-->

Όγκος στον εγκέφαλο: 8 «αθόρυβα» συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πρόκειται για μία από τις πιο τρομακτικές μορφές καρκίνου, τα συμπτώματα της οποίας είναι όμοια με αυτά κοινών παθήσεων και καταστάσεων,...


Πρόκειται για μία από τις πιο τρομακτικές μορφές καρκίνου, τα συμπτώματα της οποίας είναι όμοια με αυτά κοινών παθήσεων και καταστάσεων, όπως οι πονοκέφαλοι και η κατάθλιψη, γι’ αυτό συχνά υποτιμώνται. Το θετικό είναι ότι ο καρκίνος του εγκεφάλου επηρεάζει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Επειδή η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου έχει ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα, τα οποία παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις, δείτε οκτώ ύπουλα σημάδια, προκειμένου να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.


Επίμονοι πονοκέφαλοι: Ακόμη και οι γιατροί δυσκολεύονται στη διάκριση των πονοκεφάλων και της ημικρανίας που προκαλεί ένας όγκος στον εγκέφαλο από αυτούς που οφείλονται σε άλλες αιτίες. Η πιο αξιόπιστη ένδειξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένας «νέος» καθημερινός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί.

Αυτοί οι πονοκέφαλοι τείνουν να επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου και είναι συχνά παρόντες ακόμη και το πρωί που ξυπνάτε, όταν η πίεση στο εσωτερικό του κρανίου είναι υψηλή λόγω της μακράς παραμονής στο κρεβάτι. Η έντασή του μπορεί επίσης να ποικίλλει, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την ταχύτητα ανάπτυξής του. Ένας μικρός όγκος που αναπτύσσεται γρήγορα μπορεί να προκαλέσει τον ίδιο πόνο με ένα μεγάλο όγκο που αναπτύσσεται αργά.


Απώλεια όρασης: Οι ασθενείς που βιώνουν αυτό το σύμπτωμα, συχνά δεν το αντιλαμβάνονται, πόσο μάλλον να το συνδέσουν με όγκο στον εγκέφαλο. Μπορεί να μην παρατηρούν καν αλλαγή στην ποιότητα της όρασής τους, πάρα μόνο αν πέφτουν πάνω σε πράγματα με τη μία πλευρά του σώματος ή έχουν επαναλαμβανόμενα ατυχήματα με το αυτοκίνητο.

Η μείωση της περιφερικής όρασης οφείλεται συνήθως σε όγκο στην υπόφυση του εγκεφάλου που ασκεί πίεση στα οπτικά νεύρα. Ο καρκίνος στον εγκέφαλο είναι μία από τις πολλές παθήσεις που μπορεί να εντοπίσει ο οφθαλμίατρος.


Αδυναμία και λήθαργος: Ο κινητικός φλοιός του εγκεφάλου ελέγχει την κίνηση των μυών σε όλο το σώμα. Ο δεξιός ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος και ο αριστερός τη δεξιά. Εάν υπάρχει όγκος, ο εγκέφαλος στέλνει λάθος μηνύματα και το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της κινητικής λειτουργίας. Μπορεί να μην αισθάνεστε πόνο στα άκρα, αλλά τα πόδια ή τα χέρια σας να μην λειτουργούν όπως πριν ή καθόλου. Η αδυναμία των άκρων μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμίνης D.


Δυσκολία στο λόγο: Τα προβλήματα λόγου όπως ο τραυλισμός, η αδυναμία να κατονομάσει κανείς αντικείμενα ή η έλλειψη κατανόησης όσων λένε οι άλλοι, είναι βασικά συμπτώματα ενός όγκου στον μετωπιαίο ή κροταφικό λοβό, περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ομιλία και την κατανόηση του λόγου.


Κακή διάθεση και ριψοκίνδυνη συμπεριφορά: Οι άνθρωποι με όγκο στον εγκέφαλο μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη, θυμό ή άγχος, ακόμη και αν δεν βιώνουν συνήθως ανάλογα συναισθήματα. Η αιτία είναι ο ερεθισμός του όγκου ή η συμπίεση τμημάτων του μετωπιαίου λοβού, ο οποίος ευθύνεται για πολλά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως επιθετικότητα, ψυχιατρικά προβλήματα, ακόμη και εγκληματική συμπεριφορά.


Απώλεια ακοής ή εμβοές: Ο κροταφικός λοβός, που βρίσκεται στο πλάγιο τμήμα κάθε ημισφαιρίου, κοντά στους κροτάφους, είναι υπεύθυνος για την ακοή, την αντίληψη σύνθετων εικόνων, την κατανόηση της ομιλίας (στο αριστερό ημισφαίριο), καθώς και συμπεριφορές που είναι υπεύθυνες για τα κίνητρα και το συναίσθημα. Η απώλεια ακοής από το ένα αυτί ή οι εμβοές, χρήζουν διερεύνησης από τον γιατρό, ο οποίος θα κρίνει αν πρέπει να σας εξετάσει νευρολόγος.


Υπογονιμότητα: Ο εγκέφαλος ελέγχει σχεδόν τα πάντα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ορμονών. Αυτό γίνεται μέσω της υπόφυσης, ενός αδένα που εκκρίνει τις ορμόνες. Όταν ένας όγκος πιέζει την υπόφυση και δεν εκκρίνονται οι απαραίτητες ορμόνες, οι γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν ή να παράγουν γάλα μετά τον τοκετό.


Απώλεια ισορροπίας: Ένας από τους πολλούς τομείς που επηρεάζει ο εγκέφαλος είναι η κινητική λειτουργία. Αν δυσκολεύεστε στο περπάτημα, ειδικά στο σκοτάδι ή έχετε την τάση να κλίνετε προς τη μία πλευρά, ίσως οφείλεται σε όγκο στην παρεγκεφαλίδα, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων.

  www.onmed.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Όγκος στον εγκέφαλο: 8 «αθόρυβα» συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε
Όγκος στον εγκέφαλο: 8 «αθόρυβα» συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoyteL0tf1BtbAPORqDOCZGxY_-JgbTvTvBPYNfEm_qghYl_sI8yGtqAh899ZU2gLwrQtwMMqyhHI6WFmy_kJxK78FzivCwlh-CW7ZqgL5pyyIcXpJ4bJu8k2Vp-de5OnPMJX39xpWbiM/s640/BBMU63P.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoyteL0tf1BtbAPORqDOCZGxY_-JgbTvTvBPYNfEm_qghYl_sI8yGtqAh899ZU2gLwrQtwMMqyhHI6WFmy_kJxK78FzivCwlh-CW7ZqgL5pyyIcXpJ4bJu8k2Vp-de5OnPMJX39xpWbiM/s72-c/BBMU63P.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/8.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/8.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy