-->

Προσοχή μη την πατήσετε στη Black Friday! Οι παγίδες που θα σας κάνουν να μετανιώσετε τα ψώνια σας…

Αν και ολοκληρώθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα έχουν μια ακόμη καλή ευκαιρία να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει και αυτή...


Αν και ολοκληρώθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα έχουν μια ακόμη καλή ευκαιρία να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει και αυτή είναι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου με την περίφημη πλέον Black Friday.

Στην Ελλάδα, η ιδέα της Black Friday εφαρμόστηκε το 2016 και ο κόσμος πλημμύρισε τις αγορές προκειμένου να επωφεληθεί των προσφορών. Σε αντίθεση με τις χώρες του εξωτερικού – στις οποίες «ρίχνουν» τις τιμές τους στο κόστος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές από τους καταναλωτές – στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο ήπια τόσο στις τιμές όσο και στις ουρές.

Εκεί που οι ουρές και οι μάχες χτυπούν κόκκινο, είναι στις ΗΠΑ όπου την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, πραγματοποιούνται απίστευτες προσφορές προϊόντων.

Καταναλωτές ξενυχτούν έξω από τα καταστήματα για να μπουν πρώτοι και να επωφεληθούν από τις προσφορές, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοπατούνται ή ξυλοκοπούνται για το ποιος θα πάρει πρώτος ένα προϊον.

Στην Ελλάδα οι καλύτερες προσφορές γίνονται συνήθως από αλυσίδες καταστημάτων με ηλεκτρικά είδη. Οι περισσότερες εταιρείες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να πραγματοποιηθούν και οι υψηλότεροι τζίροι σε μία αλυσίδα.
Ωστόσο δεν λείπουν και οι επιτήδιοι που θέλουν να «επενδύσουν» στην αγοραστική έξαρση της ημέρας. Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου απήθυνε συστάσεις προς τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις για την Black Friday, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή της. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου:

1. Συστήνεται στους καταναλωτές να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της αναφερόμενης δράσης, ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν κατά την Παρασκευή 24/11/2017.

2. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων/προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).

3. Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).

4. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.

5. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους για τυχόν παραβάσεις που διαπιστώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (http://www.1520.gov.gr/) καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή 1520 η οποία είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές τις καθημερινές από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

 protothema.gr

www.ladyslife.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Προσοχή μη την πατήσετε στη Black Friday! Οι παγίδες που θα σας κάνουν να μετανιώσετε τα ψώνια σας…
Προσοχή μη την πατήσετε στη Black Friday! Οι παγίδες που θα σας κάνουν να μετανιώσετε τα ψώνια σας…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgygjuqC_JITVGdIWdckfuXVd8SZIO6xuHsY0BO_RE55hE09iT1MgthvUcGlE1a-qTqOVgMqAHLX9fP6gAzAM0Pw7iq9LjK1gXejviiqsgMbEPoGLm3V2lh4S4O9pX1DdIUW24zwluaMII/s640/herobanner_landing_blackfriday.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgygjuqC_JITVGdIWdckfuXVd8SZIO6xuHsY0BO_RE55hE09iT1MgthvUcGlE1a-qTqOVgMqAHLX9fP6gAzAM0Pw7iq9LjK1gXejviiqsgMbEPoGLm3V2lh4S4O9pX1DdIUW24zwluaMII/s72-c/herobanner_landing_blackfriday.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/11/black-friday.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/black-friday.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy