-->

Πρωτότυπες ιδέες για μπάρμπεκιου

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού κι όλοι αναζητούν μια νότα δροσιάς στην κουζίνα. Κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο, φτάνε...


Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού κι όλοι αναζητούν μια νότα δροσιάς στην κουζίνα. Κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο, φτάνει να ξέρετε να εκμεταλλευτείτε την ψησταριά σας. Σας παρουσιάζουμε 23 φαγητά που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να ψήσετε στο μπάρμπεκιου.


Μπεικον

Το μπέικον είναι μια απλή και υγιεινή επιλογή για γεύμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στη σχάρα και να το αφήσετε να ψηθεί για πέντε με έξι λεπτά. Μην ξεχαστείτε όμως και το βάλετε πάνω από ανοικτή φωτιά γιατί έτσι μπορεί να καεί και να πάρουν φωτιά τα κάρβουνα. Μια πρωτότυπη λύση για ένα γρήγορο γεύμα είναι ψητό μπέικον και μανιτάρια γεμιστά με μπλε τυρί.


Γαλλικο τοστ

Το γαλλικό τοστ στο γκριλ είναι το τέλειο πρωϊνό για ένα τέλειο πρωί. Βυθίστε μία φέτα ψωμί σε χτυπημένο αυγό και ψήστε το στην ψησταριά μέχρι να ροδίσει. Φροντίστε η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή γιατί μπορεί να σας καεί. Η καλύτερη λύση είναι να το ψήσετε σε μεσαία θερμοκρασία.


Αστακος

Μια τέλεια επιλογή για βραδινό με φίλους. Ο ψητός αστακός είναι πεντανόστιμος και πανεύκολος στην παρασκευή. Αφού βράσετε τον αστακό επί πέντε λεπτά σε βραστό νερό, ψήστε τον σε μέτρια φωτιά μέχρι το χρώμα του να γίνει πιο έντονο. Γυρίστε την ουρά, προσθέστε ένα κουτάλι βούτυρο και ψήστε μέχρι να δέσει το κρέας του.


Τοφου

Το τόφου πρέπει να το μαρινάρετε πριν το βάλετε στη σχάρα και να το ψήσετε δυο λεπτά από κάθε πλευρά. Επειδή το τόφου έχει την τάση να κολλάει, αλείψτε τη σχάρα με λάδι. Μπορείτε να το φάτε και σαν σνακ: τόφου ψητό και ρολάκια λαχανικών.


Καροτα

Το ψήσιμο στη σχάρα κάνει πιο έντονη τη γλυκάδα του λαχανικού αυτού. Βράστε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν, ρίξτε λίγο λάδι και βάλτε τα στη σχάρα για λίγα λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε μικρά καρότα γιατί μπορεί να σας πέσουν από τη σχάρα. Για να μην σας καούν, μην τα βάλετε ακριβώς πάνω από τη φωτιά αλλά στο πλάι.


Φασολακια

Τα φασολάκια αποκτούν μια πολύ ιδιαίτερη γεύση όταν ψήνονται στη σχάρα. Περιχύστε τα με λάδι, αλάτι και πιπέρι και κρατήστε τα στην άκρη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε προθερμασμένη σχάρα και ψήστε τα σκεπασμένα για δέκα λεπτά. Μπορείτε εναλλακτικά να τα δοκιμάσετε και σαν σαλάτα μαζί με μελιτζάνες.


Αβοκαντο

Το αβοκάντο είναι μια πολύ καλή επιλογή για μπάρμπεκιου. Η ψύχα τους μαλακώνει με τη ψήσιμο κι αποκτά μια ευχάριστη υφή. Κόψτε το φρούτο στη μέση, αφαιρέστε τον καρπό και αλείψτε το με ελαιόλαδο. Βάλτε το στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήστε επί πέντε έως επτά λεπτά. Για να μην σας κολλήσει, αλείψτε προηγουμένως καλά τη σχάρα με λάδι. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με σαλάτα καλαμποκιού.


Κεικ

Μετατρέψτε το κέικ σε μια απολαυστική λιχουδιά. Κόψτε το σε φέτες, αλείψτε τες με βούτυρο και βάλτε τες στη σχάρα για δυο λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε το κι από την άλλη κι απολαύστε το έτσι όπως δεν το είχατε φανταστεί. Σερβίρετε με σιρόπι φρούτων.


Ροδακινο

Τα ροδάκινα είναι άλλη μια πρωτότυπη ιδέα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας. Κόψτε τα στη μέση και περάστε τα με λάδι. Βάλτε τα στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Για πιο έντονη γεύση, πιέστε τα ροδάκινα πριν τα βάλετε στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με κρέμα.


Σκορδοψωμο

Το σκορδόψωμο είναι μια καλή επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Αλείψτε βούτυρο στη μία πλευρά και ψήστε το στη σχάρα. Στη συνέχεια, γυρίστε το κι από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάστε το με πέστο από θυμάρι και κρέμα λεμονιού.


Στρειδια

Τα στρείδια στη σχάρα είναι άριστη επιλογή για πρώτο ή για κύριο πιάτο. Τοποθετήστε τα στη σχάρα με την επίπεδη πλευρά προς τα πάνω για πέντε λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν. Θυμηθείτε να τα βάλετε στην πιο ζεστή πλευρά της σχάρας. Δοκιμάστε τα επίσης με πανσέτα και σος μπάρμπεκιου.


Καρπουζι

Τα ζουμερά καρπούζια είναι ιδανικά για τη σχάρα. Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα στη σχάρα για τρία έως τέσσερα λεπτά. Απολαύστε τα με αλάτι και χυμό λεμονιού. Μπορείτε να τα προσθέσετε και στη σαλάτα με φέτα.


Μαραθοριζα

Αν δοκιμάσετε μια φορά να ψήσετε μάραθο στη σχάρα θα σκέφτεστε τι χάνατε τόσο καιρό που δεν το κάνατε. Κόψτε τη μαραθόριζα, αλείψτε με λάδι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη πάνω στη σχάρα και ψήστε για δυο λεπτά. Δοκιμάστε με ελιές και σταφίδες.


Φετες πατατας

Οι τηγανιτές πατάτες συνοδεύουν τις περισσότερες φορές τα μπέργκερ αλλά υπάχουν και πιο υγιεινές λύσεις. Απλώς βάλτε τις στη σχάρα, αλείψτε τις με λάδι και ψήστε τις για 10 λεπτά εναλλάσσοντας Tτην ένταση της φωτιάς. Μπορείτε να τις ψήσετε και σε αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζουμερές και γευστικές. Εάν σας αρέσει το ξύδι δοκιμάστε τις με ξύδι και αλάτι


Μπανανες

Οι ψητές μπανάνες είναι έτοιμες σε λίγα λεπτά. Κόψτε τις μπανάνες κατά μήκος και τοποθετήστε τις στη σχάρα. Μην ξεχνάτε πως η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν καλά και να ανοίξουν. Ξεφλουδίστε προσεκτικά και απολαύστε με παγωτό, σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο θέλετε. Μπορείτε να φτιάξετε και κέικ.


Πολεντα

Η συγκεκριμένη ιταλική λιχουδιά γίνεται νοστιμότατη όταν ψήνεται στη σχάρα. Αλείψτε τις φέτες με λάδι και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε την πολέντα στη σχάρα και ψήστε μέχρι να φανούν τα σημάδια από τη σχάρα. Συμβουλή: Για να μην σας διαλυθούν, βάλτε τα κομμάτια στην κατάψυξη για μερικές ώρες και μετά ψήστε.


Μηλο

Εάν σας αρέσουν τα μήλα πρέπει να τα δοκιμάσετε και ψητά. Κόψτε τα σε κομμάτια, αλείψτε τα με βούτυρο και βάλτε τα στη σχάρα για λίγα λεπτά. Εάν θέλετε να καραμελώσουν, ψήστε τα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέλι κι έχετε ένα υγιεινό και χορταστικό επιδόρπιο.


Μανγκο

Δοκιμάστε τα μάνγκο στη σχάρα. Ξεφλουδίστε το φρούτο και κόψτε το σε κομμάτια. Αλείψτε με ελαιόλαδο και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά για δυο λεπτά. Προσθέστε λάιμ και σιρόπι τσίλι και δώστε τους μια πιο εξωτική γεύση.


Σταφυλια

Όταν ψήνονται τα σταφίλια αποκτούν πιο έντονη γεύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το τσαμπί πάνω στη σχάρα και να το ψήσετε για πέντε λεπτά. Μην το βάλετε κατευθείαν πάνω στη φωτιά, προτιμήστε να το ψήσετε στα κάρβουνα όταν έχουν κοκκινίσει. Σερβίρετε μόλις σκάσουν και μαλακώσουν.


Ανανας

Ο ψητός ανανάς συνοδεύει τα πιάτα σας ή αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο. Κόψτε το φρούτο σε κομμάτια, βάλτε τα σε μια μαρινάδα από μέλι και λεμόνι και ψήστε χωρίς να τα σκεπάσετε σε μέτρια φωτιά για 6 με 8 λεπτά. Για ακόμη πιο έντονη γεύση, μαρινάρετε και καταψύξτε για 30 λεπτά ή όλη νύχτα πριν το ψήσιμο.


Πιτσα

Αξίζει να δοκιμάσετε ψητή πίτσα. Ανοίξτε το ζυμάρι, αλείψτε το με λάδι και ψήστε το μέχρι να γίνει καστανό. Γυρίστε το από την άλλη και προσθέστε τα συστατικά της επιλογής σας στην ψημένη πλευρά. Βάλτε πάλι στη ψησταριά με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και ψήστε για μερικά λεπτά ακόμη.


Μαρουλι

Το ψητό μαρούλι θέλει ελάχιστο χρόνο για να είναι έτοιμο. Απλά βάλτε το στη σχάρα και αφήστε το να ψηθεί για δυο λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Τυρι

Το χαλούμι είναι το ιδανικό τυρί για ψήσιμο καθώς δεν λιώνει στη φωτιά. Ψήνεται πανεύκολα. Αλείψτε το με λίγο λάδι για βάλτε το στη φωτιά για δύο λεπτά. Το εξωτερικό του θα γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο κι από μέσα μαλακό. Δοκιμάστε το με μανιτάρια.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πρωτότυπες ιδέες για μπάρμπεκιου
Πρωτότυπες ιδέες για μπάρμπεκιου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkYDYDHZKn15JrXBDqoeTQtMH5Su286qtxwUKqyJeqjJKL4XaXSiTLEn-FGAEEcF1u769aOY9vQOyQSUTTPnD_02AQfJ5rD-jnWT0d4ojJOeIlRpLZRITliV52iA_mgupMoemI6f2qiUk/s640/AAdbfNH.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkYDYDHZKn15JrXBDqoeTQtMH5Su286qtxwUKqyJeqjJKL4XaXSiTLEn-FGAEEcF1u769aOY9vQOyQSUTTPnD_02AQfJ5rD-jnWT0d4ojJOeIlRpLZRITliV52iA_mgupMoemI6f2qiUk/s72-c/AAdbfNH.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_498.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_498.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy