-->

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα: Συζητούν όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού Ηλείας [video-φωτογραφίες-δηλώσεις]

ν Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: "Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε τα αυτονόητα..." Γιώργος Βαγενάς: &q...

ν

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: "Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε τα αυτονόητα..."

Γιώργος Βαγενάς: "Για τον δρόμο Πατρών-Πύργου, επιτέλους, να τελειώνουμε γιατί δεν μπορούν να χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές..."

Νίκος Σαψάλης: "Καταθέτουμε 15 συγκεκριμένα ζητήματα για συζήτηση..."


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας.

Σε αυτή την πρώτη ημέρα, στη σύσκεψη συμμετέχουν μέλη των εμπορικών συλλόγων της Ομοσπονδίας απ' όλες τις περιοχές, ενώ παρευρίσκονται οι βουλευτές της Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδώσης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Διονύσης Παναγιωτάρας,  ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Αδρακτάς, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Λυμπέρης και Δημήτρης Κράλλης και πάρα πολλοί άλλοι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε μ' έναν σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Βαγενά, ο οποίος εκτός των άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία όλων τονίζοντας ότι στην Αμαλιάδα μόνο είδε να συμμετέχουν όλοι οι φορείς κι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Ηλία Παυλίδη.




Αμέσως μετά, ο κος Σαψάλης, συνεχίζοντας ανέφερε τα 15 μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το Νομό, όπως αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που κατέθεσε και τα οποία, στη συνέχεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν.

Συγκεκριμένα:
  • Δρόμος Πατρών-Πύργου-Τσακώνας
  • Τραίνο στην Ηλεία
  • Αεροδρόμιο Ανδραβίδας
  • Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αμαλιάδας
  • Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων
  • Κατάργηση ελαιοτριβείων 
  • ΟΤΕ-σήμα WI FI
  • Υποκατάστημα ΔΕΗ Αμαλιάδας
  • Πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δάνεια
  • Κόκκινα δάνεια
  • Μηχανήματα POS-Ακατάσχετος λογαριασμός
  • Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας
  • Φυσικό αέριο
  • Τουριστική προβολή παραλίας Κουρούτας
  • Εργοστάσιο απορριμμάτων



ΝΙΚΟΣ ΣΑΨΑΛΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

"Σήμερα, στη πόλη της Αμαλιάδας, στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, συνεδριάζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Είναι η τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου και στόχος είναι κάθε δύο μήνες που συνεδριάζει το ΔΣ να πηγαίνουμε σε διαφορετική πόλη που. όμως. είναι μέλος της Ομοσπονδίας για να μαθαίνουμε τα προβλήματα και να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις.

Έτσι σήμερα έχουμε τη τιμή να φιλοξενούμε στην Αμαλιάδα τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Την σημερινή πρώτη ημέρα περιμένουμε όλους τους βουλευτές, τους πρώην και νυν δημάρχους, το Επιμελητήριο και γενικά όλους τους φορείς του Νομού, να ακούσουν τα προβλήματα και όλοι μαζί ενωμένοι να βρούμε κάποιες λύσεις.

Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, έχουμε μια λίστα 15 συγκεκριμένων ζητημάτων και θα τοποθετηθούν όλοι όσοι έρθουν. Στο τέλος θα βγει ένα ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία. Αύριο θα συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Ομοσπονδίας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ &ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Είναι μεγάλη χαρά που σήμερα το διοικητικό μας συμβούλιο συνεδριάζει στη πόλη της Αμαλιάδας. Οι συνεδριάσεις της Ομοσπονδίας έχουν συνδυαστεί με μεγάλες αποφάσεις που έχουν παρθεί κατά καιρούς στα διοικητικά μας συμβούλια. Και σήμερα έχουμε πολύ σοβαρά θέματα.

Στην ατζέντα μας 'τρέχουν' προβλήματα που αφορούν την εθνική οδό Πατρών-Πύργου ή Πύργου-Πατρών. Είμαστε δύο πόλεις κοντινές οι οποίες μόνο κέρδος θα έχουν από την, επιτέλους, ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, την σιδηροδρομική σύνδεση της Πελοποννήσου που είναι ένα ακόμη σοβαρό θέμα το ποίο κι αυτό έχει μείνει πολύ πίσω και μια σειρά επίσης άλλων θεμάτων που αφορούν τα γενικότερα προβλήματα του εμπορίου, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, τα ανοικτά κέντρα εμπορίου.

Θα έχουμε σήμερα όλους τους φορείς κοντά μας να τα συζητήσουμε και να βγάλουμε αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον της μικρής επιχείρησης. Αυτές οι αποφάσεις πάντα προωθούνται προς τους βουλευτές, τους υπουργούς, με κατ' ιδίαν συναντήσεις μας μαζί τους, όπως πρόσφατα η Ομοσπονδία απέστειλε τις θέσεις για όλα τα προβλήματα για το ασφαλιστικό, τις οφειλές στη ΔΕΗ, στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ήδη έχουν γίνει 47 επερωτήσεις μέχρι τώρα. Στους 8 μήνες, λοιπόν, της ύπαρξης της νέας διοίκησης έχουν γίνει όλα αυτά κι εμείς με την παρουσία μας ακόμα και στα υπουργεία θα πούμε, μέχρι εδώ και μη παρέκει. Ειδικά για τον δρόμο Πατρών-Πύργου, επιτέλους να τελειώνουμε γιατί δεν μπορούν να χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές".

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

"Σήμερα είναι τιμή για τον δήμο, για την πόλη μας, που η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, συνεδριάζει στην αίθουσα του δημοτικού μας συμβουλίου.

Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι ότι αυτά που είχαν ακουστεί και είχαμε θέσει σαν προβλήματα ζητώντας και την βοήθεια της Ομοσπονδίας πριν ενάμισι χρόνο, τα ίδια ακούγονται και σήμερα χωρίς ούτε ένα να έχει οδηγηθεί σε λύση.

Εύχομαι η καινούργια σύσκεψη να βοηθήσει, να ενώσει τη φωνή της μαζί με την δική μας φωνή και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας όπως είναι ο δρόμος, τα νοσοκομεία, το αεροδρόμιο, το τρένο, το φυσικό αέριο και όλα τα υπόλοιπα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, δεν μπορούμε να είμαστε ο πλουσιότερος νομός σε παραγωγή και να είμαστε τελευταίοι στην ανάπτυξη. Πρέπει να λυθούν αυτά τα βασικά προβλήματα.
Από μόνος του κανείς δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να καταφέρουμε τα αυτονόητα.

Για παράδειγμα, σε ότι αφορά το νοσοκομείο μας, δεν είναι δυνατόν να παλεύει μόνος του ο δήμος, αλλά να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας και όλοι οι φορείς της πόλης και, γιατί όχι, όλου του νομού για να λυθεί το πρόβλημα της υγείας. Έτσι θα προχωρήσει και το μεγάλο έργο της Ολυμπίας Οδού".









COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα: Συζητούν όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού Ηλείας [video-φωτογραφίες-δηλώσεις]
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα: Συζητούν όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού Ηλείας [video-φωτογραφίες-δηλώσεις]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiyB91xvbChAm5Ih6Eg26wAllB4glxJmb4nRCZ7cMaD739xbbRxLVsCjLLohR2qDR1HKM6S69dyp6GHIv6HmjBNmXfN7ew3yTdPGRLynbIZznD3ghvUmTI_0WPp5ARa-PMPZH6vLhU8Ys/s640/P1150135.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiyB91xvbChAm5Ih6Eg26wAllB4glxJmb4nRCZ7cMaD739xbbRxLVsCjLLohR2qDR1HKM6S69dyp6GHIv6HmjBNmXfN7ew3yTdPGRLynbIZznD3ghvUmTI_0WPp5ARa-PMPZH6vLhU8Ys/s72-c/P1150135.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/video_39.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/video_39.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy