-->

Εντόπισαν γονίδιο που θα επιτρέπει να τρώμε όσο θέλουμε χωρίς να παίρνουμε βάρος!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων για απώλεια βάρους και για να μην παίρνουν μετά κιλά όσο ...


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων για απώλεια βάρους και για να μην παίρνουν μετά κιλά όσο και τρώνε, έχει φτάσει σε επίπεδα εμμονής στις δυτικές κοινωνίες.

Η έμφαση στο να είναι κανείς αδύνατος, έως και υπερβολικά αδύνατος σε βαθμό κακής υγείας, συνεχίζει να “τροφοδοτεί” μια γιγαντιαία “βιομηχανία απώλειας βάρους” σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα, μια νέα νέα μελέτη μπορεί να φέρει σύντομα μια λύση στην διαχείριση του σωματικού βάρους που θα διαλύσει κάθε ανταγωνισμό σε αυτήν τη βιομηχανία.

Η έρευνα μπορεί μια μέρα να δείξει τον τρόπο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να τρώνε όσο θέλουν χωρίς να πάρουν βάρος. Το κλειδί έγκειται στην ανακάλυψη ενός και μόνο γονιδίου, γνωστού ως RCAN1.

Το γονίδιο RCAN1 στους ανθρώπους

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Flinders διαπίστωσαν ότι όταν το εν λόγω γονίδιο αφαιρέθηκε τεχνητά από ποντίκια πειραματόζωα, τότε αυτά δεν πήραν καθόλου περιττά κιλά, παρά την διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά στην οποία υποβλήθηκαν για παρατεταμένη χρονική περίοδο. 

Τώρα, η επιστημονική ομάδα πίσω από το εύρημα αυτό ελπίζει ότι η αναστολή του γονιδίου στους ανθρώπους θα παράγει παρόμοια αποτελέσματα, επιτρέποντας μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της παχυσαρκίας και των ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος, όπως ο διαβήτης.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι παλεύουν να χάσουν βάρος, ή ακόμα και να ελέγξουν το βάρος τους για διάφορους λόγους. Τα ευρήματα σε αυτή την μελέτη θα μπορούσαν να σημαίνουν την ανάπτυξη ενός χαπιού που θα στοχεύει στην λειτουργία του γονιδίου RCAN1 και θα οδηγήσει τελικά σε απώλεια βάρους”, επισήμανε ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, καθηγητής Damien Keating του πανεπιστημίου Flinders.

Καφέ και λευκό λίπος

Η έρευνα βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν δύο τύποι λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Το καφέ λίπος είναι το “καλό λίπος” και χρησιμοποιείται για την καύση ενέργειας, ενώ το λευκό λίπος είναι το “κακό λίπος”, που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την αποθήκευση ενέργειας. Αλλά αποδεικνύεται ότι η παρεμπόδιση λειτουργίας του γονιδίου RCAN1 βοηθάει στην μετατροπή του ανθυγιεινού λευκού λίπους σε υγιές καφέ λίπος, παρέχοντας μια πραγματική λύση στην ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους.

«Έχουμε ήδη αναπτύξει μια σειρά φαρμάκων που στοχεύουν εκείνη την πρωτεΐνη που παράγει αυτό το γονίδιο και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέτασης αυτών για να διαπιστώσουμε εάν όντως αναστέλλουν το γονίδιο RCAN1 και αν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματά μας, τα φάρμακα που αναπτύσσουμε για να στοχεύσουμε το γονίδιο RCAN1 θα βοηθάνε τους ανθρώπους να καίνε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή χωρίς να ασκούνται. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός θα αποθηκεύει λιγότερα λιπαρά χωρίς να χρειάζεται κάποιος να μειώσει την κατανάλωση τροφής ή να ασκείται περισσότερο”.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι, ότι η έρευνα έδειξε ότι η αναστολή του εν λόγω γονιδίου είχε παρόμοιες θετικές επιδράσεις ανεξάρτητα από τη διατροφή των υποκειμένων. “Εξετάσαμε μια ποικιλία από διαφορετικά διατροφικά μοντέλα για διάφορες χρονικές περιόδους που κυμαίνονταν από δύο έως έξι μήνες και σε κάθε περίπτωση είδαμε βελτιώσεις στην υγεία των πειραματόζωων όταν απουσίαζε το γονίδιο RCAN1”, εξήγησε ο καθηγητής Keating. Τώρα, ο ίδιος και η ομάδα του μελετούν εάν το γονίδιο αυτό μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση EMBOreports.

 ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , interestingengineering.com

  www.newsitamea.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εντόπισαν γονίδιο που θα επιτρέπει να τρώμε όσο θέλουμε χωρίς να παίρνουμε βάρος!
Εντόπισαν γονίδιο που θα επιτρέπει να τρώμε όσο θέλουμε χωρίς να παίρνουμε βάρος!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkC5TU6DWSXT5gbSg88fRbHv0TudkZhMY2EVZ13qvgQaI_sqb9q0omdAJZ8YushuIb7Sc2EUznKodFvjrFRH-kID4I2uu0a2ZK1kSWp18xa2lbD-C-tLw-9JJaBs3pJlrPKQgo3kVg1K4/s640/iStock-875483816-666x399.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkC5TU6DWSXT5gbSg88fRbHv0TudkZhMY2EVZ13qvgQaI_sqb9q0omdAJZ8YushuIb7Sc2EUznKodFvjrFRH-kID4I2uu0a2ZK1kSWp18xa2lbD-C-tLw-9JJaBs3pJlrPKQgo3kVg1K4/s72-c/iStock-875483816-666x399.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_135.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_135.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy