-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια για τα σχολεία στην Πηνεία [video & φωτογραφίες]

*Απαράδεκτες εικόνες - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια  * Εντάσεις - Διαξιφισμοί και διακοπή συνεδρίασης για μισή ώρα περίπου   Τρ...


*Απαράδεκτες εικόνες - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια 

* Εντάσεις - Διαξιφισμοί και διακοπή συνεδρίασης για μισή ώρα περίπου 

Τραγική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες στην Ήλιδα, όπου παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, ενώ ακούστηκαν και κάποια... "γαλλικά"!
Το θέμα που πυροδότησε την πρωτοφανή αυτή ένταση ήταν τα σχολεία της Πηνείας! 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε 20 λεπτά μετά τις 19.00', όπου είχε 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη [διαβάστε εδώ...], και με παρόντες 20 μόλις συμβούλους. Έστω και με αυτούς υπήρξε απαρτία και η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Ανδρέα Νικολακόπουλο, να δίνει τον λόγο στον δήμαρχος, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος λόγω της παρουσίας κατοίκων της Πηνείας, ζήτησε, εκτός ημερήσιας διάταξης, να μπει θέμα συζήτησης τα σχολεία της Πηνείας.
Ένα αίτημα που έγινε ομόφωνα δεκτό.


Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε λεπτομερή αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί καθώς και στην ανταλλαγή εγγράφων με την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, καθώς και στη χθεσινή του συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νώντα Παναγιωτόπουλο.

"Αν επιμείνουν να μεταφερθεί το σχολείο, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους", ανέφερε εκτός των άλλων. "Σαν δήμαρχος και δημοτική αρχή θα σεβαστώ την υπουργική απόφαση, αλλά δεν θα ανεχτώ να χρεοκοπήσει ο δήμος. 

Ζητάω από το Σώμα να παρθεί απόφαση", συνέχισε ο κος Χριστοδουλόπουλος. 



*Τι ακριβώς συμβαίνει...

Υπάρχει υπουργική απόφαση η οποία ζητάει άμεση μεταφορά, από πέρυσι, ότι  το γυμνάσιο της Εφύρας που συστεγάζεται στο γυμνάσιο του Σιμόπουλου, να μεταφερθεί στην Εφύρα όπου θα ονομάζεται 'Γυμνάσιο Πηνείας'.
Ο δήμος δεν μπορεί να ενεργοποιήσει αυτή την απόφαση, γιατί είναι υπέρογκο το κόστος μετατροπής του παλιού σχολείου της Εφύρας  -σήμερα στεγάζεται το νηπιαγωγείο στο παλιό δημοτικό- προκειμένου στο καινούργιο δημοτικό της Εφύρας να μεταφερθεί το γυμνάσιο.
Γενικότερα, είναι οι δύο ανακαινίσεις και για να φτιαχτούν τα απαραίτητα εργαστήρια κ.λ.π. το κόστος είναι υπέρογκο που δεν μπορεί να καλύψει ο δήμος.

Το δεύτερο είναι οι μεγάλες αντιδράσεις της πλειοψηφίας του πληθυσμού της Πηνείας για μεταφορά στην Εφύρα. Και τρίτο, το πιο ουσιαστικό όλων, ότι καλεί τον δήμο η διαχειριστική αρχή, ότι εάν γίνει οποιαδήποτε μετατροπή στον τότε προγραμματισμό με τον οποίο εγκρίθηκαν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, που στοίχισε σχεδόν 800.000 ευρώ για να μετατραπεί σε σχολείο, θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα ως δημοσιονομική διόρθωση πίσω στο ΕΣΠΑ. Απειλούν δηλαδή πως αν μεταφερθεί το γυμνάσιο πρέπει ο δήμος να επιστρέψει αυτό το υπέρογκο ποσό, κάτι που ο δήμος στην ουσία θα πτωχεύσει αν του έρθει τέτοιο στραπάτσο.

Το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ειδοποίησε τον δήμο να προετοιμάσει το σχολείο της Εφύρας για το γυμνάσιο Πηνείας. Ο  δήμαρχος αφού είδε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, με όλα αυτά τα δεδομένα, απέστειλε στον υπουργό αίτημα προκειμένου να απαντήσει ο υπουργός αν συμφωνεί και συναινεί με όλα αυτά.

Αμέσως μετά τον δήμαρχο, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Γιάννης Λυμπέρης, πήρε τον λόγο όπου εκτός των άλλων, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα.



Τάσος Σμέρος: "Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το 2008, με τους σεισμούς, επί 10 χρόνια τώρα, συνεχίζεται και αυτό δεν αποτελεί τιμή μας. 

Κάνω έκκληση να σταματήσει η παραμονή των μαθητών σε λυόμενα".


Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: "Τα παιδιά από φέτος δεν πρέπει να ξαναπάνε σε λυόμενα". 




Άγγελος Κολόσακας: "Είναι χρόνιο πρόβλημα. Για εμάς το δικαίωμα του παιδιού να πηγαίνει στο σχολείο δεν είναι κόστος".

Επίσης, έριξε ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις και σε όλες τις δημοτικές αρχές για την συνεχιζόμενη κατάσταση.

"Ποιος δέχεται να πάει το παιδί του σε κτήριο του 1930; Αναπτυξιακό έργο για εμάς είναι να πηγαίνει ένα παιδί σε ασφαλές σχολείο".


Στη συνέχεια τον λόγο πήραν δημοτικοί σύμβουλοι, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να μιλάει η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα, η οποία "επιτέθηκε" κατά της παράταξης Λυμπέρη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, "όλα σας τα έργα ήταν στον 'αέρα'". 

Πριν η κα Γκουβίτσα ολοκληρώσει την τοποθέτησή της, άρχισε το... πανηγύρι.
Φωνές, εντάσεις διαξιφισμοί, απειλή επεισοδίων και αναγκαστική διακοπή συνεδρίασης από τον -εξαιρετικό και απόψε- πρόεδρο Δ.Σ. Ανδρέα Νικολακόπουλο...

Δείτε τα Video...

 





Περίπου μισή ώρα μετά την διακοπή και αφού ο Πρόεδρος του ΔΣ είχε ήδη μιλήσει με ορισμένους προέδρους κοινοτήτων της Πηνείας, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον ίδιο τον κο Νικολακόπουλο να καθιστά σαφές σε όλους πως αν ξαναδημιουργηθούν έκτροπα θα αποσύρει το θέμα και το Σώμα αμέσως θα περάσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αμέσως μετά έδωσε πάλι τον λόγο στην κα Γκουβίτσα για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της.

Στη συνέχεια τον λόγο επί του ιδίου θέματος πήραν πάλι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ....

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...




















COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια για τα σχολεία στην Πηνεία [video & φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια για τα σχολεία στην Πηνεία [video & φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnb5ikdM0X0RbcU_4v8niJFzcVRaml8NU0-ukZNBxcO8OYYDPCz07_1ZkAB6Ty6pIDX4fK4Oqw3M9GNKqL3N61EtCiF6tE5p-ucS-yBzA8TFWj5Cuoqk9-_je_UAIr4aYP8AYJchg0Cnk/s640/P1140858.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnb5ikdM0X0RbcU_4v8niJFzcVRaml8NU0-ukZNBxcO8OYYDPCz07_1ZkAB6Ty6pIDX4fK4Oqw3M9GNKqL3N61EtCiF6tE5p-ucS-yBzA8TFWj5Cuoqk9-_je_UAIr4aYP8AYJchg0Cnk/s72-c/P1140858.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_134.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_134.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy