ανανέωση των επαφών το Σεπτέμβριο, μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου, όπου θα γίνει ανάλυση των δεδομένων που θα προέλθουν από τους εμπλεκόμενους φορείς.


e-maistros.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου & Κεφαλονιάς
Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου & Κεφαλονιάς
https://2.bp.blogspot.com/-B5JYXShNDxM/WvwptSQhs0I/AAAAAAACpPw/6FCNc1w9A-kQmQlmBmIe7zQsfBYbDV1rgCLcBGAs/s640/porthmiaki_sindesi-1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-B5JYXShNDxM/WvwptSQhs0I/AAAAAAACpPw/6FCNc1w9A-kQmQlmBmIe7zQsfBYbDV1rgCLcBGAs/s72-c/porthmiaki_sindesi-1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_917.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_917.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy