Αναζητώντας τους ηθικούς αυτουργούς – Στη δικαιοσύνη το θέμα της (κατά φαντασία) απώλεια πρακτικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής στην εκστρατεία λάσπης που έχ...


Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής στην εκστρατεία λάσπης που έχει ξεκινήσει εις βάρος του, τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα «Πρώτη». 

Ο κ. Βαρουξής κατέθεσε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων της συγκεκριμένης εφημερίδας επικαλούμενος την προστασία της τιμής και της υπόληψης του.

Το «ποτήρι ξεχείλισε» μετά το χθεσινό νέο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο «Φτερά έκαναν τα πρακτικά του ΔΛΤΠ» που ήρθε να συμπληρώσει ένα μπαράζ συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά του ιδίου και γενικότερα κατά του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου του δήμου Πύργου.

Αφορμή για τη νέα συκοφαντική επίθεση της εφημερίδας «Πρώτη» εναντίον του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποτέλεσε ένα υπηρεσιακό έγγραφο αποσπασμένης υπαλλήλου του δήμου Πύργου στο Νομικό Πρόσωπο, σύμφωνα με το οποίο εξαφανίστηκαν(!) τα πρακτικά του συνεδριάσεων του Δ.Σ από το 2017 και μετά.

Δεν ήταν πρακτικά! 

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου στη μηνυτήρια αναφορά του, που στρέφεται κατά του εκδότη, διευθυντή και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πρώτη», κατά της συγκεκριμένης υπαλλήλου και κατά παντός άλλου συνεργού ή ηθικού αυτουργού, επισημαίνει ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό.

Παραθέτει μάλιστα μια σειρά από στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι οι ισχυρισμοί της υπαλλήλου του Δήμου, περί απώλειας των πρακτικών, όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά είναι, σε γνώση της, ψευδείς καθώς γνώριζε ότι δεν είχαν υπογραφεί από τον πρόεδρο και τα μέλη, οπότε δεν είχαν καμιά νομική ή αποδεικτική αξία

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου τηρούνται χειρόγραφα με ευθύνη του εκάστοτε γραμματέα – πρακτικογράφου. Υπογράφονται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη αυτού και καταχωρούνται στο ειδικό βιβλίο πρακτικών.

Από αυτό (βιβλίο) εξάγονται αντίγραφα – αποσπάσματα των αποφάσεων και αποστέλλονται υπηρεσιακά όπου δει (π.χ. Δήμος Πύργου, Υπουργείο Ναυτιλίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.λ.π.) και όταν ο Νόμος το επιβάλλει αναρτώνται στην «Διαύγεια».

Ταυτόχρονα, για την μεγαλύτερη πιστότητα και ακρίβεια των εκάστοτε διαμειβόμενων στο ΔΣ έχει ανατεθεί σε εργολάβο η ηχητική λήψη – μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων και εν συνεχεία η απομαγνητοφώνηση αυτών. Ο εργολάβος παραδίδει στο ΔΛΤΠ τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα μαζί με την ηχητική αποτύπωσή τους .

Τα εν λόγω απομαγνητοφωνημένα κείμενα παραμένουν στο ΔΛΤΠ και αφού αντιπαραβληθούν με τα αντίστοιχα ηχητικά ντοκουμέντα, υπογράφονται και αρχειοθετούνται. Μέχρι βέβαια να υπογραφούν ως άνω, αποτελούν non papers, χωρίς οποιαδήποτε αποδεικτική αξία. Να σημειωθεί, εν παρόδω, ότι και αν ακόμη αυτά (ως έντυπα) απωλεσθούν, το ΔΛΤΠ μπορεί να εκτυπώσει άμεσα τα ίδια με την συνδρομή του ηλεκτρονικού αρχείου του εργολάβου.

Αυτό είναι γνωστό σε όλα τα μέλη του ΔΣ, αλλά και στους υπαλλήλους του ΔΛΤΠ, μεταξύ των οποίων και η μηνυόμενη. Η εν λόγω υπάλληλος για να ενισχύει τα διαλαμβανόμενα σε πρόσφατο έγγραφο του Γ.Γ. του Δήμου, ότι δήθεν το ΔΛΤΠ παραβαίνει το Νόμο κατά την λειτουργία του, συνέταξε την 12-11-2018 ένα έγγραφο με τίτλο – θέμα: «Απώλεια πρακτικών μαγνητοφωνήσεων», στο οποίο αναφέρει ότι στις 10-11-18 και ώρα 17:15 που προσήλθε στο ΔΛΤΠ προκειμένου να εκτελέσει την ανατεθειμένη σε αυτήν εργασία, διαπίστωσε «με μεγάλη λύπη της» ότι τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που «εφύλασσε» (τα εισαγωγικά δικά της) στην ντουλάπα πίσω από το γραφείο της «δεν υπήρχαν».

Το έγγραφο αυτό το πρωτοκόλλησε ιδιοχείρως στις 12-11-18 με αριθμό 4543, με φερόμενο κύριο αποδέκτη εμένα, ως Πρόεδρο, και με δευτερεύοντες αποδέκτες τα μέλη του ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι εγώ, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Διονύσιο Αντωνόπουλο, απουσιάζαμε στην Αθήνα: εγώ από 12-11-18 μέχρι και 14-11-18 (αφίχθην στις 14-11-18 και περί ώρα 14:00 και μετέβην στα Γραφεία του ΔΛΤΠ), ο δε Αντιπρόεδρος Διονύσιος Αντωνόπουλος επανήλθε στον Πύργο μία ημέρα πριν, ήτοι την 13-11-18.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ήτοι από 12-11-18 έως και 14-11-18 (14:00), τόσον εγώ όσον και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ τελούσαμε σε πλήρη άγνοια του ως άνω εγγράφου της μηνυομένης. Το πρώτον εγώ έλαβα γνώση αυτού του εγγράφου από την ίδια στις 14:00 της 14/11/18 οπότε, άρτι αφιχθείς από την Αθήνα, με πλησίασε εντός των Γραφείων του ΔΛΤΠ και χαμογελώντας μου επέδειξε το έγγραφό της, λέγοντας μου, μάλιστα χαμογελαστά, «κ.Πρόεδρε θα σας στενοχωρήσω λίγο».

Έμεινα εμβρόντητος και αφού της υπενθύμισα ότι όλα τα «πρακτικά» που θεωρούσε δήθεν «χαμένα» ευρίσκονται ως ηχητικά ντοκουμέντα εντός του ΔΛΤΠ, αλλά και στο ηλεκτρονικό αρχείο του εργολάβου, οπότε μπορούσαν να επανεκτυπωθούν, (γεγονός το οποίο εγνώριζε), συνέταξα το υπ’αριθμ.πρωτ. 4575/14-11-18 έγγραφό μου, με αποδέκτρια την ίδια το οποίο και της παρέδωσα αμέσως. 

Παρά ταύτα, το ως άνω υπ’αριθμ.4543/12-11-2018 έγγραφό της ευρίσκεται σήμερα (15-11-18) στο πρωτοσέλιδο(!!!) της εφημερίδας των β΄μηνυομένων «ΠΡΩΤΗ», υπό τον πομπώδη, θεαματικό, ψευδέστατο και σκανδαλιστικό τίτλο «ΦΤΕΡΑ» έκαναν τα πρακτικά του ΔΛΤΠ» που παραπέμπει τον αναγνώστη στο έγκλημα της υπεξαγωγής εγγράφων που δήθεν τελέστηκε από εμένα ή από άλλα μέλη του Δ.Σ του ΔΛΤΠ και σε κάθε περίπτωση παραπέμπει σε εικόνες ανομίας, απόκρυψης εγκληματικών πράξεων κ.λ.π. Αυτούσιο δε το έγγραφο της ως άνω υπαλλήλου (α΄μηνυομένης) φιλοξενείται στην ίδια Εφημερίδα και στο ίδιο φύλλο (5η σελίδα), συνδυασμένο με το έγγραφο του ΓΓ του Δήμου και με «ρεπορτάζ» περί δήθεν «ανησυχίας» των Εταιριών Κρουαζιέρας για τα «τεκταινόμενα» στο ΔΛΤΠ.»

Αμείλικτα ερωτήματα 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τη στάση της υπαλλήλου που πρέπει να ελεγχθούν Ειδικότερα οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν είναι:

1) Πως συγκεκριμένο προσωπικό έγγραφο υπαλλήλου φέρει το εθνόσημο του Νομικού Προσώπου. 

2) Γιατί την ημέρα που απουσίαζε το άτομο που χειρίζεται το πρωτόκολλο και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, η ίδια έβαλε αριθμό πρωτοκόλλου στο έγγραφό της και δεν κατέγραψε το έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου στο βιβλίο πρωτοκόλλου.

3) Γιατί δεν ενημέρωσε, και δεν παρέδωσε στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου το προσωπικό της έγγραφο αλλά αυτοβούλως το κοινοποίησε με δική της απόφαση. Επίσης θα διερευνηθούν οι σημαντικές πληροφορίες και εξηγήσεις που παρασχέθηκαν από μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε θεσμικούς φορείς

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το ζητούμενο είναι να ερευνηθούν όλα τα ιχνηλάσιμα στοιχεία ώστε να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί οι οποίοι «έστησαν» όλη αυτή την επικοινωνιακή «φούσκα» προκειμένου να επιφέρουν πλήγμα στη διοίκηση του ΔΛΤΠ.

Μάλιστα συσχετίζουν την αποστολή και δημοσιοποίηση του εγγράφου του ΓΓ του Δήμου Πύργου με τη, μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα, σύνταξη και διοχέτευση του κειμένου της υπαλλήλου στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ», η οποία είχε φιλοξενήσει ασμένως αυτούσια την καταγγελία του Γ.Γ πριν από λίγες ημέρες, θέτοντας το ερώτημα αν είναι τυχαία αυτή η χρονική συγκυρία.

Η υπόθεση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι σήμερα στις 12.00 μ.μ η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου έχει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο μικρό συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου θα παραθέσει το έργο που έχει επιτελέσει τα τέσσερα χρόνια στο λιμάνι, αλλά ταυτόχρονα θα απαντήσει και στα όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημα του ο Γ.Γ του δήμου.

Αναιρεί τον εαυτό της! 

Με νεότερο χθεσινό έγγραφο – απάντηση προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η υπάλληλος του δήμου ουσιαστικά αναιρεί τα περί απώλειας πρακτικών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Για τα πρακτικά (πρόχειρα και επίσημα) που τηρούνται στην υπηρεσία κι έχουν υπογραφές και σφραγίδα, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου για απώλεια αυτών.»

Σε άλλο σημείο του ίδιου εγγράφου αναφέρει: «Τέλος σας ενημερώνω ότι τα πρακτικά που επικαλούμαι είναι η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών από 11-4-2017 έως σήμερα τα οποία μου έχει παραδώσει ο κ. Παναγόπουλος σε φύλλα χαρτού Α4 που αριθμούνται και μονογράφονται από τον πρόεδρο του Δ.Σ και τέλος του χρόνου βιβλιοδετούνται με ευθύνη του προέδρου και του πρακτιγκογράφου κάτι που δεν έχει τηρηθεί από εμένα, όπως σας είχα ενημερώσει με έγγραφο μου.» 

www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Αναζητώντας τους ηθικούς αυτουργούς – Στη δικαιοσύνη το θέμα της (κατά φαντασία) απώλεια πρακτικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου
Αναζητώντας τους ηθικούς αυτουργούς – Στη δικαιοσύνη το θέμα της (κατά φαντασία) απώλεια πρακτικών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου
https://3.bp.blogspot.com/-qqd83W_K39E/W-7QKhzcBUI/AAAAAAADJts/b7sBVT_yfww2E7KXChi6FgbJgFNBdXfdgCLcBGAs/s640/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%259F.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-qqd83W_K39E/W-7QKhzcBUI/AAAAAAADJts/b7sBVT_yfww2E7KXChi6FgbJgFNBdXfdgCLcBGAs/s72-c/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%259F.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_508.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_508.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy