-->

Αν θέλεις να λέγεσαι "ηγέτης", να το αποδεικνύεις!!!

* Μια ιστορία γι' αυτούς που θέλουν να εμφανίζονται ως ηγέτες...  * Μια ιστορία με αφορμή συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν ...



* Μια ιστορία γι' αυτούς που θέλουν να εμφανίζονται ως ηγέτες... 

* Μια ιστορία με αφορμή συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα...


Όταν, πριν πολλά χρόνια, διαπληκτίστηκα με έναν συναθλητή μου, σε σημείο μάλιστα παραλίγο να πιαστούμε στα χέρια, ο αείμνηστος δάσκαλός μου, Γιώργος Ντούκας, μας κάλεσε στο γραφείο του και ζήτησε από τον καθένα μας να εκθέσει την άποψή του για το συμβάν. Όπως κι έγινε. Αφού μας άκουσε υπομονετικά, μας εξήγησε ότι είμαστε δύο άτομα με διαφορετικούς χαρακτήρες που πρέπει να συνυπάρξουμε μαζί όπως και με τους άλλους συναθλητές μας αφού όλοι μας έχουμε ένα κοινό στόχο.

Μας είπε κι άλλα πράγματα και στο τέλος, αφού καταλάβαμε το λάθος μας, αγκαλιαστήκαμε και ζήτησε συγνώμη ο ένας από τον άλλον. Μάλιστα, με τον συναθλητή που είχα την διένεξη όχι γίναμε οι καλύτεροι φίλοι αλλά αργότερα συνεργαστήκαμε σε σχολές πολεμικών τεχνών. 
Όταν γυρίσαμε να φύγουμε, ο δάσκαλός μου, ζήτησε να μείνω για λίγο στο γραφείο του. Με πειστικό τρόπο μου εξήγησε πως η συμπεριφορά μου ήταν λάθος και πως για 15 ημέρες, ως ποινή, με απέβαλλε από τις προπονήσεις.

Αποδέχθηκα απόλυτα την ποινή μου και όταν επέστρεψα όλοι οι συναθλητές μου και ο δάσκαλός μου με υποδέχθηκαν σαν να μην είχα λείψει ούτε από μία προπόνηση. Κι αυτό γιατί ήξερε ότι η αποβολή μου θα μου έδινε την ευκαιρία να σκεφτώ, να συνειδητοποιήσω καλύτερα το λάθος μου ώστε να μη το ξανακάνω.

Δεν ήταν μια ποινή για να με προσβάλλει ή να με μειώσει.

Ήξερα πολύ καλά πως είχα μια κακή στιγμή και με τιμώρησε για την συγκεκριμένη κακή στιγμή, αλλά παράλληλα μου έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβω το λάθος μου. 

Αλλά ο δάσκαλός μου δεν δίδασκε απλώς πολεμικές τέχνες. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα και ένας μεγάλος ηγέτης. 

Όταν διδάσκεις ή θες να διοικήσεις πρόσωπα που είναι διαφορετικού κοινωνικού, επαγγελματικού ακόμη και οικονομικού επιπέδου, ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει διαφορετικά έχοντας διαφορετικά βιώματα και αντιλήψεις, πρέπει να στέκεσαι ένα σκαλί πιο ψηλά και να μπορείς να συμβιβάσεις ή να δώσεις δίκαιες λύσεις.

Δεν προσπαθείς να "εξοντώσεις" τον άλλον επειδή έκανε ένα ή δύο λάθη και όταν έχει όλη την καλή διάθεση να τα βρει με το πρόσωπο που διαπληκτίστηκε.
Δεν προσπαθείς να τον μειώσεις για να δείξεις τελικά σε όλους πόσο ανεπαρκής είσαι ως ηγέτης. 

"Εύκολα διαλύεις, πολύ δύσκολα ξαναφτιάχνεις", μου έμαθε ο δάσκαλός μου. 


Ηγέτης, είναι αυτός που μπορεί να καθοδηγήσει τους 'ανθρώπους' του, που θα προγραμματίσει και θα πάρει τις σωστές πρωτοβουλίες την κατάλληλη στιγμή. 

Ο ηγέτης πρέπει να είναι ψυχολόγος και πειθαρχημένος. Ψυχολόγος για να κατανοήσει την μοναδική, ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε 'ανθρώπου' του, ώστε να μπορέσει να τον καθοδηγήσει στον κοινό στόχο και στη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση των δυνατοτήτων του. 

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του ηγέτη είναι κι αυτό του πολιτικού, δηλαδή το να μπορεί να εξομαλύνει δύσκολες καταστάσεις μεταξύ των 'ανθρώπων' του,  πριν αυτές διογκωθούν και δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα στην ομαλότητα του κοινού στόχου.

Το πνεύμα δικαιοσύνης που πρέπει να τον διακατέχει σημαίνει ότι μπορεί να είναι δίκαιος, δηλαδή να είναι έντιμος, να ενεργεί με καλοσύνη, γενναιοψυχία και όχι με μίσος ή ανταγωνισμό. Να μπορεί να μοιράζει επαίνους και παρατηρήσεις με την δέουσα διακριτικότητα. 

Ο ηγέτης πρέπει να είναι άξιος σεβασμού. Ο αληθινός σεβασμός δεν επιβάλλεται, κερδίζεται με την συμπεριφορά και την προσωπικότητα σε όλες τις φάσεις της ζωής.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ...!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αν θέλεις να λέγεσαι "ηγέτης", να το αποδεικνύεις!!!
Αν θέλεις να λέγεσαι "ηγέτης", να το αποδεικνύεις!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYTwXokcdzyfewJVszkWfXyRlCXGPNin55S32yy3m6rTZU-FmbfXKJymFlTe2XsouGNrt9zxdZ_Kk-y-0NJN2Iz6bWgKtqSfI74XNRYe89j0SdpsmWtAObRtTXwqxyj9i7YV1SjLAcqjs/s640/sculpture-702816_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYTwXokcdzyfewJVszkWfXyRlCXGPNin55S32yy3m6rTZU-FmbfXKJymFlTe2XsouGNrt9zxdZ_Kk-y-0NJN2Iz6bWgKtqSfI74XNRYe89j0SdpsmWtAObRtTXwqxyj9i7YV1SjLAcqjs/s72-c/sculpture-702816_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_891.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_891.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy