Έργα αναβάθμισης στο Λιμάνι Κυλλήνης – Κατσιφάρας: «Έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.932.000 ευρώ»

Το λιμάνι της Κυλλήνης, βασικός πόλος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, γίνεται ασφαλέστερο και περισσό...


Το λιμάνι της Κυλλήνης, βασικός πόλος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, γίνεται ασφαλέστερο και περισσότερο λειτουργικό με την δρομολόγηση σειράς έργων αναβάθμισης που ανήγγειλε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης. 

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι την περασμένη Δευτέρα υπεγράφη η πράξη τελικής ένταξης του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2010» με συνολικό προϋπολογισμό 4.932.000 ευρώ και δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Επέκταση μώλου

"Δε λέμε λόγια, κάνουμε έργα», είπε ο κ. Κατσιφάρας στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια δε στέκεται στην γραμμή της καταγγελίας αλλά διατάσσει όλες τις δυνάμεις της ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και να φέρνει αποτελέσματα. Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε, επίσης, ότι μαζί με την προωθούμενη παρέμβαση στο λιμάνι του Κατακόλου τα δύο λιμάνια της Ηλείας αναβαθμίζονται και βελτιώνουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα τους.

«Στην Κυλλήνη προχωράμε σε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με γνώμονα την ανάγκη το λιμάνι να γίνει πιο ασφαλές, επεκτείνοντας τον κεντρικό του Μώλο κατά 130 μέτρα ενώ, παράλληλα, καλύπτουμε ανάγκες και στις χερσαίες λιμενικές εγκαταστάσεις με την αποπεράτωση του δαπέδου κυκλοφορίας στο χώρο που δημιουργήθηκε μεταξύ του κρηπιδώματος κρουαζιεροπλοίων και του Μώλου έτσι ώστε να γίνεται με ασφάλεια η κυκλοφορία στο χώρο αυτό», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Τα δύο υποέργα

Να σημειωθεί ότι το έργο περιλαμβάνει δυο υποέργα: Το πρώτο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου Μώλου κατά 130 μέτρα περίπου με σκοπό την προστασία του λιμένα από βόρειους και βορειανατολικούς ανέμους. Το δεύτερο υποέργο αφορά την αποπεράτωση των εργασιών στη βόρεια προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης με κατασκευή λιμενικών δαπέδων βαρέως τύπου προκειμένου να επεκταθεί ο χώρος ελλιμενισμού.

«Το λιμάνι της Κυλλήνης γνωρίζουμε όλοι πόσο σπουδαίο ρόλο έχει στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Αλλά και πόσο σπουδαίο ρόλο έχει στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Ηλείας, στις μεταφορές, στο εμπόριο και στον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Πόλος ανάπτυξης

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι η Ηλεία στηρίζει μεγάλο μέρος για την ανάπτυξη της «στη θάλασσα με τον τουρισμό που μας φέρνει και στην αγροτική παραγωγή. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποτελεί πόλο και για τους δύο άξονες ανάπτυξης.

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια και σε συνεργασία με τον Δήμο σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα της για την Ηλεία».

Ναμπίλ: Εισιτήριο για το μέλλον

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ένταξη των έργων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας–Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ τονίζοντας πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς αφού παρουσία του Περιφερειάρχη ανακοινώνονται δύο σημαντικά έργα για το λιμάνι της Κυλλήνης.

Πρόκειται για δύο έργα που βοηθάνε την ασφάλεια του λιμανιού αλλά μεγαλώνουν και τις δυνατότητες του, αφού αποτελούν το εισιτήριο για το μέλλον».

Θέσεις εργασίας

Απαντώντας σε ερώτηση της «Πατρίς» για το αν η Περιφέρεια προβληματίζεται και ανησυχεί από τις τελευταίες εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνη Ζάκυνθος Κεφαλονιά, ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε: «Γενικά ανησυχώ. Οι ακτοπλοϊκές γραμμές στην Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Σε ότι αφορά το Ιόνιο έχουμε ελάχιστες γραμμές κυρίως από την Κυλλήνη. Από την Πάτρα και την Αιτωλοακαρνανία έχουμε μια περιοδικότητα.

Εμείς και παλαιότερα είχαμε πάρει πρωτοβουλία να πυκνώσουν οι γραμμές, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία τα δρομολόγια και να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα και ο τουρίστας αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τις θέσεις εργασίας. Μην ξεχνάμε ότι η ανάπτυξη αυτή του λιμανιού που θα κάνουμε θα φέρει και θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας»

Παρόντες στη συνέντευξη

Στην συνέντευξη τύπου παρέστησαν, επίσης, ο Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας, ο Δημήτρης Κωσταριάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού–Εθελοντισμού και Αθλητισμού, ο Γιάννης Αρβανιτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας, ο Μιχάλης Καλογερόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ο Λάμπης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας–Κυλλήνης και Αναπληρωτής Δημάρχου.

 www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Έργα αναβάθμισης στο Λιμάνι Κυλλήνης – Κατσιφάρας: «Έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.932.000 ευρώ»
Έργα αναβάθμισης στο Λιμάνι Κυλλήνης – Κατσιφάρας: «Έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.932.000 ευρώ»
https://1.bp.blogspot.com/-A_QXMdx_mNY/XAEhOQ9PEOI/AAAAAAADL90/6rZLXME5xhUnar0UqHm4cfw1NFI5GxuiACLcBGAs/s640/%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599%2B%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3%2B2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-A_QXMdx_mNY/XAEhOQ9PEOI/AAAAAAADL90/6rZLXME5xhUnar0UqHm4cfw1NFI5GxuiACLcBGAs/s72-c/%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599%2B%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3%2B2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/11/4932000.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/4932000.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy