-->

Ηλιδα: Διευκρινήσεις του Δημάρχου Χ. Χριστοδουλόπουλου για τα σχολεία της Πηνείας

*  Δεν παίζουμε με τα παιδιά μας, να το καταλάβουν οι διευθυντές των διευθύνσεων. * Κάποιοι χθες  νόμιζαν ότι το δημοτικό συμβούλιο εί...


Δεν παίζουμε με τα παιδιά μας, να το καταλάβουν οι διευθυντές των διευθύνσεων.

* Κάποιοι χθες νόμιζαν ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι αρένα για προεκλογικούς διαξιφισμούς.


Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σχολεία της Πηνείας και μετά τα όσα συνέβησαν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας [διαβάστε εδώ...], έδωσε σήμερα στο newsgf.net, τις απαραίτητες διευκρινήσεις ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ώστε να μην διαστρεβλώνεται η αλήθεια για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο κος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα, καταλήγοντας ότι βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του υπουργού Παιδείας.

"Το πρόβλημα, όπως άκουσες και χθες από τον κο Γιαννόπουλο, έχει ξεκινήσει εδώ και μια 10ετία. Όταν συζητούσαν την μεταφορά του Γυμνασίου και του Λυκείου και οι δ/ντές των σχολείων επέμεναν ότι η μετατροπή του δημαρχείου σε σχολείο, δεν θα χωρέσει και τα δύο σχολεία. Συζητήθηκε στο τότε δημοτικό συμβούλιο, απ' ότι είπε ο κος Γιαννόπουλος και το γνώριζε η τότε δημοτική αρχή. 

Παρόλα αυτά, αυτοί που έκαναν το σόου χθες νόμιζαν ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι αρένα για προεκλογικούς διαξιφισμούς. Ήταν παρόντες όταν ο προηγούμενος δήμαρχος είχε πει, 'υπέγραψε εσύ να πάρω τα λεφτά και θα σε πάω σε σχολείο κανονικό'. 

Τελείωσε το κτήριο όταν αναλάβαμε εμείς ως δημοτική αρχή. Με την γνωστοποίηση, από τις τεχνικές υπηρεσίες, ότι τελείωσε το κτήριο κάλεσα τους διευθυντές για να δούμε μαζί πως θα γίνει η μεταφορά και διαπιστώθηκε ότι δεν χωράνε. 
Το δικό μου σφάλμα είναι ότι έπρεπε να το κλείσω και να πω δεν το παραδίδω, γιατί δεν χωράει και τα δύο σχολεία και να μου έβρισκαν λύση. Όμως, θεώρησα πως έστω και τα μισά παιδιά είχαν την δυνατότητα να μεταφερθούν και να στεγαστούν σε ένα κανονικό κτήριο γιατί πάντα προέχει η ζωή των παιδιών μας. Το είπε και χθες ο πρόεδρος, που ήταν αντίθετος, να μη το παραλάβουμε για να βρουν λύση. Δυστυχώς, λοιπόν, το παρέλαβα και μετά έβρισκα παντού κλειστές πόρτες. Κανένας δεν ήθελε να ακούσει, να μας χρηματοδοτήσει να βάλουμε δύο αίθουσες. Μία για την βιβλιοθήκη και μία για το γραφείο των καθηγητών. 

Από την αρχή είχαμε απέναντι τους καθηγητές. Και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί. Για 10 λεπτά που βγαίνουν διάλειμμα ενοχλούνται ενώ τα παιδιά που είναι 6-7 ώρες εκεί δεν τους ενοχλεί; Δεν έχει πρόβλημα η υγεία τους; 

Είχαμε από την αρχή την αταλάντευτη στάση ότι πρέπει να μείνει στην Πηνεία. Είδατε την αντίδραση σύσσωμης της Πηνείας. Από τους 15 προέδρους οι 14 έλεγαν ότι το σχολείο πρέπει να παραμείνει στο Σιμόπουλο. Δεν έχω τίποτα ούτε με την Εφύρα ούτε με το Σιμόπουλο. Όμως, είχε την έδρα του εκεί, είχε τις προδιαγραφές, με μια μικρή τροποποίηση μέσα στο κτήριο, δηλαδή με ένα χώρισμα και με δύο αίθουσες θα είχε λυθεί εδώ και τρία χρόνια το ζήτημα. Δυστυχώς η Β/θμια δεν ήθελε αυτή την λύση. Εγώ δεν μπορώ να τους επιβληθώ. Τα είχα πει και στον πρώην υφυπουργό, τον κο Μπαξεβανάκη, όπου επέμενε ότι έχουν καινούργιο κτήριο στην Εφύρα. Το οποίο όμως δεν φρόντισαν ποτέ να ελέγξουν εάν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές. 

Έχω εδώ την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το τοπικό συμβούλιο του Σιμόπουλου [διαβάστε εδώ...]. Πως με αυτά τα στοιχεία θα πάω εγώ και θα πω ότι πηγαίνετε εκεί; Αλλά εκτός από αυτό, όταν η πολιτεία έχει αποφασίσει ότι τα δύο σχολεία θα έχουν έδρα σε συγκεκριμένη περιοχή θα πω εγώ κάντε αντικαλλικράτη στα σχολεία;

Γι' αυτό τον λόγο είπαμε δώστε μας να φτιάξουμε δύο αίθουσες βαρέος τύπου να λύσουμε το πρόβλημα στην περιφέρεια, η οποία μας είπε ότι έδωσε 1 εκατομμύριο για να φτιάξετε κι ευθύνεστε γιατί δεν εφαρμόστηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα. 
Στον ΟΣΚ, μας είπαν ότι δεν έχουμε χρήματα, δεν μπορούμε να σας δώσουμε άλλα. 

Ίδια έσοδα, με τόσα που πληρώνει ο δήμος, για να αποπερατώσει τα έργα και να πληρώσει με ιδίους πόρους και άλλα όπως είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων για να μη κάνουμε αύξηση δημοτικών τελών, δεν μας περίσσευαν χρήματα για να φτιάξουμε το σχολείο. Και ήρθε η υπουργική απόφαση πέρυσι, όπου πέσαμε από τα σύννεφα. Κι αυτά που ακούγονται, ότι ο δήμαρχος γνώριζε, ας βγει κάποιος να πει ότι με είχε ενημερώσει. 
Είχα πει στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι εγώ δεν μεταφέρω το σχολείο, αν θέλετε εσείς βγείτε παίρνοντας την πολιτική απόφαση και πέστε στον κόσμο ότι είσαστε κυβέρνηση και κάνετε ότι θέλετε. Ε, αυτό έκαναν! Χωρίς να ρωτήσουν αν αυτό ήταν δυνατόν να γίνει. 

Το κτήριο χρηματοδοτήθηκε για να μετατραπεί από το ΕΣΠΑ. Η Διαχειριστική Αρχή μας είχε πει -και το είχαμε μεταφέρει- ότι θα κάνει δημοσιονομική διόρθωση, δηλαδή θα βάλει πρόστιμο γιατί δεν εφαρμόστηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα. 
Όταν ήρθαν οι αποφάσεις, ότι αν γίνει οποιαδήποτε μετατροπή στη χρήση ή λειτουργία, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε τα χρήματα που χορηγήθηκαν, δηλαδή περίπου 800.000 στον κύριο του έργου, αμέσως ενημερώσαμε εγγράφως το υπουργείο. Στο υπουργείο, πέρα από το δικό μας έγγραφο, πέρα από όλες τις ενέργειες που είχαμε κάνει και που πήγα και προσωπικά κι ενημέρωσα την διευθύντρια του υπουργού για να του τα μεταφέρει. Περιμένω την απόφασή του. 

Η απόφαση που πήραμε χθες, κατά πλειοψηφία, διότι δεν την ψήφισε η Μείζονα Αντιπολίτευση και ο κ. Κολόσακας κατέθεσε την δική του πρόταση, ήταν ότι εμμένουμε στην αρχική μας θέση: Να βάλουμε δύο αίθουσες, έστω κι ελαφρού τύπου. Τα παιδιά θα στεγάζονται στο κυρίως κτήριο. Η βιβλιοθήκη δεν παθαίνει τίποτα αν είναι σε μια λυόμενη αίθουσα. Και οι καθηγητές το ίδιο, δεν παθαίνουν τίποτα. Υπόψιν, όταν είχαμε τη συνάντηση με τον κο Μπαξεβανάκη στο κτήριο, όπου επιτόπου κάναμε αυτοψία, είχε συμφωνήσει σε αυτή την λύση. Είχε συμφωνήσει και είχε πει να ζητήσω να έχουμε δύο καινούργιες αίθουσες. Δεν μας δόθηκαν καινούργιες αίθουσες και αντ' αυτού μετά από ένα μήνα, ενώ περιμέναμε τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για την μεταφορά, μας έρχεται έγγραφο από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ευπρεπίσουμε τα σχολεία λες και τα σχολεία είναι σε αρίστη κατάσταση και θέλουν ένα φρεσκάρισμα. 

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. 
Δεν παίζουμε με τα παιδιά μας, να το καταλάβουν οι διευθυντές των διευθύνσεων. 

Είμαστε τώρα σε αναμονή της απάντησης του υπουργού".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα: Διευκρινήσεις του Δημάρχου Χ. Χριστοδουλόπουλου για τα σχολεία της Πηνείας
Ηλιδα: Διευκρινήσεις του Δημάρχου Χ. Χριστοδουλόπουλου για τα σχολεία της Πηνείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtXq8zfnN0gLRQRINisCdfRxed7XphSg90MqXYA_peCYcehBnC5-vho-DmbK3QNHUWmR1MNPwL5TS5YeUcACGbGpbvoJAKK4rbvkkIPQNMGzcbOB2sJCFaAaiftH9vXui3OhqqaKGRhik/s640/P1140914.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtXq8zfnN0gLRQRINisCdfRxed7XphSg90MqXYA_peCYcehBnC5-vho-DmbK3QNHUWmR1MNPwL5TS5YeUcACGbGpbvoJAKK4rbvkkIPQNMGzcbOB2sJCFaAaiftH9vXui3OhqqaKGRhik/s72-c/P1140914.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_777.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_777.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy