-->

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις διάφορες θρησκείες στον κόσμο

Από τον Χριστιανισμό στον Ταοϊσμό, ας δούμε μερικές από τις θρησκείες του κόσμου και κάποιες ενδιαφέρουρες πληροφορίες για αυτές. ...


Από τον Χριστιανισμό στον Ταοϊσμό, ας δούμε μερικές από τις θρησκείες του κόσμου και κάποιες ενδιαφέρουρες πληροφορίες για αυτές.


Χριστιανισμός

Πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη θρησκεία στον κόσμο με 2,2 δισ. πιστούς. Κάθε λεπτό πωλούνται 50 αντίτυπα της Βίβλου και μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί πεντε δισεκατομμύρια αντίτυπα.


Μορμονισμός

Τα μέλη της ευρύτερης χριστιανικής κίνησης των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι γνωστοί ως Μορμόνοι. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν στον κόσμο γύρω στους 12 εκατομμύρια Μορμόνους εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται στις ΗΠΑ.


Ισλάμ

Το Ισλάμ είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1,6 δισ. Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο. Κάθε μουσουλμάνος έχει 5 υποχρεώσεις στην ζωή του, τους Πέντε Στύλους της Τηρήσεως: την ομολογία της πίστης (σαχάντα), την προσευχή (σαλάτ), την φιλανθρωπία (ζακάτ), την νηστεία (σαουμ) και το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα (χατζ).


Ιουδαϊσμός

Οι πιστοί της συγκεκριμένης θρησκείας ονομάζονται Εβραίοι και υπολογίζονται γύρω στα 14 με 17 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Η πλειοψηφία αυτών (περισσότεροι από έξι εκατομμύρια) μένουν στο Ισραήλ ενώ στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι μένουν γύρω στα 5 εκατομμύρια Εβραίοι.


Ινδουισμος

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες θρησκείες στον κόσμο και έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο πιστούς. Η πλειοψηφία των Ινδουιστών διαμένει στην Ινδία, στο Νεπάλ και στη Σρι Λάνκα. Η θρησκεία έχει μια σειρά από ιερά βιβλία, το παλαιότερο από αυτά είναι οι τέσσερεις Βέδες.


Σιχισμός

Πρόκειται για μονοθεϊστική θρησκεία με περίπου 20 εκατομμύρια πιστούς, όπου η πλειοψηφία αυτών (περίπου 16 εκ.) διαμένουν στην Πουτζάμπ της Ινδίας. Οι πιστοί της θρησκείας αυτής ονομάζονται Σιχ και ο χώρος λατρείας τους ονομάζεται Γκαρντγουάρα.


Βουδισμός

Με περίπου 500 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, η θρησκεία βασίζεται στη διδασκαλία του Γκαουτάμα Βούδα ο οποίος πίστευε σε μια ηθική ζωή και έδινε έμφαση στην ανάπτυξη της σοφίας και της κατανόησης.


Καντομπλέ

Ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα κυρίως στη Βραζιλία. Η θρησκεία βασίζεται στις αφρικανικές πεποιθήσεις με κάποια στοιχεία από την χριστιανική θρησκεία. Έχει σήμερα περίπου δύο εκατομμύρια πιστούς.


Ρασταφάρι

Αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του '30 στην Τζαμάικα μετά την στέψη του βασιλιά της Αιθιοπίας το 1930. Η θρησκεία με περίπου ένα εκατομμύριο πιστούς έγινε δημοφιλής λόγω του πλέον διάσημου πιστού της, του Bob Marley.


Μπαχάι Πίστη

Η πίστη αυτή εδραιώθηκε από τον Μπαχά'ο'λλά στην Περσία (σημερινό Ιράν) το 1863 και κηρύσσει την ισότητα όλων των ανθρώπων και τη σημασία όλων των θρησκειών. Πιστεύεται ότι η θρησκεία έχει περίπου πέντε εκατομμύρια πιστούς.


Τζαϊνισμός

Πρόκειται για αρχαία ινδιική θρησκεία η οποία κηρύσσει την αρχή του μη βλάπτειν. Οι πιστοί της θρησκείας είναι αυστηρά χορτοφάγοι καθώς πιστεύουν ότι όλα τα όντα έχουν ψυχή και αξίζουν την συμπόνια μας. Υπάρχουν περίπου 4,4 εκατομμύρια πιστοί που ζουν στην Ινδία.


Ζωροαστρισμός

Ιδρύθηκε από τον προφήτη Ζρατούστρα, είναι μονοθειστική θρησκεία και έχει περίπου 190.000 πιστούς. Οι οπαδοί του Ζωροαστρισμού λατρεύουν τον Αχούρα Μάζντα και το ιερό τους βιβλίο ονομάζεται Αβέστα.


Σιντοϊσμός

Η ιαπωνική αυτή θρησκεία δεν πιστεύει σε θεούς αλλά κηρύσσει την αφοσίωση στα λεγόμενα 'καμίς", τα οποία είναι αόρατα όντα και πνεύματα. Η θρησκεία επικεντρώνεται σε τελετουργικά τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στους πιστούς να έρθουν σε επαφή με τα "καμίς". Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου τέσσερα με πέντε εκατομμύρια Σιντοϊστές στον κόσμο.


Ταοϊσμός

Η θρησκεία έχει τις ρίζες της στην Κίνα όπου αναπτύχθηκε περίπου πριν 2.000 χρόνια. Βασίζεται στην ένωση και στα αντίθετα, το Γιν και το Γιανγκ, μια φιλοσοφία που βλέπει τον κόσμο σαν ένα σύμπαν αντιθέτων δυνάμεων οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται.


Νεο-παγανισμός

Ο Νεο-Παγανισμός ξεκίνησε τον 19ο αιώνα και κάποιες φορές συνδέεται με τον ακραίο εθνικισμό. Οι σύγχρονοι νεοπαγανιστές ενδιαφέρονται όμως περισσότερο με τη φύση και την ψυχολογία παρά με τον εθνικισμό. Υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο παγανιστές οι οποίοι ζουν κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ.


Καονταϊσμός

Ιδρύθηκε στο νότιο Βιετνάμ το 1926, και βασίζεται στην πίστη ότι ο Θεός είναι ένας. Οι Καονταϊστές είναι χορτοφάγοι, δεν αποδέχονται καμία μορφή βίας και προσεύχονται.

  www.msn.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις διάφορες θρησκείες στον κόσμο
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις διάφορες θρησκείες στον κόσμο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCUdEuVok5z02lvfeo4qkH0u0qQDCPP3A68zcNvkzkBJYDChwclaAdOk_tUhd09bW4fo1h3NWFb_uaAUYN0yuIuBZc0HvEEbtjLb4KKHjEgj3-oTChxQfc6kfWGkESZv0bg8sWNNnbW9g/s640/BBy4KI4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCUdEuVok5z02lvfeo4qkH0u0qQDCPP3A68zcNvkzkBJYDChwclaAdOk_tUhd09bW4fo1h3NWFb_uaAUYN0yuIuBZc0HvEEbtjLb4KKHjEgj3-oTChxQfc6kfWGkESZv0bg8sWNNnbW9g/s72-c/BBy4KI4.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_123.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_123.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy