-->

15 συμπτώματα για τα οποία δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου

Πολλοί άνθρωποι, μόλις αισθανθούν κάποιο ασυνήθιστο για εκείνους σύμπτωμα καταφεύγουν αμέσως στο Google και προσπαθούν να καταλάβουν τι ...


Πολλοί άνθρωποι, μόλις αισθανθούν κάποιο ασυνήθιστο για εκείνους σύμπτωμα καταφεύγουν αμέσως στο Google και προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνει κι εάν πάσχουν από κάποια σπάνια ασθένεια και τους απομένουν μόνο 24 ώρες ζωής. Υπάρχουν βεβαίως συμπτώματα τα οποία δεν πρέπει να αγνοείτε σε καμία περίπτωση αλλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε. Όπως κι εάν έχει, εάν έχετε αμφιβολίες μιλήστε με το γιατρό σας.


Τα ουρα σας εχουν ενα περιεργο χρωμα

Το χρώμα των ούρων σας εξαρτάται από τη διατροφή σας. Πράγμα που σημαίνει ότι εάν παίρνετε κάποιο καινούργιο φάρμακο ή κάποια πολυβιταμίνη, το χρώμα μπορεί να αλλάξει. Εάν το χρώμα τους δεν είναι εξαιρετικά σκούρο ή με αίμα (που αποτελούν ενδείξεις μόλυνσης των νεφρών ή του ήπατος) συνήθως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.


Ζαλιζεστε οταν σηκωνεστε αποτομα

Ζαλίζεστε όταν σηκώνεστε απότομα; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Το πιθανότερο είναι ότι σηκωθήκατε πολύ γρήγορα και σας έπεσε η πίεση. Μπορεί επίσης να είστε αφυδατωμένοι. Πριν τρέξετε στο γιατρό βέβαιοι ότι έχετε κάποιο όγκο στον εγκέφαλο σαν τον ξάδελφο του παππού σας, πιείτε νερό και την επόμενη φορά σηκωθείτε πιο αργά. Εάν εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε καλά, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας.


Εχετε τριχοπτωση

Το να χάνετε μερικές τρίχες την ημέρα δεν σημαίνει ότι θα μείνετε και καραφλοί σε μια νύχτα. Κατά μέσο όρο, χάνουμε 40 με 100 τρίχες την ημέρα. Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένοι περίοδοι που χάνουμε περισσότερα μαλλιά όπως στον τοκετό ή εάν σταματήσουμε το αντισυλληπτικό χάπι. Δεν συντρέχει κανένας τέτοιος λόγος και εξακουλουθείτε να χάνετε μαλλιά; Κάντε αυτό το απλό τεστ: Πάρτε μια μικρή τούφα και τραβήξτε τη απαλά. Εάν βγουν περισσότερες από πέντε τρίχες με τη ρίζα επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να πάσχετε από κάποια διατροφική έλλειψη ή να έχετε θέμα με τον θυρεοειδή σας.

Ιδρωνουν οι παλαμες σας

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ιδρώνουν οι παλάμες σας στο πρώτο ραντεβού ή σε μια σημαντική συνέντευξη για δουλειά. Είναι ένα σημάδι στρες. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό όμως είναι να έχετε μονίμως ιδρωμένα χέρια, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι πάσχετε από υπερίδρωση, μια ασθένεια που προκαλεί υπερβολικό ιδρώτα. Μια επίσκεψη στο γιατρό σας θα σας λύσει την απορία.


Παθαινετε κραμπες τη νυχτα

Το να ξυπνάς το βράδυ από κράμπα δεν είναι ευχάριστο αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι κι ανησυχητικό. Σημαίνει απλώς ότι είστε αφυδατωμένοι, ειδικά εάν έχετε ασκηθεί αρκετά την προηγουμένη και δεν ήπιατε αρκετό νερό. Εάν ωστόσο παθαίνετε κράμπες και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας γιατί μπορεί να πάσχετε από αθηροσκλήρωση.


Τα αυτια σας βουιζουν

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να βουίζουν τα αυτιά σας. Ευτυχώς οι περισσότεροι είναι ακίνδυνοι. Συχνά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ακούτε πολύ δυνατά μουσική ή ότι εργάζεστε σε περιβάλλον με υπερβολικό θόρυβο. Μειώστε λοιπόν την ένταση στο MP3 σας ή φορέσετε προστατευτικά στη δουλειά. Το βουητό μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή ή σε συγκέντρωση κεριού. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να λύσετε το πρόβλημα ειδικά εάν το ακούτε μόνο στο ένα αυτί ή εάν ασιθάνεστε και ζάλη.


Εαν νιωθετε ανατριχιλα

Το σώμα ανατριχιάζει όταν δεν καταφέρνει για κάποιες στιγμές να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Εάν οι ανατριχίλες αυτές διαρκούν για κάποια δευτερόλεπτα δεν έχετε λόγο να ανηχυχείτε. Σε διαφορετική περίπτωση, μιλήστε με το γιατρό σας γιατί μπορεί να είναι σημάδι κάποιας μόλυνσης.


Εαν οι κορες σας ειναι ανισες

Μήπως η μία σας κόρη είναι μεγαλύτερη από την άλλη; Μήπως χτυπήσατε το κεφάλι σας τις τελευταίες 72 ώρες; Εάν ναι, θα πρέπει να πάτε άμεσα στο νοσοκομείο. Το ίδιο ισχύει κι εάν παρουσιάζετε και άλλα συμπτώματα όπως πόνο ή θολή όραση και κάνατε πρόσφατα εγχείριση. Διαφορετικά, πρόκειται πιθανώς για ανισοκορία, μια κατάσταση που προκαλεί άνιση διαστολή στις κόρες των ματιών στο φως. Το είκοσι της εκατό του πληθυσμού έχει ανισοκορία.


Παιζουν οι βλεφαριδες σας

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε! Δεν πρόκειται να πάθετε τίποτα εάν "παίζει" το μάτι σας. Πρόκειται για απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο το οποίο προκαλείται συνήθως από τη στρες ή την κόπωση. Εάν κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας ή εάν έχετε πιει πολλούς καφέδες, είναι πιθανόν να σας συμβεί. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό είναι να κλείσετε τα μάτια σας, να εισπνεύσετε από τη μύτη και να περιμένετε να περάσει. Εάν δεν υποχωρεί, μιλήστε στο γιατρό σας.


Το σαγονι σας κανει ηχους (κρακ)

Είναι σχετικά συχνό φαινόμενο να κάνει 'κρακ' το σαγόνι σας όταν ανοίγετε το στόμα σας. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα λύνεται μόνο του. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το στόμα σας ή "κλειδώνει" το σαγόνι σας ή έχετε επίμονους πονοκεφάλους καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό. Μπορεί να πάσχετε από κροταφογναθικό σύνδρομο.


Εχετε λευκα σημαδια στα νυχια σας

Αυτός πρέπει να είναι από τους παλαιότερους ιατρικούς μύθους που υπάρχουν! Όχι, δεν έχετε έλλειψη ασβεστίου ή άλλων βιταμινών εάν έχετε λευκά σημάδια στα νύχια σας. Το φαινόμενο αυτό προκαλείται σε περίπτωση που χτυπήσετε το νύχι σας ή το δάχτυλό σας. Ωστόσο, εάν τα χέρια σας και τα πόδια σας αλλάζουν χρώμα, κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας. Μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό.


Ο αφαλος σας προεξεχει

Παρόλο που είναι πιο συνηθισμένο στα μικρά παιδιά, υπάρχουν και ενήλικες των οποίων ο αφαλός προεξέχει. Εάν ο αφαλός σας ήταν πάντα έτσι ή εάν αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Ωστόσο, εάν έγινε πρόσφατα έτσι μπορεί να είναι σημάδι ομφαλοκήλης. Μιλήστε με το γιατρό σας οπωσδήποτε.


Εχετε εξανθημα στα χερια η στα ποδια σας

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας ένα δικτυωτό εξάνθημα στα χέρια ή στα πόδια σας μπορεί να ανησυχήσετε. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή συνδέεται συχνά με την δικτυωτή πελίδνωση η οποία προκαλείται από διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία όταν κρυώνουμε και είναι συνήθως ακίνδυνο. Εάν όμως το εξάνθημα δεν υποχωρεί αφού έχετε ζεσταθεί, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να πάσχετε από λύκο ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.


Μυρμηγκιαζουν τα χερια σας η τα ποδια σας 

Τις περισσότερες φορές το μυρμήγκιασμα δεν δηλώνει κάτι το ανησυχητικό. Εφόσον δεν έχετε άλλα συμπτώματα (όπως ναυτία, δύσπνοια ή δυσφορία στο στήθος), το πιθανότερο είναι ότι δεν παθαίνετε καρδιακή προσβολή. Μπορεί απλώς να είναι να νεύρα σας που αντιδρούν στο κρύο. Εάν αισθάνεστε άσχημα καλέστε ασθενοφόρο. Εάν είστε σε εσωτερικό χώρο και δεν κρυώνετε κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας ο οποίος και θα βρει την αιτία.

  www.espressocommunication.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 15 συμπτώματα για τα οποία δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου
15 συμπτώματα για τα οποία δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh81A0rU17AwpoTq2rI2IjUyivaeaQJ3IKEEF-_FpHEdi07snyqiW6QOfZKTUmDUai7ze2wyp3I0bNgBoJV9jXr_TB4QChR0JH-_FxkkZB179KZDyI2GhbJ9VMPzPA3Th6Y153f0UpZLA4/s640/BBu5ns7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh81A0rU17AwpoTq2rI2IjUyivaeaQJ3IKEEF-_FpHEdi07snyqiW6QOfZKTUmDUai7ze2wyp3I0bNgBoJV9jXr_TB4QChR0JH-_FxkkZB179KZDyI2GhbJ9VMPzPA3Th6Y153f0UpZLA4/s72-c/BBu5ns7.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/07/15.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/15.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy