-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: 'Αρπάχθηκαν' για το... ποιο ψήφισμα ήταν καλύτερο από το άλλο! [φωτογραφίες]

19 λεπτά μετά τις 7.00, που ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας , με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνε...


19 λεπτά μετά τις 7.00, που ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση άρχισε με τον Τάσο Σμέρο ν' αναφέρει τα ονόματα των παρόντων, οι οποίοι ξεκινώντας την συνεδρίαση ήταν μόλις 19!!!
Εντούτοις, υπήρξε απαρτία και η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει. Δηλαδή να ξεκινάει μια συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας με οριακή πλειοψηφία και στη συνέχεια να έρχονται και άλλοι σύμβουλοι, οι οποίοι προτιμούν να πίνουν... τον καφέ τους σε καφετέριες και να έρχονται αργοπορημένοι. Είναι βέβαια και αυτός ένας τρόπος που δείχνει πόσο πολύ ενδιαφέρονται, σε συνδυασμό φυσικά ότι συχνά, την ώρα της συνεδρίασης, μιλούν μεταξύ τους, ή πηγαινοέρχονται εκτός της αίθουσας άλλοι για να... καπνίσουν και άλλοι για να... μιλήσουν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Τελικά, αναρωτιόμαστε πόσοι από αυτούς γνωρίζουν τα θέματα που συζητιούνται και πως ψηφίζουν!!!!
Ένα θέμα, όμως, με το οποίο θα ασχοληθούμε σύντομα...

Πρώτος στην αίθουσα συνεδρίασης ήρθε ο Άγγελος Κολόσακας. Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πάντα δείχνει τον σεβασμό του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Λίγο αργότερα στην αίθουσα εισήλθε ο επικεφαλής της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ" Νίκος Διαμαντόπουλος, ενώ όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, στην ώρα τους πάντα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος και φυσικά ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η συνεδρίαση, λοιπόν, ξεκίνησε με τον πρόεδρο, κο Νικολακόπουλο, να τονίζει ότι πρέπει να εκφραστεί η αλληλεγγύη του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας για τους πυρόπληκτους της Αττικής μιλώντας για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Στη συνέχεια, τηρήθηκε απ' όλους ενός λεπτού σιγής στα θύματα των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών!

Όταν οι σύμβουλοι κάθισαν στη θέση τους, ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εισηγήθηκε το ψήφισμα.

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της "Ανεξαρτησίας", Νίκος Διαμαντόπουλος, ανέφερε ότι, "στην Ελλάδα ως συνήθως οι άνθρωποι πρώτα καίγονται και πνίγονται και μετά το κράτος αναζητά αιτίες και λύσεις".

Άγγελος Κολόσακας: "Όσο η Γη είναι εμπορεύσιμο είδος τόσο θα υπάρχουν αιτίες για φυσικές καταστροφές".
Αμέσως μετά την τοποθέτησή του ο κος Κολόσακας ανέγνωσε και κατέθεσε στο προεδρείο ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Και κάπου εδώ ξεκίνησε μια κουραστική αντιπαράθεση, με υψηλούς τόνους, σχετικά με το πιο ψήφισμα είναι καλύτερο από το άλλο, δίνοντας την εντύπωση ότι κοιτούν το δέντρο και όχι το δάσος!
Και μάλιστα κάποια στιγμή ο δήμαρχος, και απόλυτα δικαιολογημένα, σήκωσε τους τόνους σε μια προσπάθεια να καταλάβουν όλοι πως το ουσιαστικό ζήτημα δεν είναι εάν το ένα ψήφισμα είναι καλύτερο από το άλλο.

Μια έξυπνη κίνηση του προέδρου του ΔΣ Ανδρέα Νικολακόπουλου ήταν η πρότασή του, τα δύο ψηφίσματα να ενσωματωθούν σε ένα. Δυστυχώς βρήκε "τοίχο" απέναντι στον κο Κολόσακα ο οποίος επέμενε πως το ψήφισμα που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν πιο ουσιαστικό σε σχέση με αυτό της δημοτικής αρχής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία και να επικρατήσει ως κύριο ψήφισμα αυτό της δημοτικής αρχής.

Νίκη Κοκκαλιάρη: "Δεν είναι το θέμα μας τα ψηφίσματα, αλλά τι θα κάνουμε¨, αναφερόμενη πως τα φυσικά φαινόμενα χτυπούν όλο και περισσότερο και η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος δεσμεύτηκε να γίνει μια συζήτηση για το θέμα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Χρήστος Παναγόπουλος: "Να βγει ψήφισμα με το οποίο η δικαιοσύνη να αναζητήσει τις ευθύνες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να κοιμάται". 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έγγραφο της ΚΕΔΕ η οποία, μετά το άνοιγμα σχετικού λογαριασμού, ζητάει από όλους τους δήμους να καταθέσουν ένα ποσό υπέρ των πυροπλήκτων.

"Προτείνω να το κάνουμε", είπε ο κος Χριστοδουλόπουλος. "Όμως, δεν είμαι έτοιμος να εισηγηθώ το ποσό", ανέφερε εκτός των άλλων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε πως πρέπει να γίνεται συζήτηση δυο φορές τον χρόνο  για τα θέματα των φυσικών φαινομένων.
Συμφώνησε με την οικονομική ενίσχυση δικαιολογώντας ότι, αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα που έπληξαν την Ηλεία το καλοκαίρι του 2007, "κι εμείς δεχθήκαμε βοήθεια".




Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: "Συμφωνώ με τον κο Λυμπέρη. Να δώσουμε ένα ποσό που να μας διαφοροποιεί από άλλους δήμους και με βάση τα οικονομικά μας".

Τάσος Σμέρος: "Με πράξεις, προτάσεις κι έργο, να μη ξανασυμβούν τραγικές καταστάσεις".

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.




Εδώ, διαβάστε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.








COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: 'Αρπάχθηκαν' για το... ποιο ψήφισμα ήταν καλύτερο από το άλλο! [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: 'Αρπάχθηκαν' για το... ποιο ψήφισμα ήταν καλύτερο από το άλλο! [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiqcIqPrHXcvpdRgXEjcSsR5cBircnLrkb_02p43EdElfQ1VNmE2_V4obrFcK83M5WUT-BzxoGfVcNYgA1_DPuNrqkXIz7oSpO2GPTUElkSOngvYDerWLG06fjioX54Tj2nr8zW7ut_T4/s640/P1140588.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiqcIqPrHXcvpdRgXEjcSsR5cBircnLrkb_02p43EdElfQ1VNmE2_V4obrFcK83M5WUT-BzxoGfVcNYgA1_DPuNrqkXIz7oSpO2GPTUElkSOngvYDerWLG06fjioX54Tj2nr8zW7ut_T4/s72-c/P1140588.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_97.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_97.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy