-->

Χρήστος Βαλιανάτος: "Στο νομό Ηλείας δεν θα εφαρμοστεί το τέλος επιτηδεύματος..."

Την άποψη ότι στο νομό Ηλείας δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο επιτηδεύματος, εκφράζει με δηλώσεις του στο newsgf.net, ο Πρόεδρος της Ομάδας ...


Την άποψη ότι στο νομό Ηλείας δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο επιτηδεύματος, εκφράζει με δηλώσεις του στο newsgf.net, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος.

Ο ίδιος επισημαίνει για ακόμη μία φορά την ανάγκη όλοι οι παραγωγοί να οργανωθούν, τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να κοιτάξουν τις συνεταιριστικές οργανώσεις και μετά να εξαγγέλλουν μέτρα.

"Ο πρωθυπουργός στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης είχε αναγγείλει ότι θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες. Στη τροπολογία που πέρασε προχθές είδαμε ότι φυσικά καταργείται το τέλος επιτηδεύματος από το 2018 και μετά αλλά πρέπει τα μέλη των συνεταιρισμών να έχουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του νόμου 34/68, του 2016.

Δηλαδή, οι παραγωγοί-μέλη των συνεταιρισμών για να απαλλαχθούν από το τέλος επιτηδεύματος πρέπει το 80% της παραγωγής να περνάει μέσα από τον συνεταιρισμό και ότι λέει το καταστατικό για τα εφόδια που σε ορισμένα λέει και το 100% των εφοδίων να τα παίρνουν από την συνεταιριστική οργάνωση.

Στο νομό Ηλείας, για μένα, είναι σωστό το μέτρο. Πρέπει να οργανωθεί ο κόσμος, αλλά είναι ανέφικτο. Δεν θα εφαρμοστεί η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες με αυτές τις προϋποθέσεις. Γιατί μέσα στις συνεταιριστικές οργανώσεις Αμαλιάδος, Γαστούνης και με τον Πύργο όπως είναι, αποκλείεται ο παραγωγός να απαλλαχθεί από το τέλος επιτηδεύματος.

Πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τις συνεταιριστικές οργανώσεις και μετά να εξαγγέλλουμε τέτοια μέτρα. Για μένα, το ξαναλέω πάλι, στο νομό Ηλείας δεν βλέπω κανέναν παραγωγό να απαλλάσσεται από το τέλος επιτηδεύματος".


Τι είναι τέλος επιτηδεύματος; 

Τέλος επιτηδεύματος είναι ένα είδος φόρου που επιβάλλεται σε όλους τους επαγγελματίες. Για την ακρίβεια πρόκειται για έναν "έκτακτο" φόρο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα ισχύει για πάντα. Το τέλος επιτηδεύματος θεσπίστηκε ως ένας κατώτατος φόρος που πρέπει να πληρώσουν οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν μικρά ποσά στη δήλωση τους, με την προϋπόθεση ότι τηρούν βιβλία Β και Γ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Το σκεπτικό της επιβολής του φόρου ήταν ότι θα βοηθούσε στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς θα συμμετείχαν περισσότεροι φορολογούμενοι στα φορολογικά βάρη. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται απαλλαγή από τον φόρο εάν ο φορολογούμενος δεν έχει συμπληρώσει 5 χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας, όπως και αν υπολείπονται 3 χρόνια από τη συνταξιοδότηση του. Το τελευταίο δεν ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το τέλος που πρέπει να πληρώσουν οι επιτηδευματίες κυμαίνεται από 600 έως 1000 ευρώ, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και την τοποθεσία που βρίσκεται η έδρα της.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χρήστος Βαλιανάτος: "Στο νομό Ηλείας δεν θα εφαρμοστεί το τέλος επιτηδεύματος..."
Χρήστος Βαλιανάτος: "Στο νομό Ηλείας δεν θα εφαρμοστεί το τέλος επιτηδεύματος..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJuaNNrFsTEhgMI5dJ6S14f8UxoIjAgSn-SQ8MHG_s-tqPalJ4yxlQ7mbNg3Os0ZMVq6uQmGEn8uhrYG57GofHIoIcyyYXhjuJpmbN28DuQnKlmx02ErYmrEzHoud_D5BvwYyJRyYfbO0/s640/P1150604.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJuaNNrFsTEhgMI5dJ6S14f8UxoIjAgSn-SQ8MHG_s-tqPalJ4yxlQ7mbNg3Os0ZMVq6uQmGEn8uhrYG57GofHIoIcyyYXhjuJpmbN28DuQnKlmx02ErYmrEzHoud_D5BvwYyJRyYfbO0/s72-c/P1150604.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_482.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_482.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy