-->

Από την κορυφή ως τα νύχια: οδηγός υγιεινής για άνδρες

11 σημεία του σώματος τους που οι άντρες πρέπει να καθαρίζουν καλύτερα  Κάποιοι άνδρες "έχουν πιάσει το νόημα": κάπου, κάπως...


11 σημεία του σώματος τους που οι άντρες πρέπει να καθαρίζουν καλύτερα 

Κάποιοι άνδρες "έχουν πιάσει το νόημα": κάπου, κάπως, κάποτε κατάλαβαν ότι πρέπει να προσέξουν το ζήτημα της υγιεινής τους, σε σημείο που μερικοί εξ' αυτών να προχωρούν ακόμα και σε ενυδάτωση και πίλιν προσώπου και σώματος- συνήθειες αποκλειστικές, κάποτε, του "ωραίου φύλου".

Υπάρχουν ωστοσο και αυτοί που δεν εννοούν να καταλάβουν τις...κοσμοϊστορικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον κόσμο μας. Μπορεί να μην είναι οι άμοιροι μπάκουροι που παρουσιάζονται από τα μίντια, θα μπρούσαν ωστόσο να μάθουν ένα-δύο πραγματάκια για την καθαριότητά τους. Σε ποια σημεία του σώματος πρέπει, για παράδειγμα, να επικεντρωθεί ένας άνδρας- και σε ποια όχι; Ιδού τι συστήνουν οι ειδικοί.....

-- Του Michael Ko για το MSN Healthy Living


ΔΕΡΜΑ

Το δέρμα του μέσου ανθρώπου καλύπτει σχεδόν 1,8 τετραγωνικά μέτρα, καθιστώντας το το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, βασικό στην προστασία του ατόμου από τις μολύνσεις. Γι' αυτόν τον λόγο και η καθαριότητά του αποκτά εξαιρετική σημασία. Αν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας, βακτήρια, και μύκητες θα "κάνουν πάρτυ" πάνω του. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν οι συγκεκριμένοι μικροργανισμοί εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω κάποιας αμυχής στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πόνος, κνησμός ή ακόμα χειρότερα, βακτηριακή μόλυνση του αίματος η οποία ενδέχεται να αποβεί μοιραία.

Αν είστε υπέρβαροι, ενδέχεται να αναπτυχθούν στις πτυχές του δέρματος μολύνσεις οι οποίες το καταστέφουν, καθιστώντας το ευάλωτο στις ασθένειες. Ενα σαπούνι μπορεί να είναι αρκετό να σας...σώσει. Δεν βλάπτει, ωστόσο, να εξετάσετε και άλλες προοπτικές που μπορεί να υπάρχουν: σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Euromonitor International, οι αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν το περασμένο έτος περί τα 2,5 δισ. δολάρια σε προϊόντα περιποίησης δέρματος.


ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ

Οι άνδρες μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που φορούν σαγιονάρες στα δημόσια λουτρά και σε αυτούς που...παίρνουν το ρίσκο και κυκλοφορούν ξυπόλητοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Προληπτικής Υγείας των Ποδιών το 2012, περί τα 44 εκατομμύρια έχουν προσβληθεί από το "πόδι του αθλητή": 29% άνδρες έναντι 12% των γυναικών. Μία από τις θεωρίες που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι άνδρες συνήθως φορούν πιο βαριά παπούτσια που δεν αερίζονται, τη στιγμή που οι μύκητες οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα "προτιμούν" τα σκοτεινά και ζεστά μέρη.

Αν το "πόδι του αθλητή" δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει σε φλύκταινες ή να επεκταθεί στα νύχια, με αποτέλεσμα των αποχρωματισμό ή ακόμα και την πτώση των τελευταίων. Οι μύκητες ενδέχεται να εξαπλωθούν επίσης μέσω της αφής και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στη βουβωνική χώρα, κατάσταση η οποία ονομάζεται δερματοφυτίωση των μηρογεννητικών πτυχών. Αλλάξτε λοιπόν τις κάλτσες σας συχνά, φορέστε παπούτσια που αερίζονται καλά, κρατείστε τα ποδια σας στεγνά. Και, (επιτέλους!) φορέστε αυτές τις σαγιονάρες.....


ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ

Οι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας. Πόσοι όμως το κάνουν; Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας πραγματοποιεί κάθε χρόνο μία ετήσια έρευνα για το πλύσιμο των χεριών σε δημόσιους χώρους, ανάμεσά τους και τις τουαλέτες του Μουσείου Επιστήμης και Βιομηχανίας του Σικάγου και την αγορά Ferry Plaza Farmers Market του Σαν Φραντσίσκο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι μόλις το 77% των ανδρών έπλεναν τα χέρια τους πριν φύγουν, έναντι του 93% που ήταν το ίδιο ποσοστό για τις γυναίκες. Οι αριθμοί είναι επίσης αποκαρδιωτικοί για τους άρρενες όσον αφορά το καθήκον αλλαγής πάνας: 80% για τους άνδρες και 88% για τις γυναίκες, αλλά και για το πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό (71% έναντι 83% αντιστοίχως). Πολλές ασθένειες του αναπνευστικού, αλλά και του γαστρεντερικού συστήματος, ωστόσο, μεταφέρονται όταν τα μολυσμένα χέρια αγγίζουν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

Βακτήρια τα οποία προκαλούν ασθένειες ενδέχεται να κρύβονται επίσης και κάτω από τα νύχια σας. Οπως υποστηρίζει η Nancy Bock, του American Cleaning Institute, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, "το πλύσιμο των χεριών επί 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο είναι ένας απλός τρόπος για να μείνει κανείς υγιής".


ΜΑΣΧΑΛΕΣ

Οι ιδρωμένες μασχάλες μυρίζουν άσχημα και μπορεί να εξελιχθούν σε...κοινωνικό εφιάλτη, για να μην αναφέρουμε τους κίτρινους λεκέδες πάνω στα πουκάμισά σας. Το σώμα σας διαθέτει περί τους 2 με 4 εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες. Οι αδένες στις μασχάλες σας ονομάζονται αποκρινείς αδένες: εκκρίνουν ένα λιπαρό υγρό από πρωτεϊνες και λίπος. Ο ίδιος ο ιδρώτας είναι άοσμος. Οταν όμως έρθει σε επαφή με τα βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος η μυρωδιά του είναι ανυπόφορη. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη συγκεκριμένη οσμή με σαπούνι και νερό και να την ελέγξετε με καθημερινά ντους.

Το 3% περίπου του πληθυσμού υποφέρει από υπερβολική εφίδρωση- κατάσταση η οποία ονομάζεται "υπερίδρωση". O Διεθνής Σύλλογος Υπερίδρωσης υποστηρίζει ότι τα αποσμητικά μπορούν να βοηθήσουν, ακόμα και τα πιο ισχυρά εξ' αυτών τα οποία χορηγούνται (στις ΗΠΑ τουλάχιστον) με ιατρική συνταγή. Προσοχή όμως: κάποια χημικά συστατικά σε ορισμένα αποσμητικά μπορεί να επιδεινώσουν τους λεκέδες κάτω από τη μασχάλη.


ΣΤΟΜΑ, ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΛΑ

Προσέχετε να μην παραλείπετε ποτέ το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών. Δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα κακοσμίας
Οταν δεν βουρτσίζεται και δεν ξεπλένετε τα δόντια σας τα βακτήρια μπορούν να καλύψουν το στόμα σας με τη μορφή της πλάκας, η οποία με τη σειρά της παράγει οξύ και καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία πέτρας, η οποία ερεθίζει τα ούλα και προκαλεί ουλίτιδα. Οταν η κατάσταση προχωρήσει ενδέχεται να πάθετε μόλυνση.

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες που πάσχουν από περιοδοντική νόσο έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο των νεφρών, του παγκρέατος και λευχαιμία, ενώ έχουν τρεις φορές πιο πολλές πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα πάντα με μελέτη του Δεκεμβρίου του 2012, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Οπως υποστηρίζει η δρ. Suasan Karabin πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας "'έρευνες καταδεικνύουν πιθανή σχέση μεταξύ ουλίτιδας και άλλων ασθενειών, όπως η καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα". Σύμφωνα δε με μελέτη που εκδόθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Periodontology, οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποβληθούν σε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους των οδόντων τους.


ΑΦΤΙΑ

Καθαρίζετε τα αφτιά σας τακτικά μετά το μπάνιο με μπατονέτα; Ισως ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να σας τρυπήσει το τύμπανο ή να σπρώξει την κηρήθρα πιο βαθιά στο ους σας, προκαλώντας προσωρινή απώλεια της ακοής, ζαλάδα, ίλιγγο ή πόνο. Η κηρήθρα κανονικά σπρώχνεται προς τα έξω με τους μύες των σιαγόνων όταν μασάτε. Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο παράγουν υπερβολική ποσότητα κηρήθρας, λόγω γεννετικών παραγόντων. Αυτοί που χρησιμοποιούν μπατονέτες, ακουστικά ή ωτοασπίδες είναι πιο επιρρεπείς στο μπλοκάρισμα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορυνολαρυγγολογίας συστήνει τη χρήση απλού νερού αντί για μπατονέτες. Η καθαριότητα των αφτιών έχει εξελιχθεί σε ολόκληρη βιομηχανία στην Ιαπωνία, όπου η μόδα των "ινστιτούτων του αφτιού" έχει κυριολεκτικώς απογειωθεί τα τελευταία έτη. Οι άνδρες τα επισκέπτονται για να πιουν το τσάι τους και ξεκουράζουν το κεφάλι τους στα γόνατα γυναικών ντυμένων με κιμονό, που καθαρίζουν και κάνουν μασάζ στα αφτιά τους.


ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mintel, το 93% των αμερικανών ενηλίκων λούζεται σε καθημερινή βάση. Πολλοί δερματολόγοι, αλλά και στυλίστες ωστόσο θεωρούν ότι το καθημερινό λούσιμο- απαραίτητο γι' αυτούς που έχουν λιπαρά μαλλιά ή πιτυρίδα- μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα ευεργετικά έλαια που έχουν και να προκαλέσει ξηροδερμία ή να τα καταστρέψει.

Γι' αυτό και υποστηρίζουν ότι είναι καλό να λούζεστε τρεις φορές την εβδομάδα. Πειράζει όταν μπαίνετε στο ντους και το μόνο που βλέπετε είναι το σαμπουάν της γυναίκας σας; Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των περισσότερων ανδρικών και γυναικείων σαμπουάν, εκτός από το όνομα, τη συσκευασία και το άρωμα.


ΠΛΑΤΗ

Εχετε ακουστά τη λέξη “bacne” (ακμή της πλάτης); Ενδεχομένως να μην ασχολείστε με την πλάτη σας. Είναι άλλωστε δύσκολο να τη δείτε στον καθρέφτη ή να πλυθείτε στο ντους. Ωστόσο, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί στην πλάτη σας, όπως εμφανίζεται και στο πρόσωπό σας. Οι αδένες που κρατούν το δέρμα και τα μαλλιά σας ενυδατωμένα μπορεί να μπλοκαριστούν από τα νεκρά κύτταρα ή την υπερβολική έκκριση λίπους, πράγμα που με τη σειρά του μπορεί να ελκύσει τα βακτήρια και να προκαλέσει μολύνσεις ή ακμή.

Μπορείτε να βάλετε φάρμακο για την ακμή στην πλάτη σας ή να αγοράσετε ένα αφρόλουτρο σώματος με σαλικυλικό οξύ για το πρωινό σας ντους. Η να αγοράσετε ένα σφουγγάρι με μακρύ χερούλι για να φθάνει πιο εύκολα στην πλάτη σας. back hair. A third said they would prefer that their partner’s back be shaved.


ΠΡΟΣΩΠΟ

Κάθε μέρα ξεφορτωνόμαστε εκατομμύρια νεκρά κύτταρα δέρματος. Οταν πλένουμε το δέρμα μας, καθαρίζουμε όσα έχουν συσσωρευτεί μαζί με το υπερβολικό λίπος και άλλα κατάλοιπα που μπλοκάρουν τους πόρους μας. Συνήθως το δέρμα στο πρόσωπο ενός άνδρα είναι πιο χοντρό από αυτό μιας γυναίκας, γι' αυτό και είναι λιγότερο πιθανό να ερεθιστεί από τα συστατικά των καθαριστικών προσώπου και των γαλακτωμάτων. Βρείτε κάτι που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας, είτε είναι ξηρό, είτε λιπαρό, ή μεικτό και που βοηθά στο να το καταπραύνετε μετά το ξύρισμα.


ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Είναι αυτό το μέρος του σώματος που οι άνδρες υπολογίζουν πιο πολύ απ' όλα. Αλλά πώς μπορείτε να το φροντίσετε; Οι γιατροί συνιστούν να πλένετε διακριτικά το πέος σας τακτικά με ζεστό νερό. Αν δεν έχετε κάνει περιτομή, θυμηθείτε να σπρώξετε πίσω την ακροποσθία και να πλυθείτε από κάτω. Αν δεν το κάνετε, μία ουσία που ονομάζεται σμήγμα ενδέχεται να αρχίσει να συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο. Το σμήγμα είναι ένα φυσικό λιπαντικό το οποίο βοηθά το πέος να παραμένει υγρό.

Σε υπερβολική ποσότητα ωστόσο ενδέχεται να αρχίσει να μυρίζει και να μετατραπεί σε πρόσφορο έδαφος για τα βακτήρια, προκαλώντας κοκκινίλα και πρήξιμο που ονομάζεται βαλανίτιδα. Το σκληρό πρήξιμο έχει συνδεθεί επίσης με το πρήξιμο. Οι γιατροί συνιστούν την αποφυγή της χρήσης ταλκ ή αποσμητικών στο πέος σας, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό. Ενώ το καθαρίζετε, είναι σημαντικό να εξετάζετε τους όρχεις σας για τυχόν εντοπισμό όγκων, που μπορεί να είναι μία προειδοποίηση καρκίνου των όρχεων.


ΙΓΜΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΤΗ

Τα ιγμόρεια και η μύτη σας ενδέχεται να φιλοξενούν ιούς και βακτήρια, όπως το Staphylococcus aureus, ή τον σταφυλόκοκκο που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. Τα ακάθαρτα ιγμόρεια μπορεί να έχουν μία άμεση συνέπεια. Ο Δρ. Thomas Connelly, οδοντίατρος στη Νέα Υόρκη ανέφερε σε άρθρο του στην Huffington Post το 2012 ότι τα μολυσμένα ιγμόρεια και η υπερβολική βλέννα που πέφτει στο πίσω μέρος του στόματός σας μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη δύσωσμων βακτηρίων. Τέλος, το βουλωμένο ιγμόρειο μπορεί να συμβάλει στην εκδήλωση ροχαλητού.

Ο καθαρισμός τους με αποσυμφορητικά , ένα ζεστό ντους ή γαργάλες με στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει. Κάποιοι καθαρίζουν πριν πέσουν για ύπνο τη μύτη τους με ένα ξέπλυμα, όπου το νερό περνά μέσα από το ρινικό διάφραγμα και καθαρίζει τα υπολείμματα.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Από την κορυφή ως τα νύχια: οδηγός υγιεινής για άνδρες
Από την κορυφή ως τα νύχια: οδηγός υγιεινής για άνδρες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNnnbyBxm2xvqxUiUthA7CIvqzHZF0pTeHlPVZrt8siMRHe93YtVtznJmTvkJ8fpt6o_bTkYhm1xhylr2ZRBceFB8jd8gwUugZIscISt0uALCbdfLhXD2vo_UQhG6IGVJr3ymJtj4LE2Y/s640/AAdpcg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNnnbyBxm2xvqxUiUthA7CIvqzHZF0pTeHlPVZrt8siMRHe93YtVtznJmTvkJ8fpt6o_bTkYhm1xhylr2ZRBceFB8jd8gwUugZIscISt0uALCbdfLhXD2vo_UQhG6IGVJr3ymJtj4LE2Y/s72-c/AAdpcg.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_5.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_5.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy