-->

Δήμος Ηλιδας: Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας - Συνεδρίασε σήμερα [φωτογραφίες, δηλώσεις]

*Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Ηλεία σήμερα και αύ...


*Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Ηλεία σήμερα και αύριο 

*Απουσίαζε η αντιπολίτευση του δήμου Ήλιδας, εκτός των Λυμπέρη-Ζαχαρόπουλου, από την κοινή συνεδρίαση 

* Οι οδηγίες για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς


Όπως είχε δεσμευτεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του δ.σ., Ανδρέας Νικολακόπουλος, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ήλιδας.
Η σύσκεψη αυτή έγινε ακόμη πιο αναγκαία, επειδή σήμερα και αύριο [και] η Ήλιδα, όπως όλος ο νομός, βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και φυσικά του προέδρου του δ.σ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μητρόπουλος, η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ο δασάρχης Αμαλιάδας, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της 117 Π.Μ., του Ερυθρού Σταυρού, του νοσοκομείου Αμαλιάδας κ.α.

Από πλευράς δημοτικού συμβουλίου, παρευρίσκονταν όλοι της παράταξης του κου Χριστοδουλόπουλου, πλην ενός που απουσίαζε στην Αθήνα και από την αντιπολίτευση, δυστυχώς, μόνο οι Γιάννης Λυμπέρης, Βασίλης Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ακόμη μια φορά οι απόντες [τουλάχιστον οι περισσότεροι] έδειξαν το πως ενδιαφέρονται για τα σοβαρά ζητήματα του δήμου!!! 

Από κει και πέρα, όλοι πήραν το λόγο και μίλησαν. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρεια, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής, της 117 ΠΜ και του νοσοκομείου, αναφέρθηκαν στις προετοιμασίες που έχουν γίνει διαβεβαιώνοντας πως βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που έχουμε επικίνδυνα φαινόμενα.

Σήμερα, στην Ανδραβίδα παραμένει το ελικόπτερο Ericson, ενώ τα δύο καναντέρ βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Αράξου και κάνουν επιχειρήσεις. Ο εκπρόσωπος της 117 ΠΜ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν χρειαστούν, διότι η απόσταση είναι μικρή και πως αύριο θα βρίσκονται κανονικά στην 117 Π.Μ.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο ίδιος έχει ενημερώσει προσωπικά όλους τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων για το τι πρέπει να κάνουν, ενώ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Κώστας Τσεριώνης ανέφερε πως έχουν ειδοποιηθεί οι εργολάβοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα μαζί με τα μηχανήματά τους.

Η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος ανέφερε πως η αστυνομία θα φροντίσει για την ελευθερία των κινήσεων των μηχανημάτων και την ασφαλή διέλευση ανθρώπων.

Ο δασάρχης τόνισε πως η υπηρεσία του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ότι το δασαρχείο είναι ανοικτό σχεδόν όλο το 24άωρο και πως είναι στη διάθεση του Συντονιστικού Οργάνου το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν.

Ότι είναι πάντα κοντά και στη πρώτη γραμμή διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, ενώ η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Αμαλιάδας, Αλεξία Κοτσαύτη ανέφερε πως το νοσηλευτικό ίδρυμα επιλέχθηκε ως ένα από τα εφτά [7] στο οποίο θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας σε λίγες ημέρες.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Γιάννης Λυμπέρης, ανέφερε ότι, "με τη λογική που έχουν, όπως βαδίζουμε και που ξεχνάμε γρήγορα, είμαι απαισιόδοξος. Προτείνω να οργανώσετε μια έκτακτη συνεδρίαση που θα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, διότι όλοι έχουμε ευθύνη", για να απαντήσει ο κος Χριστοδουλόπουλος πως, "δεν δικαιολογείται κανένας να απουσιάζει σήμερα".

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, στη τοποθέτησή του, εκτός των άλλων, τόνισε ότι, "αυτό που λείπει είναι να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο αντίδρασης και όχι να ερχόμαστε μετά να αναζητούμε αιτίες και λύσεις". Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος Ήλιδας το ότι δεν έχει καεί δεν είναι τυχαίο. "Έχουμε σχέδιο και καλή συνεργασία".

Στη συνέχεια το λόγο πήραν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι κατέθεσαν ερωτήσεις.

Να σημειωθεί εδώ ότι πριν τη λήξη της συνεδρίασης αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μητρόπουλος για να παρευρεθεί σε αντίστοιχη συνεδρίαση στην Αρχαία Ολυμπία και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επειδή ενημερώθηκε για φωτιά στην Γαστούνη. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αποχώρησε και ο δασάρχης Αμαλιάδας.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

"Βρέθηκα σήμερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Ήλιδας. Ενημερώσαμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν λόγω της επικινδυνότητας, της κατηγορίας 4, για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε.

Θεωρώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να δείξουμε τους καλύτερους εαυτούς μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, αν προκύψει, οτιδήποτε επικίνδυνο.

Εμείς από την πλευρά μας και ειδικά ο περιφερειάρχης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κος Γεωργιόπουλος, έχει ενημερωθεί και το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και διεκδικούμε και τα εναέρια μέσα.

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται το Ericson και στον Αραξο τα δύο καναντέρ κι ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά. Είμαστε σε ετοιμότητα".


ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

"Συγκάλεσα το Συντονιστικό Όργανο επειδή η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς και βέβαια, όπως είπα στη τοποθέτησή μου, το συγκαλέσαμε για να επαναπροσδιορίσουμε τις αρμοδιότητες του καθενός από τα μέλη που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο.

Επίσης, να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερο από τα πολιτικά μέτρα κυρίως για να μη θρηνήσουμε θύματα"

Σε ερώτηση του newsgf.net, αν είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή σήμερα, ο δήμαρχος απάντησε ότι, "δεχτήκαμε μια πρόταση από την αντιπολίτευση και από δημοτικούς συμβούλους να γίνει αυτή η συνεδρίαση και να συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο. Όχι στην διευρυμένη που έγινε σήμερα με τη συμμετοχή και δημοτικών συμβούλων, αλλά να συμμετέχουν στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου. Αυτούς δεν τους είδα σήμερα να έρθουν. Αυτοί, δηλαδή, που ζήτησαν να είναι παρόντες, δεν ήρθαν.

Εμείς, ως παράταξη, είμασταν όλοι παρόντες εκτός από μια περίπτωση που απουσίαζε από το νομό. Για ένα, επομένως, τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε, ότι και να είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, να τα αφήσουν και να έρθουν εδώ, να ακούσουν, να κάνουν τις προτάσεις τους και όλοι να προτείνουν τις βελτιώσεις για να έχουμε την καλύτερη πρόληψη και αν δεν προλάβουμε να σβήσουμε τη φωτιά αμέσως τουλάχιστον να έχουμε τις λιγότερες απώλειες".


ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ 

"Νομίζω ότι έγινε μια ουσιαστική συζήτηση σήμερα. Το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας δεν λειτούργησε από μόνο του αλλά  και με την παρουσία όσων δημοτικών συμβούλων ήθελαν να παρευρεθούν. Γι αυτό η συνεδρίαση έγινε δημόσια ώστε να τοποθετηθούν όσοι ήθελαν να τοποθετηθούν.

Ακούστηκαν προτάσεις, έγινε δημόσια συζήτηση ώστε να πληροφορηθεί και ο κόσμος για το σχέδιο που υπάρχει αλλά και για τις υποχρεώσεις που έχει για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά κάθε επικίνδυνη κατάσταση".





Η Γενική Γραμματεία εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως ρίψη αναμένουν τσιγάρου , καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών , χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα , χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α , αναφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συνεχίζει: 

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες , κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται ή χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαικό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ 
(Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.)

Οδηγίες προς τους πολίτες .

  • Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς 
  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών. 
  • Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα. 
  • Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες). 
  • Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους. 
  • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. 
  • Σεβασθείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου 

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος ή δασική έκταση 

  • Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κλπ.[1] 
  • Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους. 
  • Απομακρύνετε όλα τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους. 
  • Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους τη στέγη και τα μπαλκόνια. 
  • Κλαδέψτε τα έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι σας. 
  • Αραιώστε γύρω από το κτίσμα την δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. 
  • Για λόγους ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απομακρύνετε την δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων. 
  • Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος. 
  • Ανοίξτε την πόρτα του κήπου για να διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων. 
  • Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου έτσι ώστε να ανέβει κάποιος άμεσα στη στέγη του. Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά του κτιρίου που βρίσκεται αντίθετα από την κατεύθυνση που έρχεται η πυρκαγιά. 
  • Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος με τις βρύσες που έχετε στο εξωτερικό του κτίσματος και απλώστε τους σωλήνες έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η περίμετρος του. 
  • Εάν η ορατότητα είναι μειωμένη ανάψτε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φώτα του κτιρίου για να γίνει περισσότερο ορατό μέσα από τους καπνούς. 

Αν η πυρκαγιά είναι στο κατώφλι σας 

  • Μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας, εκτός εάν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη. 
  • Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες. 
  • Μπείτε μέσα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια σας και τα κατοικίδια ζώα σας. 
  • Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός στο εσωτερικό του κτιρίου. 
  • Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα. 
  • Απομακρύνετε προς το εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες. 
  • Κλείστε όλες τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του κτιρίου. 
  • Γεμίστε τις μπανιέρες, τις λεκάνες και τους κουβάδες έτσι ώστε να υπάρχει άμεσα εφεδρικό νερό. Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο. 
  • Προβλέψτε να έχετε ένα φακό και εφεδρικές μπαταρίες δίπλα σας σε περίπτωση που διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. 
  • Αν το σπίτι σας είναι ξύλινη κατασκευή, αναζητήστε καταφύγιο σε γειτονικό κτιστό σπίτι. 
  • Αν διαταχθεί η οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή στην οποία βρίσκεσθε, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν από τις αρμόδιες αρχές. 
  • Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή πλαστικούς οχετούς νερού στους τοίχους του κτίσματος. 
  • Προφυλάξετε, εξωτερικά, τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες, τοποθετώντας παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά. 
  • Καλύψτε τις καμινάδες και τους αγωγούς εξαερισμού του κτίσματος με ειδικό, μη εύφλεκτο, συρμάτινο σύρμα έτσι ώστε οι σπίθες να μην μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι. 
  • Αποφύγετε την κατασκευή ακάλυπτων δεξαμενών καυσίμου κοντά στο σπίτι σας. 
  • Τοποθετείστε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους. 
  • Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και μεριμνήστε για τη συντήρηση τους. 
  • Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μία δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένας σωλήνας νερού, μπορεί να σας προστατεύσουν από την πυρκαγιά. 

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά 

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.
Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται. 
Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει 

Τι πρέπει να κάνετε έξω από το σπίτι σας Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
Η ανάφλεξή τους μπορεί να συμβάλει στην μετάδοση της πυρκαγιάς στο κτίριο.
Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, κλπ) έτσι ώστε να εμποδίσετε τις καύτρες να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.
Κλείστε όλες τις παροχές στις συσκευές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το κτίσμα.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά 

Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν.
Ελέγχετε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και όλους τους εξωτερικούς χώρους του κτίσματος για πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

















COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ηλιδας: Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας - Συνεδρίασε σήμερα [φωτογραφίες, δηλώσεις]
Δήμος Ηλιδας: Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας - Συνεδρίασε σήμερα [φωτογραφίες, δηλώσεις]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTpWMpZyIu01jwkzmGWUrcIJLkzZjjJHUhmo0wvoCZ7tcvCaONzuTCeGDqP6R7Mq-F22IstRS4gLEaEvoT_ahx5IAThXYQ27hyXKDZ_0mI417KOq4LPgNi7Hsh879SPlfFzRlI9nnKMK4/s640/P1140636.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTpWMpZyIu01jwkzmGWUrcIJLkzZjjJHUhmo0wvoCZ7tcvCaONzuTCeGDqP6R7Mq-F22IstRS4gLEaEvoT_ahx5IAThXYQ27hyXKDZ_0mI417KOq4LPgNi7Hsh879SPlfFzRlI9nnKMK4/s72-c/P1140636.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_510.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_510.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy