-->

Συναντήσεις του Προέδρου της Ενωσης Γενικής Ιατρικής, Γιάννη Λέντζα, στην Αθήνα

Για τις επισκέψεις και συζητήσεις που είχε χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο των Γενικών Ιατρών, όπου πρόεδρος είναι ο διοικητής του νοσ...


Για τις επισκέψεις και συζητήσεις που είχε χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο των Γενικών Ιατρών, όπου πρόεδρος είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του σήμερα ο Γιάννης Λέντζας.

Ο κος Λέντζας τόνισε πως όλα μπαίνουν σε μια νέα βάση συζήτησης, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα ώστε να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις που ταλανίζουν το χώρο των Γενικών Ιατρών.

“Xθες, σαν Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής και σαν Ένωση Γενικής Ιατρικής, επισκεφθήκαμε το υπουργείο Υγείας, καθώς και τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Συναντηθήκαμε με τον υπουργό Υγείας, κο Ξανθό, τον Γενικό Γραμματέα κο Γιαννόπουλο, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κο Βαρβαρό που είναι για την πρωτοβάθμια, καθώς και στο ΕΟΠΥΥ συναντηθήκαμε με τον αντιπρόεδρο κο Γεωργακόπουλο.

Θίξαμε όλη την γκάμα των προβλημάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τους συναδέλφους Γενικούς Ιατρούς. Πρώτο θέμα που μας απασχόλησε ήταν η σύμβαση σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, μια σύμβαση που για μας δεν είναι ότι καλύτερο. Για παράδειγμα, του θέσαμε την αναλογία που λέει 1 προς 2.250 ιατρούς το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, το ότι πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες 1 προς 1500, όπως ισχύει στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία. Μιλήσαμε για την αποζημίωση η οποία είναι πολύ χαμηλή. Είναι 1700 ευρώ μεικτά, αλλά για τους ασφαλισμένους-εγγεγραμμένους που θα έχει πάρει ο Γενικός ιατρός θα χρησιμοποιεί το δικό του χώρο, τη δική του γραμματειακή υποστήριξη καθώς και τα αναλώσιμα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο πιο χαμηλά πέφτει ο μισθός.

Επίσης, του θέσαμε το θέμα με την 4ωρη λειτουργία του ιατρείου και πως θα υπάρχει αποζημίωση μετά την 4ωρη, δηλαδή των ασφαλισμένων, οπότε θα είναι καθαρά ιδιωτικό. Του αναφέραμε για τις κατ’ οίκον επισκέψεις οι οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιούνται αν δεν υπάρχει κάποια επιπλέον οικονομική εξασφάλιση.

Του θέσαμε θέματα που αφορούν τις άδειες που πρέπει να πάρουν οι οικογενειακοί ιατροί, μιλάει για 20 ημέρες και τέλος του θέσαμε και μια άλλη γκάμα θεμάτων που αφορούν τους Γενικούς ιατρούς, όχι μόνο αυτούς που είναι συμβεβλημένοι, που είχε να κάνει με τον αποκλεισμό από την συνταγογράφηση των επιθεμάτων, με το χαρτί το οποίο εκδίδεται σαν πιστοποιητικό καλής ψυχικής υγείας για τους κατόχους όπλων και κάποια άλλα ζητήματα που αφορούσαν τα πρόστιμα που έχουν πέσει για τη συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ.

Εμείς πήγαμε πρώτη φορά, σαν νέο διοικητικό συμβούλιο. Υπάρχει εντολή από την τρόικα ότι πρέπει επιτέλους να φτιαχτεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συμφωνήσαμε σε ένα, από κοινού, ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, τον Γραμματέα, την Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, την Ένωση, τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε από την αρχή όλα αυτά και να μπορέσουμε να μιλήσουμε για την πρωτοβάθμια και να μπουν σε μια βάση.

Σε ότι αφορά τις άδειες, επειδή είναι σύμβαση έργου δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω από 20 ημέρες και στη παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει μια αναπροσαρμογή του μισθού λόγω των οικονομικών καταστάσεων της χώρας. Είναι μια μεταβατική σύμβαση, θα γίνει ένας επαναπροσδιορισμός τόσο ως προς το άτομο όσο και προς τις κατ’ οίκον επισκέψεις.

Μιλώντας με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, δεσμεύτηκε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει η διόρθωση που θα συμπεριλαμβάνει τους Γενικούς ιατρούς στην συνταγογράφηση επιθεμάτων. Είμαστε στο τέλος της διαδικασίας για την έκδοση πιστοποιητικού ψυχικής υγείας και από τους Γενικούς Ιατρούς, αφού πρέπει να μπει μια τελική υπογραφή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης γιατί αυτό αφορά και γενικά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Σε ότι αφορά το θέμα των ΤΟΜΥ είναι ένα θέμα που αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κι έγινε συζήτηση. Υπάρχει μικρή προσέλευση ιατρών, αντίθετα οι άλλες ειδικότητες, οι νοσηλευτικές, οι διοικητικές αφθονούν στα ΤΟΜΥ. Γενικά τα ΤΟΜΥ έχουν κάποιες δυσλειτουργίες οργανωτικές, για παράδειγμα μιλάμε για συμβάσεις διετίας οι οποίες θα ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια κ.λ.π. Το τοπίο εδώ είναι λίγο θολό. Χρειάζονται εγκύκλιοι, νομοθεσίες, που να μπορούν να στηρίξουν περισσότερο τον θεσμό".





COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συναντήσεις του Προέδρου της Ενωσης Γενικής Ιατρικής, Γιάννη Λέντζα, στην Αθήνα
Συναντήσεις του Προέδρου της Ενωσης Γενικής Ιατρικής, Γιάννη Λέντζα, στην Αθήνα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ-5FGaf1qQSVxJbMvf8HjTrQf0Ks6P9x7dZ4fLfNe6qlVH-F5hqNCsxWI63NSztFOrLZs2gVjrl7ZSOIgjLwl_kizllb3P2-NQoujIwOY7s4paqmqpK-H9aiW5cG7FYgp6rfqiOfXZZ4/s640/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ-5FGaf1qQSVxJbMvf8HjTrQf0Ks6P9x7dZ4fLfNe6qlVH-F5hqNCsxWI63NSztFOrLZs2gVjrl7ZSOIgjLwl_kizllb3P2-NQoujIwOY7s4paqmqpK-H9aiW5cG7FYgp6rfqiOfXZZ4/s72-c/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_390.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_390.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy