-->

Στο Βαρθολομιό τα αδέσποτα επιτίθονται σε πολίτες... [φωτογραφίες]

* Στον Πύργο τα αδέσποτα κάνουν περιχαρείς βόλτες στη κεντρική πλατεία, στην Ήλιδα το ίδιο, το ίδιο και στον Δήμο Πηνειού. Και στους τρ...


* Στον Πύργο τα αδέσποτα κάνουν περιχαρείς βόλτες στη κεντρική πλατεία, στην Ήλιδα το ίδιο, το ίδιο και στον Δήμο Πηνειού. Και στους τρεις δήμους σημειώνονταί επιθέσεις σε πολίτες.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, και ιδιαίτερα των σκύλων, είναι κάτι το οποίο έχει επισημανθεί αρκετές φορές τόσο από εμάς εδώ στο newsgf.net, όσο και από πολίτες με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα του facebook.
Σε πολλές από αυτές τις αναρτήσεις, αναφέρονται επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι έχουν καταφύγει σε ιατρούς ή φαρμακοποιούς για τις πρώτες βοήθειες μετά από δαγκώματα.

Το πρόβλημα, δυστυχώς, είναι ορατό σε όλους τους δήμους και μεγεθύνεται μέρα την ημέρα, αφού οι αρμόδιες αρχές ποτέ δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα, είτε γιατί αδιαφόρησαν είτε γιατί επικαλούνται ότι νόμοι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν ουσιαστική παρέμβαση.

Σε κάποιους δήμους το πρόβλημα συνεχίζεται ν' αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, σε κάποιους άλλους παίρνονται κάποια ημίμετρα. Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο που υπάρχει, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν, ευτυχώς, κάποιοι φιλοζωικοί όμιλοι που κυρίως λειτουργούν από την ευαισθησία και την αγάπη των μελών προς τα ζώα. Το σίγουρο όμως είναι ότι παρά τις προσπάθειές τους το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν υπάρξει από την πολιτεία οργανωμένο σχέδιο δράσης.

Προ ημερών δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ με τίτλο, "Χρηματοδότηση Δήμων για τα αδέσποτα ζώα" [διαβάστε εδώ...], στο οποίο αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση δήμων προκειμένου να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζωών συντροφιάς, όπως καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα περιορίσει το πρόβλημα ή απλά είναι ένα ακόμα "πυροτέχνημα".

Να αναφερθεί πάντως ότι στο ρεπορτάζ υπήρξε η παρέμβαση του αντιδημάρχου Ανδρέα Μίγκου, ο οποίος ανέφερε τα εξής για το θέμα που απασχολεί έντονα και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης:
"Πληροφοριακά να σας αναφέρω ότι τουλάχιστον στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 3 χρόνια με παροχή τροφής στα αδέσποτα και στειρώσεις...

Αν προσέξατε όμως δεν επιχορηγεί την ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΚΑΤΑΦΥΓΊΟΥ αλλά μόνον την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του και επιπλέον είναι μη επιλέξιμες δαπάνες οι αμοιβές του προσωπικού που απασχολείται σε υπάρχοντα καταφύγια...Αν επιδοτηθεί η κατασκευή καταφυγίου και οι αμοιβές του προσωπικού το πρόβλημα θα εκλείψει σχεδόν ή τουλάχιστον θα περιοριστεί δραστικά. 

Η υπουργική απόφαση είναι ακριβώς η ίδια που βγαίνει τα 3 τελευταία χρόνια..Παρ όλα αυτά δεν έχουμε εγκαταλείψει την κατασκευή καταφυγίου".

Αλλά αν στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης παίρνονται κάποια υποτυπώδη έστω μέτρα, δεν ισχύει το ίδιο σε άλλους δήμους, όπως του Πύργου, της Ήλιδας και του Πηνειού.

Στον Πύργο τα αδέσποτα κάνουν περιχαρείς βόλτες στη κεντρική πλατεία, στην Ήλιδα το ίδιο, το ίδιο και στον Δήμο Πηνειού. Και στους τρεις δήμους έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε πολίτες.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ 

Έντονο το πρόβλημα εμφανίζεται και στην όμορφη πόλη του Βαρθολομιού, όπου πρόσφατα είχαμε επίθεση σε πολίτη ο οποίος κατέφυγε για τις πρώτες βοήθειες αφού τον είχαν δαγκώσει άσχημα στο πόδι.

Από κατοίκους του Βαρθολομιού πληροφορηθήκαμε ότι τα αδέσποτα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα και φοβούνται, ιδιαίτερα όσοι έχουν μικρά παιδιά. Σήμερα δε μια κοπέλα δεν μπόρεσε να πάει στο γυμναστήριο επειδή στο δρόμο της εμφανίστηκαν τα αδέσποτα και λογικό να φοβηθεί μετά το περιστατικό που αναφέρουμε παραπάνω και δεν είναι το μοναδικό.

Όμως...

το πρόβλημα των αδέσποτων στο Βαρθολομιό δεν είναι καινούργιο. Δεν προέκυψε τώρα. Ήδη στον δήμο έχουν πάρει έγγραφες καταγγελίες [υπάρχουν στη διάθεσή μας] όπου τονίζεται το πρόβλημα και η αναγκαιότητα παρέμβασης του δήμου.

Τι λέει ένα από τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στον Δήμο από τον Σεπτέμβριο του 2017 
[για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε τα ονόματα που αναφέρονται]: 

Κύριοι, σας είχα στείλει έγγραφο , ένα τον Απρίλιο κι ένα τον Μάιο του 2017, μέσω του Συμπαραστάτη του Πολίτη του Δήμου Πηνειού κου ...., σχετικά με τους αδέσποτους σκύλους στην πόλη του Βαρθολομιού. 

Έκτοτε είχαμε αρκετά θύματα με ονοματεπώνυμα - για το ένα μάλιστα ονόματι .... προσήλθε στο γραφείο του υπεύθυνου δημ. Δήμου η μητέρα του θύματος .... για να αναφέρει και να διαμαρτυρηθεί. Και η απάντηση ήταν, "Βαλτή είσθε κυρία μου;" 

Έκτοτε υπήρξαν κι άλλα θύματα με πρόσφατο στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, με θύμα την 21χρονη ... την οποία μετέφεραν μέλη της οικογένειάς μου στο Κ.Υ. Γαστούνης απ' όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και συνταγή φαρμάκων. Το γεγονός έλαβε στην οδό... όπου βρίσκεται και η οικία μου. Στο ίδιο ακριβώς σημείο την επομένη 22 Σεπτεμβρίου επιτέθει στον... και τον σώσαμε στο παρά πέντε από τα δόντια του. Οι άνθρωποι αυτοί, τα θύματα, είναι στη διάθεση των αρχών. 

Σήμερα, 27-9-2017, που επιχείρησα να συνομιλήσω με τον υπεύθυνο .... η συνομιλία ήταν ανέφικτη διότι δεν άκουγε καν τι του έλεγα, δεν τηρούσε καν τους όρους μιας κανονικής συνομιλίας. Χθες είχε βάλει και φραγή εισερχομένων κλήσεων. 

Παρακαλώ φροντίστε, ως υποχρεούστε, να πράξετε ..." , κλπ κλπ

Να σημειωθεί ότι τόσο το έγγραφο του οποίου το περιεχόμενο δημοσιεύουμε παραπάνω, όσο και τα υπόλοιπα που υπάρχουν στη διάθεσή μας, έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου κι έτσι οι υπεύθυνοι στο δήμο Πηνειού είναι ενημερωμένοι από αρχές του 2017 για το μείζον πρόβλημα. Δυστυχώς, και σε αυτό το δήμο η αναλγησία στο συγκεκριμένο θέμα, είναι δεδομένη.

Και καλές οι πλατείες και καλοί οι δρόμοι που κατασκευάζονται, αλλά προέχει πάντα η υπεράσπιση των πολιτών σε έναν δήμο!

Στο θέμα θα επανέρθουμε σύντομα...

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βαρθολομιού ανενόχλητα συνεχίζουν τις επιθέσεις σε πολίτες

Συνταγή που έλαβε η 21χρονη η οποία δαγκώθηκε από αδέσποτο

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στο Βαρθολομιό τα αδέσποτα επιτίθονται σε πολίτες... [φωτογραφίες]
Στο Βαρθολομιό τα αδέσποτα επιτίθονται σε πολίτες... [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkrS-klKQIcQEy1ap9fXLY9Wh7UOAmj5Lk-3gl42E0FF7VTVaHdXqaDjUwVnJeekovCQqwG2Jbq49vwXS3l8I0YERDppODdRQwlwYIlUwl89GMf106mrCuPqZpJWV7O6gRHdMvROIW8NA/s640/42243644_1863857950350228_3204275052853854208_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkrS-klKQIcQEy1ap9fXLY9Wh7UOAmj5Lk-3gl42E0FF7VTVaHdXqaDjUwVnJeekovCQqwG2Jbq49vwXS3l8I0YERDppODdRQwlwYIlUwl89GMf106mrCuPqZpJWV7O6gRHdMvROIW8NA/s72-c/42243644_1863857950350228_3204275052853854208_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_549.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_549.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy